Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه صرفا جمع آوری دیتا و نگه داشتن آن کاربردی ندارد و اطلاعات در زمان خود ارزشمند است، گفت: در خصوص کووید_۱۹ اکنون اگر درباره اثربخشی واکسن‌ها اطلاعات داشته باشیم و آن را تحلیل کنیم، مفید است. بیمارانی که واکسینه شده و باز بیمار شدند یا اینکه کدام واکسن اثربخش‌تر است یا داروهایی که استفاده شدند، در این دوره باید بررسی شود تا میزان اثرگذاری آن‌ها مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر کاظم زنده دل در نشست ارائه گزارش عملکرد برنامه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت که با حضور دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت و دکتر علی علیزاده مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت برگزار شد، دکتر کاظم زنده دل مشاور معاونت و مسئول برنامه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت به همراه تیم اجرایی خود به ارائه گزارش عملکرد از اقدامات انجام شده در خصوص این برنامه پرداخت.

دکتر زنده‌دل ضمن تشریح نظام ثبت بیماری و پیامد سلامت، گفت: این برنامه یک سیستم سازمان‌یافته برای جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، بازیابی، تجزیه‌وتحلیل و انتشار اطلاعات افراد مبتلا به یک بیماری خاص است که باهدف ایجاد منبع قابل‌اعتماد و توسعه پژوهش‌های سلامت و ارزیابی کیفیت مراقبت از بیماران ایجادشده است.

وی با بیان اینکه در این برنامه محققان را به همکاری با یکدیگر هدایت می‌کنیم، گفت: در این برنامه محققان را تشویق می‌کنیم از ثبت جداگانه داده‌ها پرهیز کنند و باهم همکاری کرده و به‌صورت یک شبکه در تولید و استفاده از داده‌های ثبت موجب توسعه تحقیقات بالینی و درنتیجه ارتقای کیفیت مراقبت‌های تشخیصی و درمانی شوند.

مشاور معاونت تحقیقات وزیر بهداشت، افزود: ۲۹۹ برنامه ثبت تا شهریورماه سال جاری اجراشده است که از این تعداد، ۲۲ برنامه به‌صورت چندمرکزی و ملی با مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرا می‌شود.

دکتر زنده‌دل به الگوهای بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در دنیا نیز روند ثبت بیماری‌ها رو به افزایش است و اغلب کشورهای توسعه یافته به اهمیت آن پی برده اند و وارد این عرصه شده‌اند؛ در حال حاضر به جرات می‌توان مدعی شد در ایران بزرگترین برنامه ثبت بیماری‌ها را در منطقه خاورمیانه داریم.

دکتر پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت نیز ضمن قدردانی از زحمات انجام شده، گفت: باید برنامه ثبت بیماری‌ها روی حوزه بیماری‌هایی که جزو معضلات سلامت کشور حتی دنیاست، تمرکز کند. این برنامه فرصتی را برای ارزیابی، کنترل و درمان بیماری‌ها در آینده فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه صرفا جمع آوری دیتا و نگه داشتن آن کاربردی ندارد و اطلاعات در زمان خود ارزشمند است، گفت: در خصوص کووید_۱۹ اکنون اگر درباره اثربخشی واکسن‌ها اطلاعات داشته باشیم و آن را تحلیل کنیم، مفید است. بیمارانی که واکسینه شده و باز بیمار شدند یا اینکه کدام واکسن اثربخش‌تر است یا داروهایی که استفاده شدند در این دوره باید بررسی شود تا میزان اثرگذاری آنها مشخص شود.

دکتر پناهی افزود: ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت بهترین وسیله برای ارزیابی درمان و پیشرفت بهبود بیماری است، وقتی دراین حوزه پیشرفت کنیم بدون تردید شرکت‌های دارویی و تشخیصی از این برنامه استقبال خواهند کرد. البته باید توجه و دقت شود که از اطلاعات کسب شده چه استفاده‌ای خواهد شد. 

بنابر اعلام روابط‌عمومی وزارت بهداشت، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تصمیم‌گیری در خصوص نحوه استفاده از نتایج برنامه ثبت بیماری‌ها بر عهده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است، گفت: اطلاعات ریجستری روی توزیع صحیح دارو در مناطق مختلف کشور هم موثر است. در منطقه‌ای نوعی از بیماری شیوع بیشتری دارد و حالا داروهای متناسب با آن در مناطق خاص باید با حجم بیشتری توزیع شود. دیگر توزیع مساوی داروها به مناطق مختلف کشور معنا ندارد، باید هوشمندانه عمل شود.

وی افزود:  انتظار داریم با توجه به نتایج این برنامه در راستای نیازهای ملی کشور برنامه بدهید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت واکسن معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت برنامه ثبت بیماری ها جمع آوری زنده دل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۲۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از پیشگیری ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانش‌آموزان با ماده وارنیش فلوراید خبر داد.

حامد جز جلالیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند