Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه فعالیت هسته‌ای این کشور مطابق با ضوابط آژانس بین المللی انرژی اتمی است، اعلام کرد که قصدی برای افزایش غنی سازی به بیش از ۶۰ درصد وجود ندارد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مصاحبه با اسپوتنیک گفت: تهران قصدی برای افزایش سطح غنی سازی اورانیوم به بیش از ۶۰ درصد ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در پاسخ به این سوال که «اگر طرفین نتوانند به توافق ۲۰۱۵ برگردند، آیا ایران از ۶۰ درصد غنی‌سازی اورانیوم فراتر خواهد رفت»، گفت: خیر.

اسلامی در ادامه تاکید کرد: هدف از برنامه هسته‌ای ایران برآورده کردن نیاز‌های کشور در حوزه تولیدات صنعتی و همچنین رفع نیاز مصرف کنندگان داخلی در زمینه برخی کالا‌های خاص است.

وی افزود: همه فعالیت‌های هسته‌ای ایران براساس توافق‌ها، اساسنامه و قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می‌شود.

اسلامی ادامه داد: سند تفاهم برجام فقط برای اعتمادسازی است. این تفاهم برای لغو تحریم‌ها بوده و اگر قرار باشد که تحریم‌ها لغو نشود و آن‌ها به دنبال توقف صنعت هسته‌ای ایران باشند، ما هرگز این مسئله را نمی‌پذیریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: به هیچ وجه افرادی را که سابقه‌های مشخص و مبرهن دارند و مشخص است که عامل سرویس‌های بیگانه بوده اند را به عنوان بازرس آژانس نمی‌پذیریم.

اسلامی در ادامه اظهارات خود افزود: ایران در حال حاضر می‌تواند سوخت هسته‌ای مورد نیاز خود را تأمین کند. در حال مذاکره با «روس اتم» هستیم و امیدواریم که بتوانیم به عنوان بخشی از همکاری‌هایمان، استفاده از سوخت ایرانی را در قلب راکتور بوشهر آغاز کنیم.

وی ادامه داد: در روز‌های آتی واحد شماره یک نیروگاه اتمی بوشهر به مدار خواهد آمد. هدفگذاری برای ایجاد نیروگاه‌های جدید ۱۰ هزار مگاوات است که آن را برنامه ریزی کرده ایم، توسعه نیروگاه‌های اتمی یکی از راهبرد‌های اساسی ایران است و سامانه‌های مقابله با حملات سایبری در نیروگاه‌های ما ایمن است.

اسلامی ادامه داد: در مقایسه با زمانبندی اولیه، ساخت واحد‌های دوم و سوم نیروگاه بوشهر ۲۳ماه عقب افتاده است. از روس اتم انتظار داریم که اجرای پروژه و همچنین طرح پرداخت غرامت را تسریع کند. در خصوص واحد سوم، عملیات محکم سازی خاک برای بتن ریزی فونداسیون در حال انجام است.

اظهارات اسلامی درباره عدم افزایش سطح غنی سازی به بیش از ۶۰ درصد در حالی است که چندی پیش رژیم صهیونیستی مدعی شد در ایران غنی سازی تا ۹۰ درصد هم انجام می‌شود.

در واکنش به این ادعا، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته بود: ما غنی‌سازی پنج درصد (در ایران) داریم، غنی‌سازی ۲۰ درصد داریم، غنی‌سازی ۶۰ درصد داریم که بسیار بالا است و بین ۶۰ درصد تا ۹۰ درصد، گام‌های اندکی فاصله وجود دارد و نگرانی‌هایی در این خصوص هست، اما ما هیچ اطلاعاتی درباره غنی‌سازی اورانیوم با غلظت ۹۰ درصد نداریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محمد اسلامی غنی سازی اورانیوم فعالیت هسته ای ایران انرژی اتمی ۶۰ درصد غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۳۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن

سهم برق تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی در بریتانیا به پایین‌ترین حد خود رسیده است و گاز و زغال‌سنگ تنها ۲.۴ درصد از تولید برق را برای یک ساعت در هفته گذشته به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تحقیقات، افزایش چشمگیری در دفعات کوتاه‌مدت تولید کمتر از پنج درصد برق بریتانیا با استفاده از سوخت‌های فسیلی را در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد. تا به امروز ۷۵ دوره نیم‌ساعته در سال وجود داشته است که سوخت‌های فسیلی کمتر از پنج درصد نیاز برق این کشور را تشکیل داده‌اند. این میزان بیش از چهار برابر رقم ثبت‌شده در سال گذشته است.

رکوردها نشان‌دهنده تغییرات چشمگیری در سیستم تولید برق این کشور نسبت به ۱۵ سال پیش است که نیروگاه‌های گاز و زغال‌سنگ بیش از ۷۵ و انرژی‌های تجدیدپذیر تنها دو درصد از ترکیب برق آن را تشکیل می‌دادند. در سال گذشته نیز تنها یک‌سوم برق بریتانیا از سوخت‌های فسیلی و ۴۰ درصد آن از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شد.

کاهش استفاده از نفت و گاز در تولید برق بریتانیا

سهم الکتریسیته تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی بریتانیا پیش از برنامه‌ریزی برای شروع اجرای «شبکه کربن‌صفر» در این کشور در آوریل ۲۰۲۴ به میزان بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کرد و به کم‌ترین حد خود یعنی ۲.۴ درصد برای یک ساعت رسید.

بر اساس تجزیه‌وتحلیل داده‌های اپراتور سیستم برق شبکه ملی بریتانیا سهم سوخت‌های فسیلی در ترکیب تولید یک روز کامل برق در ماه جاری به پایین‌ترین حد خود یعنی ۶.۴ درصد کاهش داشته است. این یافته‌ها از اهداف کشور برای حرکت در مسیر پیشگام و پیشرو بودن در جهان برای اجرای یک شبکه برق بدون کربن در بریتانیا برای دوره‌های کوتاهی از سال آینده پشتیبانی می‌کند.

بریتانیا پیشرفتی عالی را در این زمینه نشان‌می‌دهد و سیستم تولید برق آن گاهی شاهد دوره‌هایی بوده که شبکه با بیش از ۹۰ درصد انرژی کربن‌صفر به‌طور ایمن کار می‌کرده است. پایین‌ترین رکورد جدید نیز در میان انبوه انرژی‌های تجدیدپذیر رخ داده است که مطابق با آن، نیروی باد حدود نیمی از تولید برق کشور، انرژی خورشیدی بیش از ۳۰ درصد و راکتورهای هسته‌ای بریتانیا بیش از ۱۳ درصد تولید را تشکیل می‌داد. در دوره‌هایی نیز نیروی گازی تنها ۱.۸ درصد از تولید برق بریتانیا را برعهده داشت.

بریتانیا اعلام کرد نیروگاه فسیلی راتکلیف در ناتینگهام‌شر که ۰.۶ درصد از تولید برق فعلی را برعهده دارد، سپتامبر تعطیل خواهد شد که نقطه اوج قابل‌توجهی در مسیر کم‌کربن شدن طی چند سال است. در واقع دستیابی به هدف بلندپروازانه بریتانیا تا سال ۲۰۲۵ یک چالش مهندسی مهم محسوب می‌شود که کشور در صدد رفع آن برآمده است.

کد خبر 747754

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • برندگان جوایز عکاسی جهانی سونی ۲۰۲۴ /از عقیم‌سازی اجباری تا متروکه‌های آلوده به تشعشعات اتمی
  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • اینفوگرافیک/ تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح اتمی
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن