Web Analytics Made Easy - Statcounter

با ورود موج جدید سرما و پایداری آن در دو هفته پیش رو، نگرانی‌ها از تأمین پایدار گاز و برق افزایش یافته و ضرورت صرفه جویی در مصرف گاز و برق بیش از پیش وجود دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصرف گاز بخش خانگی و تجاری در 24 ساعت گذشته حدود 535 میلیون مترمکعب بود و این پیش بینی وجود دارد که با ورود موج جدید سرما به کشور که از روز گذشته تأثیرات خود را بر کاهش دما در نقاط مختلف کشور گذاشته، مصرف گاز بخش خانگی و تجاری ظرف امروز و فردا از مرز 550 میلیون مترمکعبی بگذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد عسگری، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: از روز گذشته تأثیر ورود موج جدید سرما به کشور را شاهد هستیم و پیش‌بینی عبور مصرف گاز بخش خانگی از مرز 600 میلیون مترمکعبی دور از ذهن نیست.

وی افزود: ویژگی موج جدید سرما که می‌تواند مشکل‌ساز شود، پایداری آن برای 9 روز آینده بوده و در واقع در هفته جاری و هفته آینده، ما شاهد تشدید و پایداری سرما در نقاط مختلف کشور هستیم و این موضوع، افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و باقی ماندن رشد مصرف در این بخش را برای دو هفته متوالی نشان می دهد.

عسگری تأمین گاز بخش خانگی را اولویت شرکت ملی گاز دانست و گفت: پایداری عرضه گاز به ویژه برای بخش خانگی در اولویت ماست، در این زمینه هرچه مردم به مصرف بهینه و صرفه‌جویی در مصرف گاز توجه داشته باشند، به پایداری گازرسانی کمک کرده‌اند و درخواست ما از مشترکان در تمامی کشور، توجه به صرفه‌جویی در مصرف گاز در این روزهای سرد سال است.

به گزارش تسنیم، در حال حاضر حدود نیمی از نیاز سوخت صنایع و نیروگاه‌ها با تخصیص گازطبیعی تأمین می شود و هرچه مصرف گاز در بخش خانگی افزایش یابد، تخصیص گاز به صنایع و نیروگاه‌ها محدودتر می شود تا از بروز اختلال و افت فشار گاز در شبکه جلوگیری شود.

از سوی دیگر به گفته مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، در حال حاضر مشکلی در تأمین برق کشور وجود ندارد اما به شرط آنکه، سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها (گازطبیعی و سوخت مایع) مشابه آنچه تا امروز صورت گرفته ادامه یابد.

در حال حاضر به طور متوسط روزانه بالغ بر 100 میلیون لیتر سوخت مایع در نیروگاه های کشور مصرف می‌شود و ادامه این روند، نیاز به افزایش تردد تانکرها برای رساندن به موقع سوخت مایع به نیروگاه‌ها و جبران کاهش ذخایر سوخت مایع در مخازن را ضروری می کند.

تمامی این مسائل، در صورت کاهش مصرف گاز و برق در بخش خانگی، قابلیت کنترل و مدیریت بهتری داشته و از احتمال بروز اختلال در سوخت رسانی به نیروگاه‌ها و صنایع و گازرسانی به بخش خانگی کاسته می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: توانیر شرکت گاز توانیر شرکت گاز موج جدید سرما گاز بخش خانگی نیروگاه ها صرفه جویی سوخت مایع گاز و برق مصرف گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۲۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 

محمد رضا نجفی منش عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت وگو با خبرنگار قدس درباره علت بروز ناترازی بنزین گفت: یکی از معضلات فعلی کشور استفاده بالا از بنزین در کشور و بروز ناترازی بنزین است. در حالی که الان در دنیا همه به سمت سوخت های پاک و متنوع کردن سبد سخت مثل خودروهای برقی رفته اند، در کشور ما این شرایط هنوز ایجاد نشده است.

این عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: البته برای متنوع کردن سبد سوخت و تشویق شدن مردم برای رفتن به سمت خودرهای برقی و هیبریدی، دولت ها باید سوبسید های اساسی به مردم بدهند تا به سمت استفاده از این خودروهای پاک و سبز مثل خودروهای برقی حرکت کنند.

نجفی منش افزود: وارد کردن خودروهای هیبریدی به چرخه مصرف سوخت از جمله بنزین را پایین می آورد. در نهایت هم باید خودروهای فرسوده را از رده خارج کنیم، مسئله ای که در کشور ما اصلا جدی گرفته نشده و خودروهای فرسوده همچنان در کشور در حال تردد هستند.

این عضو هیات نمایندگان تهران گفت: در حال حاضر 29 میلیون خودرو در حال تردد در کشور داریم که بخش زیادی از این خودروهای در حال تردد عمر بیش از 15 سال دارند که مصرف بنزین را بالا می برند، باید اقدامی شود تا این خودروهای فرسوده از رده خارج شوند.

نجفی منش افزود: استفاده از تنوع در سبد سوخت بهترین روش برای کاهش مصرف بنزین است. سوخت های متنوع باید برای تردد استفاده شوند تا فشار به بنزین آورده نشود.

نجفی منش ادامه داد: یکی از عمده ترین علت مصرف بالای بنزین در کشور قاچاق بنزین است. دلیل این قاچاق این است که بنزین در کشورهای همسایه مثل افغانستان، پاکستان و .... با قیمت بنزین در کشور ما تفاوت خیلی بالایی دارد، بنزین در کشور ما نهایتا 3 هزار تومان ولی در ترکیه 2 دلار یعنی 100 هزار تومان است.

وی در ادامه بیان کرد: در این شرایط هر کس یک پیت بنزین هم دستش بگیرد و به کشورهای خارجی برود به میزان زیادی سود کرده است. در ابتدا برای اینکه کاهش مصرف داشته باشیم باید جلوی قاچاق گرفته شود.

این عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: راه کار جلوگیری از قاچاق بنزین هم این است که قیمت آن اصلاح شود. تا زمانی که بنزین به این قیمت مفت در اختیار مردم قرار داده شود قطعا قاچاق انجام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • استقرار هوای پایدار در گیلان/ نفوذ سامانه بارشی از سه شنبه
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها