Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@19:13:14 GMT

کشف 35 قلم اشیای تاریخی دوره آهن دو در مشگین‌ شهر

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۰۶۴۰

کشف 35 قلم اشیای تاریخی دوره آهن دو در مشگین‌ شهر

ایسنا/اردبیل رئیس اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی شهرستان مشگین ‌شهر گفت: ۳۵ قلم اشیای تاریخی دوره آهن دو، در شهرستان مشگین ‌شهر کشف و ضبط شد.

 ایمانعلی ایمانی 30 آذر  با بیان این مطلب اظهار کرد: با تلاش و همکاری انجام شده با پاسگاه مرزی رضی 35 قلم اشیای تاریخی دوره آهن دو، در روستای خلیفه‌لوی شهر رضی شهرستان مشگین‌شهر کشف و ضبط شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مشگین‌شهر ادامه داد: این اشیا شامل ۱۳ قلم ظروف سفالی به رنگ خاکستری و نخودی شامل پیاله، خمره و کاسه، ابزار آلات جنگی شامل خنجر، سرنیزه و چاقو از جنس مفرغ و آهن، زیورآلات شامل دستبند، کمربند، حلقه و آویز از جنس مفرغ و دو عدد کمربند مفرغی است.

وی گفت: این اشیای تاریخی با همکاری پاسگاه مرزی رضی و یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مشگین‌شهر کشف و ضبط و در همین زمینه یک نفر دستگیر و تحویل دستگاه قضایی شد.

ایمانی از نظارت مستمر بر مکان‌های تاریخی در سطح شهرستان خبر دادو افزود: انتظار می‌رود در این زمینه مردم نیز مشارکت لازم را داشته و در صورت مشاهده دست‌درازی به آثار باستانی و تاریخی منطقه موارد را گزارش دهند تا با رسیدگی سریع وبه‌موقع از هر گونه سوء استفاده در این زمینه جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری اشیای تاریخی شهرستان مشگین اشیای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۰۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان از کشف نقوش صخره‌ای جدید در ارتفاع یک هزار و ۳۰۰ متری از سطح آب‌های آزاد در این منطقه تاریخی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، مصیب نریمانی ظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع با خبرنگاران با اشاره به اینکه منطقه کشف شده فوق، محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بُز و گوسفند است، اظهار کرد: نقوش صخره‌ای مزبور از نوع «قوشاداش» بر روی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد شده است که روی تراس شیب دار و مُشرف به راه قدیمی موسوم به ائل‌یولو قرار دارد.

وی افزود: نقوش صخره‌ای نویافته در ارتفاعات ورزقان به عنوان هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام و مربوط به جنوب قفقاز است که از اهمیت بسیار بالا و ویژه‌ای برای انجام مطالعات باستان‌شناسی و رویکردی مهم برای درک صحیح جامعه شناختی و انسان شناختی منطقه شمال غرب ایران به شمار می‌رود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به روش کوبشی ایجاد شده‌اند و بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به «بز کوهی» بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است.

نریمانی با بیان اینکه نقوش فوق نشانگر ماهیت کوچ رو و شکارگر بودن طراحان این آثار است، تاکید کرد: دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان بر اساس مطالعات مقایسه‌ای گاه نگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند، بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان با تاکید بر اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند و این آثار ناب و دست نخورده درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامداری و شکار است.

نریمانی تاکید کرد: برخی پژوهشگران داخلی دوره زمانی ایجاد این نقوش به خصوص نقش بُز را به دوران پیش از تاریخ ارتباط می‌دهند.

وی با بیان اینکه شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است، افزود: پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان ادامه داد: اهمیت سنگ‌نگاره‌های کشف شده جدید در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

کد خبر 748778

دیگر خبرها

  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • کشف گنج هخامنشی و ساسانی در چالوس
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • کشف اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • کشف گنج هخامنشی و ساسانی از قاچاقچی عتیقه در چالوس
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • کشف عتیقه جات چند هزار ساله در چالوس
  • کشف ۳۰۸ قطعه شی تاریخی چندهزارساله در چالوس
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • گنج‌یاب‌ها در ساوه به گنج نرسیدند