Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا نصیری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: به منظور حفاظت از نقش برجسته سرباز پارتی که قدیمی ترین اثر تاریخی شهرستان قیروکارزین به شمار می‌رود اقدامات اولیه برای نصب فنس انجام شده است.

عبدالرضا نصیری اضافه کرد:حفاظت از نقش برجسته‌ها بسیار دشوار است زیرا ضوابط و قوانینی وجود دارد که رعایت تمام این قوانین موجب ایجاد محدودیت‌های بسیاری می‌شود و همین مسئله کار را برای ما دشوار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: حفاظت از آثار تاریخی به دو صورت حفاظت کالبدی و فیزیکی انجام می‌شود اما عملیات مربوط به اینگونه حفاظت‌ها هزینه‌های بسیار زیادی را برای اداره کل میراث فرهنگی به دنبال دارد.

نصیری گفت: برخی تصور می‌کنند که اداره کل میراث‌فرهنگی توجهی به بحث ترمیم یا حفاظت از آثار تاریخی ندارد این در حالیست که تمامی آثار و اماکن تاریخی برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است ولی نگهداری و حفاظت از بناها و محوطه‌های تاریخی نیازمند اعتبار کلانی است که این اعتبارات در حال حاضر وجود ندارد و ما با کمبود بودجه در این زمینه رو به رو هستیم.

وی افزود: در واقع اداره کل میراث فرهنگی از اختیارات، اعتبارات و نیروی انسانی محدودی بهره می‌برد. این در حالیست که برای انجام چنین اقداماتی باید هزینه‌های بسیاری را متحمل شود.

نصیری گفت: اولین اقدامی که در بحث حفاظت از نقش‌برجسته ها و بناهای تاریخی باید انجام دهیم حفاظت فیزیکی با استفاده از حصار یا نصب دوربین، حفاظت الکترونیکی و بهره‌گیری از نیروی انسانی به عنوان نگهبان است. اما به علت کمبود نیروی یگان حفاظت و سخت گذر بودن برخی از اماکن تاریخی نمی‌توانیم برای بسیاری از این آثار، نگهبان بگذاریم.

وی گفت: در حال حاضر تعدادی فنس را از محل دیگری برای حفاظت از نقش برجسته دوره اشکانی در قیروکارزین تهیه کردیم و اقدامات اولیه برای نصب فنس‌ها انجام شده است اما آنچه که برای ما اهمیت بیشتری دارد لزوم فرهنگ‌سازی لازم برای ایجاد مسئولیت در مردم به منظور حفاظت از آثار تاریخی است.

این مقام مسئول گفت: آسیب‌های وارد شده به آثار تاریخی تنها به آسیب‌های ناشی از عوامل طبیعی محدود نمی‌شود و برخی از مردم نیز در بروز این آسیب‌ها نقش دارند. در واقع نگرانی‌های ما بیشتر در رابطه با تخریب‌های انسانی است و می‌توان گفت آسیب‌های انسانی، اصلی‌ترین عامل تخریب بناهای تاریخی هستند.

وی افزود: عوامل طبیعی به مرور زمان و در طی گذشت میلیون‌ها سال موجب تخریب آثار تاریخی می‌شوند اما انسان در مدت زمان کوتاهی می‌تواند باعث تخریب این آثار شود. به عنوان مثال در یک مقطع زمانی عده‌ای قصد داشتند همین نقش برجسته دوره اشکانی در قیروکارزین را منفجر کنند. لذا باید تدابیر لازم برای جلوگیری از آسیب‌هایی که انسان به آثار تاریخی وارد می‌کند اتخاذ شود و فرهنگ‌سازی لازم در این زمینه صورت بگیرد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها نباید موضوع تخریب‌های انسانی و فرهنگ‌سازی مردم در حفظ آثار تاریخی را نادیده بگیرند و نیاز است که فرهنگ‌سازی برای بازدید عموم مردم در اماکن تاریخی انجام شود.

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار باستانی میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی حفاظت از نقش برجسته آثار تاریخی فرهنگ سازی آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۸۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود

شهردار یزد با بیان اینکه شهرداری وظیفه دارد خدمتگزار مردم باشد گفت: هرکجا که مشکلی ایجاد شود، مجموعه شهرداری یزد در صف اول خدمت به مردم است و مطالبات و درخواست‌های آن‌ها را دنبال خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی با تاکید بر اینکه شهر یزد با ثبت در میراث جهانی صرفاً یک شهر معمولی نیست، اظهار کرد: بافت تاریخی شهر یزد در فهرست میراث جهانی ثبت شده و بسیاری از آثار و ابنیه این شهر نیز ثبت ملی است و نگاهی ملی و جهانی به بافت تاریخی آن وجود دارد و از مقامات کشور، دولت جمهوری اسلامی و استاندار محترم تقاضا داریم در مبحث قنات‌ها، فرونشست‌ها، فاضلاب شهری و ساماندهی مسیل شهر اعتبارات ملی تخصیص داده شد.

وی افزود: احیای مسیل به ویژه قسمت‌های ابتدا و انتهای آن برای جمع آوری روان آب‌ها، افزایش ایمنی و تاب آوری شهر در مقابل سیلاب‌ها امری ضروری است؛ ولی باید در نظر گرفت که تحقق این امر با اعتبارات شهرداری حتی اعتبارات چند سال شهرداری پاسخگو نیست.

شهردار یزد خاطرنشان کرد: درخواست داریم هرچه زودتر نگاه ویژه‌ای به شهر میراث جهانی یزد شود و اگر این اتفاق نیفتد، با توجه به تغییرات اقلیمی که رخ داده است، هر سال شاهد این فرونشست‌ها در شهر یزد خواهیم بود و شاید این امر شدیدتر هم بشود.

محی‌الدینی گفت: اجرای شبکه‌های دفع آب‌های سطحی، حفر چاه‌های جذبی و احداث سیل بندها، گوشه‌ای از تلاش‌های شهرداری یزد در این مدت بوده است، به نحوی که با احداث سیل‌بندها دیگر دغدغه‌ای برای بارندگی‌های اخیر و ورود آب از بیرون یزد به داخل شهر نداشتیم.

وی ابراز امیدواری کرد: سعی می‌کنیم تا پایان سال پروژه‌های باقیمانده در خصوص دفع آب‌های سطحی را تکمیل کنیم و مردم بدانند که دغدغه ما در شهرداری یزد این است که آن‌ها دغدغه‌ای نداشته باشند.

کد خبر 748766

دیگر خبرها

  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند