Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@18:50:02 GMT

تاریخ پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب مشخص شد

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۸۱۶۴۴

تاریخ پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب مشخص شد

‍‍‍‍‍‍

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از  newsconcerns، تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا پس از تعویق‌های پی در پی راهی مقصد نهایی خود خواهد شد. این فضاپیما از جهت‌های مختلف مانند مکان کیهانی به نسبت تلسکوپ هابل در فاصله دورتری قرار خواهد گرفت. جیمز وب ۱۰ میلیارد دلاری به طور قابل توجهی بزرگتر و قدرتمندتر از تلسکوپ فضایی هابل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصدخانه جدیداین تلسکوپ فضایی در نقطه لاگرانژ خورشید-زمین ۲ (L۲) خواهد بود و تقریبا ۹۳۰ هزار مایل (۱.۵ میلیون کیلومتر) دورتر از سیاره ما قرار می‌گیرد. نقاط لاگرانژ در فضا از نظر گرانشی پایدار هستند و فضاپیما‌ها تقریبا می‌توانند موقعیت خود را بدون صرف سوخت زیاد حفظ کنند. همچنین تلسکوپ فضایی جیمز وب برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌ خود به مدار L۲ نمی‌رود، بلکه برای خنک ماندن به آن‌ مدار خواهد رفت.

جیمز وب برای مشاهده کیهان در نور مادون قرمز، در طول موج‌های بلند که ما به عنوان گرما احساس می‌کنیم، طراحی شده است. همچنین برای دریافت ضعیف‌ترین سیگنال‌ها، باید ابزا‌رهای علمی جیمز وب به‌طورعجیبی سرد بمانند؛ بنابراین جیمز دارای یک آفتاب‌گیر پنج لایه‌ای که وقتی کامل باز شود ابعاد آن تقریباً به اندازه زمین تنیس خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دانشمندان ناسا در توضیح مدار L۲ نوشتند: ویژگی این مدار به جیمز وب اجازه می‌دهد، هنگام حرکت به دور خورشید در یک راستا با زمین قرار بگیرد. همچنین آفتاب‌گیر بزرگ جیمز وب در برابر نور، گرمای خورشید و زمین مقاوم است و از آن محافظت خواهد کرد. به همین دلیل این تلسکوپ در مدار دوم لاگرانژ قرار خواهد گرفت.

 اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود ابزا‌های جیمز در دمای منفی ۳۷۰ درجه فارنهایت کار خواهند کرد. یک طرف داغ تلسکوپ مکانی است که صفحات خورشیدی جیمز و آنتن‌های ارتباطی، سایر تجهیزات غیر علمی قرار دارند. در این بین  دمای تلسکوپ حدود ۱۸۵ درجه فارنهایت خواهد بود. همچنین دانشمندان ناسا می‌گویند:اختلاف دما بین دو طرف تلسکوپ بسیار زیاد است که تقریباً می‌توانید آب را در سمت گرم بجوشانید و نیتروژن را در قسمت سرد منجمد کنید.

یکی دیگر از تفاوت‌های جیمز وب و هابل، فاصله آن‌ها تا مدار L۲ است. تلسکوپ قدیمی هابل برای سرویس دهی توسط فضانوردان راهپیمایی فضایی طراحی شده بود که پنج بار بین سال‌های ۱۹۹۳ و ۲۰۰۹  تعمیر و ارتقاء داده شد. اولین ماموریت هابل اهمیت ویژه‌ای داشت که یکی از آنها وجود نقص در آینه اصلی هابل  باعث شد تا تصاویر اولیه  آن، ناامید کننده باشند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب دارای یک آینه ۲۱.۳ فوتی (۶.۵ متری) که تقریباً سه برابر عریض‌تر از هابل است، در مدار L۲ به تنهایی قرار خواهد گرفت. این تلسکوپ پس از راه اندازی حدود ۳۰ روز طول می‌کشد تا به مقصد تعیین شده برسد. همچنین هنگامی که این تلسکوپ فضایی در مدار L۲ قرار بگیرد، ابتدا دور مدار می‌چرخد، نه اینکه به سادگی در آن بنشیند.

جیمزوب برخی از اولین ستارگان و کهکشان‌های کیهان را مطالعه و جو سیارات فراخورشیدی مجاور را برای یافتن نشانه‌هایی از حیات را بررسی خواهد کرد. جیمز وب اولین فضاپیمایی نیست که در مدار L۲ قرار می‌گیرد، بلکه فضاپیمای ناهمسانگردی مایکرو ویو ویلکینسون ناسا (از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰)، تلسکوپ فضایی هرشل آژانس فضایی اروپا (ESA) (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳) و کاوشگر پلانک (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳) در آن مدار فعالیت کرده‌اند.

همچنین فضاپیما‌های دیگری در مدار L۱ که ۹۳۰ هزار مایل از زمین در جهت رو به خورشید فاصله دارند، قرار گرفته بودند. این کاوشگر‌ها شامل رصدخانه خورشیدی هلیوسفر ناسا ESA، آب و هوای اعماق فضایی، پروژه مشترک اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا و ناسا هستند. در مجموع پنج نقطه لاگرانژ خورشید-زمین وجود دارد. مدار L۳ در راستای L۱ و L۲ است، اما در طرف دیگر خورشید مدارهای L۴ و L۵ به ترتیب ۶۰ درجه جلو و پشت سر زمین در مسیر سیاره ما قرار دارند.

بیشتر بخوانید

ناسا، پرتاب موشک Megarocket SLS را به تعویق انداخت

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فضاپیمای ناسا ایستگاه فضایی تلسکوپ فضایی جیمز وب مدار L۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۱۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

ناسا از کشف ۱۳ سویه از یک باکتری جهش‌یافته در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» خبر داد که عامل عفونت خونی فضانوردان است.

به گزارش ایسنا، کشف جدید ناسا ممکن است شبیه به طرح یک فیلم جدید درباره بیگانگان به نظر برسد، اما این آژانس فضایی در واقعیت یک باکتری جهش‌یافته را در فضا پیدا کرده است.

پژوهشگران ناسا ۱۳ سویه را از باکتری «انتروباکتر بوگاندنسیس» (Enterobacter Bugandensis) کشف کردند که با بروز عفونت‌های خونی در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» مرتبط هستند. این عفونت‌ها می‌توانند سلامتی فضانوردان را به خطر بیندازند.

محیط ناملایم ایستگاه فضایی بین‌المللی مانند سطوح بالاتر دی‌اکسید کربن، به جهش باکتری‌ها منجر می‌شود و وقتی باکتری‌ها در معرض ریزگرانش قرار می‌گیرند، می‌توانند در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاومت کنند.

این باکتری‌ها از فضانوردان استفاده کردند تا به آزمایشگاه مداری برسند و اکنون پژوهشگران هشدار داده‌اند که ریزگرانش می‌تواند بر سلامتی فضانوردان تأثیر بگذارد و آن‌ها را مستعد ابتلا به عفونت ناشی از باکتری‌ها کند.

این جهش باعث شد که باکتری‌ها در گروه پاتوژن‌های «ESKAPE» قرار بگیرند. این گروه دربردارنده باکتری‌هایی است که عامل اصلی عفونت هستند و در برابر مراقبت‌های پزشکی مقاومت می‌کنند.

این باکتری‌ها با بروز عفونت‌های شدید مانند عفونت خونی نوزادان موسوم به «سپسیس نوزادی» (Neonatal Sepsis) مرتبط هستند. عفونت‌های ناشی از انتروباکتر می‌توانند به بروز سپسیس، عفونت‌های دستگاه ادراری، عفونت‌های پوست و بافت‌های نرم و همچنین «اندوکاردیت» (Endocarditis) منجر شوند که یک التهاب تهدیدکننده زندگی است.

پژوهشگران برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ هنگام انجام دادن یک بررسی گسترده روی قارچ‌ها و باکتری‌های ساکن در ایستگاه فضایی بین‌المللی، ریزارگانیسم‌هایی را در بدن فضانوردان کشف کردند، اما اخیرا توانستند باکتری‌های انتروباکتر بوگاندنسیس پیشرو را شناسایی کنند. آن‌ها ۱۳ سویه از این باکتری را در سه قسمت از ایستگاه فضایی بین‌المللی شناسایی کردند؛ چهار سویه در سیستم گردش هوا، یک سویه در دستگاه ورزشی و هشت سویه در حمام.

پژوهشگران در طول تحقیقات خود، به جای مقایسه کردن باکتری‌های انتروباکتر بوگاندنسیس یافت‌شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی با تغییرات روی زمین، سه گام را برای شناسایی جهش باکتری برداشتند.

آن‌ها ابتدا بررسی کردند که چگونه ژنوم باکتری و عملکرد آن در طول انطباق با محیط ناملایم فضا تغییر کرده است. این تعییرات پیش از رفتن به مرحله دوم رخ دادند. پژوهشگران در مرحله دوم، فراوانی جمعیت انتروباکتر بوگاندنسیس را در ایستگاه فضایی بین‌المللی شناسایی کردند. در نهایت، پژوهشگران به بررسی تعاملات متابولیکی میان باکتری‌ها پرداختند که به سایر ریزارگانیسم‌ها در زنده ماندن و رشد کردن کمک می‌کنند.

ناسا گزارش داد: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که در شرایط ناملایم، سویه‌های جداشده از ایستگاه فضایی بین‌المللی جهش می‌یابند و از نظر ژنتیکی و عملکردی در مقایسه با همتایان زمینی خود متمایز می‌شوند. این سویه‌ها طی بررسی‌ها توانستند به مرور زمان به مقدار قابل توجهی در ایستگاه فضایی باقی بمانند. ژنوم‌های موجود در ایستگاه به طور میانگین ۴۵۶۸ ژن را نشان دادند که تعداد آن‌ها به طور قابل توجهی بیشتر از میانگین ۴۴۱۶ ژن موجود در ژنوم‌های روی زمین است.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که سویه‌های جهش‌یافته، ژن‌های کاملا متفاوتی دارند و این ژن‌ها ممکن است به ایجاد توانایی مقاومت در برابر چند دارو منجر شده باشند.

اگرچه یک گونه از انتروباکتر بوگاندنسیس روی زمین وجود دارد، اما شرایط ناملایم محیط ایستگاه فضایی بین‌المللی مانند ریزگرانش، تابش خورشیدی و افزایش سطح دی‌اکسید کربن باعث می‌شوند که باکتری‌ها برای زنده ماندن جهش یابند.

این پژوهش نشان می‌دهد که عوامل دیگری مانند تهویه، رطوبت و فشار هوا ممکن است به رشد باکتری‌های انتروباکتر بوگاندنسیس کمک کرده باشند. همچنین، این پژوهش نشان می‌دهد که سویه باکتریایی می‌تواند با سایر ریزارگانیسم‌های موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی هم‌زیستی داشته باشد و به بقای آن‌ها کمک کند.

پژوهشگران با مطالعه چگونگی زنده ماندن ریزارگانیسم‌ها در محیط ناملایم ایستگاه فضایی بین‌المللی گفتند: این پژوهش، روزنه‌هایی را به روی اقدامات پیش‌گیرانه مؤثر برای حفظ سلامتی فضانوردان باز می‌کند.

دیگر خبرها

  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد