Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مهدی حاجیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا با اشاره به اینکه از سال ۸۵ فناوری شبیه سازی در اختیارمان قرار گرفت و از سال ۹۱ این تکنولوژی را برای اصلاح نژاد تجاری سازی کردیم، افزود: با پیشرفت دانش و پیشبرد کارهای پژوهشی، به دنبال این هستیم از تکنولوژی به دست آمده در جهت اصلاح نژاد و حفظ گونه های در حال انقراض بهره بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یعنی می توانیم به کمک نمونه ای از دام یا حیوان در حال انقراض، بدون هیچ گونه آسیبی، آن حیوان را شبیه سازی کنیم. برای مثال محققان با گرفتن نمونه ای از گوش قوچ وحشی و گرفتن تخمک از گوسفند اهلی توانستند این قوچ در حال انقراض را شبیه سازی کنند. در نهایت این حیوان به پارک ملی صفه اصفهان اهدا شد و در حال حاضر این قوچ زاد و ولد کرده است.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه یکی از حیوانات در حال انقراض یوزپلنگ ایرانی بود که برای شبیه سازی این گونه نیز وارد عمل شدیم، تصریح کرد: مطالعات و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام دادیم اما متاسفانه نتوانستیم بودجه ای را برای شبیه سازی این گونه کسب کنیم. در حالی که یکی از راه های حفظ گونه های در حال انقراض شبیه سازی آنها است اما این کار نیاز به حمایت مالی و بودجه دارد.

مدیر گروه پژوهشکده بیوتکنولوژی رویان در بخش دیگری از صحبت هایش ادامه داد: یکی دیگر از آزمایشگاه های این پژوهشکده، آزمایشگاه جنین شناسی است که در اینجا درباره تولید جنین و شبیه سازی گونه های مختلف فعالیت می شود. برای مثال یکی از اقدامات در این زمینه انجام پژوهش ها به منظور تولید دام های اصلاح نژاد شده با توان ژنتیکی بالا است. در این روش جنین تولید شده را به دام های گیرنده انتقال می دهیم.

حاجیان با اشاره به تولید یک نوع نژاد فرانسوی بز با نام سانن از این روش توضیح داد: این بز شیردهی بالایی نسبت به بزهای بومی خودمان دارد و ما موفق به تولید این گونه حیوانی شده ایم. برای مثال اگر بزهای معمولی در روز ۵۰۰ تا ۷۵۰ گرم شیردهی داشته باشند این دام در روز ۳ کیلوگرم شیر تولید می کند. یعنی حدود ۵ برابر دام های بومی شیر می دهد.

این پژوهشگر اضافه کرد: این بزها به ویژه سانن در تولید فرآورده های لبنی بسیار موثر هستند و نیاز بازار را به دلیل شیردهی بالا فراهم می کنند. اگر دام بومی ۱۵۰ تا ۱۸۰ روز سال را شیر دهد ، نژاد سانن ۳۰۰ روز سال را شیردهی دارد.

وی اظهار داشت: در واقع محققان ما با تکنولوژی شبیه سازی قدرت این را دارند که با استفاده از یک نمونه کوچک از پوست یا گوش حیوان، مشابه آن را تولید کنند. در حال حاضر در تولید ۳ نژاد بز سانن، آلپاین و مورسیا به مرحله تجاری سازی رسیده ایم و این نمونه های حیوانی تولید و در اختیار دامداران قرار می گیرد.

حاجیان گفت: تمام تلاش محققان این است که تحقیقات به مرحله تجاری سازی برسد و بتواند اثری در جامعه و حل مشکلات آن داشته باشد. برای مثال اصلاح نژاد در دام، منجر به ایجاد شرکتی دانش بنیان زیرمجموعه پژوهشگاه رویان شده است.

مدیر گروه پژوهشکده بیوتکنولوژی رویان با بیان اینکه یکی دیگر از فعالیت های این مرکز تحقیقات روی ناباروری مردان، دلایل آن و رسیدن به روش های درمانی اثرگذار و نتیجه بخش در این زمینه است، ادامه داد: همچنین گروهی دیگر از محققان ما در آزمایشگاه سلول های بنیادی مطالعات عمیقی را برای حل معضل آسیب های چشمی و ابداع روش های درمانی موثر در این زمینه انجام می دهند.

وی با اشاره به اینکه اختصاص بودجه در این بخش ها به بالا رفتن سرعت کار و نتیجه بخشی تحقیقات می انجامد، خاطرنشان کرد: در گذشته اگر پژوهشی پس از ۲۰ سال به ثمر می رسید امروز اما با پیشرفت تکنولوژی و فناوری این اتفاق در مدت دو الی سه سال رخ می دهد و ممکن است مرزها پژوهش جا به جا شود. در نتیجه به حمایت بخش های دولتی و خصوصی برای پیشبرد اهداف علمی و به ثمر رسیدن تحقیقات نیاز داریم.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست پژوهش پژوهشگر انقراض پژوهشگاه رویان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست پژوهش پژوهشگر سازمان حفاظت محیط زیست پژوهش پژوهشگر انقراض پژوهشگاه رویان حال انقراض اصلاح نژاد برای مثال شبیه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آبی‌گونه» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

مهدوی که در بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر رضوی موفق به کسب رتبه شده است، درباره موضوع نمایش «آبی‌گونه» گفت: این نمایش به جریان زندگی پسری می‌پردازد که برای دیدن بازی فوتبال تیم محبوبش از مشهد به تهران سفر می‌کند.

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر رضوی با جشنواره‌های موضوع محور دیگر تفاوت دارد، ویژگی این رویداد را استمرار در برگزاری آن دانست.

نویسنده و کارگردان نمایش «آبی گونه» با اشاره به تغییر رویکرد جشنواره تئاتر رضوی برای حذف بخش رقابتی و تمرکز بر اجراهای عموم گروه‌ها در شهر خود، تاکید کرد: در گذشته رقابتی بودن جشنواره، گروه‌ها را در ارایه اثر برای جشنواره ترغیب می‌کرد در حالی که در رویکرد جدید، «مخاطب مردمی» و اجرای عموم اولویت بیشتری پیدا کرده است و باید اثر را به نحوی تولید کنیم که مخاطبان مردمی جذب آن شوند که این نکته مثبتی است.

مهدوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه توجه به سلیقه و نیاز مخاطب عام در تولید اثر موضوع هوشمندانه‌ای بود که در جشنواره امسال لحاظ شده است، تصریح کرد: اگر موضوع حمایت از اجراهای عمومی گروه‌های نمایشی به این شیوه استمرار پیدا کند، بحث مخاطب‌محوری و توجه به مخاطب مردمی در تولید اثر نیز بیش از پیش محقق خواهد شد چرا که گروه باید تمام جوانب را برای تحمل و رغبت و جذب مخاطب عام در طول ایام اجرای اثر بسنجد که این مهم ظرافت کار را نیز ارتقا می‌دهد.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6095137 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • اسلامی: شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک یکشنبه در استان تهران برگزار می‌شود
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • (ویدئو) نجات ۱۶ توله خرس سیاه در خطر انقراض از استخراج کیسه صفرا
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند