Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@09:58:59 GMT

ارز ۴۲۰۰ تومانی سیاست مهلک دولت دوازدهم بود

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۶۸۸۲

ارز ۴۲۰۰ تومانی سیاست مهلک دولت دوازدهم بود

یک عضو اندیشکده حکمرانی شریف درباره آسیب‌های سیاست ارز ترجیحی گفت: سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی به دلیل ارزان تمام شدن قیمت کالاهای وارداتی با سیاست‌های حمایتی دولت از تولید داخل در تضاد است.

به گزارش مشرق، سعید عباسیان، عضو اندیشکده حکمرانی شریف، درباره لزوم اصلاح سیاست ارز ترجیحی اظهار داشت: اساسا قرار نبود چنین سیاستی برای چند سال اجرا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ وقت قرار نیست هزینه تولید با سیاست‌هایی نظیر دادن نهاده ارزان، کاهش یابد. دولتمردان فکر می‌کنند، چون یک سری نهاده‌های وارداتی را با این ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین کرده‌اند، این باعث می‌شود که در واقع قیمت کالا کنترل شود که این اشتباه بزرگ و مهلک در امر سیاست‌گذاری اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: برچیده شدن رانت ارزی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

وی با بیان اینکه مکانیزم تعیین قیمت، بر اساس مفهوم هزینه فرصت و عرضه و تقاضا است، ادامه داد: این فکر اشتباهی است که تصور کنیم، چنین سیاستی می‌تواند به کنترل قیمت کالا کمک کند. به عبارت دیگر، این نتیجه و تفکر که قیمت کالاها با چنین سیاستی کنترل شود، اشتباه است.

عضو پژوهشکده حکمرانی شریف، افزود: با این نوع قیمت‌گذاری ارزی، دولت در حال پرداخت یارانه به کالاهای وارداتی است و این موضوع باعث می‌شود کالاهای وارداتی در مقایسه با کالاهای تولید داخل مشابه ارزان تر تمام شود و تمایل مصرف کننده به سمت آن نیز بیشتر شود. این موضوع با همه مواردی که ما در رابطه با حمایت از تولید داخل می‌گوییم در تضاد است.

بیشتر بخوانید: اصلاح ارز ترجیحی به نفع بازار سرمایه است

عباسیان با اشاره به دلایل اصلاح این سیاست تصریح کرد: ابتدای سال بحث سر این بود که ما ۸ میلیارد دلار می‌توانیم ارز برای تامین کالاهای اساسی تخصیص دهیم. آیا این را در قالب ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت کنیم یا شیوه دیگری را برای تخصیص این مقدار ارز که در دسترس داشتیم، انتخاب کنیم. در وضعیت فعلی بحث بر سر این مساله است که این ۸ میلیارد را هم در ۶ ماه ابتدایی سال تخصیص داده‌ایم و تمام شده است. عملا بحث تصمیم گیری نیست. دیگر دولت و بانک مرکزی نه مجوز تخصیص ارز بیشتری دارند و نه دیگر ارزی دارند که بخواهند پرداخت کنند. پس در حال حاضر اصلا بحث اختیار برای اصلاح شیوه پرداخت مطرح نیست، بحث اجبار است.

بیشتر بخوانید: ارز ۴۲۰۰ سفره‌های مردم را کوچک‌تر کرد

وی با بیان اینکه برای آینده چه تصمیمی می توان گرفت، تاکید کرد: اگر می‌خواهیم این سیاست را ادامه دهیم دو راه بیشتر نداریم. یا از ذخایر ارزی بانک مرکزی استفاده کنیم و ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات این ۷ قلم کالا پرداخت کنیم که با توجه به شرایط کشور، بسیار خطرناک است و می‌دانیم چه بلایی می‌تواند بر سر کشور بیاورد.

عضو پژوهشکده حکمرانی شریف ادامه داد: راه دوم این است که دولت از سامانه نیما این ارز را تامین کند و با نرخ ۴۲۰۰ تومانی بدهد که این هم یک شیوه اشتباه است. در این شیوه دولت با کسری بودجه عظیمی که دارد، محبور است، پول چاپ کند و از سامانه نیما با نرخ بالای ۲۴ تومان بخرد و به قیمت ۴۲۰۰ تومان بدهد و مابه التفاوت این دو عدد را به هر میزانی که بخواهد بدهد باید از پایه پولی تامین کند که خود این هم به شدت تورم زا خواهد بود و کاملا ضد هدف اولیه خودش عمل خواهد کرد.

عباسیان با اشاره به سیاست جایگزین دولت در خصوص اصلاح این سیاست ادامه داد: به عناون راهکار جایگزین، اگر حمایتی هم می‌خواهد از برخی قشرها و افراد صورت بگیرد، باید دولت به فکر تامین آن از منبع دیگری باشد. پس در وضعیت فعلی دولت باید برای پرداخت یارانه منبع جدیدی را معرفی کند. سیاست حمایتی که دولت در حال اجرای آن است، می تواند دهک‌های پایین که جامعه هدف این حمایت ها هستند را به درستی مورد هدف قرار دهد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت دولت دوازدهم ارز سیاست دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی ارز ترجیحی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ارز ۴۲۰۰ تومانی حکمرانی شریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار تهران با افزایش ۶ هزار تومانی، به قیمت ۳ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان رسید. هر قطعه سکه امامی نیز با افزایش ۴۰۳ هزار تومانی به قیمت ۴۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان فروخته شد.

قیمت انواع ارز، سکه و طلا را در روز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مشاهده می‌کنید.

دلار (در صرافی بانکی)

۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان

یورو

۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان

سکه تمام بهار آزادی

۳۸ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان

سکه امامی

۴۲ میلیون و ۴ هزار تومان

نیم سکه

۲۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان

ربع سکه

۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان

سکه گرمی

۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

هر گرم طلای ۱۸ عیار

۳ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان

هر گرم طلای ٢۴ عیار

۴ میلیون و ۶۷۲ هزار تومان

هر مثقال طلا

۱۵ میلیون و ۲۰۱ هزار تومان

هر انس طلا

۲۳۱۷.۸۲ دلار

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901303

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه در کانال جدید قرار گرفت
  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • قیمت سکه طرح جدید امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ سکه ۸۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ قیمت سکه و طلا افزایشی شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۰ اردیبهشت؛سکه طرح قدیم هم کاهشی شد
  • بازگشت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان