Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@19:27:27 GMT

نکته ای مهم در خصوص مذاکرات وین

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۱۹۴۹

نکته ای مهم در خصوص مذاکرات وین

دکتر سجاد ریحانی نژاد_استاد دانشگاه

تضمین گریزی آمریکا و سه کشور اروپایی در پروسه احیای توافق هسته ای و رفع تحریمها کاملا محرز و مشخص است. در طول دو دوره مذاکره اخیر میان ایران و اعضای 1+4 نیز بارها تروییکای اروپایی به نیابت از طرف آمریکایی در صدد ممانعت از رفع واقعی تحریمهای ضد ایرانی بر آمده است. در این خصوص قاعده و مولفه ای وجود دارد که حتی نباید لحظه ای نیست به آن غافل شد: اینکه باید بپذیریم که تعهدات غرب  کاملا "ابطال پذیر" خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ذات آمریکا و متحدان آن بر پایه و اساس بی تعهدی و بی اعتمادی شکل گرفته است. غربی ها دراین خصوص بازی هدفمندی را دنبال می کنند:آنها از یک سو تاکید دارند که قدرت رفع همه تحریمهای مغایر با برجام را ندارند و از سوی دیگر، تاکید دارند که ایران نه تنها باید به همه تعهدات برجامی خود بازگردد، بلکه کمترین اقدامی در مواجهه با تضمین گریزی آشکار غرب صورت ندهد! به عبارت بهتر، واشنگتن و تروییکای اروپایی به دنبال ترکیبی از " مهار حداکثری ایران" و " تعهد پذیری حداقلی غرب" هستند.بدون شک جمهوری اسلامی ایران هرگز چنین موضوعی را نخواهد پذیرفت. 

در چنین شرایطی لازم است به یک سلسله قواعد و بایسته ها در مواجهه با آینده کشور پایبند باشیم. یکی از این موارد، "گذار از اقتصاد تحریم محور" است. بدون شک این گام بلند باید هر چه سریع تر برداشته شود. ریل گذاری دولت سیزدهم در این حوزه تا کنون مطلوب بوده و اکنون، زمان عملیاتی شدن این پروسه است. بدیهی است که کشف و احصاء ظرفیتهای اقتصادی یک کشور، مهم ترین پیش شرط در حرکت به سوی اقتصاد تولید محور محسوب می شود. یک ساختار اقتصادی پویا، در ابتدا باید نسبت به ظرفیتهای بالقوه و بالفعل خود در حوزه اقتصاد، سرمایه گذاری و سرمایه پذیری آگاه باشد و بتواند با مدیریت مطلوب و صحیح آنها، گام مهمی را در راستای حل و فصل بحرانها و جذب فرصتها بردارد.

بخشی از این ظرفیتها در کشور ما مشخص و احصاء شده و برخی دیگر، متاسفانه هنوز مورد توجه قرار نگرفته اند. امیدوار هستیم در دولت سیزدهم ، این ظرفیتها در مدار توسعه داخلی کشور تعریف شود و جایگاه مهمی را در راستای تحقق اقتصاد تولید محور با مصدر داخلی ایفا کند.اصلی ترین درس مذاکرات وین این است که باید هر چه سریع تر بر روی ارکان و اضلاع "اقتصاد تولید محور" متمرکز شویم.در این صورت، گام بلندی به سوی "خنثی سازی تحریمها" بر خواهیم داشت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هسته ای ایران بازی واشنگتن جمهوری اسلامی ایران دولت اقتصاد سرمایه گذاری سرمایه مذاکرات وین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۱۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور

شهباز حسن پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون حرکت مثبت صنعت نفت و گاز کشور به سمت دانش بنیان شدن به خبرنگار قدس گفت: صنعت نفت و گاز محوریت اصلی تولید بار اول بوده است این صنعت یکی از موفق ترین صنایع کشور در همکاری با بخش دانش بنیان های کشور بوده است و به کمک همراهی بخش اقتصاد دانش بنیان در کاهش هدررفت انرژی در کشور، توسعه زنجیره ارزش و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی دانش بنیان حوزه نفت و گاز سهم بسیار کلیدی در رسیدن رشد اقتصادی کشور به میزان بسیار بالا و خوب ایفا کرده است و صنعت نفت و گاز ایران توانسته است قدم های خوبی را در مسیر دانش بنیان شدن این صنعت بردارد که  با بهره گیری از تداوم استفاده حداکثری از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان به مانند دو سال گذشته که در حوزه تولید بار اول بیشترین همکاری را داشته است، در سال آتی نیز به همین شکل ادامه خواهد داد تا شاهد تداوم بهره وری در این صنعت باشیم

حسن پور نماینده مجلس در رابطه با دستاوردهای کلیدی این همکاری گفت: با تکیه بر همین تجهیزات تولید بار اول شده به دست دانش بنیان های نفتی، توانستیم در داخل و خارج از کشور به توسعه زنجیره ارزش محصولات برسیم و حالا می توانیم در خارج از کشور در قالب پالایشگاه های فراسرزمینی این مهم را دنبال کنیم که قطعاً برایمان سودمند است. به کارگیری از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز علاوه بر رشد اقتصادی، کاهش هدررفت و افزایش بهره وری، ارزآوری خوبی برای کشور نیز داشته است.

وی ادامه داد: ما از توان بالایی در حوزه های مختلف به لحاظ فنی و مهندسی برخوردار هستیم. صادرات این خدمات به دیگر کشورها نیز سیاست دیگری است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت. به ویژه سابقه ای که در این زمینه از خود به جای گذاشته ایم، مبنی بر عمل به تعهداتمان در مقابل کشورهای دیگر، زمینه خوبی برای گسترش این سیاست به وجود آورده است. خدماتی که ما به دیگران ارائه می دهیم، به لحاظ قیمت و کیفیت توان رقابتی در عرصه بین الملل دارد و این موضوع برایمان یک مزیت محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: از طریق سیاست گذاری مهم در زمینه استفاده از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز توانستیم در شرایط تحریمی به رکورد جدید در فروش نفت و بازارسازی تضمینی و بسیار مهم در کشور های همسو با خود در جهت مقابله حداکثری و خنثی سازی تحریم ها اقدام کنیم. باید دیگر صنایع نیز به مانند صنعت نفت و گاز مسیر دانش بنیان شدن خود را با توسعه همکاری با دانش بنیان ها تداوم بخشند تا شاهد تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور باشیم.

دیگر خبرها

  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • عضو حماس: در مذاکرات به سازوکار مشخصی رسیدیم
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • کارگران نقش ویژه‌ای در اعتلای اقتصاد و تولید کشور دارند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است