Web Analytics Made Easy - Statcounter

گاهی اوقات در جنگ روایت ها باید در مقابل روایت غلط، روایت صحیح و مستند ارائه دهیم و یا مانند یک درمانگر وارد می شویم و با روایت خود، روایت غلط را اصلاح یا از بین ببریم، اما گاهی هم نیاز است تا اقدامات پیشگرانه انجام دهیم.


به گزارش شریان نیوز،رضا صفری: اولین چیزی که با شنیدن جنگ روایت ها به ذهن می رسد، موضوع مهم تولید محتوا و تبیین صحیح مسائل و موضوعات گوناگون اجتماعی، تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برای مردم است. یعنی در نگاه اول، اینگونه بر می آید که دشمن روایت می کند و ما هم روایت می کنیم و آنگاه ما باید سعی کنیم با ورود به موقع و بهره گیری از مستندات و استدلال قوی، روایت دشمن را کنار بزنیم.

اگر جنگ روایت ها را از این زوایه بنگریم، هر چند غلط نیست اما تمام ماجرا هم نیست! در حقیقت،  در عصری که مردم در معرض بمباران اطلاعاتی هستند و ما با جنگ های ادراکی، شناختی روبرو هستیم، خطای راهبردی است که فقط از این منظر به جنگ روایت ها بنگریم. از همین رو، جنگ روایت ها را باید از دریچه پلتفرم ها و همچنین مدیریت میدانی نیز مشاهده کرد.

توضیح اول اینکه، اساساً محتوا را نمی توان جدای از پلتفرم های رسانه ای دید. پلتفرم های رسانه ای به دلیل سیاست حاکم بر آنها، قطعاً بر نوع روایت ها، تولید محتوا و مقدار ضریب دادن به محتوا مؤثر هستند. از یک روزنامه و سایت گرفته تا شبکه های اجتماعی، همگی در راستای سیاست های خاص خود، خبر یا تحلیل منتشر می کنند و اساساً هیچ رسانه ای در دنیا نمی تواند خنثی باشد.

 این نکته از آن جهت مهم است که عده ای گمان می کنند که مثلاً در فضای اینستاگرام یا توییتر و فیسبوک، یک زمینِ برابر برای تولید محتوا وجود دارد و فقط یک چیز در آن کم است و آن هم تولید محتوا!

در اینکه قابلیت تولید محتوا در همه شبکه های شبکه ای اجتماعی وجود دارد، در آن شکی نیست، اما موضوع اصلی، نحوه برخورد صاحبان پلتفرم ها با روایت ها و نقش آنها در حذف یا جلوگیری از ضریب دهی به برخی محتواست.

برای نمونه، هنگام  شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، در روزهای اولیه، با بمباران تولید محتوا از سوی ایرانیان روبرو بودیم، اما مدیریت شبکه های اجتماعی خارجی به سمتی حرکت کرد که این موضوع را سانسور کند و یا اگر هم به هر دلیلی نتوانست سانسور کند، حداقل جلوی ضریب دهی به روایت ها و تحلیل های مربوط به این اتفاق را بگیرد.

البته این موضوع، مختص به ما ایرانی ها هم نیست. جهت دهی یا تحریم روایت ها از سوی شبکه های اجتماعی آمریکایی باعث شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور اسبق آمریکا، بعد از اتفاقات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا و حذف شدن از شبکه های اجتماعی معروف، به سمت تأسیس شرکت رسانه ای مستقل خود قدم بردارد تا صدای خود را به مردم آمریکا و جهان برساند.
 
بنابراین به این نتیجه می رسیم که در مقیاس کلان، برای اثرگذاری قابل توجه در دنیای روایت ها، در مرحله اول باید رسانه ای مستقل داشت و در ضمن آن تا جایی که امکان دارد از رسانه های دیگر نیز  به اندازه ظرفیت آنها  – و نه بیشتر – برای رساندن روایت خود به گوش جهانیان استفاده کرد.

اما نکته دوم که درباره جنگ روایت ها باید به آن اشاره کرد، مدیریت میدانی روایت هاست. توضیح اینکه به دلیل شرایط و امکانات موجود در عصرما، گاهی اوقات برخی روایت های غلط انداز و مغرضانه، مانند ویروس های مهلک، در مدت زمان اندک به ذهن همه مردم حمله کرده و آرامش روانی جامعه را از بین می برد و گاهی اوقات نیز بحران ها و آسیب های قابل توجه به همراه دارد و ممکن است حتی به فروپاشی یک کشور نیز منجر شود. شایعات، تهمت ها، روایت های معارض گونه و غلط انداز و ... هیچ کدام  در جامعه، بدون بازخورد نیستند و گاهی اوقات ده ها میلیون نفر را درگیر می کنند.

باید توجه کرد که گاهی اوقات در جنگ روایت ها باید در مقابل روایت غلط، روایت صحیح و مستند ارائه دهیم و یا مانند یک درمانگر وارد می شویم و با روایت خود، روایت غلط را اصلاح یا از بین ببریم، اما گاهی هم نیاز است تا اقدامات پیشگرانه انجام دهیم. یعنی اصلاً نگذاریم برخی روایت های خاص مانند عفونت به جان مردم بنشیند.

این موضوع در فضای مجازی بسیار مهم است. از همین رو مقام معظم رهبری در سال 96 و در دیدار با مسئولان نظام فرمودند: «امروز بهمنی از گزاره‌های درست و نادرست دارد روی سر مراجعین اینترنت ما فرود می‌آید؛ اطلاعات غلط، اطلاعات نادرست، اطلاعات مضر، شِبه اطلاعات -بعضی چیزها اطّلاعات واقعی نیست، اطلاع‌نمایی است- خب اینها دارد مثل یک بهمنی فرود می‌آید؛ ما چرا باید اجازه بدهیم این اتفاق بیفتد؟ ما چرا باید اجازه بدهیم آن چیزهایی که برخلاف ارزشهای ما است، برخلاف آن اصول مسلمه‌ی ما است، برخلاف همان اجزا و عناصر اصلی هویت ملی ما است، به­‌وسیله‌ی کسانی‌ که بدخواه ما هستند، در داخل کشور توسعه پیدا کند؟ نه. کاری کنید که از منافع و سودها و بهره‌های فضای مجازی همه بتوانند استفاده کنند، سرعت اینترنت را افزایش هم بدهید -این کارهایی که باید انجام بگیرد، انجام بگیرد- اما در آن چیزهایی که به ضرر کشور شما، به ضرر جوان شما و به ضرر افکار عمومی شما نیست؛ این چیز خیلی مهمی است».

در هر صورت باید توجه کنیم که در جنگ افکارها، نرم افزارها و پلتفرم ها در نقش همان جنگ افزارهای سابق هستند. بنابراین برای مقابله با این جنگ افزارهای نوین، هم باید اقدامات ایجابی و هم اقدامات سلبی انجام داد و گریزی هم از آن نیست و در همه جای دنیا یک موضوع پذیرفته شده است؛ زیرا هر نگاه غیر از این، ساده اندیشی و ساده لوحی و نشناختن کف میدان است.

دسته بندیسیاسی

منبع: شریان

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی جنگ روایت ها تولید محتوا گاهی اوقات روایت غلط پلتفرم ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۸۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معترضان به جنگ غزه سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را قطع کردند

معترضان آمریکایی به جنگ غزه سخنرانی وزیر دفاع این کشور در مجلس سنا را قطع کرده و خواستار برقراری آتش‌بس در غزه شدند.

به گزارش ایسنا، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا امروز سه شنبه در جلسه سنا مدعی شد کشورش از نبود طرحی برای حفاظت از غیرنظامیان در شهر رفح واقع در جنوب غزه نگران است و با انجام عملیات نظامی در رفح بدون وجود برنامه‌ای مشخص در مورد سلامت شهروندان مخالف است.

به نقل از پایگاه خبری «عربی۲۱»، آستین مدعی شد که اگر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی بخواهد بدون وجود برنامه‌ای مشخص برای حفاظت از غیرنظامیان در رفح عملیات نظامی انجام دهد، واشنگتن مانع خواهد شد.

وی درباره ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر انتقال تمامی غیرنظامیان رفح پیش از حمله زمینی به این شهر ابراز تردید کرد و گفت تا این لحظه هیچ اقدامی برای انتقال مردم از رفح مشاهده نشده است.

آستین در بخش دیگری از سخنانش به جنگ اوکراین پرداخت و گفت آمریکا موشک‌های «ATACMS» به اوکراین فرستاده و با بیشترین قابلیت دفاعی به حمایت از این کشور ادامه خواهد داد.

بنا بر این گزارش، معترضان به جنگ غزه و حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی، سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را قطع کردند و خواستار برقراری آتش‌بس در غزه شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معترضان به جنگ غزه سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را قطع کردند
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • نقش حیاتی تولید در گره گشایی مشکلات جامعه
  • سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در حسینیه اعظم زنجان
  • قابی‌زیبا از رهبرانقلاب درتجمع ضدصهیونیستی در کانادا
  • یک ماه و شش بازی حیاتی در انتظار پرسپولیس
  • فیلم اعتراضات به سخنرانی زاکانی در شورای شهر تهران