Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@05:30:16 GMT

عفونت ریه ناشی از اومیکرون خفیف‌تر از دلتا است

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۶۵۸۲۸

عفونت ریه ناشی از اومیکرون خفیف‌تر از دلتا است

به گزارش روز پنجشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، در این تحقیقات محققان توانستند گونه اومیکرون را در یک مدل تحقیقاتی از ریه و مسیرهای تنفسی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند و عملکرد آن را با گونه اصلی ویروس کرونا و گونه دلتا مقایسه کنند.

بر اساس این تحقیقات گونه اومیکرون ۷۰ برابر سریع‌تر از گونه دلتا و گونه اصلی ویروس SARS-CoV-۲ نایژه انسان را آلوده و در آن تولید مثل می‌کند و به همین علت در مقایسه با گونه‌های دیگر، سرعت انتقال بالاتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این میزان آلودگی ویروسی ریه توسط این گونه بسیار کمتر از گونه اصلی ویروس کرونا است که می‌تواند شاخصی برای شدت کمتر بیماری باشد البته توجه به این موضوع ضروری است که شدت بیماری تنها بر اساس میزان تولید مثل ویروس ارزیابی نمی‌شود، بلکه واکنش ایمنی بدن نسبت به عفونت نیز عامل مهمی است.

همچنین باید توجه داشت که یک گونه ویروس با قابلیت بیماری‌زایی کم که قابلیت انتقال بالایی دارد، می‌تواند از طریق شیوع سریع موجب افزایش موارد بیماری شدید و مرگ و میر ناشی از آن شود. علاوه بر این تحقیقات اخیر نشان می‌دهد گونه اومیکرون تا حدی توانایی فرار از ایمنی ناشی از واکسیناسیون را دارد. در نتیجه به اعتقاد محققان این گونه از ویروس بسیار خطرناک است.

گزارش کامل این تحقیقات در دست ارزیابی علمی برای انتشار در نشریات است.

به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته می‌شود و دارای جهش‌های چندگانه است. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است.

این نهاد بین المللی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است. به این ترتیب انتظار می‌رود که اومیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.

برچسب‌ها اومیکرون ویروس کرونا واکسن کرونا برگزیدگان علم پروندهٔ خبری اومیکرون ؛ سویه تازه کرونا هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اومیکرون ویروس کرونا واکسن کرونا اومیکرون ویروس کرونا واکسن کرونا برگزیدگان علم ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۵۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان،  محمد رضا علیمرادی گفت: در پی بارش‌های فرا نرمال در جنوب استان، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و همچنین سرریز شدن سد‌های جنوب استان شاهد جا‌بجایی گونه تمساح از مناطق زیست طبیعی به سایر نقاط هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: در ادامه گشت و کنترل‌های یگان حفاظت محیط زیست شهرستان چابهار و همچنین در پی دریافت گزارش‌های مردمی دوستداران محیط زیست مبنی بر وجود تمساح، مامورین اجرایی پاسگاه‌های محیط بانی نگور و درگس اقدام به جاجایی این گونه‌ها کردند.
محمدرضا علیمرادی تصریح کرد: در روز‌های اخیر این سومین گونه تمساح است که از زیستگاه‌های طبیعی خارج شده که پس از بیومتری و اطمینان از سلامتی در زیستگاه اصلی و امن منطقه حفاظت شده باهوکلات رهاسازی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان از شهروندان و دوستداران محیط زیست درجنوب استان خواست: در صورت مشاهده هر گونه حیات وحش مراتب را به نزدیکترین اداره محیط زیست شهرستان اطلاع و یا با سامانه شبانه روزی ۱۵۴۰ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور