Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، همزمان با تشدید فشارهای بین‌المللی به آمریکا درباره تداوم مسدود کردن دارایی‌های افغانستان بعد از تسلط طالبان بر این کشور، واشنگتن از صدور سه معافیت تحریمی خبر داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور یک بیانیه اعلام کرد، این وزارتخانه به منظور تسهیل کمک‌های بین‌المللی به افغانستان سه معافیت تحریمی برای طالبان و شبکه حقانی صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویترز در گزارش خود درباره این خبر نوشت: «ایالات متحده روز چهارشنبه (دیروز) رسما مقام‌های ایالات متحده و سازمان ملل را که تجارت مجاز با طالبان انجام می‌دادند، از تحریم‌های ایالات متحده معاف کرد تا تلاش کنند کمک به افغانستان را در حالی که این کشور در حال فرو رفتن در یک بحران انسانی عمیق‌تر است، حفظ کند».

این رسانه غربی البته تصریح کرد: «با این حال، مشخص نیست که آیا این اقدام راه را برای پرداخت شش میلیون دلار پیشنهادی سازمان ملل به اسلام گرایان (طالبان) هموار می‌کند یا خیر».

رویترز روز سه شنبه هفته جاری از برنامه سازمان ملل برای پرداخت پول به دستمزد ماهانه پرسنل وزارت داخله افغانستان تحت کنترل طالبان که از تاسیسات سازمان ملل محافظت می‌کنند و پرداخت کمک هزینه غذای ماهانه به آنها در سال آینده (۲۰۲۲) گزارش داد.

این برنامه پیشنهادی سازمان ملل سؤالاتی را در مورد اینکه آیا این پرداخت‌ها نقض تحریم‌های ایالات متحده است ایجاد کرده بود.

رویترز در خبر روز پنجشنبه خود با اشاره به صدور سه معافیت تحریمی برای افغانستان نوشت: «وزارت خزانه‌داری (آمریکا) از بیان اینکه آیا مجوز جدید پرداخت‌های پیشنهادی سازمان ملل را از تحریم‌های ایالات متحده علیه طالبان مستثنی می‌کند یا نه، خودداری کرد».

واشنگتن از سال‌ها قبل طالبان را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده و دستور مسدود شدن دارایی‌های آنها در ایالات متحده را صادر و آمریکایی‌ها را از معامله با آنها منع کرده بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه سه مجوز معافیت کلی را با هدف تسهیل جریان کمک‌های بشردوستانه به افغانستان صادر کرد.

دو مورد از این مجوزها به مقام‌های ایالات متحده و برخی از سازمان‌های بین المللی مانند سازمان ملل اجازه می‌دهد تا برای تجارت رسمی در معاملات مربوط به طالبان یا شبکه حقانی شرکت کنند.

مجوز سوم صادره، از سازمان‌های غیردولتی (NGO) در برابر تحریم‌های ایالات متحده علیه طالبان و شبکه حقانی برای کار بر روی برخی فعالیت‌ها از جمله طرح‌های بشردوستانه حفاظت می‌کند.

اقدام دولت دموکرات جو بایدن در آمریکا در قبال طالبان و شبکه حقانی، با واکنش انتقادی عضو ارشد جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شد.

«مایکل مک کال» با صدور بیانیه در این باره اعلام کرد: «این معافیت می‌تواند منجر به استفاده از بودجه مالیات دهندگان آمریکایی برای پاداش دادن، مشروعیت بخشیدن و فعال کردن همان طالبانی شود که با زور قدرت را در دست گرفته و هیچ علاقه‌ای به رعایت هنجارهای بین المللی نشان نداده است».

صدور این سه معافیت تحریمی آمریکا در قبال افغانستان در شرایطی انجام شده که طی هفته‌های اخیر مقام‌های کشورهای مختتلف از قبیل چین بارها از اقدام واشنگتن در تداوم انسداد دارایی‌های افغانستان در آمریکا با توجه به وضعیت انسانی ناگوار افغانستان به شدت انتقاد کرده‌اند.

«عبدالله عبدالله» رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی افغانستان درباره نیاز مردم افغانستان به کمک‌های مالی صحبت کرده بود.

عبدالله از تصمیمات نمایندگان کشورهای اسلامی که در هفدهمین نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد شرکت کرده بودند استقبال کرد و از سازمان همکاری اسلامی خواست که برای کمک به مردم افغانستان پول بیشتری را بسیج کند.

وی در یک رشته توییت از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی خواست تا فورا تمام منابع لازم را برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به میلیون‌ها افغان که با ناامنی غذایی و فقر شدید مواجه هستند، بسیج کنند.

عبدالله افزود، برای جلوگیری از فاجعه انسانی در افغانستان، مردم باید بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه دسترسی داشته باشند

منبع: الف

کلیدواژه: تحریم های ایالات متحده طالبان و شبکه حقانی سه معافیت تحریمی بین المللی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به قطر: اگر رهبران حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفتند، آن‌ها را بیرون کنید

یک مقام آمریکایی گفته است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را به نخست وزیر قطر داده است که اگر حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفت، آن‌ها را بیرون کنند. این موضوع می‌تواند نشان دهنده بی‌صبری واشنگتن برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی از نوار غزه باشد.

به گزارش یورونیوز، روزنامه واشنگتن‌پست روز شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی ناشناس گزارش داد که ایالات متحده به قطر گفته است که اگر حماس به عدم پذیرش پیشنهاد آتش‌بس با اسرائیل و رد پیشنهاد‌های معامله گروگان‌ها ادامه دهد، قطر باید رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

به گفته این مقام، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را در ماه آوریل به محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر گفته است.

روزنامه تایمز اسرائیل نیز روز شنبه ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) به نقل از یک منبع آگاه نوشت: قطر آماده پذیرش درخواست ایالات متحده برای اخراج رهبران حماس از دوحه است و پیش‌بینی می‌کند که این درخواست به زودی انجام شود.

به نظر می‌رسد که مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل در این روز‌ها به نقطه حساسی می‌رسد؛ ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سازمان سیا) روز جمعه وارد قاهره شد و هیات حماس نیز قرار است اواخر روز شنبه برسد.

همه منتظر پاسخ حماس به آخرین پیشنهاد تبادل گروگان‌ها هستند، متن این پیشنهاد توسط میانجیگران مصری، قطری و آمریکایی تدوین شده و اسرائیل نیز آن را تایید کرده است.

ایالات متحده حماس را به دلیل امتناع از پذیرش پیشنهادات قبلی مقصر دانسته و می‌گوید حماس تنها مانع توافق آزادی ده‌ها گروگان اسرائیلی در ازای یک آتش‌بس فوری حداقل شش هفته‌ای است.

این منبع آگاه اشاره می‌کند که اگر گروه حماس آخرین پیشنهاد آتش‌بسی که مطرح شده را نپذیرد، ممکن است درخواست آمریکا از دوحه برای اخراج رهبران حماس مطرح شود.

یک مقام اسرائیلی می‌گوید انتظار نمی‌رود حماس این پیشنهاد را به طور کامل رد کند، بلکه با اصلاحات پیشنهادی خود بازخواهد گشت.

این منبع می‌گوید، اما با توجه به اینکه به نظر می‌رسد صبر واشنگتن رو به اتمام است، هر چیزی غیر از پاسخ مثبت به توافق روی میز ممکن است کافی باشد تا ایالات متحده را وادار کند تا رسما از قطر بخواهد رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز به طور جداگانه‌ای روز جمعه گزارش داد که اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داده تا توافق برای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد در غیر این صورت حمله خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

گزارش این روزنامه آمریکایی مشخص نمی‌کند که این ضرب الاجل چه زمانی به این گروه فلسطینی داده شده، اما به نقل از مقام‌های مصری نقل شده که حماس تا جمعه آینده فرصت خواهد داشت که با این توافق موافقت کند.

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ماه‌هاست که تهدید می‌کند حمله به رفح را که آوارگان فلسطینی در آنجا پناه گرفته‌اند عملی خواهد کرد.

نخست وزیر اسرائیل در هفته‌های اخیر بار‌ها تکرار کرده که حمله زمینی این کشور به جنوبی‌ترین شهر در نوار غزه به زودی انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • آمریکا به قطر: اگر رهبران حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفتند، آن‌ها را بیرون کنید
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد