Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@22:52:29 GMT

مخملک را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۰۰۰۱

مخملک را جدی بگیرید

فوق تخصص عفونی کودکان گفت: اگر برای درمان بیماری مخملک در بین کودکان در اسرع وقت اقدام نشود می‌تواند آثار زیانباری را در بدن کودک بر جای بگذارد.

به گزارش مشرق، مائده جعفری فوق تخصص عفونی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مخملک یک بیماری باکتریایی است که در برخی افراد مبتلا به گلودرد باکتریایی ایجاد می‌شود، مخملک که با نام اسکارلت فیور نیز شناخته می‌شود، دارای بثورات قرمز روشنی است که بیشتر بدن را می‌پوشاند و تقریبا همیشه با گلودرد و تب شدید همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: مخملک بیشتر در کودکان ۵ تا ۱۵ ساله دیده می‌شود، اگرچه از زمانی مخملک به عنوان یک بیماری جدی دوران کودکی در نظر گرفته می‌شد، درمان‌های آنتی بیوتیکی آن را کمتر تهدید کننده کرده است، اما با این حال، اگر مخملک درمان نشود، می‌تواند منجر به شرایط جدی تری شود که بر قلب، کلیه‌ها و سایر قسمت‌های بدن تأثیر می‌گذارد.

جعفری بیان داشت: بثورات مانند آفتاب سوختگی به نظر می‌رسد و مانند کاغذ سنباده است و معمولاً از صورت یا گردن شروع می‌شود و به تنه، بازوها و پاها گسترش می‌یابد.

او تصریح کرد: اگر به پوست قرمز شده فشار وارد شود، رنگ پریده می‌شود، خطوط قرمز در چین‌های پوست اطراف کشاله ران، زیر بغل، آرنج، زانو و گردن معمولاً قرمزتر از بثورات اطراف می‌شوند، صورت کودک ممکن است برافروخته و با حلقه‌ای رنگ پریده در اطراف دهان ظاهر شود.

فوق تخصص عفونی کودکان گفت: زبان توت فرنگی هم از دیگر علائم و نشانه‌های این بیماری است در این نشانه از بیماری زبان به طور کلی قرمز و ناهموار به نظر می‌رسد و اغلب در اوایل بیماری با یک پوشش سفید پوشیده می‌شود.

او افزود: بثورات و قرمزی صورت و زبان معمولاً حدود یک هفته طول می‌کشد تا خوب شوند، پس از فروکش کردن این علائم و نشانه ها، پوست تحت تاثیر بثورات اغلب پوسته پوسته می‌شود.

فوق تخصص عفونی کودکان در خصوص سایر علائم و نشانه‌های مرتبط با مخملک بیان داشت: تب (۳۸.۳ درجه سانتیگراد) یا بالاتر، اغلب همراه با لرز ،گلو بسیار دردناک و قرمز، گاهی اوقات با لکه‌های سفید یا زرد، مشکل در بلع، بزرگ شدن غدد در گردن (غدد لنفاوی) که در لمس حساس هستند، حالت تهوع یا استفراغ و سردرد از دیگر علائم این بیماری هستند.

او گفت: قطعا برای بسیاری از والدین سوال این است که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؛ اگر کودکتان گلودرد و علائمی که گفته شد را دارد حتما با پزشک خود صحبت کنید.

جعفری تصریح کرد: مخملک به وسیله همان نوع باکتری ایجاد می‌شود که باعث گلودرد استرپتوکوکی می‌شود؛ در مخملک، باکتری سمی ترشح می‌کند که باعث ایجاد بثورات و قرمزی زبان می‌شود.

او افزود: عفونت از فردی به فرد دیگر از طریق قطراتی که هنگام سرفه یا عطسه فرد آلوده دفع می‌شود، سرایت می‌کند، دوره کمون این بیماری یعنی زمان بین قرار گرفتن در معرض و ابتلا به بیماری معمولا دو تا چهار روز است.

فوق تخصص عفونی کودکان در خصوص عوامل خطر گفت: همانطور که گفته شد کودکان ۵ تا ۱۵ ساله بیشتر از سایر افراد به مخملک مبتلا می‌شوند، میکروب‌های مخملک به راحتی در بین افرادی که در تماس نزدیک هستند مانند اعضای خانواده یا همکلاسی‌ها پخش می‌شود.

او بیان داشت: در خصوص عوارض این بیماری باید گفت که اگر مخملک درمان نشود، باکتری ممکن است به لوزه ها، ریه ها، پوست، کلیه ها، خون و گوش میانی گسترش پیدا کند.

او افزود: البته باید گفت که مخملک به ندرت، می‌تواند منجر به تب روماتیسمی شود، تب روماتیسمی یک بیماری جدی است که می‌تواند بر روی قلب، مفاصل، سیستم عصبی و پوست تأثیر بگذارد.

فوق تخصص عفونی کودکان بیان داشت: اینکه برخی از افراد می‌پرسدند چه کاری انجام دهیم تا احتمال ابتلای کودکمان به این بیماری کم شود، در این خصوص باید گفت که هیچ واکسنی برای جلوگیری از مخملک وجود ندارد، بهترین راهبردهای پیشگیری از مخملک مانند اقدامات احتیاطی استاندارد در برابر عفونت است.

او افزود: دست هایتان را بشویید، به کودک خود نشان دهید که چگونه دست‌های خود را به خوبی با آب گرم و صابون بشوید، ظروف غذاخوری یا غذا را به اشتراک نگذارید؛ به عنوان یک قاعده، کودک شما نباید لیوان نوشیدنی یا ظروف غذا خوردن خود را با دوستان یا همکلاسی‌های خود به اشتراک بگذارد. این قانون در مورد اشتراک غذا نیز صدق می‌کند.

جعفری تصریح کرد: دهان و بینی خود را بپوشانید، به کودک خود بگویید هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشاند تا از انتشار احتمالی میکروب‌ها جلوگیری شود، اگر کودک شما مخملک دارد، لیوان ها، ظروف و در صورت امکان اسباب بازی‌های او را با آب گرم و صابون و یا در ماشین ظرفشویی بشویید.
 

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت کودک عوارض مخملک بیماری کودکان نوزاد سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت فوق تخصص عفونی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF