Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهمترین رویدادهای خبری اداره کل منابع طبیعی استان فارس در روز ۴ دی ماه را بخوانید.

امحاء کوره زغالی غیر مجاز در روستای چشمه سپیدان

با تلاش ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی یک باب کوره غیر مجاز تولید زغال در شهرستان سپیدان  امحاء شد.

بحرینی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سپیدان گفت: در این عملیات ماموران یگان حفاظت در حین انجام عملیات گشت و مراقبت از عرصه‌ها یک باب کوره زغالی غیر مجاز در منطقه جنگلی چشمه دره سپیدان را کشف و ضبط کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: متخلفان با سوء استفاده از موقعیت‌های زمانی و مکانی با قطع چوب درختان بلوط و دیگر گونه‌های جنگلی اقدام به تولید زغال می‌کردند که با هوشیاری ماموران حفاظتی به دام افتادند.

بحرینی تصریح کرد: در این عملیات یک دستگاه آره برقی، ۲۰۰ کیلو گرم زغال و یکصد کیلوگرم هیزم جنگلی بلوط کشف و ضبط شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سپیدان ضمن هشدار به متخلفان و متجاوزان اراضی ملی ادامه داد: عرصه‌های منابع طبیعی به طور مستمر تحت پایش و کنترل دقیق قرار دارد که به همین منظور با کوچکترین تخلفی برخورد می‌شود.

او از مردم درخواست کرد تا هرگونه تخریب و تصرف در عرصه‌های ملی را به شماره تلفن رایگان ۱۵۰۴ یگان امداد جنگل و مرتع اطلاع دهند.

تمدید ۴۵۴ فقره پروانه چرا در اقلید

به منظور اجرای شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور تاکنون ۴۵۴ فقره پروانه چرا در شهرستان اقلید تمدید شد.

اسحاق امیدوار رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اقلید گفت: از ابتدای فصل چرای دام در مراتع ییلاقی اقلید تاکنون ۴۵۴ فقره پروانه چرا تمدید شده است.

امیدوار بیان کرد: از مرتع داران و بهره برداران مجاز که تاکنون موفق به پرداخت عوارض ناشی از تمدید سالانه پروانه چرای دام در سال‌های گذشته نشده اند درخواست کرد در فرصت باقیمانده نسبت به پرداخت بدهی‌های معوقه و نیز تهیه طرح‌های مرتعداری اقدام کنند.

اجرای پویش بذرکاری در شیراز

همزمان با سراسر کشور پویش بذرکاری در بیش از یک هکتار از مراتع شهرستان شیراز اجرا شد.

منصور رضایی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شیراز گفت: در این عملیات گونه‌های جنگلی بادام کوهی و بلوط در سطح یک هکتار از مراتع چشمه انجیر این شهرستان کاشته شد.

او بیان کرد: جمعی از مرتعداران، بهره برداران عرفی، روستاییان، مردم بویژه کودکان و نوجوانان در این عملیات شرکت کردند.

رضایی تصریح کرد: این عملیات باهدف احیای رویشگاه‌های مرتعی وجنگل‌های زاگرس انجام شد که این روند تا پایان اسفند ماه ادامه دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شیراز ادامه داد: احیای اکوسیستم‌های مرتعی شامل طرح‌های بذرکاری، بذر پاشی، کپه کاری است که با هدف حفظ و بهبود اکوسیستم‌های مرتعی انجام می‌شود.

او  افزود: در سال‌های اخیر، عوامل متعددی از جمله خشکسالی، هجوم آفات،  بیماری‌ها و وقوع  آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی این عرصه‌ها را با تهدید جدی مواجه کرده است که با انجام عملیات احیایی می‌توان ازین منابع ارزشمند محافظت کرد.

رضایی با اشاره به ضرورت اجرای این گونه طرح‌ها از دامداران و مرتعداران درخواست کرد با همکاری بیش از پیش با نیرو‌های منابع طبیعی در انجام عملیات قرق و حفاظت از بذر‌های کاشته شده در احیای مراتع تلاش کنند.

آغاز عملیات بیولوژیکی در سطح ۲۲۰ هکتار از مراتع سپیدان

 عملیات احیاء و اصلاحی در سطح ۲۲۰ هکتار از مراتع بخش مرکزی شهرستان سپیدان اجرا شد.

سید عبداله بحرینی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سپیدان گفت: به منظور اهداف و برنامه‌های محوری سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور عملیات بذرکاری با مشارکت بهره برداران در سطح ۲۲۰ هکتار از طرح‌های مرتعداری تنگ عالیوند و دشت خشک شرقی سپیدان آغاز شد.

او بیان کرد: در این عملیات با کاشت گونه‌های گیا‌های دارویی و علوفه‌ای بخش‌هایی از عرصه‌های مرتعی شهرستان سپیدان سبز و احیاء شد.

بحرینی با اشاره به لزوم اجرای عملیات اصلاح و احیایی مراتع شهرستان سپیدان تصریح کرد: این اقدام با هدف اصلاح، احیاء و توسعه پوشش گیاهان مرتعی، بهبود پوشش گیاهی و افزایش ظرفیت تولید علوفه، کاهش فرسایش خاک، تقویت سفره‌های آب زیر زمینی، جلوگیری از روان آب‌ها و کنترل سیلاب و نیز احیای رویشگاه‌های گیاهان دارویی در مراتع اجرا شده است.

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری کوره زغالی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهرستان سپیدان هکتار از مراتع عرصه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۴۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟

 امروز خبری مبنی بر شکستن یک سد خاکی معیشتی در فضای مجازی منتشر و موجب نگرانی برخی شد که رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و بخشدار بخش نوبران ساوه (استان مرکزی) در خصوص این اتفاق توضیحاتی را ارائه کردند.

به گزارش ایرنا، این سد بین روستاهای سنگگ و مراغه توسط جهاد سازندگی وقت احداث و سال گذشته بهره برداران نسبت به افزایش ظرفیت ذخیره آن اقدام کردند که به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه، آبگیری بیش از حد مجاز، باعث بروز برخی آسیب ها به پیشانی آن شده است.

کامیار گراوند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سد در سال ۱۳۷۰ توسط جهاد سازندگی احداث شده است تا اینکه در سال گذشته نیز با افزایش ارتفاع حدود ۲ متر و ۸۰ سانتی متری موافقت شد.

وی با بیان اینکه اهالی پارسال زیر نظر کارشناسان فنی این اداره نسبت به افزایش ارتفاع اقدام کردند یادآور شد: این سد قبل از افزایش ارتفاع حدود ۴۵ مترمکعب ظرفیت ذخیره داشت که هم اکنون به ۶۰ مترمکعب رسیده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه افزود: ایام عید که بر اثر بارش های بهاری این سد معیشتی سرریز کرد و بررسی های کارشناسی از سوی اداره منابع طبیعی انجام شد اما برخی از بهره برداران پس آن نسبت به مسدود کردن محل سرریز به منظور ذخیره بیشتر آب پست سد اقدام می کنند.

وی با اشاره به اینکه افزایش حجم و ارتفاع آب باعث افزایش تشدید فشار آب به بخش فوقانی سرریز و موجب ریزش پاشنه و شسته شدن خاک بخشی از پشت سد شده است یادآور شد: هرچند در این اتفاق هیچ آسیبی به بدنه اصلی وارد نشده است اما کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه به همراه کارشناسان سایر دستگاه ها در محل حاضر و موارد لازم برای ارتقای ایمنی سد را اعلام کرده اند.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون محل تخلیه آب این سد بازگشایی و مقرر شده روند تخلیه تا رفع آسیب ها، ایمن سازی کامل پاشنه و رسیدن آب به حجم مناسب ادامه خواهد داشت.

بخشدار نوبران ساوه نیز در این ارتباط با بیان اینکه به محض اطلاع از وضعیت سد به همراه کارشناسان منابع طبیعی، اعضای شورای اسلامی روستا، نمایندگان دادگستری در روستای مراغه حاضر و اقدامات اولیه ایمن سازی آن انجام شد.

یوسف حیدری یادآور شد: به اعضای شورای اسلامی روستا و معتمدان تاکید شد نظارت بیشتری داشته باشند تا بهره برداران به سلیقه شخصی دخالتی در این امور نداشته باشند.

روستای سنگک در ۷۹ کیلومتری و روستای مراغه نیز در ۷۲ کیلومتری شهر ساوه واقع شده است.

بخش نوبران ساوه داری ۸۰ روستا با ۲۵ هزار نفر جمعیت بوده که ۶۷ مورد این آبادی ها بالای ۲۰ خانوار است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس