Web Analytics Made Easy - Statcounter

با به تعویق افتادن انتخابات در لیبی، این کشور روزهای سرنوشت سازی پیش روی دارد. اکنون مخالفان و موافقان به تعویق افتادن انتخابات مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند و عبور از این روزهای سخت و سرنوشت ساز به توافق سیاستمداران بستگی دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات لیبی اختلافات در خصوص برگزاری این انتخابات در تاریخ تعیین شده ( 24 دسامبر- سوم دی ماه ) به اوج خود رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گروهی به برگزاری آن تاکید داشتند و معتقد بودند، عدم برگزاری انتخابات سبب می‌شود دستاوردهای سیاسی ناشی از گفت‌وگوی لیبیایی‌ها در خصوص یکپارچه سازی نهادهای حاکمیتی در معرض فروپاشی قرار گیرد  و تنش‌های اجتماعی و امنیتی باردیگر بر لیبی حاکم شود.

تشکیل دولت موقت وحدت ملی لیبی یکی از دستاوردهایی بود که  لیبیایی‌ها در جریان نشست‌های متعدد خود بدان دست یافتند. آنان توافق کردند که این دولت تا 24 دسامبر 2021 به فعالیت خود ادامه دهد.  بر اساس دیدگاه این گروه، چنانچه انتخابات به هر دلیلی برگزار نشود، تداوم فعالیت دولت موقت وحدت ملی از لحاظ قانونی در هاله‌ای از ابهام  قرار می‌گیرد و تداوم فعالیت آن به تصمیم سیاستمداران بستگی خواهد داشت. اگر آنان نسبت به  ادامه یافتن فعالیت دولت « عبدالحمید دبیبه » موافقت نکنند، لیبی شاهد بازگشت تنش‌های سیاسی خواهد بود و احتمال بسیار قوی وجود دارد  که دستاوردهای سیاسی دچار فروپاشی شود لذا این طیف در خصوص برگزاری انتخابات تاکید دارد.

گروه مقابل،  به مشکلات و نواقص قانونی، قضایی و زیر ساختی اشاره دارند و معتقدند،  در سایه وجود چنین مشکلات و نواقصی برگزاری انتخابات می‌تواند کشور را به ورطه جنگ داخلی بکشاند.

به باور این طیف، قانون انتخابات ریاست جمهوری به گونه‌ای تدوین شده است که افرادی همچون پسر قذافی  و ژنرال « خلیفه حفتر» اجازه می‌دهد،  به عنوان نامزد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند. « سیف الاسلام قذافی » متهم به سرکوب کردن مردم در انقلاب سال 2011 است و ژنرال حفتر نیز به ارتکاب جنایت جنگی در جریان جنگ داخلی لیبی متهم است. این در حالی است که افراد مزبور از حمایت شبه نظامیان برخوردار هستند و در صورت عدم راهیابی به کاخ ریاست جمهوری می‌توانند عرصه معادلات سیاسی و نظامی را بر هم زده و بار دیگر آتش جنگ‌های داخلی در لیبی را شعله ور کنند.

نمونه این موضوع را می‌توان در جریان رد صلاحیت سیف الاسلام قذافی توسط دادگاه بدوی شهر سبها واقع در جنوب لیبی مشاهده کرد. شبه نظامیان طرفدار پسر قذافی این دادگاه را به محاصره خود در آوردند و با تخریب اموال مجتمع قضایی شهر سبها، مانع از فعالیت این مجتمع شدند. این محاصره تا زمانی ادامه یافت که دادگاه استیناف شهر سبها حکم دادگاه بدوی را باطل کرد و به کمیساریای عالی انتخابات دستور داد، نام سیف الاسلام قذافی را بار دیگر در فهرست نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری لیبی درج کند.

این اختلافات سبب شد پارلمان لیبی کمیته ویژه پیگیری انتخابات تشکیل دهد تا با همکاری کمیساریای عالی انتخابات و شورای عالی قضایی موانع موجود در روند برگزاری انتخابات را بررسی و آنها بر طرف کند.

 این کمیته به ریاست « ناصر صغیر» تشکیل شد. وی چهارشنبه هفته گذشته طی نامه‌ای به رئیس پارلمان لیبی اعلام کرد: با بررسی‌هایی  که در زمینه‌های فنی- امنیتی و قضایی انجام شد، امکان برگزاری انتخابات در تاریخ 24 دسامبر وجود ندارد. صغیر در این نامه از  رئیس پارلمان لیبی خواسته بود تا نقشه راه جدیدی بر اساس موانع موجود در مسیر برگزاری انتخابات تهیه کند.

به دنبال  انتشار این نامه، کمیساریای عالی انتخابات لیبی در آستانه برگزاری انتخابات 24 دسامبر اعلام کرد: این کمیساریا پیشنهاد می‌کند،  انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در 24 ژانویه 2022 ( 4 بهمن ماه آینده ) برگزار شود تا طی این مدت موانع موجود در روند برگزاری انتخابات بر طرف شود.

به رغم اینکه کمیساریای عالی انتخابات لیبی حدود دو هفته قبل اعلام کرده بود توانایی برگزاری انتخابات را دارد، اما فهرست نهایی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تاکنون منتشر نشده و پرونده صلاحیت برخی از نامزدهای این انتخابات  در دادگاه‌ها در حال بررسی است. با توجه به این مشکلات و موانع،  رئیس کمیساریای عالی انتخابات هفته گذشته به طور تلویحی از به تعویق افتادن انتخابات خبر داد اما با انتشار نامه ناصر صغیر، رسما پیشنهاد داد که انتخابات سراسری لیبی به مدت یک ماه به تعویق بیفتد.

کمیته پارلمانی لیبی: برگزاری انتخابات در 24 دسامبر غیرممکن است

این پیشنهاد کمیساریای عالی انتخابات هنوز مورد توافق بیشتر سیاستمداران لیبیایی قرار نگرفته است و اختلافات درباره قانون انتخابات و مسائل بنیادین برگزاری انتخابات همچنان ادامه دارد، به گونه‌ای که موافقان به تعویق افتادن انتخابات دیروز در شهرهای بنغازی، طبرق و فطرون واقع در شرق لیبی  تظاهرات کردند و خواستار انتشار فهرست نهایی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی شدند اما در مقابل، فعالان سیاسی و نامزدهای انتخابات پارلمانی در شهر سبها واقع در جنوب  و  شهر « درنه»  واقع در غرب  لیبی اجتماع اعتراض آمیز برپا کردند و از پارلمان، کمیساریای عالی انتخابات و سازمان ملل خواستند،  نسبت به مسئولیت خود در خصوص برگزاری انتخابات پایبند باشند و درباره  نتایج وخیم عدم برگزاری انتخابات هشدار دادند.

اکنون لیبی روزهای سرنوشت سازی را پیش روی دارد و عبور از این دوره مهم و تاریخ ساز به درایت سیاستمداران و بازیگران تاثیرگذار بر تحولات این کشور بستگی دارد البته با توجه به تجربه همزیستی مسالمت آمیز لیبیایی‌ها طی یکسال گذشته و همدلی آنان برای بازگشت یکپارچگی و حاکمیت ملی به کشورشان،  به نظر می‌رسد سیاستمداران لیبی با تمدید فعالیت دولت موقت وحدت ملی تا برگزاری انتخابات موافقت خواهند کرد و می‌کوشند موانع پیش روی برگزاری انتخابات  آینده را برطرف کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تعویق افتادن انتخابات کمیساریای عالی انتخابات انتخابات ریاست جمهوری نامزدهای انتخابات برگزاری انتخابات 24 دسامبر شهر سبها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۴۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

به گزارس ایلنا، جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می‌شدند اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده‌شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تعویق مسابقات بوکس نونهالان
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • کونسیسائو: اجازه دهید دور از سر و صدا بمانم!
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • صعود سراسری بازی دراز بازهم به تعویق افتاد