Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سید رضا مرتضوی روز سه‌شنبه در جلسه اقتصاد مقاومتی در استانداری اصفهان افزود: اقتصاد مقاومتی به دنبال انعطاف‌پذیری در اقتصاد است و بر این اساس باید با نگاه مبتنی بر فعال کردن ظرفیت‌های داخلی استان به شیوه‌ای عمل شود تا  در تکانه‌ها و تنش‌ها با مشکل کمتری مواجه شویم.

وی اظهار داشت: ازجمله این ظرفیت‌های بالای بومی می‌توان به تولید ۶۰ تا ۷۰ درصد طلا و جواهر، ۳۰ تا ۴۰ درصد سنگ، ۴۰ درصد تولید نساجی و ۶۰ درصد تولید فرش کشور در استان علاوه بر وجود صنایع نفت، پتروشیمی و کشاورزی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار اصفهان افزود: علاوه بر این موارد  این استان ظرفیت بالایی درزمینهٔ تولید دام و طیور و همچنین در بخش‌های گردشگری دارد ؛ این در حالی است که ظرفیت‌های معطل‌مانده‌ای وجود دارد که باید بخش خصوصی را برای فعال کردن تولید مشارکت داد.

مرتضوی افزود: ازجمله این ظرفیت‌ها معطل‌مانده، یک مجموعه آموزشی  است که از سال ۸۷ تاکنون تجهیزاتی در حدود ۸۴ میلیارد تومان در آن به‌منظور تربیت نیروی کارآمد نصب‌شده ولی تا الآن بدون استفاده مانده است که باید به‌فوریت پیگیری شود.

وی با تأکید بر فعال کردن بخش خصوصی گفت: اگر به دنبال ایجاد فضای اقتصاد مقاومتی هستیم، باید روی فعال کردن ظرفیت بخش خصوصی و ورود آن‌ها برای شناسایی مشکلات اقتصادی و فرآیندهای ناکارآمد ورود کنیم تا به بهبود فضای کسب‌وکار در استان منجر شود.

استاندار اصفهان همچنین با اشاره به مصوبه سال ۸۷ هیأت دولت در اصفهان برای تأسیس شهرک طلا و جواهر گفت: در آن زمان مطالعات و جانمایی این شهرک انجام شد و با  سازمان مسکن و شهرسازی و بنیاد مستضعفان هم هماهنگی‌هایی برای واگذاری زمین صورت گرفت، اما با وجود گذشت ۱۳ سال هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

وی بابیان اینکه یکسری برنامه‌ها در استان  اصفهان برای حمایت مالی از فعالان بخش تولید در حال اجراست گفت: بر این اساس به راهبردی برای بررسی موردی این بخش‌ها نیاز است که به‌عنوان نمونه برای واحدهای تولیدی و صنعتی که دچار مشکلاتی در حوزه بانکی و پولی هستند یا در بخش تجارت با چالش صادراتی مواجه هستند راهبرد خاصی اتخاذ شود.

وی در پایان تأکید کرد: رویکرد جدید جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی استان اصفهان باید بر این مبنا باشد که اتاق فکری در برای این جلسات پیش‌بینی شود و همچنین در سازمان برنامه‌ و بودجه یک دبیرخانه ویژه برای ستاد تعریف شود و با همکاری سازمان‌های مختلف و با توجه به شاخص‌های اقتصاد مقاومتی، ورودی‌هایی برای دبیرخانه تعریف شود که اولویت‌ها و ظرفیت‌های استان را مشخص کند.

مرتضوی بر برنامه‌ریزی بهتر باید این جلسات به‌منظور بهبود عملکرد در حوزه بهره‌وری، قرارگاهی عمل کردن، کاهش تصدی‌گری دولتی و مردمی کردن اقتصاد تأکید کرد و گفت: همچنین باید با کمک معاونت منابع انسانی، دستگاه‌های مختلف را ارزیابی شوند تا کار منسجم‌تری شکل گیرد.

وی ادامه داد: همچنین باید گزارش بانک‌ها در خصوص منابع و مصارفشان اعم از بانک‌های دولتی و خصوصی ارائه شود و تکلیف همه بانک‌ها بر ارائه آمار در جلسه شورای هماهنگی بانک‌ها پیگیری و  در جلسه بعدی ستاد اقتصادی مقاومتی این گزارش ارائه شود.

در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که با حضور جمعی از مسوولان استان  اصفهان برگزار شد به ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌ها و راهکارهای مقابله با چالش‌های اساسی استان پرداخته شد.

برچسب‌ها اقتصاد مقاومتی اصفهان استانداری اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی اصفهان استانداری اصفهان اقتصاد مقاومتی اصفهان استانداری اصفهان اقتصاد مقاومتی فعال کردن بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۱۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده