Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیکزاد عیسی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به چاش‌های موجود برای فعالیت پژوهشی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی اظهار کرد: در حال حاضر حوزه پژوهش با مشکلات بسیاری مواجه است که بر کیفیت و نتیجه این نوع فعالیت اثرات نامطلوب دارد.

وی با اشاره به سرانه پژوهشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیان کرد: استادان از اختصاص نیافتن این سرانه برای فعالیت‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها ناراضی هستند و شاید بتوان گفت در این راستا برای انجام فعالیت‌های پژوهشی دلسرد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه دولت و به طور مشخص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای رفع این مشکل باید تلاش مضاعف انجام دهد.

معاون آموزشی و پژوهشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها با قیاس فعالیت پژوهشی بین ایران و سایر کشور مطرح کرد: سرانه پژوهشی در ایران نسبت به برخی از کشورها بسیار ناچیز است. 

لزوم کیفی‌سازی در فعالیت‌های پژوهشی

وی با تاکید بر کیفی‌سازی پژوهش در دانشگاه‌ها عنوان کرد: ارتباط بین دانشگاه و صنعت یکی از مولفه‌های مهم برای کیفی‌سازی پژوهش است. این ارتباط نسبت به سال‌های گذشته هماهنگ‌تر شده؛ اما هنوز به استحکام لازم نرسیده است.

عیسی‌زاده ادامه داد: ارتباط علم و صنعت پژوهش‌ها را به سمت کیفی‌سازی و کاربردی سوق می‌دهد. مدیران دولتی و مسئولان دانشگاهی و صاحبان مشاغل صنعتی باید برای ارتباط موثر، با هماهنگی مناسبی فعالیت کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی نهاد رهبری مطرح کرد: اگر پژوهشگران برتر و قوی برای آینده کشور می‌خواهیم باید دانشجویان به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی را با مهارت آموزی در حوزه پژوهش آشنا کنیم.

نبود آموزش دانشجویان برای انتخاب سوژه یابی پژوهشی

وی با بیان اینکه دانشجویان برای انتخاب محتوا و موضوعات پژوهش باید آموزش ببینند، گفت: این موضوع به چالش نبود ارتباط دانشگاه با صنعت بر می‌گردد. موضوعاتی باید انتخاب شوند که مشکلات روز کشور باشند. متاسفانه پژوهش‌های بسیاری در کتابخانه‌های دانشگاه‍‌ها در حال خاک خوردن است و بسیاری از رساله‌های دکتری بعد از دفاع بدون هیچ ثمره‌ای باقی می‌ماند. 

عیسی‌زاده  ادامه داد: دانشجویان باید با راهنمایی استادان موضوعاتی را انتخاب کنند که مسئله‌محور باشند. به این معنا که در زمان انتخاب موضوع پژوهش به دنبال حل یک مشکل یا چالش باشند نه اینکه صرفا فعالیتی پژوهشی بدون ثمره‌ای را داشته باشند. 

 معاون آموزشی پژوهشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها  گفت: در حال حاضر به دانشجویان مهارت لازم برای فعالیت آموزشی یا پژوهشی داده نمی‌شود که این ضعف در دانشجویان تحصیلات تکمیلی مشهودتر است. همچنین نتایج پژوهش دقیق نیست به این معنا که از نظر مطالعات، ابزار و ساختار خیلی قابل استناد نیستند.

فعالیت‌های پژوهشی نهاد رهبری در حوزه دینی است

وی با تاکید برا اینکه فعالیت‌های معاون آموزش و پژوهش نهاد رهبری با فعالیت سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی همپوشانی و موازی‌کاری ندارد، گفت: این معاونت مسئول انجام پژوهش‌های دینی در دانشگاه‌هاست و استادان معارف یکی از مخاطبان اصلی این معاونت هستند. نهاد رهبری از این استادان می‌خواهد که علاوه بر تدریس، توجه ویژه ای به پژوهش‌های دینی و پاسخ‌دهی به سوالات دینی دانشجویان داشته باشند. 

عیسی‌زاده در پایان با اشاره به لزوم سیاست‌گذاری در حوزه پژوهش خاطرنشان کرد: کمیته پژوهش یکی از کمیسیون‌های مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده که متشکل از معاونان پژوهشی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، نهاد رهبری، دانشگاه آزاد اسلامی است. این کمیته مسئول ساماندهی و هماهنگی فعالیت‌های پژوهش در کشور است. 

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1121625 برچسب‌ها نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها پژوهشی نهاد رهبری فعالیت های پژوهشی فعالیت های پژوهش دانشگاه ها معاون آموزش کیفی سازی عیسی زاده پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۰۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، در حالی تظاهرات و تحصن حامیان فلسطین و غزه در دانشگاه‌های آمریکا و سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض از سوی پلیس و نیروهای امنیتی همچنان ادامه دارد، ماموران امنیتی کالج دانشگاهی دوبلین ایرلند، رئیس اتحادیه دانشجویی این دانشگاه را از مراسم اهدای جایزه افتخاری به نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، به زور اخراج کردند.

در حالی که پلوسی در مراسمی در کالج دانشگاهی دوبلین برای اهدای دکترای افتخاری و دریافت جایزه در حال سخنرانی بود، «مارتا نی ریادا» بلند شد و با صدای بلند فریاد زد: «پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است».

رئیس اتحادیه دانشجویی کالج دانشگاهی دوبلین در مصاحبه با روزنامه ایرلندی «دیلی میرر» گفت: من بلند شدم و گفتم پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است و چیزهای دیگری هم بود که می خواستم به عنوان نماینده دانشجویان بگویم. ما این مدرک افتخاری را محکوم می کنیم، زیرا بیانگر خواسته های دانشجویان نیست و نباید جشن‌هایی به این شیوه برگزار شود.

«مارتا نی ریادا» افزود که از قبل می دانسته است که پس از اظهارنظر از او خواسته می شود که آنجا را ترک کند، اما انتظار نداشت که نیروهای امنیتی او را دست‌بسته از سالن بیرون ببرند، چرا که معمولاً از فرد می پرسند: می روی یا نه؟ بعد اگر از رفتن امتناع کرد، نیروهای امنیتی او را بیرون می کشند، اما این مراحل را با او انجام ندادند.

در حالی که این مراسم در داخل سالن برگزار می شد، نی ریادا تأیید کرد که بیش از ۱۵۰ دانشجو در اعتراض به پلوسی و رژیم اسرائیل در بیرون سالن ایستاده و شعار پایان دادن به نسل کشی در نوار غزه را سر دادند.

همچنین نیروهای پلیس فرانسه راهپیمایی دانشجویان دانشگاه سوربن را در حمایت از غزه سرکوب کردند.

رسانه‌ها هم تصاویری از برخورد خشن پلیس آمریکا با کارولین فولین استاد اقتصاد دانشگاه جورجیا در تظاهرات ضدصهیونیستی و حمایت از غزه پخش کردند.

این تحولات در حالی است که دانشجویان دانشگاه کلمبیا در منهتن نیویورک، در جریان بازدید مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از مکانی که جرقه تظاهرات سراسری دانشجویان آمریکایی را در اعتراض به تجاوز اسرائیل به نوار غزه برانگیخت، او را هو کردند.

تحصن دانشجویان دانشگاه جورج واشنگن هم در حمایت از غزه و فلسطین با وجود بازداشت‌ها و شرکوب همچنان ادامه دارد.

کد خبر 6088920

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان و استادان دانشگاه میبد از ملت مظلوم غزه
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • حمایت دانشگاهیان خورستان از اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد
  • گسترش انتفاضه دانشگاه‌ های آمریکا در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا» در حمایت از غزه به سایر کشورها