Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@08:39:23 GMT

یک تریلیون دلار نفت از ابتدای انقلاب فروختیم

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۲۴۶۴

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: میزان تولید از هر چاه در گذشته روزانه ۳۰ هزار بشکه بوده است، ولی الان به روزانه ۲ هزار بشکه رسیده است. یعنی ما باید ۱۵ حلقه چاه حفاری کنیم تا به تولید گذشته برسیم، دوران تولید ارزان نفت گذشته است.

به گزارش بازارنیوز، محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مراسم امضای تفاهم‌نامه با نهاد‌های علمی گفت: علم و فناوری جز مولفه‌های اصلی اقتدار در کشورهاست که این موضوع در صنعت نفت اهمیت ویژه‌ای می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: مجموعا ۱۲۰۰ میلیارد بشکه نفت خام، میعانات گازی و گاز ایران در ۴۰۰ مخزن نفتی و گازی جای گرفته است. در حال حاضر شرایط تولید نفت سخت‌تر شده است.

خجسته‌مهر گفت: مخازن نفتی و گازی ایران جزء پیچیده‌ترین مخازن شکافدار کربنات هستند. میزان تولید از هر چاه در گذشته روزانه ۳۰ هزار بشکه بوده است، ولی الان به روزانه ۲ هزار بشکه رسیده است. یعنی ما باید ۱۵ حلقه چاه حفاری کنیم تا به تولید گذشته برسیم. در واقع دوران تولید ارزان نفت گذشته است.

*لزوم درک متقابل و شناخت صحیح شرکت نفت و شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با فناوری موجود کمتر از ۳۰۰ میلیارد بشکه از ۱۲۰۰ میلیارد بشکه نفت قابل برداشت است و اگر می‌خواهیم مقدار بیشتری از این ذخایر را به تولید برسانیم باید از فناوری‌های جدید استفاده کنیم. تا الان بیش از ۸۰ میلیارد بشکه نفت خام تولید شده است. حدود یک تریلیون دلار نفت از ابتدای انقلاب فروختیم.

وی افزود: اراده شرکت نفت بر افزایش سهم علم و فناوری تولید از دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در برآورده کردن نیاز‌های صنعت نفت است. در این حوزه باید دو طرف عرضه و تقاضا شناخت متقابل درستی از یکدیگر داشته باشند.



/فارس

برچسب ها: نفت ، فروش نفت ، صادرات نفت ، نفت و انرژی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Q4G

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: نفت فروش نفت صادرات نفت نفت و انرژی میلیارد بشکه هزار بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • ارزش گوگل اوج گرفت؛ غول تکنولوژی از ۲ تریلیون دلار گذر کرد
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟