Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی علامه محمد واعظ‌زاده خراسانی با همکاری سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد و دانشگاه آزاد اسلامی پنج‌شنبه دوم دی‌ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.

سید حامد علم‌الهدی معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور رئیس دانشگاه آزاد در امور مذاهب اسلامی در این مراسم با بیان این که علامه محمد واعظ‌زاده خراسانی دارای سجایای اخلاقی بسیاری به عنوان یک مدرس و معلم اخلاق در مجمع تقریب حضور داشتند، اظهار کرد: ایشان به عنوان پدر تقریب ایران شناخته می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که علامه واعظ‌زاده پس از پیروزی انقلاب، از سوی مقام معظم رهبری به سمت دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منصوب شد، افزود: علامه اعتقادات ویژه‌ای داشت. ایشان معتقد بود که امام صادق فقط به عنوان رئیس مذهب جعفری و شیعه نیست، بلکه رئیس همه مذاهب اسلامی است.

علم‌الهدی در ادامه خاطرنشان کرد: به اعتقاد علامه در بین چهار هزار شاگردی که در حوزه درس امام صادق حضور داشتند، کمتر از ۵۰ نفر شیعه بودند و اکثریت شاگردان امام صادق، اهل سنت بودند. سوالی که مطرح می‌شود این است که امام صادق با چه شیوه‌ای در بین شاگردان خود حضور پبدا کرده که همه این افراد، شیفته امام بودند؟

معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تصریح بر این که مذاهب اربعه، دست‌پروده امام صادق است، گفت: به عبارت دیگر، مکتب امام صادق است که پرورش‌دهنده این مذاهب است. مسئله تقریب مذاهب در صدر اسلام مطرح نبوده است و در عصر بنی‌امیه و بنی‌عباس، شیعیان را سر می‌بریدند.

وی افزود: جریانی که در زمان منصور دوانیقی اتفاق افتاد که در یک روز ۶۰ نفر از شیعیان را سربریدند، به دستور مستقیم حکومت بود. امام صادق در این عصر برای نجات شیعه، چه کاری می‌توانست انجام دهد؟ اگر همه اهل سنت در ذیل یک مذهب قرار می‌گرفتند و شیعه ذیل مذهبی دیگر، شیعه نابود می‌شد.

علم‌الهدی با تاکید بر این که امام صادق به عنوان یک شخصیت مجتهد پرور، افرادی را در علوم مختلف مانند علم حدیث، بلاغت یا تفسیر تربیت کرده و منتشر کرد، یادآور شد: شاگردان امام به شهرها و کشورهای مختلف رفتند و خود نیز شاگردانی تربیت کردند. تقابل بین شیعه و اهل سنت با تدبیر امام از بین رفت.

معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که اختلافات بین مذاهب همیشه وجود داشته است، افزود: امام صادق نه تنها رئیس مذهب شیعه بلکه رئیس مذهب حنفی و شافعی است. چون این افراد شاگرد امام بودند و به شاگردی امام هم افتخار می‌کردند. این نگاه علامه واعظ‌زاده به امام صادق بود، نوآورانه بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: علامه میگفت سیره عملی امام صادق و ائمه تا به امروز برای ما حجت است. سیره ائمه این بوده است که مسلمانان امت واحده شوند. ریشه مبنایی مسئله وحدت در وجود مقدس امیرالمومنین است و ایشان پایه‌گذار وحدت هستند. ما به سیره عملی اهل بیت رفتار کرده‌ایم و پیرو ایشان هستیم.  

انتهای پیام/

کد خبر: 1123027 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امام صادق رئیس مذهب واعظ زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است

ایسنا/هرمزگان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان گفت: امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت و همگرایی جامعه اهل سنت و تشیع است که این مهم در آینده هم تقویت خواهد شد.

احسان کامرانی امروز (هشتم اردیبهشت ماه)، در آئین تودیع و معارفه مدیر مرکز اسلامی استان هرمزگان که در سالن اجتماعات حوزه علمیه خواهران برگزار شد، با اشاره به نقش وحدت در ایجاد تمدن نوین اسلامی، عنوان کرد: استان هرمزگان از دیرباز تاکنون شاهد وحدت بی‌نظیری میان برادران اهل سنت و تشیع است‌.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان تمدن نوین اسلامی را افتخاری برای مسلمانان دانست و اظهار کرد: مسلمانان تا قرن ششم و هفتم در جهان سرآمد و دارای تمدن نوینی بودند که ریشه اصلی آن موفقیت وحدت بود.

وی تاکید کرد: وحدت فقط این نیست که بر زبان جاری شود بلکه این جلسات و همایش‌ها و مناظراتی که برگزار می‌شود را می‌توان در راستای تقویت وحدت خلاصه کرد.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • تأکید رئیس قوه قضائیه بر تدوین پیوست رسانه‌ای در آرا و تصمیمات قضائی
  • تاکید رئیس قوه قضائیه در راستای عدم تأثیرپذیری از فضاسازی‌ها
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است