Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا ناظر، متخصص بیماری های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری فارس با اشاره به آخرین وضعیت اُمیکرون در کشور اظهار کرد: براساس آخرین داده‌ها؛ امیکرون بیش از ۵۰ بار تغییر ژن داده است. یکی از واریانت‌های مهم این ویروس، شبیه بودن آن به سلول‌های انسانی است که این می‌تواند ویروس را خطرناک‌تر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تنها موضوع ثابت شده درباره ویروس امیکرون، افزایش سرعت انتقال، واکسن گریزی و ایمنی گریزی است که این به نسبت واریانت‌های قبلی افزایش یافته است.

این متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به این پرسش که آیا واکسن گریزی امیکرون نمی‌تواند اثربخشی واکسن‌ها را از بین ببرد، عنوان کرد: برای مقابله با این ویروس،  افراد باید دز سوم را تزریق کنند، وقتی یک موتاسیون رخ می‌دهد تمام اجزا آن تغیر پیدا نمی‌کند و بخشی از اجزا آن ویروس ثابت می‌ماند که نسبت به آن اجزا ثابت، ایمنی وجود دارد. بنابراین مگر اینکه موتاسیونی رخ بدهد که تمام آنتی ژن ها تغییر کند و در این حالت برخی واکسن ها بسته به نوع و تغییرات ویروس، کارآیی خود را از دست می‌دهند.

وی درباره سرعت انتقال و جهش واریانت امیکرون، متذکر شد: سرعت انتقال آن چندین برابر واریانت‌های قبلی است و درباره شدت آن بستگی به آن کشوری دارد که در آن وقوع می‌دهد.

ناظر، درباره فعالیت امیکرون در کشور، توضیح داد: امیکرون در حال حاضر وارد کشور شده است اما با این آمار نمی توان به طور قطع درباره بیماری صحبت کرد. در هر کدام از این ویروس‌ها ممکن است اتفاقات جدیدی رخ دهد، باید ویروس در کشور بیاید و فعالیت داشته باشد تا بتوانیم درباره عملکرد آن تصمیم بگیریم.

وی درباره شباهت امیکرون با لامبدا، گفت: در ویروس امیکرون، علائمی مانند دستگاه تنفس فوقانی مانند آبریزش بینی، عطسه و گلو درد در این بیماری بسیار دیده می شود کمااینکه در لامبدا نیز این موضوع وجود داشت اما سرفه‌های بسیار زیادی این بیماران را آزار می‌داد.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: بعید می‌دانم شدت ویروس امیکرون به اندازه دلتا باشد اما قابل پیش بینی نیست، اگر ایمنی گریز باشد و واکسن گریز، می‌تواند حتی بدتر از سویه دلتا و خطرناک باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بیماری های عفونی محمدرضا ناظر متخصص بیماری های عفونی امیکرون ویروس دلتا لامبدا خبرگزاری فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۱۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش ایسنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند