Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@08:08:17 GMT

تحریم ناپذیری ما از داخل اقتصاد ایران می‌گذرد

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۴۵۹۴

تحریم ناپذیری ما از داخل اقتصاد ایران می‌گذرد

معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه تحریم ناپذیری ما از داخل اقتصاد ایران می‌گذارد، گفت: مشکل بزرگ فرار دانش و فناوری است که بیش از فرار مغزها وجود دارد.

به گزارش مشرق، محسن رضایی در جمع کارکنان مرکز فناوری «بُن دا» خطاب به نخبگان این مرکز، گفت: شما امتداد جوانان دهه اول انقلاب هستید که وقتی کشور با جنگ تحمیلی مواجه شد و ملت ایران در غربت جهان قرار گرفت، ملت را از غربت نجات دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اقتصادی رییس جمهور افزود: اکنون هم شاهد ظلمی تحمیلی هستیم و شما جوانان ادامه دهنده پیشرفت و سربلندی ایران هستید.

رضایی گفت: ایران در رابطه‌ای بین المللی در عرصه هسته‌ای به توافق رسید که البته خیلی مطلوب ما نبود، اما برای آنچه حقانیت خود را نشان دهیم به توافق رسیدیم.

وی تاکید کرد: امروز هم در مذاکرات هسته‌ای جدی‌تر از همه طرف‌های مذاکره هستیم، اما شاهدیم که مشکل آنان برنامه هسته‌ای ما نیست، بلکه مشکلشان در این است که قدرتی نوظهور شکل نگیرد و ایران پیشرفته سر بلند نکند.

معاون اقتصادی رییس جمهور افزود: اساس تولید و ثروت در کشور از فناوری، نوآوری و خلاقیت می‌گذرد که اگر در جامعه خلاقیت، نوآوری، پژوهش‌های نوآورانه و حرکت در مرزهای دانش انجام نشود، فقر و بیکاری گسترش می‌یابد و مسایل فرهنگی ایجاد می‌شود.

رضایی گفت: بنابراین سرچشمه تولید، ثروت، تجارت و صادرات به مساله پژوهش و نوآوری باز می‌گردد.

وی افزود: بنیاد «بُن دا»  و موسسات مشابه در کانون تولید ثروت در کشور قرار دارند که می‌توانند با ثروت آفرینی سبب رفع فقر، اشتغال زایی و افزایش صادرات شوند.

معاون رییس جمهور تصریح کرد: مشکل بزرگ فرار دانش و فناوری است که بیش از فرار مغزها وجود دارد، زیرا دانش را تولید می‌کنیم، اما به صنعت و تجاری سازی تبدیل نمی‌شود.

رضایی گفت: میان تولید دانش برای مراحل بعدی یعنی صنعتی شدن از قدیم موانعی در اقتصاد کشور وجود دارد و تحریم‌های داخلی ده‌ها برابر تحریم‌های خارجی است.

وی افزود: جوانان ما دانش تولید می‌کنند، اما قبل از صنعتی شدن به علت موانع بسیار خسته می‌شوند و دانش و فناوری از کشور خارج می‌شود.

معاون رییس جمهور گفت: برخی خودشان از کشور خارج نمی‌شوند، اما دانش را در قالب مقالات خارج می‌کنند پس باید برای جلوگیری از این مشکل فکر جدی کنیم و فکر جدی این است که تحریم‌های داخلی را برداریم.

رضایی افزود: حتی با تحریم‌های خارجی می‌توان مقابله کرد، زیرا کسانی که تحریم‌های خارجی را اعمال کرده اند چشمشان به شکست داخلی و تحریم‌های درونی است و اگر ببینند که دانش ما به محصول تبدیل می‌شود و این محصولات در بازارهای ۱۵ کشور همسایه و حتی عرصه بین الملل عرضه شود، دیگر به خود اجازه نمی‌دهند ما را تحریم کنند.

وی با اشاره به ناتوانی آمریکا برای استمرار تحریم چین و روسیه، گفت: تحریم ناپذیری ما هم از داخل اقتصاد ایران می‌گذرد و اگر اقتصاد ملی شکوفا شود تحریم‌ها بی‌خاصیت می‌شوند و دنیا حاضر نخواهد بود به تحریم‌های بی‌خاصیت ادامه دهد.

رضایی به کارکنان شرکت بُن دا وعده داد که مشکلاتشان را در دولت حتما پیگیری می‌کند تا رفع شوند و با تمام توان از آنان حمایت خواهد کرد.

معاون اقتصادی رییس جمهور پیش از ظهر امروز با حضور در مرکز فناوری بُن دا از بخش‌های مختلف این مرکز فناورانه که از مراکز دانش بنیان فعال در عرصه انرژی، زیست فناوری و توسعه کسب و کارهای نوپدید است، دیدن کرد.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت روسیه جنگ تحمیلی برنامه هسته ای مذاکرات هسته ای محسن رضایی رییس جمهور خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت معاون اقتصادی رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۴۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود

آیین رونمایی از سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور با عنوان «پتروآفرین» همزمان با بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور فعالان این حوزه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، این رویداد به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور صنعتگران پتروشیمی، محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.

بنا به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضرورت حمایت از فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تقویت و رشد تولید کشور بر پایه علوم و فناوری‌های نوظهور دوچندان شده است. صنعت پتروشیمی از جمله مهم‌ترین صنایع پیشران کشور است که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و ارزآوری برای کشور ایفا می‌کند. به دلیل کامل نبودن زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در کشور، بسیاری از خوراک‌های پتروشیمی از خارج از کشور وارد شده و این امر منجر به خام‌فروشی یا حداقل نیمه‌خام‌فروشی محصولات پتروشیمی در ایران شده است. 

مرکز توسعه‌ فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همراه با ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در نظر دارد تا با تمرکز بر این صنعت راهبردی، ضمن بررسی و شناسایی چالش‌های موجود، به شبکه‌سازی میان دانش‌بنیان‌های کشور و صاحبان صنایع پتروشیمی کمک کند.

این امر به وسیله ابزارهای حمایتی کشور که در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دارد، اعم از اعتبارات در نظر گرفته شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ساخت بار اول، اعطای تسهیلات و تضامین با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و ... انجام خواهد شد.

در پتروآفرین با نگاه دقیق به نیازهای اساسی و مشترک مجتمع‌های صنعتی پتروشیمی کشور و نیازهای بازار حال و آینده‌ پایین دستی زنجیره‌ ارزش پتروشیمی و با بکارگیری توان دانشمندان متخصص صنعت پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، گام‌هایی اساسی در مسیر توسعه‌ فناوری‌های راهبردی، ساخت تجهیزات و دانش طراحی در این صنعت برداشته می‌شود. 

همچنین، شرکت ملی پتروشیمی ایران با شبکه‌سازی میان مجتمع‌های پتروشیمی خصوصی و دولتی توسط معاونت پژوهش و فناوری و خودکفایی و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، هدایت علمی و اجرایی این طرح را به عهده خواهد داشت.  

مراسم افتتاحیه سکوی پتروآفرین در اولین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور مسئولان و بازیگران صنعت پتروشیمی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. در این مراسم نمایندگانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته حضور خواهند داشت و به تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.

از اهداف پتروآفرین می‌توان به مواردی همچون بومی‌سازی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، رفع چالش‌ها و نیازهای اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه تجهیزات، استفاده از سازوکار اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعطای تسهیلات و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی معاونت علمی در راستای تقویت همکاری‌های فناورانه بین‌المللی اشاره کرد.

همچنین همراه با این رویداد، قرارداد ساخت بار اول یکی از تجهیزات موردنیاز در صنعت پتروشیمی میان یک شرکت دانش‌بنیان و یک مجتمع پتروشیمی منعقد خواهد شد و از فراخوان جدید ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با عنوان «جمع‌آوری کربن» رونمایی خواهد شد. 

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این رویداد(رونمایی از پتروآفرین)، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در سالن کنفرانس شماره یک در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لبه تیغ
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • بهره برداری از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی ۲ سال
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند