Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که وزیر نفت ایران اعلام کرده کشورش تا ۲۰۲۷ جایگاه برتر خاورمیانه را در زمینه پتروشیمی به دست می‌آورد پیش بینی می شود با اجرای ۴۷ پروژه درآمد ایران از این صنعت تا سال ۲۰۲۷ به ۵۰ میلیارد دلار برسد. - اخبار اقتصادی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، با تکمیل خط لوله نفتی گوره-جاسک، تمرکز اصلی ایران همچنان بر توسعه بیشتر میادین نفتی کارون غرب و پارس جنوبی و همچنین بهینه‌سازی بخش پتروشیمی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش تولید و درآمد از بخش پتروشیمی همواره به مدل اقتصاد مقاومتی ایران کمک کرده‌است. ایران بدون توجه به این‌که آیا مذاکرات جدید هسته‌ای با آمریکا و قدرت‌های دنیا به نتیجه می‌رسد یا نه، قصد توسعه بخش پتروشیمی خود را دارد که به بقای بلندمدت اقتصاد آن کمک می‌کند. ایران هفته گذشته اعلام کرد قصد دارد تا 2027، موقعیت برتر را در این بخش در خاورمیانه بدست آورد. طبق گزارش شرکت ملی پتروشیمی ایران، تولید محصولات پتروشیمی این کشور از 3 میلیون تن در سال در 1978 به 83٫5 میلیون تن تا مارس سال جاری میلادی رسیده بود. البته این رقم قبل‌از اعمال تحریم‌های جدید آمریکا بیشتر از این مقدار بود. وزیر نفت ایران اعلام کرد صادرات محصولات پتروشیمی کشور در سال جاری یعنی تا پایان اسفند ماه  به 4٫8 میلیارد دلار آمریکا می‌رسد.  سهم ایران از تجارت پتروشیمی خاورمیانه تا مارس 2021 تا 22٫1 درصد افزایش یافته بود. این رقم تا مارس 2020 برابر با 20٫2 درصد بود. قدم بعدی در صنعت پتروشیمی ایران 47 پروژه را دربر می‌گیرد که درآمد این صنعت را تا  2027 به 50 میلیارد دلار می‌رساند.

ایران فرمول قیمت‌گذاری نفت خود را تغییر می‌دهد/ آغاز صادرات نفت ایران به اروپا، بزودی؟ظرفیت تولید نفت ایران تا پایان سال به رقم پیش از تحریم‌ها می‌رسد

10 پروژه پتروشیمی در اوایل 2022 راه‌اندازی خواهد شد که تولید پتروشیمی ایران را به بیش‌از 100 میلیون تن می‌رساند. یکی از این پروژه ها کارخانه پتروشیمی سبلان است که در اوایل سال جاری با ظرفیت تولید سالانه 1650000 تن متانول به ارزش 400 تا 450 میلیون دلار در سال راه‌اندازی شد. مواد اولیه لازم برای این پالایشگاه 400 میلیون‌دلاری، یک میلیون تن گاز طبیعی در سال است که از طریق شرکت پتروشیمی دماوند و از میدان گاز طبیعی پارس جنوبی تامین خواهد شد.
کارخانه پتروشیمی مسجدسلیمان هم تقریباً هم‌زمان با سبلان با ظرفیت تولید سالانه 1755000  تن اوره و آمونیاک راه‌اندازی شد. این پالایشگاه سالانه 861 میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کند و در حال حاضر حدود 268 میلیون دلار آمریکا سود سالانه دارد.
درواقع  درآمد ایران از بخش پتروشیمی برای سرمایه گذران حدود 15 تا 16 برابر بیشتر از نفت خام است. نرخ سود  30 تا 35 درصدی تولید محصولات پتروشیمی در مقایسه با سود 12 تا 15 درصدی بخش اکتشاف و تولید، بسیار بیشتر است. شرکت‌های پتروشیمی معمولاً سود بالایی به سهام‌داران خود می‌رسانند. شرکت‌های پتروشیمی پارس، نوری و شهید تندگویان در میان شرکت‌های برتر بازار سهام ایران هستند.
انتهای پیام/54

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بخش پتروشیمی میلیارد دلار نفت ایران میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۲۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • جهش تولید نفت ایران در سال جاری
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد