Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا و به گفته کارشناسان، از سال ۹۰ تا پیش از شیوع کرونا رشد خوبی را در صنعت مبلمان کشور شاهد بودیم که دلیل آن رشد تقاضای مردم به دلیل تغییر فرهنگ مصرف بود. این در حالی بود که متناسب با این فضا، واحدهای تولیدیT به‌روز شدند و خود را نیازهای جامعه هماهنگ کردند.

برپایه آمارها ایران نوزدهمین بازار بزرگ مبلمان در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های گذشته گردش مالی سالیانه بازار مبلمان کشورمان تا بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شد و ارزش صادراتی محصولات این صنعت در این حوزه سالیانه تا ۵۰ میلیون دلار برآورد می‌شد و عراق، افغانستان و عمان بزرگترین واردکنندگان مبلمان ایرانی بوده‌اند.

با این وجود، محدودیت‌های ارزی و تحریمی سبب شد در سال‌های گذشته مبلمان نیز در فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی قرار بگیرد، اما افزایش نرخ ارز نیز به فرصتی برای صادرات این محصولات تبدیل شده است.

رییس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان تهران در این زمینه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: وضعیت تولید در این صنعت هر چند بد نیست، اما هنوز به روزهای اوج گذشته بازنگشته است.

«عبدالحسین عباسی» بیان‌داشت: با شیوع پاندومی کرونا، حدود ۲ سالی بود که کارگاه‌های مبل‌سازی با ظرفیت کامل کار نمی‌کردند و حتی برخی افراد قید کار در این صنعت را زدند.

این مقام صنفی خاطرنشان‌کرد: افزایش قیمت مواد اولیه نظیر پارچه، رنگ، چوب، فوم، چسب و غیره در کنار نرخ دستمزدها و محدودیت‌های ارزی، عرصه را بر تولید تنگ‌تر کرده است.

وی افزود: تداوم این مشکلات، منجر به افزایش قیمت تمام‌شده می‌شود و از طرف دیگر، با این قیمت‌ها توانی برای مصرف‌کننده برای خرید مبلمان نیست، به‌طوری که در مقایسه با سال‌های گذشته تعداد مشتریان بسیار کم شده است و فقط افرادی که قصد تهیه جهیزیه داشته باشند برای خرید مراجعه می‌کنند.

نمایشگاه‌ها، فرصتی برای احیاء و توسعه صنعت مبلمان

با وجود مشکلات یاد شده، این روزها تهران در تدارک برگزاری یکی از بزرگترین رویدادهای صنعت مبلمان کشور است. هفته جاری سه رویداد بین‌المللی، تخصصی و صادراتی صنعت مبلمان کشور در زمینه مبلمان منزل، مبلمان و تجهیزات اداری و طراحی مبلمان در دی ماه امسال برگزار خواهد شد.

«کتایون اسکندری‌کیا» فعال صنعت مبلمان و مدیر اجرایی نمایشگاه‌های یاد شده به ایرنا گفت: صنعت چوب و مبلمان ۹ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده و سهم ایران در بازار بین‌المللی مبلمان حدود چهار دهم درصد است.

وی بیان‌داشت: اگرچه صنعت مبلمان ایران در سال‌های اخیر روند کاهشی در ابعاد بازار خود تجربه کرده، اما هم‌زمان با تکیه بر توسعه زیرساخت‌ها و توان فنی خود از مزیت‌های لازم برای تولید و عرضه محصولات به بازارهای خارجی برخوردار شده است.

اسکندری‌کیا اضافه‌کرد: کارشناسان خارجی که از نزدیک به ارزیابی توان صنعت مبلمان ایران پرداخته‌اند، با تحسین امکانات فنی و کیفیت محصولات تولیدی این صنعت، بر این باورند که صنعت مبلمان ایران برای ورود به بازارهای خارجی نیازمند دستیابی به دو مهارت بازاریابی و فروش خارجی و بسته‌بندی قابل حمل صادراتی است.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه بین‌المللی تهران دوم تا پنجم دی‌ ماه امسال میزبان سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی مبلمان منزل (Hofex ۲۰۲۱)، دهمین نمایشگاه مبلمان و تجهیزات اداری (Office Expo ۲۰۲۱) و دومین رویداد طراحی مبلمان تهران (TFD) است که با وجود همه چالش‌های موجود، فرصتی برای تقویت بنیه اقتصادی مشارکت‌کنندگان و ظرفیتی برای جلب‌نظر تجار خارجی دعوت شده به این نمایشگاه به‌منظور شکل‌گیری مراوده‌های تجاری و توسعه صادرات مبلمان است.

به گزارش ایرنا، وجود بازار ۴۰۰ میلیون نفری همسایگان و کشورهای هم‌سود (CIS) فرصتی برای مبل‌سازان ایرانی و توسعه این صنعت است، هرچند صنعتگران ترکیه در این زمینه در منطقه پیش‌قراول هستند.

به اعتقاد کارشناسان امر، با وجود توانمندی‌های بالای مبل‌سازان ایرانی در عرصه صنعتی، اما برای توفیق در امر صادرات نیازمند آموزش‌های بیشتر هستند.

برچسب‌ها مبل سازی ویروس کرونا نرخ ارز تحریم افغانستان عراق عمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مبل سازی ویروس کرونا نرخ ارز مبل سازی ویروس کرونا نرخ ارز تحریم افغانستان عراق عمان مبلمان ایران صنعت مبلمان مبلمان کشور بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۹۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مؤمنی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری که به مناسبت ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال ۱۳۵۳ به عنوان اولین دانشگاه در استان تأسیس شد درواقع پیش از آن در استان دانشگاه وجود نداشت.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشینه دانشگاه فنی و حرفه‌ای به سال ۱۳۴۸ بازمی‌گردد، افزود: پس از سال ۱۳۵۹ که انقلاب فرهنگی رخ داد در ساختار و محتوای درسی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تغییراتی ایجاد و در سال ۱۳۶۴ نیز این دانشگاه احیا شد؛ در سال ۱۳۶۶ نیز با عنوان دانشگاه فنی و حرفه‌ای شهرکرد آغاز به کار کرد.

وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و تا مدتی پس از آن تنها یک مرکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری فعال بود اما به برکت انقلاب اسلامی امروز ۶ مرکز از مجموعه دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای در استان فعالیت دارند.

مؤمنی با اشاره به وجود ۱۸۰ مرکز آموزشکده فنی و حرفه‌ای در کشور، عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در تمامی استان‌های کشور وجود دارند که وظیفه آن‌ها نیز تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای استان ۳۸ کد رشته محل وجود دارد که از این تعداد ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کاردانی و ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته است.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد از واحدهای درسی دانشجویان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای عملی هستند، تصریح کرد: امسال ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و طی این مدت این دانشگاه خدمات بسیار ارزنده‌ای در حوزه تربیت نیروی کار ماهر داشته چراکه بر اساس آمار موجود بخش زیادی از فارغ التحصلان این دانشگاه وارد بازار کار شده‌اند.

مؤمنی یادآور شد: امروز با توجه به وجود زیرساخت‌های مناسب در کشور برای ایجاد جهش تولید همچنین به دلیل وجود فشار اقتصادی بیگانگان و لزوم کسب توانمندی در حوزه‌های مختلف تربیت نیروی ماهر یکی از نیازهای اساسی محسوب می‌شود و دستگاهی که توانایی انجام این مأموریت را دارد دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اگر تربیت نیروهای دارای مهارت در دستور کار بگیرد بخش عمده‌ای از مشکلات اشتغال کشور برطرف خواهد شد و این موضوع یکی از اهداف دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های مهم دانشگاه فنی و حرفه‌ای این است که ارتباط دانشگاه و صنعت به معنای حقیقی کلمه برقرار شود، افزود: از سال گذشته فعالیت‌هایی در راستای تحقق این امر انجام شده برای مثال تفاهم‌نامه‌هایی بین بخش‌های صنعت و دانشگاه منعقد شده است.

مؤمنی ادامه داد: در قانون ششم توسعه تکلیف قانونی برای موضوع مهارت این بود که ۳۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی هدایت شوند درحالیکه تا پایان این قانون تنها ۱۶ درصد از این امر محقق شده بود، در قانون هفتم توسعه هدایت ۴۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی در دستور کار قرار گرفته که برای تحقق آن لازم است برنامه‌ریزی‌های دقیقی صورت بگیرد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم تربیت مهارت‌محور دانشجویان در تمامی دانشگاه‌ها، عنوان کرد: ایجاد نمایشگاه‌های دائمی برای به نمایش گذاشتن ایده‌ها و توانمندسازی دانشجویان، ایجاد شهر مشاغل با همکاری شهرداری و صنایع خلاق از جمله طرح‌هایی هستند که توسط این دانشگاه در حال پیگیری است و می‌تواند اثرات مثبتی برای استان به همراه داشته باشد.

نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود

وی اضافه کرد: از تاریخ ۱۶ الی ۱۹ اردیبهشت ماه هفتمین نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری برقرار خواهد شد و ایده‌هایی که طی یک سال توسط دانشجویان به مرحله تولید رسیده در معرض دید قرار می‌گیرند، نکته مهم این است که این محصولات مورد حمایت مرکز رشد دانشگاه قرار گرفته و در ادامه نیز برای تولید به پارک علم و فناوری استان معرفی می‌شوند.

مؤمنی تصریح کرد: «فردایی بهتر از امروز» شعار در نظر گرفته شده برای نمایشگاه توانمندی‌ها و کار در چهارمحال و بختیاری است، اهداف این نمایشگاه نیز شامل بازدید همگانی از دانشگاه، کارگاه‌ها و آموزشگاه‌ها، فروش محصولات تولید شده در مرکز رشد دانشگاه، نمایش پروژه‌های کاربردی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانشجویان می‌شود.

کد خبر 6091991

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • شناخت گام‌به‌گام و تدریجی جریان اسرائیل
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • قم قطب صنعت کفش ماشینی کشور
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای