Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از شورای حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام حمید محمدی با اشاره به اینکه مشکل اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی کثرت سندهای اجرایی نشده است، اظهار کرد: نگاه «قرارگاهی» که در تحول باید دیده شود و «مردم گرایی» و نگاه «مرجعیت اندیشه دینی و تمدن اسلامی»، در مجموعه پیش نویس ها کم رنگ است و نگاه تکنیکال غلبه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاه علم غلبه بر نگاه فرهنگی دارد، ابراز کرد: به نظر بنده فرصتی که مقام معظم رهبری مدظله برای تدوین سند تحول لحاظ کردند، با هدف مشخص کردن «چند نقطه پیشران برای تحول در ساختار» شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شده است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه سه تحول در شورا باید صورت گیرد، گفت: «تحول نگرشی»، «تحول ساختاری و نهادی» و «تحول اجرایی و فرآیندی» تحولاتی است که در دوران پیشران باید محقق شوند. در تحول نگرشی موضوعاتی همچون «فرهنگ گفتمان سازی» و «ترویج مسئولیت پذیری» به جای «مدیریت طلبی»، تلاش در جهت شناخت واقعی جامع مسائل فرهنگی و معضلات مردم از طریق ارتباط بیشتر با مسوولان ارشد فرهنگی محل بررسی است.

محمدی ادامه داد: در تحول ساختاری و نهادی تغییر برخی «شوراها و کمیسیون های اقماری تصمیم ساز» به «هسته های فکری» مهمترین موضوعی است که باید اتفاق بیافتد.

وی با بیان اینکه در حوزه تحول اجرایی و فرآیندی چندین نقطه کلیدی وجود دارد، به تشریح این موارد پرداخت و ابراز کرد: اعزام و حضور "رابط فرهنگی در دستگاه ها" برای بررسی ابعاد اجرای اسناد، "طراحی شبکه احراز صلاحیت ها"، "استفاده از ظرفیت مجلس برای نظارت بر اجرای اسناد"، "باز طراحی نظام طولی سیاستگذاری و جاری کردن استراتژی­ ها" از جمله جدا کردن مجریان از ناظران، تسهیل گرایی و مانع زدایی از فعالیت های فرهنگی مردمی و کاهش مصوبات دولتی در شورا، استفاده از ظرفیت طلاب و دانشجویان در مسیر پیشبرد فعالیت های کارشناسی دبیرخانه و تقویت نیروی انسانی محتوایی دبیرخانه از جمله این موارد است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه اگر سندی برای تحول روی اسناد دیگر نگارش شود خطایی راهبردی است، خاطرنشان کرد: مشکل بعدی این است که در ترکیب شورا اعضای حقیقی فقط نقش حضور در صحن را دارند که این بزرگترین خطاست. از سوی دیگر تعداد زیاد اعضا از دیگر مشکلات سازوکار فعلی شورا است که نیاز به تصحیح و تعدیل دارد.

وی با اشاره به اینکه ضمانت اجرای مصوبات شورا نیز باید مشخص شود، بیان کرد: دیوان محاسبات و سازمان بازرسی خود را ملزم می دانند که اجرای مصوبات مجلس و دولت را در دستگاه ها بررسی و نظارت کنند ولی برای بررسی اجرای اسناد شورا که بسیاری از موانع اثرگذارتر است، اقدامی نمی کند.

حجت الاسلام محمدی نبود نظر واحد در خصوص تعریف معنای "شورای انقلاب فرهنگی" را مشکل دیگر عنوان کرد و افزود: منظور ما "انقلابی گری در اجرای مصوبات علم و فرهنگ و مدیریت علم و فرهنگ" کشور است که باید این نگاه به درستی تبیین شود.

برچسب‌ها مقام معظم رهبری محمدی شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری محمدی شورای عالی انقلاب فرهنگی مقام معظم رهبری محمدی شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۱۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شورا‌های شهر از سراسر کشور در دیوان عدالت اداری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری شامگاه پنجشنبه در همایش روز ملی شورا‌ها در مشهد افزود: با اتمام رسیدگی ۱۶۶ مورد مصوبه شورا‌ها باطل شد.

وی گفت: یکی از اشکالاتی که در شورا‌ها شاهدیم مغایرت برخی مصوبات با موازین شرع و قانون است چنانچه گاهی برای رفع یک مشکل در شورا تصمیمی اتخاذ می‌شود که همه زوایای حقوقی و شرعی آن بررسی نمی‌شود.

وی بیان کرد: برای رفع این نقص پیشنهاد می‌شود قبل از اینکه مصوبه‌ای در شورا به بحث گذاشته شود افراد یا کارشناسانی قبلا آن را از نظر تطبیق با شرع و قانون بررسی کنند، اگر نیاز است در این زمینه یا قانون اصلاح شود یا از عناصر حقوقدان و علما در کنار شورا‌ها استفاده شود تا آسیب برطرف شود.

رییس دیوان عالی کشور همچنین بیان کرد: باید شورا‌ها بتوانند مشکلات مردم را طی یک دوره برطرف کنند و یا حداقل کاهش دهند در همین زمینه لازم است زمینه ارزیابی عملکرد شورا‌ها فراهم شود و مثلا اعلام شود مشکلات یک منطقه زیر نظر شورا از ۵۰ درصد به ۴۰ درصد یا کمتر کاهش یافته است.

منتظری با یادآوری شعار جهش تولید با مشارکت مردم افزود: شورا‌های اسلامی برخاسته از متن مردم هستند و در حوزه روستا، بخش و یا شهرستان از مدیران کشوری به مسائل محلی بیشتر آشنا هستند بنابراین در راستای مشارکت دادن مردم در امر جهش تولید، اطلاعات بیشتری دارند.

وی گفت: علاوه بر قوای سه گانه، شورا‌ها نیز وظیفه دارند در تحقق شعار سال مطابق شاخصه‌هایی که رهبر انقلاب ذکر کرده اند با همه توان مردم را به میدان بیاورند، تحقق شعار سال کلید حل مشکلات کشور است.

رییس دیوان عالی کشور همچنین اظهار کرد: در برخی دستگاه‌ها موانع و سنگ اندازی‌هایی در برابر سرمایه گذاران وجود دارد به نحوی که گاهی آنها از وارد شدن در عرصه سرمایه گذاری خسته می‌شوند.

منتظری افزود: هرچند این دولت در رفع این مساله اقدامات موفقی داشته است، اما هنوز هم ادارات و بخش‌های مختلف موانع را پیش پای سرمایه گذار ایجاد می‌کنند که لازم است دولت و قوه قضائیه این موانع را از سر راه بردارند.

وی اضافه کرد: یکی از اقدامات دیوان عالی کشور این بود که اعلام کردیم هر پرونده حقوقی که به تولید و سرمایه گذاری افراد مربوط است در اولویت قرار گیرد تا فرد مولد مثلا یک سال پشت در دادگاه معطل نشود.

رییس دیوان عالی کشور گفت: ابلاغ کرده ایم هر پرونده‌ای که در این حوزه تشکیل می‌شود هر چند پرونده بزرگ و قطور و رسیدگی به آن زمان بر باشد، باید ظرف مدت یک تا دو ماه بررسی و تعیین تکلیف شود.

همایش روز ملی شورا‌ها شامگاه پنجشنبه در محل نمایشگاه بین المللی مشهد با حضور ۲ هزار نفر از اعضای شورا‌های اسلامی خراسان رضوی و با معرفی شورا‌های برتر روستا، بخش، شهر و شهرستان برگزار شد.

دیگر خبرها

  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • بررسی ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شورا‌های شهر از سراسر کشور در دیوان عدالت اداری
  • نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
  • تصویب نقشه راه اجرایی سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • در جلسه عصر امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت؛ تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب سند اجرایی تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی