Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در برنامه «سلام تهران» با بیان اینکه بحث مذاکرات در دو دولت قبلی هم دایر بود و ایران در قالب برجام به تعهدات خود عمل کرد، گفت: شاهد بدعهدی طرف مقابل هستیم. آمریکا از برجام خارج شد و کشورهای اروپایی هم به تعهدات خود عمل نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه رکود در اقتصاد و تداوم در تحریم‌ها نتیجه ۸ سال صبر مردم ایران برای برجام بود که در نهایت حق‌شان ضایع شد.

وی با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم در تعامل و مذاکرات، تصریح کرد: دولت روند جدیدی را آغاز کرده است که تفاوت‌های جدی نسبت با دوره‌های قبل دارد. اول اینکه در تلاش است تا تمام ظرفیت‌های کشور و اقتصاد به مذاکرات گره نخورد و به توان داخلی توجه شود؛ و در کنار این مسئله، مذاکرات هم مسیر خود را طی کند. جمهوری اسلامی ایران با ابتکار عمل و پیشنهادهای جدید وارد مذاکرات شده است. چالش اصلی در این مدت این بود که سند دوره ششم، محور و مبنای مذاکره نباشد، زیرا دولت ایران پیشنهادهای جدید دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بحث‌های دولت برای انجام مذاکرات، گفت: بسته پیشنهادی دولت رسانه‌ای نشده اما خبر خوب این است که ۴+۱ متقاعد شده تا مبنای ادامه مذاکرات در دوره بعدی، پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران باشد که این برای کشور ما یک اقدام مثبت است. مذاکرات وین فعلاً به دلیل تعطیلات سال نو میلادی متوقف شده است و دوره جدید با برگشت به پایتخت‌ها و انجام مشورت‌ها صورت می‌گیرد.

وی سیاست دولت قبل را صرفاً مذاکره دانست و گفت: سیاست رسانه‌ای آقای روحانی این بود که اعلام شود مذاکرات در جریان است، اما در دولت آقای رئیسی، مذاکره برای مذاکره معنایی ندارد و مذاکره نباید فرسایشی باشد. مذاکرات قبلی ۸ سال طول کشید، اما هیچ نتیجه‌ای عاید ایران نشد. باید خروجی این مذاکرات لغو تحریم‌ها باشد و نتیجه ملموسی در زندگی مردم ایجاد شود؛ اما در دوره‌های پیش این اتفاق نیفتاد. خوش‌بختانه رویکرد مذاکرات در دوره جدید نتیجه‌گراست. پذیرش پیشنهاد ایران برای قرار گرفتن مبنای مذاکره در دوره هشتم، توسط کشورهای اروپایی هم گام بسیار مهمی است.

الهیان با بیان اینکه طرف اروپایی هم نمی‌خواهد که مذاکرات طولانی شود، گفت: ممکن است دست‌هایی در تلاش باشند تا وضع اقتصاد داخل و ارز را به مذاکرات متصل کنند. در مذاکرات اخیر، کشورهای غربی و صهیونیست‌ها و برخی جریان‌های داخلی در تلاش بودند تا بگویند که دولت رئیسی قدرت تعامل با دنیای غرب را ندارد و نمی‌تواند در مذاکرات دست برتر داشته باشد. اما شاهد بودیم که تیم مذاکره‌کننده در این دوره بسیار قوی بود. مذاکرات در سطح رؤسا، کارگروه و کارشناسان ادامه داشت؛ حتی معاونان دستگاه‌های مرتبط در سطح مذاکرات حضور داشتند تا مسائل را دائم از مرکز چک نکنند، بلکه همان‌جا تصمیم بگیرند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ناکامی رسانه‌های غربی در بی توان نشان دادن جمهوری اسلامی در مذاکرات، گفت: همزمان با مذاکرات نرخ ارز هم افزایش یافت که ناشی از جو روانی و سنگین ایجاد شده از سمت رسانه‌های غربی بود.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا ایران و آمریکا می‌توانند با هم مذاکره کنند؟، اظهار داشت: فعلاً سیاست جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا نیست؛ زیرا در طول این سال‌ها بدعهدی آمریکا برای ایرانیان و افکار جهانی ثابت شد. بعد از سال‌ها مذاکره و تعطیلی صنعت هسته‌ای ایران، دیدیم که ترامپ به راحتی برجام را پاره کرد و خارج شد که اوج بی‌توجهی یک کشور به دیپلماسی است. تا زمانی که نتیجه ملموسی از رفع تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا لحاظ نشود، تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد و همچنان باید پشت درب بمانند.

الهیان با اشاره به انتقادهای وارده به دولت قبل به دلیل التماس به آمریکا برای انجام مذاکره، گفت: ما به خنثی‌سازی تحریم‌ها رسیدیم و در اثر فشارهای وارد شده، شرکت‌های داخلی و صنعت ما توان دور زدن تحریم‌ها را پیدا کرده است؛ اما اصرار برای مذاکره بی‌نتیجه از سوی دولت قبل، پذیرفته نبود. طرف مقابل هم این سیگنال‌ها را گرفته بود و سعی می‌کرد اقتصاد ما را به مذاکرات وصل کند. اما الان آمریکا برای مذاکرات التماس می‌کند و تا زمانی که ما نتیجه ملموس برای لغو تحریم‌ها را حس نکنیم، حضور آنها پذیرفته نمی‌شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه با وجود تمام موفقیت‌ها، اما مذاکرات کار سختی است، تأکید کرد: بدعهدی‌های طرف مقابل کار را سخت می‌کند، اما تیم خبره کشورمان با عمل و نوآوری وارد مذاکرات شدند و صرفاً شعاری و رسانه‌ای عمل نکردند. تسلط آنان به اصول فنی موجب چشم‌انداز مثبت ما به مذاکرات می‌شود.

کد خبر 5380051 هادی رضایی

منبع: مهر

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران زهره الهیان مذاکرات وین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دولت سیزدهم حسن روحانی برجام حسین امیرعبداللهیان سیدابراهیم رئیسی سازمان همکاری اسلامی وزارت امور خارجه وزارت دفاع مذاکرات وین افغانستان وزارت امور خارجه ایران مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران حسین امیر عبداللهیان برجام دولت سیزدهم علی باقری جمهوری اسلامی تحریم ها دولت قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهادات امیرعبداللهیان به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در ادامه رایزنی‌های فشرده خود در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا، با آقای حسین ابراهیم طه دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار  از تلاش‌ها و فعالیت‌های ارزشمند دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در تنظیم و برگزاری اجلاس بانجول قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با طرح پیشنهاداتی به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی خاطرنشان کرد؛ اقدام دبیرخانه سازمان برای مستندسازی جنایات رژیم اسرائیل و ایجاد سازوکاری برای این موضوع، همچنین ایجاد واحدی در دبیرخانه برای رصد جنایات رژیم اسرائیل و انجام تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی بسیار حائز  اهمیت است و تحقق این امر می‌تواند به ابتکار آفریقای جنوبی کمک کند.

حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی ضمن‌ ابراز خرسندی از دیدار مجدد با امیرعبداللهیان بر اهتمام ویژه سازمان همکاری اسلامی در پیگیری تجاوزات رزیم اسرائیل تاکید کرد.

وی همچنین‌ ضمن استقبال از پیشنهادات‌ امیرعبداللهیان، آمادگی کامل دبیرخانه سازمان تحت مسئولیت خود برای همکاری با ایران را اعلام داشت.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی با ارائه ارزیابی خود از آخرین اوضاع بغرنج فلسطین در سایه تشدید تجاوزات و جنایات رژیم اسراییل، بر ضرورت هماهنگی و همکاری بین کشورهای اسلامی برای مقابله با این رژیم و حمایت از مردم فلسطین تاکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • آغاز مذاکرات پرسپولیس برای تمدید قرارداد بازیکنان
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس/ گفتگو‌ها به روز دوم کشیده شد
  • پیشنهادات امیرعبداللهیان به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی