Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، مجتبی یوسفی ضمن اشاره به اینکه یکی از موضوعاتی مورد توجه در کشور این است که در حال حاضر مصرف انرژی ما در میان مشترکان معمولی و پرمصرف، یک به 22 برآورد می‌شود، گفت: این یعنی دهک‌های بالای جامعه 22 برابر دهک‌های متوسط و پایین از یارانه‌های مستقیم، غیرمستقیم و پنهان انرژی استفاده‌ می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت رئیسه مجلس در تشریح این مسئله که بحث افزایش قیمت پلکانی گاز اخیراً مطرح شده است، گفت: این بحث شامل افزایش قیمت برای اقشار متوسط و ضعیف نمی‌شود و برای کسانی صدق‌ می‌کند که از استانداردهای مصرف بیشتر استفاده‌ می‌کنند، در همین رابطه می‌تواند راهکار خوبی برای حل و فصل برخی از مشکلات در حوزه‌ی انرژی باشد.

*پرمصرف‌ها هزینه انرژی مصرفی خود را پرداخت کنند

به گفته‌ی یوسفی، افرادی که در دهک‌های بالا هستند و در مناطق مرفه زندگی‌ می‌کنند،‌ می‌توانند از عهده‌ی پرداخت هزینه‌ی انرژی به قیمت بالاتر برآیند. این افراد حتی با اصلاح قیمتی باز هم چند برابر دهک‌های پایین از یارانه استفاده‌ می‌کنند. از آنجائی که دولت برای تولید هر متر مکعب گاز 3000 هزار تومان هزینه‌ می‌کند، اگر گاز را به قیمت 2000 تومان در هر متر مکعب برای دهک‌های بالا که مشترکان پرمصرف هستند، محاسبه کنیم، باز هم این اقشار از یارانه‌ی 1000 تومانی استفاده‌ می‌کنند.

وی افزود: در شرایط فعلی، افرادی که بیشتر مصرف‌ می‌کنند، 12 برابر کسی که مصرفش را مدیریت‌ می‌کند، یارانه‌ می‌گیرند. ما در حال حاضر به پرمصرف‌هایی که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند، یارانه‌ی بیشتری نسبت به اقشار ضعیف و مشترکان کم مصرف پرداخت‌ می‌کنیم. این موضوعی بود که در قانون اصلاح هدفمندی یارانه‌ها باید اجرا می‌شد که اجرا نشد.

*در حوزه انرژی شاهد ناترازی هستیم

یوسفی ادامه داد: ما در مجلس مصوب کردیم که این افزایش لجام گسیخته‌ای که در مصرف انرژی در حال رخ دادن است و در نتیجه‌ی آن میزان مصرف بیشتر از تولید است و شاهد نوعی ناترارزی در این زمینه هستیم، از بین برود. این شرایط باعث‌ می‌شود که در تابستان مشکل قطعی برق را داشته باشیم و در زمستان هم گاز بخش صنعتی را قطع کنیم تا بتوانیم انرژی مورد نیاز برای گرمایش بخش خانگی را فراهم کنیم.

این عضو کمیسیون عمران مجلس در بیان اینکه اولویت همیشه برای ما مردم هستند، گفت: الان در مناطق سردسیر گاز برایشان حیاتی است، در تابستان در مناطق گرمسیر برق برایشان حیاتی بود. ما به دلیل ناترازی بین مصرف و تولید مجبور می‌شویم که برق و گاز شرکت‌های سیمان و فولاد را قطع کنیم و این کار در کوتاه مدت مشکل مردم را حل‌ می‌کند اما در درازمدت باعث گرانی مصالح ساختمانی، سیمان و فولاد در کشور می‌شود که دوباره به دهک‌های پایین ضربه‌ می‌زند. این‌ها مسائلی هستند که به نظر من باید اصلاح شوند.

*رایگان شدن انرژی کم‌مصرف‌ها را در بودجه مصوب کردیم

وی ادامه داد: در بودجه مصوب کردیم افرادی که کم‌مصرف هستند، آب و برق و گازشان رایگان بشود. بنابراین، از یک طرف مردم را تشویق به صرفه جویی‌ می‌کنیم و از طرف دیگر، مشترکان پرمصرف قیمت واقعی انرژی را پرداخت‌ می‌کنند و تنبیه می‌شوند.

به گفته‌ یوسفی، یک نکته را باید مدنظر داشته باشیم که میزان حداقل مصرف در برق، گاز و موارد دیگر باید به صورت واقعی مشخص شود. به طور مثال، در دولت قبل الگویی که برای رایگان شدن مصرف در نظر گرفته بودند، طوری بود که تقریباً 95 درصد از خانوارها با کمترین مصرف از این الگو رد می‌شدند، این نشان‌ می‌داد که این الگو بر اساس واقعیت ترسیم نشده بود.

مجتبی یوسفی تصریح کرد: ما بر اساس برنامه‌ی توسعه‌ی ششم باید حداقل 25 هزار مگاوات تولید برق را افزایش‌ می‌دادیم که کمتر از 10 هزار مگاوات آن محقق شد.بنابراین، ما بین 12 تا 15 هزار ناترازی برق را داشتیم که نشان‌ می‌داد دولت قبل به تعهداتش در قالب برنامه‌ی توسعه‌ی ششم عمل نکرده است و باعث بروز مشکلات برای کشور شد. این‌ها سوءمدیریت‌هایی بود که شاهدش بودیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

ملیحه آدینه کد خبر: 1122767 برچسب‌ها اقتصاد ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران کم مصرف مصرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۹۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر در آیین رونمایی از کمپین انرژی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از شاخص های مصرف برق شدت مصرف انرژی در کشور است که در ایران تقریباً دو برابر میانگین جهانی به شمار می آید.

وی افزود: همواره باید به صورت بهینه مصرف کنیم تا بتوانیم تقاضای جدید در بخش مولد کشور را تامین کنیم.

وی ادامه داد: هدف از این پویش این است که مشترکان خانگی و تجاری که بیش از ۸۰ درصد مشترکان کشور را تشکیل می دهند و ۵۰ درصد مصرف دوران اوج مصرف مربوط به این بخش است ترغیب به کاهش مصرف می کند، به همین دلیل هم جایزه و هم طرح های سال گذشته پاداش صرفه جویی در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیر نقدی پیش بینی شده که در صورت تکرار کاهش مصرف، جوایز ارزنده تخصیص داده می شود.

به گفته این مقام مسئول با چنین اقدامی مشترکان می‌توانند برق مطمئن و پایداری را دریافت کنند و در کنار آن کمک می کنند تا بخش مولد کشور مانند صنایع و کشاورزی از انرژی بیشتری برخوردار بوده و بتوانیم برق پایدار اقصی نقاط کشور را تامین کنیم.
ادامه دارد…

کد خبر 6092448 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • مصوب نشدن بودجه شهرداری موجب اخلال در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • پرداخت ۶۰ درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • اختصاص ۱۵ همت برای ۲۶ پروژه‌ پیشران معاونت علمی
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای