Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس_کرمان؛زهرا بمی:  شهرستان رفسنجان حدود ۴۷۰ خانوار عشایر کوچ‌رو دارد که عمدتا در اطراف معدن مس سرچشمه رفسنجان هستند، اما پای درددل آنها که می‌نشینیم در کنار زحمت‌های زیادی که می‌کشند و تولید می‌کنند، اما کمبودهایی دارند که طی این سال‌ها کمتر به آن توجه شده است.

وجود بزرگترین معدن مس ایران هم نتوانسته در تأمین نیازهای عشایر اثری بگذارد و امروز عشایر با کم‌آبی مواجه‌اند و شب‌ها با بی‌برقی در تاریکی مطلق به‌سر می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه مس در تأمین آب این مناطق پای کار است، اما کفاف نیازهای این قشر پرتلاش را نمی‌دهد و باید فکر اساسی کرد که دیگر در زمان ییلاق و قشلاق دغدغه تأمین آب نداشته باشند.

جمعی از عشایر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رفسنجان به توزیع ناعادلانه نهاده‌ها و با قیمتی غیر از قیمت مصوب اشاره کردند.

۴۷۰ خانوار عشایری در رفسنجان مستقر هستند

راه‌اندازی شرکت تعاونی عشایر رفسنجان می‌توانست برای ساماندهی امور عشایر نقش‌آفرینی کند که عباس حاج‌عبداللهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: با تلاش نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس و همکاری‌های خوبی که با جهاد کشاورزی داشتند، موفق شدیم شرکت تعاونی عشایری شهرستان رفسنجان را راه‌اندازی کنیم.

وی عنوان کرد: ۴۷۰ خانوار عشایری در رفسنجان داریم که جمعیتی در حدود ۲ هزار نفر را شامل می‌شوند و دارای ۱۷۰ هزار راس دام سبک هستند و در تولید گوشت، شیر، پشم و... شهرستان را کمک می‌کنند.

حاج‌عبدللهی با بیان اینکه پیش از این عشایر برای گرفتن خدمات مجبور بودند به مرکز استان مراجعه کنند که خطراتی هم در پی داشت، افزود: راه‌اندازی شرکت تعاونی عشایر کلیه خدمات اعم از صدور پروانه عضویت، توزیع سهمیه نهاده، آرد و... را انجام و برای عشایر وضعیت خیلی خوب شد.

ضرورت راه‌اندازی بازارچه عشایر در رفسنجان/مس کمک عشایر باشد

حجت‌الاسلام حسین جلالی نیز در گفت‌وگویی اظهار داشت: با توجه به راه‌اندازی شرکت تعاونی عشایری شهرستان رفسنجان که به‌همت جهاد کشاورزی و امور عشایری انجام و به ثبت رسید، ضرورت دارد نسبت به ساماندهی وضعیت عشایر اقدام جهادی صورت گیرد.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با بیان اینکه ۷۰ درصد عشایر ما در جوار معدن مس رفسنجان مستقر هستند،  از مزایای راه‌اندازی شرکت تعاونی عشایری به ضابطه‌مند شدن توزیع نهاده‌های دامی و با قیمت مناسب اشاره کرد و افزود: سهمیه آرد عشایر نیز باید عادلانه توزیع شود.

 جلالی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عشایر محصولات طبیعی و ارگانیک تولید می‌کنند و در رفسنجان متقاضیان خوبی از محصولات عشایر وجود دارد، راه‌اندازی بازارچه و فروشگاه عرضه محصولات عشایر کمک خوبی به عشایر خواهد داشت، ضمن اینکه محصولات مورد نیاز مردم هم به راحتی در دسترس قرار می‌گیرد.

وی داشتن انبار ذخیره نهاده‌های دامی را یکی از درخواست‌های امور عشایری نام برد و از همکاری راه و شهرسازی در این زمینه خبر داد که این انبار را در اختیار امور عشایری قرار دهد.

نماینده رفسنجان و انار در خانه ملت همچنین درخواست یک دستگاه گریدر اختصاصی امور عشایری را ذکر کرد که از شرکت مس انتظار تأمین آن را داشتند.

حجت‌الاسلام جلالی در ادامه با اشاره به بازدید سال گذشته از مناطق عشایری به کمبودهای آب و برق این مناطق پرداخت و گفت: مدیر برق رفسنجان درخواست کیف‌های انرژی خورشیدی را داده که به گفته وی تقریبا ۱۰۰ وات برق به‌صورت طبیعی تولید می‌کنند که اگر تقویت شوند عشایر می‌توانند از تلویزیون و یخچال هم استفاده کنند، همچنین عشایر با کوچ می‌توانند این کیف را همراه خود جابه‌جا کنند.

وی متذکر شد: همه دستگاه‌ها و مسؤولان باید کمک کنیم شرکت تعاونی عشایری در رفسنجان ساماندهی شود و بتواند به عشایر خدمت کند.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: عشایر رفسنجان معدن مس رفسنجان شرکت تعاونی عشایری شرکت تعاونی عشایری شهرستان رفسنجان امور عشایری امور عشایر معدن مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۸۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: برای دامداران عشایر شهرستان ارومیه ۷۰۰ تن نهاده‌های دامی شامل جو، کنسانتره، سبوس و ذرت تأمین و توزیع شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، علی ناجی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در دیدار با فرماندار شهرستان ارومیه با اشاره به پیگیری‌های مستمر فرماندار برای رفع محرومیت از چهره مناطق مرزی و حمایت از جامعه عشایری شهرستان اظهار کرد: در بخش عمرانی جهت تأمین و توزیع لوله برای آب شرب سالم بهداشتی، تأمین و توزیع آبشخوری دامی، تأمین و توزیع پنل خورشیدی و مرمت و بازسازی ایل راه عشایری جمعاً به ارزش ۹ میلیارد ریال هزینه شده است.‌

️وی افزود: در بخش حمایت از عشایر شهرستان جهت تأمین و توزیع آرد خام عشایری سالانه نزدیک به هزار و ۹۲۴ تن با آرد ترمیمی در زمان کوچ برای خانوار عشایری که فاقد نانوایی روستایی هستند، تأمین و توزیع می‌شود.

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: برای دامداران عشایر شهرستان ارومیه ۷۰۰ تن نهاده‌های دامی شامل جو، کنسانتره، سبوس و ذرت تأمین و توزیع شده است.

ناجی در مورد تأمین کالاهای تنظیم بازار عشایر هم ادامه داد: ۲۵ تن شکر و ۷۵ تن برنج وارداتی تأمین و توزیع شده است.

️وی در مورد پروژه‌های پیش‌بینی شده شهرستان ارومیه در حوزه عشایری تصریح کرد: برای سال‌جاری هشت پروژه در روستاهای قشلاقی و ییلاقی شهرستان با ۱۴۲ میلیارد ریال اعتبارات پیش‌بینی شده است.

کد خبر 749093

دیگر خبرها

  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • پلمب ۱۲۴ واحد مشاور املاک در قزوین
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه