Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسی که به مدت 7 سال دوره پزشکی عمومی را گذارنده است و پس از پذیرش در آزمون رزیدنتی به مدت 4 سال در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌های سیستم قلبی عروقی آموزش تئوری و عملی مضاعف دیده است. در ادامه به جزئیات بیشتری در این زمینه اشاره خواهیم کرد.

بیماری های شایع قلب و عروق

از انواع بیماری‌های قلب و عروق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حمله قلبی آترواسکلروزیس یا تصلب شراین انواع آریتمی یا ضربان نامنظم قلب فیبریلاسیون دهلیزی نقص مادرزادی قلب بیماری عروق کرونر قلب نارسایی احتقانی قلب نارسایی درییچه میترال یا سایر دریچه‌های قلب آنژین صدری فشار خون بالا کلسترول و تری‌گلیسیرید خون بالا پریکاردیت تاکی‌کاردی بطن کاردیومیوپاتی یا بیماری ماهیچه قلب

اقدامات درمانی متخصص قلب

امکان تشخیص قطعی و درمان این بیماری‌ها فقط توسط دکتر قلب و عروق ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه تجربه و آگاهی لازم را در این زمینه دارد. معمولا هنگام مراجعه به متخصص قلب سابقه پزشکی بیمار بررسی و یک معاینه پزشکی شامل اندازه‌گیری وزن و فشار خون و گوش دادن به صداهای مختلف قلب با گوشی پزشکی انجام می‌شود. در مرحله بعد برای تشخیص دقیق‌تر ممکن است یک یا چند مورد از آزمایش‌های زیر توسط پزشک انجام ‌شود:

گرفتن نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG). این آزمایش فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کند. ثبت سرپایی امواج قلب. پزشک یک دستگاه روی سینه بیمار قرار می‌دهد تا به مدت 24 یا 48 ساعت ریتم قلب در حین انجام ورزش یا فعالیت‌های منظم ثبت شود. الکترودهای فلزی کوچک روی قفسه سینه چسبانده می‌شوند و با سیم به یک مانیتور هولتر متصل می‌شوند که ریتم‌ها را ثبت می‌کند. تست ورزش. این تست تغییرات ریتم قلب را هنگام استراحت و ورزش کردن روی تردمیل نزد پزشک نشان می‌دهد. علاوه بر این، عملکرد و محدودیت‌های قلب را نیز اندازه‌گیری می‌کند. اکوکاردیوگرام. این آزمایش نوعی سونوگرافی است که ساختار حفره‌های قلب و نواحی اطراف آن را نشان می‌دهد و می‌تواند تعیین کند که قلب چقدر خوب کار می‌کند. اکوکاردیوگرافی می‌تواند میزان پمپاژ خون توسط قلب که به‌عنوان شاخص برون‌ده قلبی شناخته می‌شود را اندازه‌گیری کند. همچنین می‌تواند التهاب اطراف قلب را که به نام پریکاردیت شناخته می‌شود، تشخیص دهد و ناهنجاری‌های ساختاری یا عفونت دریچه‌های قلب را شناسایی کند.

بسیاری از این بیماری ها ممکن است علائم مستقیمی روی بیمار داشته باشند مانند احساس تپش قلب، درد در ناحیه قلب و قفسه سینه و موارد دیگر. اما برخی از بیماری ها ممکن است با گرفتگی رگ های قلب مواجه باشد که فقط با آزمایش و تست مشخص می شود. بنابرین برای اینکه این موارد را زودتر از رسیدن به شرایط بحرانی تشخیص دهید، بهتر است در صورت مشکوک بودن و یا افزایش سن به پزشک متخصص قلب و عروق خوب و مطمئن برای تشخیص صحیح مراجعه کنید.

پس از جمع‌بندی نتایج و تشخیص قطعی بیماری توسط پزشک متخصص قلب و عروق، دارودرمانی، انجام جراحی یا هر دو آغاز می‌شود.

خدمات درمانی جراح قلب

جالب است بدانید که عملکرد متخصص قلب با جراح قلب یکسان نیست. جراح قلب کسی است که پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی به مدت 5 سال در زمینه جراحی قلب آموزش ویژه دیده است.

به‌همین‌دلیل، جراح قلب امکان انجام جراحی باز قلب برای قرار دادن دستگاه ضربان‌ساز قلب، دریچه مصنوعی قلب، دفیبریلاتور قلبی یا انجام تکنیک‌های حرفه‌ای مانند بای‌پس قلب و غیره را دارد. اما پزشک متخصص قلب و عروق اجازه انجام جراحی باز قلب را ندارد.

البته می‌تواند با گذراندن دوره فوق تخصصی در زمینه جراحی‌های کم‌تهاجمی مانند آنژیوپلاستی، استنت‌گذاری و ترومبکتومی عروق کرونر اقدام کند. مطمئنا جراح قلب در مورد این نوع جراحی‌ها نیز تبحر بیشتری دارد. تمرکز بیشتر پزشک متخصص قلب و عروق روی دارودرمانی و کنترل وضعیت بیماران بعد از جراحی است.

معرفی فوق تخصص‌های قلب و عروق

از انواع فوق تخصص‌های قلب و عروق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فوق تخصص کاردیولوژی مداخله‌ای. این دوره فوق تخصصی برای افزایش مداخله پزشک متخصص قلب با روش‌های کم‌تهاجمی مانند آنژیوپلاستی، استنت‌گذاری، سونوگرافی داخل عروقی (IVUS)، روتابلاتور، کاتتریزاسیون قلبی، دریچه‌پلاستی، اصلاح نقص مادرزادی قلب و غیره در نظر گرفته شده است. فوق تخصص کاردیولوژی تهاجمی. در این دوره فوق تخصصی به پزشک متخصص قلب صرفا کاتتریزاسیون قلبی برای ارزیابی انسداد عروق و دریچه‌های قلب معیوب آموزش داده می‌شود. فوق تخصص قلب کودکان. در این دوره فوق تخصصی نحوه تشخیص و درمان مشکلات قلبی در جنین، نوزاد، کودک و نوجوان آموزش دیده می‌شود. اغلب مشکلات قلبی کودکان ارثی هستند. فوق تخصص الکتروفیزیولوژی قلب. پزشک متخصص قلب در این دوره فوق تخصصی روی نحوه عملکرد جریان‌های الکتریکی در داخل بافت عضله قلب و چگونگی انتشار الگوهای مختلف آن‌ها مطالعه می‌کند. در اصل آزمایش الکتروفیزیولوژی (EPS) قلب توسط این پزشک فوق تخصص انجام می‌شود. بدین‌شکل که یک کاتتر در ورید بالای ساق قرار می‌گیرد. سپس با هدایت فلوروسکوپی، راه خود را به قلب باز می‌کند. در نهایت نیز کاتتر سیگنال‌های الکتریکی درون قلب را اندازه‌گیری می‌کند. نتیجه این آزمایش به بررسی دقیق‌تر علل بروز علائم بیمار، تصمیم‌گیری در مورد نیاز بیمار به ضربان‌ساز، انتخاب بهترین روش درمانی برای بیماران مبتلا به آریتمی و غیره کمک زیادی می‌کند.

در واقع پزشک متخصص و فوق تخصص قلب هر دو از نظر تشخیص بیماری‌های مختلف قلبی عروقی عملکرد یکسانی دارند. اما در زمینه درمان حیطه کاری آن‌ها یکی نیست. پزشک متخصص قلب می‌تواند با گذراندن یکی از دوره‌های فوق تخصص به مدت 2 تا 3 سال، وارد دوره فوق تخصص شود.

دکتر قلب وظیفه تشخیص و درمان انواع بیماری‌های مربوط به قلب، عروق و شریان‌های حیاتی بدن را دارد. با توجه به آمار بالای سکته قلبی اکثر افراد با پزشک متخصص قلب آشنایی دارند و بسیاری از بیماران مراجعه کننده به پزشک قلب دارای شرایط بسیار حیاتی هستند. متخصص قلب می تواند در فوق تخصص های جراحی قلب، و سایر فوق تخصص‌های مرتبط فعالیت کند.

مشاهده سایر تخصص های پزشکی: (https://doctoreto.com/landing/specialties/)

زمان مراجعه به متخصص قلب

در صورت مواجهه با علائم زیر لازم است که به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید:

تنگی نفس سرگیجه درد قفسه سینه تغییرات در ضربان یا ریتم قلب فشار خون بالا

البته مشاوره با متخصص قلب برای پیشگیری از بروز یا گسترش بیماری‌های قلبی، به‌خصوص در افراد زیر نیز توصیه می‌شود:

افرد دارای سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا کلسترول بالا افرادی‌ که سیگار می‌کشند یا به‌تازگی آن را ترک کرده‌اند افراد مبتلا به دیابت افرادی که تصمیم دارند به‌صورت حرفه‌ای ورزش کردن را آغاز کنند خانم‌هایی که سابقه پره‌اکلامپسی یا فشار خون بالا در بارداری قبلی خود دارند و قصد دارند دوباره باردار شوند خانم‌هایی که یائسه شده‌اند یا در حال ورود به این دوره هستند. زیرا کاهش هورمون‌های زنانه خطر بروز مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد. نحوه پیدا کردن دکتر قلب مناسب

اگرچه پرسش از اطرافیان، دوستان و کسب تجربیات آن‌ها راه خوبی برای پیدا کردن یک متخصص قلب مناسب است، اما جستجو در اینترنت نیز می‌تواند گزینه‌های عالی در اختیار شما بگذارد. البته اگر از اپلیکیشن‌ها یا وب‌سایت‌های معتبر مانند دکترتو مشاوره بگیرید. با توجه به اینکه در پایین پروفایل هر پزشک می‌توانید نظرات مراجعین قبلی را مطالعه و با اطمینان بیشتری برای گرفتن نوبت ویزیت اقدام کنید.

کد خبر 1585109

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دوره فوق تخصصی متخصص قلب و عروق پزشک متخصص قلب فوق تخصص اندازه گیری بیماری ها جراح قلب فشار خون خون بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۹۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بالا رفتن از پله می‌تواند عمر شما را طولانی کند. این نتیجه گیری محققان بریتانیایی است که گزارش می‌دهند بالا رفتن از پله ها به طور چشمگیری خطر مرگ به هر دلیلی به ویژه خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. یافته‌های این محققان، در یک کنگره علمی انجمن اروپایی قلب و عروق (ESC) ارائه شده است.

به گزارش مدیکال نیوز، دکتر سوفی پادوک، نویسنده این تحقیق و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شرق آنگلیا و دانشگاه نورفولک و نورویچ، گفت: اگر حق انتخاب بین پله‌ها یا آسانسور را داشته باشید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت مانند دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها تأثیر مفیدی بر سلامتی دارد.

دکتر پادوک و همکارانش متاآنالیز ۹ مطالعه را در مورد فواید سلامتی بالا رفتن از پله انجام دادند( متاآنالیزیک روش آماری است که چندین مطالعه را ترکیب می‌کند و نتایج آن‌ها را یکپارچه می‌کند).

این تحقیق در مجموع ۴۸۰. ۴۷۹ شرکت‌کننده را شامل می‌شد مشارکت کنندگان زن و مرد به طور نسبتا یکسان در این تحقیق حضور داشتند. محدوده سنی شرکت کنندگان بین ۳۵ تا ۸۴ سال بود. جمعیت مورد مطالعه در این تحقیق شامل شرکت کنندگان سالم و همچنین کسانی بود که سابقه قبلی حمله قلبی یا بیماری شریانی محیطی داشتند.

محققان گزارش دادند شرکت کنندگانی که از پله‌ها بالا می‌رفتند در مقایسه با افرادی که از پله‌ها بالا نمی‌رفتند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ در طول دوره مطالعه بودند.

در نتیجه این تحقیق همچنین مشخص شد که پله‌نوردان ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و خطر کلی کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته قرار داشتند.

دکتر آدداپو ایلویوماد، متخصص قلب و عروق پیشگیرانه در موسسه قلب و عروق میامی در فلوریدا که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: کاهش قابل توجه مرگ و میر ناشی از همه علل و بیماری‌های قلبی وعروقی مرتبط با بالا رفتن منظم از پله ها، تأثیر عمیقی را که حتی دوره های کوتاه فعالیت بدنی می‌تواند بر سلامت ما داشته باشد، نشان می دهد. ایلویوماد افزود: این یافته‌ها این تصور را تقویت می‌کنند که هر مقدار حرکت برای بهینه‌سازی سلامت قلبی عروقی و طول عمر اهمیت دارد.

جیمز کانینگهام، مربی ارشد در شرکت« سلامت و تناسب اندام آنلاین توتال شیپ»، نیز گفت: بالا رفتن از پله یک شکل فوق العاده از ورزش است که می‌تواند به راحتی در زندگی روزمره گنجانده شود. این نوعی تمرین مقاومتی و قلبی و عروقی است که به طور همزمان روی قلب، ریه‌ها و عضلات شما تاثیر می‌گذارد. این مزیت دوگانه احتمالا یکی از دلایل مرتبط بودن آن با طول عمر است.

دکتر آدداپو ایلویومادنیز گفت: بالا رفتن از پله ممکن است به دلایل مختلفی یک شکل ویژه از ورزش موثر باشد. اول، این یک فعالیت تحمل وزن است که چندین گروه عضلانی از جمله عضلات چهارسر ران، همسترینگ، باسن و ساق پا را درگیر می‌کند. این نوع تمرین مقاومتی می‌تواند به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک کند، که برای سلامت متابولیک و تنظیم گلوکز بسیار مهم است. ثانیا، تلاش با شدت بالا که در طول پله‌نوردی لازم است، می‌تواند با به چالش کشیدن قلب و ریه‌ها، آمادگی قلبی و تنفسی را بهبود بخشد. در نهایت، بالا رفتن از پله یک الگوی حرکتی عملکردی است که فعالیت‌های زندگی روزمره را تقلید می‌کند و تعادل، هماهنگی و تحرک را ارتقا می‌دهد.

دکتر اریک جی هگدوس، متخصص ارتوپدی و همچنین استاد و رئیس دپارتمان علوم توانبخشی در دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس در ماساچوست که در این مطالعه شرکت نداشت ، نیز درباره پله نوردی گفت که بالا رفتن از پله مزایای آشکاری نسبت به راه رفتن دارد. این یکی دیگر از روش‌های محبوب و کم‌ضرر ورزش است.

هگدوس گفت: پله‌نوردی ضربان قلب را بیشتر از پیاده‌روی سطحی و قطعا خیلی بیشتراز فعالیت‌های ثابت مانند نشستن، سوار شدن به آسانسور یا پله‌های برقی افزایش می‌دهد. وی افزود: افزایش ضربان قلب هم ایمن و هم سالم است . این متخصص البته هشدار داد: داشتن قدرت و تعادل برای بالا رفتن از پله‌ها مهم است.

بیشتر بخوانید:

راز جوان‌تر شدن در پیری

کاهش فشار خون با ایستادن بیشتر !

کد خبر 847444 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت سن و سال و عمر خبر مهم بیماری - قلبی قلب ورزش پزشکی

دیگر خبرها

  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟