Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@23:34:47 GMT

وزارت ارشادم کجایی؟ دقیقا کجایی!؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۴۲۰۷

وزارت ارشادم کجایی؟ دقیقا کجایی!؟

عصر ایران ؛ نهال موسوی - فیلم سینمایی «بی‌همه‌چیز» به تازگی اکران شده است اما یک نکته جالب توجه درخواست حوزه هنری برای نمایش آن در سینماهای زیرمجموعه خودش است.

در چند روز گذشته جواد نوروزبیگی تهیه کننده فیلم «بی‌همه‌چیز» به ممیزی‌های سلیقه‌ای حوزه هنری و اعمال نوعی تحریم برای اکران این فیلم در سینماهای زیرمجموعه حوزه هنری اعتراض کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوروزبیگی گفت: «اکران «بی‌همه چیز» از ۲۴ آذرماه آغاز شده، اما بسیاری از سینماها در سراسر کشور در اختیار حوزه هنری است و آن‌ها نه تنها سینماهای کمی را دراختیار این فیلم گذاشته‌اند بلکه در همان سینماهایی که اختصاص داده‌اند، بیشتر سالن‌ها کوچک و سانس‌های اول صبح و آخر شب را در نظر گرفته اند. درواقع حوزه هنری فقط ۳۰ -۴۰ درصد از ظرفیت سینماهای خود را برای نمایش «بی‌همه‌چیز» در اختیار گذاشته؛ اگر اسم این کار تحریم نیست، پس چیست؟

به نظر می‌رسد دلیل اصلی این تصمیم‌گیری به درخواستی باشد که از سوی بنده با پاسخ منفی مواجه شده؛ آن درخواست هم این است که حوزه هنری می‌خواهد ممیزی‌های خود را بر فیلم اعمال کند ولی من به عنوان‌ تهیه‌کننده موظف به اجرای قانون بر مبنای پروانه نمایشی هستم که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده‌ام. البته فیلم «بی‌همه‌چیز» یک بار در دولت دوازدهم پروانه نمایش گرفته بود، اما در دولت جدید دوباره فیلم بررسی شد و سه روز مانده به اکران اعضای شورای پروانه نمایش جدید که در میان آن‌ها رییس سازمان تبلیغات اسلامی هم حضور دارد سه مورد ممیزی دیگر بر فیلم وارد کردند که من همه آن‌ها را اصلاح کردم. یکی از این موارد، مدنظر حوزه هنری هم بود اما آن‌ها (حوزه هنری) خواستار اصلاح یک مورد دیگر هم هستند که من تحت هیچ شرایطی زیر بار آن نخواهم رفت چراکه اگر مشکلی وجود داشت وزارت ارشاد ایراد می گرفت.»

پرویز پرستویی (بازیگر فیلم) هم به این برخورد حوزه هنری واکنش نشان داد و در صفحه اینستاگرامش نوشت:

«حوزه ی ارشاد و هنر: فیلم بی همه چیز پروانه ساخت و پروانه نمایش گرفته و مردم اون رو در جشنواره دیدند.چرا در اکران باید برای پخش در سالنهای زیادی که متعلق به شماست سانسور بشه؟

مگه مردمی که در جشنواره فیلمو دیدن با این مردم فرق دارن؟ وقتی سانسور نمی کنیم فیلم رو، سانسهای بد به فیلم ما میدید!!!

بین حوزه و هنر، یه کلمه ی ارشاد چرا اضافه نمیکنید؟ که بتونید کار اصلیتون رو انجام بدید. چون کلمه ی هنر که برای شما فرمالیته ست. همکارای قبلیتون با همه ی نابلدی شون اقلا جرأت داشتن که بگن فیلمایی که باهاشون مشکل داریم رو تحریم می کنیم، شما همونم ندارید. چهارتا سانس میدید که تحریم رو گردن نگیرید.

سینما در این دو سال دیگه جونی براش نمونده، ممنون که یه لگد هم شما بهش می زنی. به همه ی خصوصیات بدتون ترسو بودن رو هم اضافه می کنم. گُنده گویانِ عرصه ی فرهنگ.

پدر کُشتی و تخم کین کاشتی
پدر کُشته را کی بوَد آشتی»


واقعیت این است اگرچه مسئولیت حوزه فرهنگی و هنری به ظاهر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما در واقع وزارت ارشاد هیچ قدرتی و اختیار عملی ندارد و نهاد مرجعی برای حل و فصل مشکلات یا تصمیم گیرنده نهایی نیست.

در زمینه سینما حوزه هنری هر وقت دلش بخواهد به هر شکلی که صلاح بداند عمل می‌کند و وزارت ارشاد هم هیچ قدرتی برای مواجهه با حوزه هنری را ندارد. از طرف دیگر در زمینه پلتفرم‌ها و نمایش خانگی هم مرجع تصمیم گیرنده اصلی ساترای صداوسیماست که تصمیم می‌گیرد چه فیلم یا سریالی پخش شود و یا نشود و با چه بخشی از فیلم یا سریالی سانسور شود یا نشود!

حال وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در این میان به چه مشغول است؟ اگر فیلمی را که وزارت ارشاد به آن پروانه ساخت و نمایش داده را نتواند حمایت کند پس این پروانه نمایش از اساس برای چیست؟ چند روز قبل (19 آذر) حبیب ایل بیگی (معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی) اعلام کرد نمایش فیلم‌ها در جشنواره ها و محافل فرهنگی هم نیاز به پروانه نمایش دارد و واژه انجام تکالیف برای فیلمسازان به کار برد:

«طبیعی است سینماگران دارای حقوقی هستند و در کنار این حقوق، تکالیفی نیز برعهده آنها است که باید رعایت شود و یکی از این تکالیف اخذ پروانه ساخت و پروانه نمایش برای هر اثر تصویری است. همچنین جلوگیری از نمایش فیلم‌های بدون مجوز در محافل و جشنواره‌ها یکی دیگر از این تکالیف است.»

حالا معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی جز تکالیفشان نیست که از فیلم های سینمایی در برابر تصمیمات نهادهای دیگر دفاع و حمایت کنند؟

در این میان وزارت ارشاد کجای کار است؟ فقط یک مرکزی شده است که فیلمسازان از آن مجوزی بگیرند که این مجوز هیچ ضمانتی برای فیلم یا سریال ساخته شده هم ندارد؟!

آیا فیلم‌ها باید علاوه بر وزارت ارشاد از حوزه هم پروانه نمایش بگیرند؟ سریال‌ها که باید این کار را بکنند و از ساترا پروانه نمایش بگیرند.

پیش‌تر با دیدن چنین اتفاقاتی تعجب می کردیم و می نوشتیم: «روزگار غریبی است، نازنین» ولی حالا فقط یک لبخندی می زنیم و فکر می کنیم «همینه که هست» متاسفانه ! همراه با چند ایموجی ناراحتی و غم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پروانه نمایش وزارت ارشاد بی همه چیز حوزه هنری فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۴۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،پیروز قادری، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی، گفت: جوانی جمعیت یکی از موضوعات مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و از برنامه‌های مهم دولت سیزدهم بوده که تاکنون نیز اقدامات مختلفی در این زمینه انجام شده است.   وی با بیان اینکه برای مقابله با بحران جمعیت همه باید وارد میدان شوند، افزود: شرعا و قانونا مکلف هستیم به مساله جمعیت و فرزندآوری در فعالیت‌های فرهنگی و هنری توجه نماییم که در این اداره کل نیز توجه ویژه ایی به این امر می‌شود.   قادری ادامه داد: زنان نیمی از جمعیت کشور هستند، اما تاثیر زنان در سرنوشت کشور بیش از تاثیر نیمی از کل جمعیت در سرنوشت جامعه تاثیر دارد و نقش زنان در رسالت خطیر مادری، تحکیم خانواده و تربیت نیروی انسانی متعهد به نسل آینده و فعالیت‌های اجتماعی در جامعه بسیار با اهمیت است.   وی گفت: حوزه‌های اصلی فعال در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان شامل فرهنگی، هنری، قرآنی و کانون‌های مساجد در این زمینه مسوولیت دارند و باید طرح‌های ابتکاری خود را امسال با قدرت و کیفیت بیشتری ارائه دهند.   معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی، تولید موشن گرافی در مورد طلاق، تولید و در قبح مصرف الکل، ساخت کلیپ‌های مختلف در خصوص جمعیت، برگزاری کارگاه آموزشی نقش تصورات منفی در روابط زوجین و راهکار‌های درمان از دیدگاه اسلام، فرهنگ ارتباط، نفوذ و صمیمیت بین خانواده‌ها و جوانان، تولید محتوای جمعیتی مشکلات ایران در سال ۱۴۳۰، تولید و بازنشر فرزندآوری و ترویج ازدواج، نخستین جشنواره مطبوعاتی و تبلیغاتی «جوانی جمعیت»، برگزاری محفل ادبی زوج‌های شاعر، تبلیغات محیطی و نصب بنر‌های تبلیغاتی و برگزاری کارگاه آموزشی خطرات سالخوردگی جمعیت را از جمله برنامه‌های اداره کل در حوزه جمعیت و جوانی عنوان کرد.   وی افزود: همچنین تولید تئاتر و حمایت از تولید سرود با محوریت خانواده و جوانی جمعیت، شرکت فعالانه در جشنواره ملی زرسا، نشر و بازنشر تولید محتوا‌های مربوط به جوانی جمعیت در پایگاه‌های خبری و مطبوعات، عقدتفاهم نامه همکاری با دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی و انجمن ها، برگزاری نمایشگاه پوشش ایران اسلامی و تبلیغ جوانی جمعیت در لابه لای نمایشگاه، برگزاری کارگاه ها، نشست‌های تبیینی، هم اندیشی‌ها و تولید محتوا‌های سمعی بصری توسط دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان، اهدای کتاب به محافل و هم اندیشی‌های برگزار شده در استای جوانی جمعیت، تشویق به چاپ کتاب در مورد جوانی جمعیت و نشر نرم افزار کتاب‌های گویا در این عرصه، تشویق به ثبت تشکل‌های فعال در این زمینه تحت عنوان موسسات تک منظوره فرهنگی و هنری از دیگر برنامه‌های اداره کل ارشاد است.   گفتنی است؛ امسال در این راستا رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت سال جاری در استان آذربایجان غربی به همت امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی و با دبیری ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها
  • جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز
  • راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی محصولات فرهنگی ـ هنری هنرمندان
  • جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!