Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@13:47:48 GMT

تولید ۱۵۰ تن کمپوست غنی شده در درودزن

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۶۰۲۷۹

تولید ۱۵۰ تن کمپوست غنی شده در درودزن

ایسنا/فارس رئیس مرکز جهاد کشاورزی درودزن از تولید ۱۵۰ تن کمپوست غنی شده محلی با استفاده از کاه و کلش برنج و گندم در درودزن از توابع شهرستان مرودشت خبر داد.

روح‌الله عزیزی چهارشنبه 1 دی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این سایت ۹۰ تن کود دامی، ۲۵ تن تفاله شیرین بیان، ۳۵ تن کاه و کلش برنج و سایر مواد آلی به کار گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه مرودشت بزرگترین تولید کننده برنج و گندم در استان فارس محسوب می‌شود، هدف از راه‌اندازی این سایت را به کار گیری کاه و کلش این محصولات در راستای افزایش ماده آلی خاک عنوان کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سایت مذکور با همکاری یکی از کشاورزان پیشرو منطقه با هدف استفاده از بقایای گیاهی مزارع گندم و برنج راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: استفاده از کاه و کلش برنج برای اولین بار در این منطقه در تهیه کمپوست از نکات قابل توجه در تهیه کمپوست تولیدی است.

عزیزی با اذعان به اینکه سالانه بیش از صد هزار تن کاه و کلش در مزارع شهرستان تولید می‌شود که یا به صورت خوراک دام مصرف می‌شود و یا در سطح مزارع سوزانده می شود، اضافه کرد: با توسعه روش‌های تولید کمپوست و افزودن آن به مزارع کشاورزی می‌توانیم ضمن جلوگیری از آتش زدن بقایای گیاهی به افزایش ماده آلی و حفظ حاصلخیزی خاک، افزایش بهره وری، کمک به تغذیه بهینه محصولات زراعی و تولید محصول سالم دست یابیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها استان فارس کمپوست جهاد كشاورزي سد درودزن کاه و کلش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۰۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی و سایت ملی دیم گچساران با مساحت بیش از ۱۴۰ هکتار آغاز به کار کرد.
حیدرپور بیان کرد: این سایت به عنوان سایت اصلی به نژادی، معرفی و تکثیر ارقام مختلف گیاهان زراعی شامل گندم نان، گندم دوروم، جو، عدس و نخود، گیاهان روغنی، علوفه و ... برای کاشت در دیمزار‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور است.
نصرت اله حیدرپور افزود: این پردیس تاکنون با مشارکت سایر ایستگاه‌های تحقیقات کشاورزی کشور بیش از ۵۰ رقم مختلف محصولات زراعی را معرفی و در حال حاضر ۱۳ رقم گندم نان و دوروم، ۱۲ رقم جو، دو رقم عدس، دو رقم نخود، یک رقم کلزا، یک رقم خلر، یک رقم ماشک علوفه‌ای در طبقات مختلف بذری تکثیر و بذر پرورشی دو و سه برای تکثیر گسترده به ۱۷ استان کشور منتقل می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در حال حاضر بیش از ۱۵ لاین در حال معرفی در این پردیس وجود دارد که پس از طی مراحل مربوط به عنوان ا رقام جدید معر فی خواهند شوند.
حیدرپور ادامه داد: ویژگی ارقام معرفی شده در این پردیس نیاز آبی کمتر در مقایسه با ارقام آبی و تحمل بیشتر به شرایط تنش گرمایی انتهای فصل است و با یک تا سه آبیاری تکمیلی می‌توانند عملکردی برابر و گا‌ها بیشتر از ارقام آبی داشته باشند.
وی اضافه کرد: سطح نفوذ بالای ارقام معرفی شده این پردیس به دلیل استقبال کشاورزان در دیمزار‌ها و حتی در اراضی آبی شده و این پردیس به عنوان یکی از سایت‌های اصلی تولید بذور هیبرید ذرت در جنوب کشور است و هرساله بخش قابل توجهی از نیاز بذری ذرت کاران در جنوب کشور از بذر تولید شده از این پردیس تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • تولید یک میلیون تن چغندرقند در مزارع استان کرمانشاه
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ۵۰ رقم بذر جدید معرفی کرد
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد