Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@15:45:28 GMT

ورق مبارکه چیست ؟ انواع و کاربرد ورق مبارکه

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۴۷۵۳

ورق مبارکه چیست ؟ انواع و کاربرد ورق مبارکه

در پاسخ به سوال ورق مبارکه چیست باید بگوییم که منظور از این عبارت ورق هایی است که توسط کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تولید می شوند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام کاویان، این کارخانه که حدود ۴۰ سال از ساخت آن می گذرد در یکی از شهرهای جنوب زرین شهر یعنی شهر مبارکه در استان اصفهان واقع شده است.

بررسی ورق مبارکه

این شرکت به عنوان بزرگترین شرکت خصوصی صنعتی و همچنین بزرگترین کارخانه تولید فولاد در ایران شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در طی ۳ دهه موفق به کسب جوایز زیادی مانند ۱۱ دوره رتبه نخست در زمینه تعالی سازمانی و ۶ دوره جایزه رتبه اول شرکت دانشی در ایران را کسب کرده است.

از دیگر افتخارات شرکت فولاد مبارکه اصفهان می توانیم به حضور پیدا کردن در جمع شرکت های دانشی برتر آسیا و در کنار شرکت هایی مانند سامسونگ و تویوتا در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ اشاره کنیم. این کارخانه نقش مهمی در صنعت فولاد کشور ایفا می کند, تا جایی که حتی لقب مادر صنعت فولاد کشور ایران را به این کارخانه اعطا کرده اند. برای اینکه درک درستی از گستردگی فعالیت های این کارخانه داشته باشید بهتر است بدانید که کارخانه مبارکه در حال حاضر مواد اولیه مورد نیاز حدود ۳۰۰۰ شرکت, کارخانه و تولیدی را در سراسر کشور تامین می کند. این مواد اولیه در زمینه صنایعی مانند پتروشیمی, نفت, گاز, ساخت لوازم خانگی و موارد بسیار بیشتری هستند.

مساحت این کارخانه حدود ۳۵ کیلومتر مربع است که تنها ۱۷ کیلومتر مربع آن به بخش تولیدی اختصاص پیدا کرده است. میزان تولید سالانه این کارخانه حدود ۱۰.۳ میلیون تن است که شامل محصولات فولادی مانند ورق سیاه, ورق گالولانیزه, ورق آجدار و… می شود. مجموعه فولاد مبارکه تنها به کارخانه آن در اصفهان محدود نمی شود و در شهرهای مختلف کشور هفت شرکت صنعتی مرتبط با این مجموعه در حال فعالیت هستند که بیش از ۲۰.۰۰۰ نفر در این مجموعه ها در حال کار هستند. در ادامه تاریخچه کارخانه مبارکه اصفهان و ویژگی های ورق های تولیدی توسط این کارخانه را بررسی خواهیم کرد.

تاریخچه ورق مبارکه چیست ؟

همانطور که ذکر شد کارخانه فولاد مبارکه اصفهان در سال ۱۳۶۰ ساخته شد و در سال ۱۳۷۱ به بهره برداری رسید. البته اولین کوره قوس الکتریکی این کارخانه که در بخش فولاد سازی آن احداث شد, در سال ۱۳۷۰ نصب گردید و یک سال بعد کل کارخانه با حضور رئیس جمهور وقت کشور افتتاح شد. با وجود ورق مبارکه اصفهان و عرضه محصولات دیگر این شرکت در بازار ایران, حدود بیش از ۴ میلیون تن از تقاضای موجود در کشور به فولاد تامین می شود. ظرفیت تولیدی فولاد مبارکه در سال ۹۸ حدود ۸ میلیون تن بود و این شرکت برنامه ریزی کرده است که تا ۴ سال دیگر ظرفیت تولیدی خود را به ۲۵ میلیون تن در سال برساند.

در واقع آمارها نشان می دهند که حدود نیمی از فولاد مورد نیاز ایران یعنی ۵۰ درصد از محصولات فولادی موجود در بازار توسط کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تولید می شود. همچنین این شرکت در حال حاضر به کشورهای متعددی محصولات خود را صادر می کند و ظرفیت صادر کردن محصولات فولادی را به بیش از ۳۸ کشور جهان دارد.

کاربرد ورق مبارکه

اگر می خواهید بدانید که کاربرد ورق مبارکه چیست باید اشاره کنیم که کاربردهای محصولات تولیدی توسط کارخانه مبارکه بسیار گسترده هستند. در زیر می توانید کاربردهای محصولات فولادی و ورق های مبارکه را در صنایع مختلف مشاهده کنید :

استفاده در صنعت لوله سازی و ساخت پروفیل ساخت انواع محصولات فلزی سبک و سنگین استفاده در صنایع نفت, پتروشیمی, گاز و خودرو سازی کاربرد بسیار گسترده در صنعت ساختمان سازی استفاده از ورق های فولادی در کشتی سازی و مناطق دریایی کاربرد ورق ها در ساخت تجهیزات صنعتی و لوازم خانگی ساخت مخزن های تحت فشار

انواع ورق مبارکه

ورق های تولیدی توسط کارخانه فولاد مبارکه اصفهان انواع مختلفی دارند. این کارخانه در حال حاضر محصولاتی مانند ورق های تولید شده توسط نورد گرم و سرد, ورق اسیدشویی, تختال و… تولید می کند. در ادامه می توانید ویژگی های برخی از محصولات این کارخانه را مشاهده کنید :

۱. ورق سیاه مبارکه

۲. ورق رنگی

۳. ورق گالوانیزه

۴. ورق آجدار

۵. ورق قلع اندود

استاندارد ورق مبارکه چیست ؟

ورق مبارکه اصفهان بر اساس استانداردهای بین المللی تولید می شود. برخی از این استانداردها شامل DIN۱۷۱۰۰, DIN۱۶۱۴, DIN۱۷۱۵۵, EN۱۰۱۳۰ و JIS۳۱۳ هستند.

نکات قبل و بعد خرید ورق مبارکه

قبل از خرید ورق مبارکه اصفهان باید اطلاعات کافی در مورد نوع محصولی که قصد خریداری آن را دارید داشته باشید. این اطلاعات شامل ابعاد, ضخامت, شکل, کاربرد و… است.

بعد از خرید ورق مبارکه باید بررسی کنید که روش تخلیه محصولات خریداری شده چگونه است و هزینه حمل و نقل و بارگیری بر عهده مشتری است یا کارخانه.

قیمت ورق مبارکه

در این بخش قصد داریم بررسی کنیم که عوامل موثر بر قیمت ورق مبارکه چیست. این عوامل شامل موارد زیر هستند :

نوع ورق خریداری شده (ورق سیاه مبارکه, ورق قلع اندود, ورق گالوانیزه, ورق آجدار و…) میزان عرضه و تقاضای محصولات نوسانات بازار بورس ابعاد محصولات روش تولید محصولات فولادی

فولاد کاویان ارائه دهنده انواع آهن آلات در بازار آهن تهران ۰۲۱۶۶۳۱۷۸۰۸

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ورق مبارکه فولاد کاویان کارخانه فولاد مبارکه اصفهان محصولات فولادی توسط کارخانه کاربرد ورق میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۴۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است

به گزارش اکونگار، فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت با سرمایه‌ای بیش از 40هزار میلیارد ریال در دیماه 1399 آغاز شد و پس از گذشت پنج سال به همت متخصصان و سرمایه‌گذاران هفته آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. با بهره‌برداری از فاز دوم این کارخانه برای 100 نفر نیروی مستقیم و 600 نفر نیروی غیر مستقیم موقعیت شغلی ایجاد خواهد شد که تمامی آنها از متخصصان و نیروی بومی منطقه گزینش و استخدام شده‌اند.  به زودی، فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت با حضور ابراهیم رییسی، سیزدهمین رییس جمهور کشورمان افتتاح خواهد شد.

روح الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در رابطه با اهمیت راه‌اندازی این پروژه و  راه‌‌اندازی فاز دوم فولاد بافت گفت: فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت با سرمایه‌ای به ارزش 120میلیون یورو آماده بهره‌برداری شده که این موضوع مصداق تحقق شعار سال است.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی به جهش تولید با مشارکت مردم تاکید می‌شود، منظور این است که از توان داخلی برای پیشبرد پروژه‌های ملی استفاده کرد. 

وی اظهار داشت: حضور مهندسان ایرانی و استفاده از ظرفیت‌ها و سرمایه‌های داخلی برای پیشرفت این پروژه جای تقدیر دارد. این اقدام یک گام بزرگ در مسیر تحقق شعار سال و واقعی سازی اهداف ملی است.

عباسپور در ادامه تاکید کرد: از آنجایی که در کارخانه احیاء استیل فولاد بافت قرار است یک محصول واسطه‌ای تولید شده و ماده اولیه کارخانه‌های تولیدکننده شمش آهن اسفنجی تامین شود، مشارکت صنایع و صاحبان صنایع با یکدیگر بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

وی افزود: این مشارکت‌ها و همکاری‌های دوسویه منجر به افزایش بهره‌وری، تولید محصولات با کیفیت برپایه دانش و توان داخلی و در نهایت جهش تولید می‌شود.

این نماینده مجلس در رابطه با سرمایه‌گذاری داخلی برای پیشبرد این پروژه گفت: کشورمان در یک شرایط سخت و تحریمی قرار دارد. تحریم‌ها باعث کاهش حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور شده‌، به همین دلیل بسیاری از پروژه‌ها نیازمند حمایت و تامین مالی بخش خصوصی، بانک‌ها و نهادهای دولتی هستند.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: روش تامین مالی کارخانه احیاء استیل فولاد بافت یکی از بهترین روش‌ها برای این دوران است. هرچه روش‌های تامین مالی گسترده‌تر شود، سرمایه‌گذاران فرصت بیشتری برای سرمایه‌گذاری پیدا کرده و تولیدکنندگان هم توان توسعه و تولید محصول و پروژه‌های بیشتر را پیدا می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه حضور رییس جمهور در آیین افتتاح کارخانه احیاء استیل فولاد بافت نشانه تقدیر  و حمایت از بخش خصوصی است، گفت: حضور سرمایه‌گذاری و همکاری نهادهای مالی برای پیشرفت پروژه‌های این چنینی جای تقدیر و تشکر دارد. وقتی در شرایط کنونی یک واحد تولیدی با سرمایه و توان داخلی توسعه پیدا می‌کند بی شک باید مورد حمایت بیشتر دولت قرار گیرد.

عباسپور تصریح کرد: در استان‌های محروم و یا همجوار با استان‌های محروم، توسعه پروژه‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری‌های مولد بسیار مهم است. در این مناطق اشتغالزایی یک امر حیاتی به شمار می‌رود که نیازمند راه‌اندازی و توسعه پروژه‌های این چنینی است.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد: «جهش تولید با مشارکت مردم» همان استفاده از تخصص، دانش و توان نیروی انسانی کشور است، وقتی فرصت‌های این چنینی به وجود می‌آید، می‌توان از متخصصان داخلی و توانمندی‌های آنها بهره‌مند شد. موضوع اشتغالزایی در کشور و محرومیت زدایی در استان‌های محروم موضوعی است که در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید به صورت جدی پیگیری شود.

وی در پایان تاکید کرد: وقتی اشتغالزایی برنامه‌ریزی شود، به خودی خود محرومیت زدایی هم در دستور کار قرار می‌گیرد. حضور نیروی انسانی در کارخانه احیاء استیل فولاد بافت علاوه بر ایجاد اشتغالزایی منجر به کاهش محرومیت‌ها و حتی فقر خواهد شد که این موضوع بسیار ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه ۴ هفته پایانی لیگ برتر
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان
  • دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین