Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بسیاری از کارشناسان و مقامات اسرائیلی نگرانی عمیق خود را از احتمال عدم تداوم توافق عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی ابراز می‌دارند و می‌گویند که ممکن است برخی امور، امارات را مجبور به خروج از این توافق یا تبدیل کردن آن به توافق صلح سرد مانند سایر کشورهای عربی از جمله مصر و اردن نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه «رأی الیوم» با انتشار یادداشتی در این باره نوشت که « ایال زیسر» معاون دانشگاه تل‌آویو و کارشناس تاریخ سوریه، لبنان و منازعه اسرائیلی - عربی، تاکید کرد که اسرائیل برای پیشبرد توافقنامه های صلحی که با کشورهای عربی منعقد کرده، در تلاش است اما باید اذعان داشت که این تلاشی تلخ است که آن را به سوی شک و تردید و عدم اعتماد به این فرضیه که روابط صلح اسرائیل با همسایگانش دارای سقفی شیشه‌ای است که شکستن آن غیرممکن است، سوق می‌دهد.

این خاورشناس صهیونیست طی یادداشتی که در روزنامه «اسرائیل هیوم» منتشر شد، نوشت: « توافقنامه‌های آبراهام دیگر قراردادهای صلح نیست و این در سفر نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل به امارات که یک سفر رسمی - علنی و نه مخفیانه - بود و طی آن "محمد بن زاید" ولی‌عهد که یکی از معماران توافقنامه‌های آبراهام بود، ملاقات کرد».

اما این مستشرق در ادامه تایید می‌کند: «اخیرا در اسرائیل چراغ‌های هشدار روشن شده است و یک نگرانی در خصوص ناتوانی امارات در ادامه تحمل بار این توافق صلح و احتمال خروج از آن یا تبدیل شدن به یک توافق صلح سرد، مانند صلح با سایر کشورهای عربی وجود دارد».

به اعتقاد زیسر، «گواه این امر، "طحنون بن زاید" برادر ولی‌عهد و مشاور امور خارجه امارات است که در نشست اخیر بنت و محمد بن زاید حاضر شود و هفته پیش به تهران سفر کرد تا درباره توسعه روابط با جمهوری اسلامی گفت‌و‌گو کند. او با "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور ایران که از زمان تصدی این پست، به‌دنبال «در آغوش گرفتن» کشورهای خلیج‌ [فارس] برای دور نگه داشتن آن‌ها از اسرائیل و ایالات متحده بوده ، دیدار کرد».

این خاورشناس اسرائیلی در ادامه نوشت: «از آن‌جایی که سعودی ها نیز گفت وگو با تهران را آغاز کرده‌اند و خواهان عادی سازی روابط دو کشور هستند، جای تعجب نیست که دیگر در خلیج فارس درباره ایجاد ائتلاف امنیتی با اسرائیل برای مهار ایران صحبتی به میان نیاید.بلکه در مورد گفت‌وگو با ایران و آشتی با آن سخن گفته شود. اما نباید در حق کشورهای حاشیه خلیج [فارس] ظلم کنیم، زیرا این دولت بایدن است که می خواهد نیروهای آمریکایی را از منطقه خارج کند و در این بین در تلاش برای آشتی با تهران است تا با آن به توافق برسد».

استاد دانشگاه تل آویو تصریح کرد: «شاهزاده طحنون همچنین مسئول تقویت روابط با روسیه و چین است که خشم آمریکایی ها را برانگیخت و آن‌ها را وادار کرد تا مانع فروش هواپیماهای اف-۳۵ به امارات شوند. او همچنین کسی بود که به دنبال ایجاد نقطه عطفی در روابط امارات و ترکیه بود، همین یک سال پیش اردوغان رئیس جمهور ترکیه در اوج عصبانیت، سفیر خود را از ابوظبی در اعتراض به امضای توافقنامه آبراهام احضار کرد. اما اکنون او از بازگشت گرما به این روابط استقبال می‌کند و قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار با امارات امضا کرده است و  امیدوار است این امر به اقتصاد متزلزل ترکیه کمک کند».

زیسر در ادامه به اقدام حدود یک ماه پیش «عبدالله بن زاید» وزیر امور خارجه امارات که در دیدار با بنت نیز حضور داشت، در بازگرداندن دمشق به آغوش عربی و سفر به روسیه اشاره کرد و نوشت: از این روست که ما می‌گوییم به خاورمیانه خوش آمدید.

وی افزود: «در خاورمیانه حکام منطقه همواره تمایل دارند که همه "گزینه‌ها" را باز نگه دارند و همزمان در دو عروسی برقصند. آن‌ها هرگز داوطلب نمی‌شوند، و این همان کاری است که اسرائیل انجام می‌دهد، تا به نیابت از طرف دیگر وارد جنگ شوند. مصلحت در این میان پیروز می‌شود. در حال حاضر، در سایه شانه خالی کردن مورد انتظار آمریکا، منافع امارات در این است که با پیشبرد و تعمیق گفت‌وگو با اسرائیل با همه وارد گفت‌وگو شود. در امارات این را به خوبی درک می‌کنند و این درسی برای سایر کشورهای منطقه است».

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: إسرائیل امارات توافق آبراهام ایران خلیج فارس بن زاید گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۲۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است

به گزارش قدس آنلاین پیشتر در طول جنگ [کنونی علیه غزه]سران نظامی و سیاسی اسرائیل ادعا کردند که سران اعراب میانه‌رو از اسرائیل خواستند، حماس را برای همیشه نابود کند». این، ادعایی است که روزنامه اسرائیلی معاریو امروز شنبه مطرح کرده است. 

مقصود از اصطلاح میانه‌رو، آن دسته از دولت‌های عربی است که یا با رژیم اسرائیل توافق صلح دارند یا اخیرا با این رژیم روابطشان را عادی‌سازی کردند یا تمایل دارند، بزودی عادی‌سازی کنند.

در ادامه ادعای معاریو آمده «درست است، آنها [سران اعراب میانه‌رو]، از اینکه حماس نابود شود، خیلی خوشحال خواهند بود، اگر چنین چیزی طی چند هفته اندک و با کمترین تلفات در میان غیرنظامی‌ها ممکن شود. اما روشن است که اکنون چنین چیزی محال است و طولانی شدن مدت جنگ به سود کشورهای عربی میانه‌رو بخصوص عربستان سعودی نیست».

این روزنامه اسرائیلی در ادامه ایده نابود شدن کامل حماس از دید عربستان سعودی را در برهه کنونی محال می‌داند و می‌نویسد «ایده نابود شدن حماس برای همیشه، از نظر سعودی‌ها، اکنون توهم به نظر می‌رسد... تمرکز عربستان اکنون بر توافق عادی‌سازی [با اسرائیل]از طریق شراکت با آمریکاست».

نوامبر گذشته (یک ماه و اندی بعد از شروع جنگ) نیز نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته بود، بسیاری از کشورهای عربی خلیج فارس، تمایل دارند که اسرائیل کار حماس را تمام کند، چون می‌ترسند که این رویداد به شعله‌ور شدن وضعیت در کشورهایشان منجر شود. در این گزارش اشاره شده بود که این کشورها، آرزوی تمام شدن چیزی را دارند که به محور مقاومت ایران معروف است، اما در عین حال میترسند که زبانه‌های آتش، دامن آنان را بگیرد.

علاوه بر این، موسی ابومرزوق از سران حماس، ۲۹ ماه اکتبر گذشته (کمتر از یک ماه از آغاز جنگ) در گفتگو با شبکه الجزیره فاش کرد، خیلی از «خارجی ها» به او گفته‌اند، برخی عناصر در تشکیلات خودگردان فلسطین و برخی کشورهای عربی از به شکل محرمانه از غرب خواسته‌اند، حماس را نابود کند. او اشاره کرد که خیلی از گلوله‌هایی که اکنون [آن زمان اوایل جنگ]، غزه با آن بمباران می‌شود، از کشورهای عربی آمده و منبع خیلی از کمک‌ها به تشکیلات خودگردان برای مقابل با مقاومت فلسطین، کشورهای عربی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟