Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@19:13:44 GMT

افزایش شاخص قیمت‌ مصرف‌کننده در ژاپن

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۸۱۲۰۰

افزایش شاخص قیمت‌ مصرف‌کننده در ژاپن

شاخص قیمت‌ مصرف‌کننده در ژاپن با سریع‌ترین سرعت نسبت به حدود دو سال اخیر افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، داده‌های دولتی نشان داد که شاخص قیمت‌ مصرف‌کننده در ژاپن در ماه نوامبر نسبت به سال قبل ۰.۵ درصد افزایش یافت که سریع‌ترین سرعت افزایش را  حدود ۲ سال گذشته داشته و نشانه‌ای از گسترش عواقب ناشی از تورم قیمت جهانی کالاهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران اظهار کردند: البته بعید است که این افزایش، بانک ژاپن (BOJ) را به این زودی وادار به حذف محرک‌های پولی کند زیرا تورم هنوز با هدف ۲ درصدی بانک مرکزی فاصله دارد.

افزایش شاخص قیمت مصرف‌کننده در سراسر کشور (CPI)، بیشتر از میانگین پیش‌بینی بازار برای افزایش ۰.۴ درصدی بود. این بزرگترین افزایش از فوریه ۲۰۲۰ و به دنبال افزایش ۰.۱ درصدی در اکتبر بود.

شاخص تورم که قیمت موادغذایی و قیمت انرژی را در بر می‌گیرد و با شاخص قیمت اصلی مورد استفاده در ایالات‌متحده قابل مقایسه است، در نوامبر نسبت به سال گذشته ۰.۶ درصد کاهش یافت.

ژاپن از تورم جهانی کالاها در امان نمانده است، به‌طوری‌که قیمت عمده‌فروشی در نوامبر نسبت به سال گذشته رکورد ۹ درصدی را افزایش داد اما تورم اصلی مصرف‌کننده حدود صفر بود زیرا شرکت‌ها در مورد انتقال هزینه‌ها به مصرف‌کنندگان محتاط هستند.

بانک ژاپن هفته گذشته، سیاست نرخ بهره بسیار ضعیف را حفظ کرد. همچنین، هاروهیکو کورودا، رئیس بانک ژاپن بر آمادگی خود در پایین‌ نگه‌داشتن نرخ‌بهره در شرایطی که بانک‌های مرکزی بزرگ دیگر به دنبال خروج از اقدامات محرک در حالت بحران هستند، تاکید کرد.

ژاپن با کاهش تولید ناخالص داخلی ۳.۶ درصدی سالانه در ماه‌های جولای تاسپتامبر به دلیل مخارج ضعیف مصرف‌کننده و تولید که تحت تاثیر افزایش موارد ابتلا به بیماری و محدودیت‌ها قرار گرفته از دیگر کشورها عقب افتاده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقتصادي کشور ژاپن قیمت مصرف کننده نرخ بهره مصرف کننده شاخص قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۱۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • سرگیجه با آمار تورم
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • تورم ترکیه چقدر است؟