Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی از آغار تعمیرات اساسی واحد دو نیروگاه حرارتی تبریز خبر داد و گفت: این واحد که با افت تولید به ۲۸۰ مگاوات مواجه شده بود، از دو ماه پیش در دست تعمیر قرار گرفته و پس از اتمام تعمیرات به ظرفیت تولید ۳۵۰ مگاوات خواهد رسید.

سیدمحسن موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: مالک این نیروگاه نزدیک به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تعمیر این واحد اختصاص داده و کار تعمیرات نیز به دست پرسنل شرکت انجام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: نیروگاه‌های حرارتی بخار معمولا پس از فعالیت ۴۰ الی ۵۰ هزار ساعته از مدار خارج شده و وارد مرحله تعمیرات اساسی توربین می‌شوند.

وی با بیان این‌که این تعمیرات به مدت ۹۰ الی ۱۰۰ روز طول می‌کشد، افزود: سایر بخش‌های نیروگاهی نیز در صورت نیاز به سرویس دهی، از این فرصت استفاده کرده و تحت تعمیر قرار می‌گیرند.

موسوی با بیان این‌که یک واحد نیروگاه سهند بناب نیز در دست تعمیرات اساسی است، ادامه داد: واحد یک نیروگاه حرارتی تبریز که در اوایل سال جاری با افت تولید به ۲۸۰ مگاوات مواجه بود، پس  از تعمیرات اساسی به بهره برداری رسیده و در این راستا تولید برق این واحد به ظرفیت اسمی خود یعنی ۳۵۰ مگاوات ارتقا یافته است.

وی با بیان این‌که این تعمیرات به صورت برنامه سالانه توسط شرکت دیسپاچینگ انجام می‌گیرد، ادامه داد: در زمان تعمیرات واحدها، خلا تامین انرژی از سوی سایر نیروگاه‌ها پوشش داده می‌شود تا با خاموشی مواجه نشویم. 

وی در خصوص وضعیت تکنولوژی نیروگاه‌های استان نیز گفت: نیروگاه‌های حرارتی بخار و سیکل رنکین تبریز و سهند با آخرین تکنولوژی‌ها در حال فعالیت هستند. البته معمولا افزایش کیفیت تکنولوژی در حوزه نیروگاه‌های سیکل رنکین در دنیا چندان وجود نداشته و با این حال دو نیروگاه تبریز و سهند جزو بهترین نیروگاه‌های جهان هستند.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی در خصوص نیروگاه‌های سطح استان، تشریح کرد: نیروگاه تبریز دارای دو واحد بخار ۳۵۰ مگاواتی، سهند بناب دارای دو واحد ۳۲۵ مگاواتی و صوفیان دارای چهار واحد گازی ۲۵ مگاواتی بوده و نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی هریس که برای بخش خصوصی است نیز در دست تکمیل و به میزان ۱۰۰ مگاوات نیز نیروگاه پراکنده بخش خصوصی در استان وجود دارد.

وی در خصوص اقدامات این شرکت برای عدم خاموشی‌ها در پیک سال آینده، گفت: تنها راهکار برای شرکت ما، نگهداشتن نیروگاه‌ها در تولید توان اسمی آن‌ها است. تولید نیروگاه‌ها ممکن است بنا به دلایل و مشکلات فنی کاهش یابد اما با انجام تعمیرات اساسی و سرمایه گذاری می‌توان این موانع را از بین برد.

وی خاطرنشان کرد: در سال آینده نسبت به امسال در تبریز حداقل به میزان ۷۰ الی ۸۰ مگاوات افزایش تولید برق خواهیم داشت.

موسوی تاکید کرد: همکاران ما در تلاش برای رساندن نیروگاه‌ها به حداکثر تولید هستند، در این راستا از تمامی مردم عزیز خواهشمندیم در مصرف نعمت برق که با زحمت تولید می‌شود نهایت دقت و صرفه جویی و مصرف بهینه را لحاظ کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی نیروگاه حرارتی تبریز تعمیرات اساسی نیروگاه ها تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی در تشریح این خبر اظهار داشت: ما مرز مشترکی با اروپا نداریم، اما از طریق یک پست پیشرفته (بک تو بک) از طریق ترکیه تا ٦٠٠ مگاوات امکان تبادل انرژی با اروپا وجود دارد.

به گفته وی، در این خصوص پروتکل و توافقنامه‌ای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و طرف ترکیه‌ای امضا شده که بر اساس آن پروتکل‌های فنی تنظیم شده تا طرح شکل اجرایی به خود گرفته و به نحو مطلوبی انجام شود. درمجموع برنامه این است که ابتدا برق به ترکیه و بعد از طریق این کشور به کشورهای اروپایی صادر و به همین طریق از اروپا به ترکیه و سپس به ایران وارد شود.

رجبی مشهدی اضافه کرد: آن چه به لحاظ مطالعاتی بررسی شده این است که ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار تا ٣ هزار مگاوات وجود دارد، اما از طریق خطوط جدید که در برنامه‌های آینده مدنظر داریم، امکان تبادل برق با این کشورها تا ٥ هزار مگاوات قابل افزایش است.
وی با تاکید بر این که تبادل برق با کشورهای همجوار حتی می‌تواند به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال از طریق واردات نیز کمک کند،

سخنگوی صنعت برق در همین زمینه خاطرنشان کرد: در چهار ماه گرم سال ما مشکل ناترازی برق داریم، اما در ٨ ماه باقیمانده امکان صادرات فراهم است، قطعاً این تبادل برق کمک می‌کند که ناترازی را هم در تابستان برطرف کنیم یعنی در تابستان برق وارد کنیم و در دوره‌هایی که کمبود نداریم برق را صادر کنیم، پس اتفاقاً تبادل و صادرات برق می‌تواند کمک کند که ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از فراهم بودن امکان صادرات برق سرمایه گذاران بخش خصوصی از مسیرهای انتقال برق موجود تا سقف ٣٠٠ مگاوات (٥٠ مگاوات به افغانستان، ٥٠ مگاوات به پاکستان، ١٠٠ مگاوات به عراق و ١٠٠ مگاوات به ترکیه) خبر داد و تصریح کرد: سرمایه گذاران می‌توانند ٨ ماه برقشان را به این کشورها صادر و در ٤ ماه گرم سال نیز به داخل عرضه کنند.

کد خبر 6089957 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • خروج از مدار واحد ۳ بخار نیروگاه نکا
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • واحد ۳ بخار نیروگاه نکا از مدار تولید خارج شد
  • اجرای طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در مازندران
  • اتصال دوباره واحد شماره ۲ بخاری نیروگاه شهید رجایی به شبکه سراسری