Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرورزشی –  «از زمانی که پرچم شطرنجی را رد کردم، می‌دانستم که قرار است چه اتفاقی رخ دهد و حتی به پاک کردن صفحه ام در رسانه اجتماعی هم فکر می‌کردم.» این نقل قولی است از نیکولاس لطیفی، راننده ایرانی- کانادایی ویلیامز؛ کسی که قهرمان غیرارادی آشفته‌ترین و بحث‌برانگیزترین جام جهانی فرمول یک در سال‌های اخیر را رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فاصله ۵ دور مانده تذا پایان این مسابقه و با اینکه همیلتون با وجود لاستیک فرسوده خود پیشتاز بود و ۱۱ ثانیه با مکس فاصله داشت، ناگهان نیکولاس لطیفی راننده ایرانی ـ کانادایی تیم ویلیامز از مسیر خارج شد و به گارد ریل برخورد کرد. این اتفاق منجر به ورود خودروی ایمنی به پیست شد و به این ترتیب فاصله زمانی راننده‌ها از میان رفت و فقط ترتیب خودروها حفظ شد. خودروی ایمنی تا دور ۵۸ یعنی دور آخر درون پیست بود و همیلتون تنها یک درو تا قهرمانی فاصله داشت اما با خروج خودروی ایمن، دوباره رقابت آزاد شد و مکس ورستپن به دلیل استفاده از تایر نرم توانست پیچ های باقی ‌مانده را سریع‌تر از لوئیس همیلتون طی کند و در حالی که تیم مرسدس و ردبول از شدت تعجب دهانشان باز مانده بود، از خط پایان بگذرد. 

لطیفی در ادامه پیرامون بازخوردهایی که بعد از این اتفاق داشته می‌گوید: “خاصیت رسانه ها همین است. در مورد وضعیتی که پس از ابوظبی رخ داد، بسیار گفته شده است. من هزاران پیام را در رسانه های اجتماعی خود، به صورت عمومی و از طریق دایرکت دریافت کرده ام. بیشتر آنها از من حمایت کرده اند، اما نفرت و سوء استفاده های زیادی نیز وجود داشته است. 

من سعی کرده ام بهترین راه را برای مدیریت این موضوع بیابم. آیا آن را نادیده بگیرم و ادامه دهم؟ یا آیا با آن مقابله کنم و به مسئله بزرگتری که متأسفانه در هنگام استفاده از رسانه های اجتماعی یک واقعیت است، بپردازم؟ من می خواهم افکارم را بگویم. استفاده از رسانه های اجتماعی به عنوان کانالی برای حمله به شخصی با پیام های نفرت انگیز، سوء استفاده و تهدید به خشونت، تکان دهنده است و من آن را محکوم می کنم. 

به محض پایین آمدن پرچم شطرنجی، می دانستم که اوضاع در رسانه های اجتماعی چگونه پیش خواهد رفت. این واقعیت که فکر می‌کردم بهتر است اینستاگرام و توییتر را برای چند روز از روی تلفنم حذف کنم، همه چیزهایی را که باید در مورد بی‌رحم بودن دنیای مجازی بدانیم، می‌گوید.”

لطیفی در ادامه گفت: “نفرت، سوء استفاده و تهدیدهایی که در رسانه های اجتماعی انجام شد برای من واقعاً تعجب آور نبود، زیرا این فقط واقعیت خشن دنیایی است که در حال حاضر در آن زندگی می کنیم.  من با صحبت های منفی مجازی غریبه نیستم، معتقدم هر ورزشکاری که در صحنه جهانی رقابت می کند می داند که تحت نظارت شدید قرار دارد. 

اما همانطور که بارها و بارها دیده‌ایم، در همه ورزش‌ها، فقط یک حادثه در زمان نامناسب رخ می دهد تا همه چیز کاملاً از شرایط عادی خارج شود و بدترین‌ها در افرادی که به اصطلاح «طرفدار» ورزش هستند نشان داده شوند. آنچه مرا شگفت زده کرد لحن شدید نفرت، سوء استفاده و حتی تهدید به مرگ بود که دریافت کردم. با توجه به اتفاقاتی که رخ داد فقط یک گروه هستند که باید از از آنها عذرخواهی کنم و آن تیمم است که البته بلافاصله هم این کار را انجام دادم.” 

لطیفی ادامه داد: “برخی از مردم گفتند که او برای چه موقعیتی مسابقه می داد، در حالی تنها چند دور باقی مانده بود. اما چه من برای پیروزی، سکو، امتیاز یا حتی آخرین مقام رقابت کنم، همیشه تمام تلاشم را انجام می دهم.  من دقیقاً مانند هر راننده دیگری در مسابقات این گونه هستند.  اشکالی ندارد که یکی این را نفهمد. شما می‌توانید نظرتان را بگید. اما استفاده از این نظرات برای دامن زدن به نفرت، سوء استفاده و تهدید به خشونت، نه تنها نسبت به من، بلکه نسبت به نزدیکترین افراد به من، به من ثابت می کند که این افراد طرفدار واقعی این ورزش نیستند. 

می‌دانم که من تنها کسی نیستم که فکر می‌کنم یک نظر منفی همیشه بیشتر از همه برجسته است و گاهی اوقات می‌تواند برای خفه کردن ۱۰۰ نظر مثبت کافی باشد. مردم نظرات خود را خواهند داشت و این اشکالی ندارد. داشتن پوست کلفت بخش بزرگی از ورزشکار بودن است، به خصوص زمانی که دائماً در موقعیتی هستید که باید ارزیابی شوید. اما بسیاری از نظراتی که در هفته گذشته دریافت کردم از مرز عبور کردند و به چیزی بسیار شدیدتر تبدیل شدند. من نگران این هستم که اگر این سطح از سوءاستفاده نسبت به آنها انجام شود، شخص دیگری چگونه ممکن است واکنش نشان دهد.

وقایع هفته گذشته باعث شد که ببینم چقدر مهم است که با هم کار کنیم تا از وقوع این نوع اتفاقات جلوگیری کنیم. من متوجه هستم که بعید است کسانی را که با من اینگونه رفتار کردند راضی کنم که روش رفتارشان را تغییر دهند و حتی ممکن است سعی کنند از این پیام علیه من استفاده کنند، اما درست است که این نوع رفتار را اطلاع رسانی کنم و ساکت نمانم. 

می‌خواهم از همه هواداران و افرادی که در این شرایط از من حمایت کردند، تشکر کنم.  من بسیاری از پست های شما را دیده و خوانده ام.

 خوب است بدانید که افراد زیادی از من حمایت می کنند. ورزش ذاتاً رقابت است، اما باید مردم را دور هم جمع کند نه اینکه آنها را از هم جدا کند.  امیدوارم تجربیات من پس از جایزه بزرگ ابوظبی به تقویت این پیام کمک کند و آرزوی سال جدید من این است که به دنبال راه هایی باشم که بتوانم از این روند حمایت کنم.”

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: نیکولاس لطیفی اتومبیلرانی خبر ویژه نیکولاس لطیفی رسانه های اجتماعی سوء استفاده رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۶۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از «نیکا» تا «یسنا»

عصر یکشنبه، ۹ اردیبشهت‌ماه در روستای «یلی بدراق» از توابع بخش «پیشکمر» شهرستان کلاله خبر پیچید که «یسنا دیدار» دختر چهارساله‌ای که مردم روستا کمابیش او را می‌شناختند، گم شده است.

خبر، در یکی دو روز اول حوالی همان روستا چرخید و اول مردم ده، زمین‌های کشاورزی را به دنبال او گشتند و بعد با ورود نیرو‌های امدادی و انتظامی هم تیم جست‌وجو بزرگ‌تر شد و هم نگرانی‌ها. مردم روستا‌های اطراف هم بسیج شدند و هرکس به‌نوبه خود می‌کوشید سهمی در یافتن دختربچه روستایی داشته باشد؛ جوان‌تر‌ها لابه‌لای ساقه‌های بلند و انبوه گندم را می‌گشتند، زن‌ها برای تیم مردمی و امدادی غذا می‌پختند و مسن‌تر‌ها با دعا چشم‌انتظار یافتن یسنا بودند.

این تکاپوی خودجوش باعث شد گم‌شدن یسنا، مورد توجه شبکه‌های اجتماعی و سپس رسانه‌های رسمی قرار بگیرد و به‌اصطلاح ترند شود. بعدازظهر پنجشنبه ساعتی قبل از غروب آفتاب پنجمین روز گم‌شدن یسنا بود که رسانه‌ها خبردادند یکی از کایت‌سواران امدادی او را در دل یکی از مزارع شناسایی کرده است و دختربچه ترکمن زنده و سالم پیدا شد. 

یسنا در همان نقطه‌ای پیدا شد که امدادگران قبلا آنجا را جست‌وجو کرده بودند و همین موضوع در کنار وضعیت ظاهر و جسمانی دختربچه ۴ ساله، این ظن را تقویت کرد که او ربوده شده بود. دادستان عمومی و انقلاب کلاله امروز خبر داد با توجه به شواهد و قراین به دست آمده، ظن بازپرس پرونده مبنی بر ربوده شدن کودک کلاله‌ای تقویت شد و در این راستا چند نفر به عنوان مظنون به پلیس آگاهی احضار شدند. با آغاز روند بازپرسی و قضایی درباره گم‌شدن یسنا، کاربران در شبکه اجتماعی به بحث تأثیر حساسیت جمعی چه در دل یک روستا و چه در فضای مجازی در پیداکردن دختربچه ۴ ساله پرداختند. 

موضوع گم‌شدن یسنا با یک موضوع دیگر که آن هم درباره یکی از دختران کشورمان بود، همزمان شد؛ یعنی مرگ «نیکا شاکرمی» که واپسین روز شهریورماه ۱۴۰۱ جنازه‌اش در ساختمانی واقع در خیابان لبافی‌نژاد تهران پیدا شد و شواهد حاکی از این بود که او با پرتاب‌کردن خودش از یک ساختمان نیمه‌کاره خودکشی کرده است.

تصاویر حضور نیکا شاکرمی در اعتراض‌هایی که پس از فوت مرحومه مهسا امینی شکل گرفت در کنار صحبت‌های ضدونقیض مادر و خاله او سبب شد رسانه‌های فارسی‌زبان معاند ادعا کنند او از سوی مأمورانی که در صحنه ناآرامی‌ها حضور داشتند، کشته شده است. ادعایی که از سوی مسئولان انتظامی و قضایی کشورمان با استناد با شواهد، تصاویر و مستندات رد شد، اما «بی‌بی‌سی جهانی» سه‌شنبه هفته گذشته تلاش کرد با یک سند مخدوش، موضوع «نیکا شاکرمی» را نبش قبر کند. 

اگرچه تناقض‌های فاحش گزارش بی‌بی‌سی درباره زمان فوت و مکان یافتن جسد نیکا شاکرمی در کنار گاف‌های آشکار، این رسانه را ناچار به ارائه این توضیح کرد که آنچه منتشر کرده اسناد اصلی نیست و «بازسازی» شده است، اما موضوع در شبکه‌های اجتماعی داغ شد. برخی از فعالان رسانه‌ای و سیاسی نیز بدون پرداختن به این تناقض‌ها، چشم‌بسته، صفر تا صد روایت بی‌بی‌سی را پذیرفتند و ضمن بازنشر آن، فضای شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه در توئیتر را لبریز از هیجان و احساسات کاذب کردند. وضعیتی که سبب شد برخی از اسناد و تصاویر در پرونده قضایی نیکا شاکرمی که به گفته مسئولان برای حفظ آبروی مرحومه نیکا شاکرمی و خانواده‌اش رسانه‌ای نشده بود، در پاسخ به شبهات بی‌بی‌سی و مطالبه افکار عمومی به‌ناچار منتشر شود. همزمان قوه قضاییه خبر داد، دادستانی تهران شماری از اهالی رسانه را که با بازنشر روایت بی‌بی‌سی امنیت روانی جامعه را مخدوش کردند، احضار شده‌اند. 

مروری کوتاه بر واکنش افکار عمومی وگروه‌های مختلف اجتماعی به دو موضوع یادشده در هفته گذشته از حساسیت جامعه ایرانی به موضوعاتی حکایت دارد که به‌نوعی با دختران کشورمان پیوند دارد؛ از یسنای ۴ ساله گرفته تا نیکای ۱۶ ساله. حساسیتی که در باور‌های مذهبی، انسانی و اخلاقی ایرانیان ریشه دارد و اگرچه بی‌تردید نقطه قوت فرهنگ ایرانی-اسلامی مردم کشورمان است، اما از سوی دستگاه‌های امنیتی و رسانه‌ای کشور‌های دیگر به عنوان دستمایه جدی برای تحریک عواطف عمومی شناسایی شده است.

هرچند فروکش‌کردن بلافاصله واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی درباره گزارش مخدوش و ساختگی بی‌بی‌سی در موضوع نیکا شاکرمی بعد از مشخص‌شدن گاف‌ها و تناقض‌ها نشان از فهم و بلوغ رسانه‌ای کاربران داشت، اما نمی‌توان از آنچه ساعاتی بعد از انتشار گزارش بی‌بی‌سی در توئیتر فارسی‌زبانان گذشت، غفلت کرد. وضعیتی که این واقعیت را یکبار دیگر هم به نهاد‌های مسئول و هم فعالان رسانه‌ای و سیاسی یادآوری کرد که هرگونه کنش و واکنش به موضوعات و اخباری که درباره دختران سرزمین‌مان مرتبط است، حساسیتی مضاعف می‌طلبد.

منبع: نورنیوز

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • گل دوم نیکولاس جکسون به وست هم (چلسی 5-0 وست هم)
  • گل نیکولاس جکسون به وست هم (چلسی 4-0 وست هم)
  • (عکس) هادی چوپان دچار شیدایی شده است؟
  • مد خوب، مد بد!
  • چهره‌هایی که برای بدرقه گزارشگر سرشناس ورزشی آمدند | از حمید استیلی تا مهدی تاج و...|‌ تصاویر
  • وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را تهدید می‌کند
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را بیش‌ از همه تهدید می‌کند
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • از «نیکا» تا «یسنا»