Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان،با توقف طرح جنگلداری در سال ۱۳۹۶ کشور با کمبود جدی چوب  مورد نیاز صنایع چوبی مواجه شد، براساس گفته کارشناسان نیاز سرانه چوب در کشور به ازای هر شخص حدود دو دهم مترمکعب است در واقع کشور سالانه به ۱۶ میلیون مترمکعب چوب نیاز دارد که ۲ میلیون مترمکعب آن از طریق واردات و بقیه از طریق طرح­های بهره­‌برداری از جنگل یا برداشت­‌های غیرمجاز تأمین می­‌شود از این رو توسعه زراعت چوب برای تأمین نیاز صنایع چوبی کشور به یکی از سیاست‌های اصلی سازمان جنگل­‌ها، مراتع و آبخیزداری تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنوع اقلیم در گلستان می‌­تواند زراعت چوب را به یک سرمایه‌گذاری معقول تبدیل کند، سرمایه‌گذاری که با ایجاد اشتغال و درآمد می‌­تواند برای استانی که اقتصاد نخست آن را کشاورزی تشکیل می­‌دهد و در سال­‌های اخیر نیز با مشکلات عدیده از جمله نامناسب بودن نرخ محصولات مواجه است، اتفاقات خوبی را رقم بزند.

با این وجود مشکلاتی از جمله نداشتن آب کافی برای آبیاری مزرعه چوب، مقاومت کم نهال­‌های چوب‌ده در مقابل سرما و یخ‌زدگی و مشکل سایه‌اندازی درختان چوب‌ده به محصولات کشاورزی از دلایل عدم توفیق زراعت چوب نه تنها در گلستان بلکه در کشور محسوب می‌­شود.

زراعت چوب یکی از بهترین روش‌­ها برای کاهش فشار بر جنگل‌­ها، تأمین نیاز کارخانه­‌ها، رونق اقتصادی و همچنین ایجاد اشتغال محسوب می­‌شود.

*تولید گونه جدید «صنوبر» مقاوم به شوری خاک و آب و هوای گرم در گلستان/ عدم حمایت دستگاه‌های دولتی از پژوهشگران، مانع اصلی توسعه زراعت چوب در استان

سه سالی می‌­شود زراعت چوب در گلستان با کشت «صنوبر» و «اکالیپتوس» رونق گرفته است در گذشته صنوبر به علت کم آبی و طولانی بودن دوره بازگشت سرمایه برای باغداران استان­‌های شمالی از جمله گلستان صرفه اقتصادی نداشت اما سه سالی است اولین محصول بیوتکنولوژی از درختان غیرمثمر در گلستان به عنوان صنوبر هیبرید «مفید» تولید شده که در برابر شرایط شوری خاک و آب و هوای گرم مقاومت دارد و می‌تواند در بیابان‌زدایی و مناطق گرم و خشک از این محصول استفاده شود.


تولید درخت صنوبر

وجود مرکز تحقیقات و پژوهشگرانی که در زمینه­‌های مختلف کشاورزی و منابع‌طبیعی فعالیت می‌کنند یک ظرفیت مناسب برای گلستان محسوب می­‌شود با این وجود گویا محققان و پژوهشگران گلستانی از حمایت دستگاه‌های دولتی برخوردار نیستند.

علی جعفری‌مفید‌آبادی تولیدکننده اولین محصول بیوتکنولوژی از درختان غیرمثمر با عنوان «صنوبر هیبرید مفید» یکی از موانع اصلی در توسعه زراعت چوب را عدم حمایت دستگاه‌های دولتی از پژوهشگران و تولیدکنندگان فعال در این حوزه دانست و در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: سال گذشته در هفته منابع طبیعی و درختکاری گزارشی مبنی بر توسعه زراعت چوب با استفاده از سه گونه «صنوبر»، «اکالیپتوس» و «پالونیا» که جزو درختان سریع‌الرشد هستند به استانداری ارائه کردم اما با کم‌کاری دستگاه‌های اجرایی در این رابطه مواجه شدیم.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی یا تمایلی برای اجرای توسعه زراعت چوب در استان ندارند و یا اینکه از مدیریت این کار ناتوان هستند از سویی به شرکت­‌های دانش‌بنیان نیز اجازه ورود به این صنعت را داده نمی­‌شود.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات، آموزش و منابع طبیعی گلستان با اشاره به مواجه گلستان با پدیده ریزگردها گفت: در حال حاضر پدیده ریزگردها به یک هشدار جدی برای استان تبدیل شده و همه از تبعات منفی این پدیده اطلاع دارند ما فرصتی برای تعلل نداریم و برای جلوگیری از این پدیده باید کاشت درخت را توسعه داد.

جعفری خاطرنشان کرد: محققان و پژوهشگران کار خود را به درستی انجام می­‌دهند اما هیچ اراده‌­ای از سیستم‌­های دولتی برای حمایت از تولید پژوهشگر وجود ندارد با استفاده از روش­‌های جدید بیوتکنولوژی یک گونه «صنوبر» که رقم بومی کنار رودخانه «اترک» بود را اصلاح کردیم و در حال حاضر عملکرد خوبی نیز در منطقه دارد، با توجه به شیوع ریزگردها ما دیگر فرصتی برای اصلاح «اکالیپتوس» نداریم اما دنیا این کار را انجام داده و حدود ۳۶ گونه از پنج‌سال گذشته به دنیا معرفی شده است با این وجود هیچ اراده­‌ای از سیستم­‌های دولتی برای ورود این گونه‌­ها به کشور وجود ندارد.

وی ادامه داد: این گونه‌­ها باید وارد کشور شود تا متوجه شویم عملکرد کدام خوب است و آن را تکثیر دهیم اما متأسفانه سوءمدیریت در کشور موجب شده تا به افراد دارای توانمندی اجازه عرض‌اندام داده نشود از سویی تمام امکانات و اعتبارات به سیستم­‌های اداری اختصاص دارد و متأسفانه پژوهشگر و تولید کننده در این‌سیستم اجازه مانور ندارد.


تولید درخت صنوبر

*اختلاف نظر برخی متخصصان ژنتیک گیاهی برای استفاده از صنوبر هیبرید در فضای شهری و برون‌شهری/ استفاده از «صنوبر هیبرید» در دستور کار دفتر فنی استانداری قرار گرفته است

 چند سالی است گلستان با مشکل ریزگردها مواجه شده و به گفته کارشناسان یکی از راهکارهای اساسی مقابله با این پدیده کاشت درخت است، با این وجود این سؤال مطرح است چرا دستگاه‌های متولی مقابله با ریزگردها از صنعت چوب و فعالان در این حوزه چندان حمایتی نمی­‌کنند در حالی که این صنعت می­‌تواند علاوه بر مقابله با ریزگردها درآمد قابل توجهی برای مردم استان و نهادهایی هم چون شهرداری ایجاد کند.

معاون دفتر فنی استانداری گلستان در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس که چرا از گونه جدید «صنوبر هیبرید مفید» که مقاوم به شوری خاک، نیاز آبی کم و سریع‌الرشد است، در فضای شهری و برون‌شهری استفاده نمی‌­شود؟ اظهار کرد: سال گذشته بحث جدی در خصوص استفاده از این گونه در استانداری انجام شد اما هنوز در رابطه با استفاده از این‌گونه در فضای شهری و برون‌شهری بین کارشناسان منابع طبیعی و افراد صاحب‌نظر و متخصص در ژنتیک گیاهی اختلاف‌نظر وجود دارد.

مهدی حیدرزاده تصریح کرد: مهمترین معضل استفاده از صنوبر در محیط شهری این است که این درخت نیاز به آبیاری زیاد  دارد، گونه جدید صنوبر هیبرید در آق‌قلا کنار کانال­‌های آب کاشته شده و مشکل نگهداری و آبیاری وجود ندارد، در محیط برون‌شهری نیز به دلیل شکننده بودن این درخت احتمال شکستگی در زمان وزش باد وجود دارد و تردد خودروها با خطر مواجه خواهد شد.

وی اضافه کرد: به گفته برخی کارشناسان اگر در دو سال اول، آبیاری صنوبر هیبرید به طور کامل انجام شود رشد خوبی خواهد داشت متأسفانه هنوز توافقی برای استفاده از این‌گونه بین کارشناسان وجود ندارد و این‌گونه از سوی برخی کارشناسان صاحب‌نظر جزو گونه‌­های مناسب برای استان معرفی نشده است.

معاون دفتر فنی استانداری گلستان بیان کرد: ما از کاشت گونه جدید صنوبر در آق‌قلا بازدید کردیم این درختان در کنار یک نهر آب کاشته شدند و در این موضوع بحث وجود دارد، به شخصه اعتقاد دارم این‌گونه باید در جاهای مختلف کاشته شود تا عملکرد آن را ارزیابی کنیم.

حیدرزاده بیان کرد: امسال در دستور کار ما کاشت گونه جدید صنوبر قرار دارد تا مقاومت به شوری آب و خشکی هوا در محیط شهری و برون‌شهری ارزیابی شود.


تولید درخت صنوبر

*شکاف بین دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی، توسعه زراعت چوب را با مشکل مواجه کرده است/ سهم ناچیز پژوهش­‌های علمی از اعتبارات

 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با وجود اساتید برتر و صاحب‌نظر در حوزه‌­های مختلف علوم کشاورزی و منابع طبیعی از جمله زراعت چوب می‌­تواند برای دستگاه‌های متولی در حوزه زراعت چوب یک ظرفیت محسوب شود بدون تردید با به کارگیری پژوهش‌های اساتید در برنامه‌های اجرایی می­‌توان شاهد اتفاقات خوبی در توسعه زراعت چوب و ایجاد اشتعال و درآمد برای استان بود، با این وجود بی‌­رغبتی دستگاه‌های اجرایی برای به کارگیری یافته­‌های علمی در برنامه‌­های خود موجب شده تا در حال حاضر چشم‌انداز مناسبی در خصوص توسعه زراعت چوب در استان وجود نداشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه باید بین آحاد جامعه و مسوولان یک نگرش مثبت به تحقیقات انجام شده در زراعت چوب ایجاد شود، در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: اساتید دانشگاهی یافته‌­های علمی خود را از طریق انتشار مقاله در اختیار جامعه قرار می­‌دهند، یافته‌­های علمی و طرح­های تحقیقاتی که توسط اساتید انجام‌ می­‌شود در اختیار دستگاه‌ها قرار می­‌گیرد و در این رابطه مشکلی وجود ندارد اما بحث اعتماد جامعه به تحقیقات موضوعی است که در اکثر مواقع در مواجه با آن دچار مشکل می­شویم.

علیرضا علی‌عرب تصریح کرد: باید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی با اداره کل منابع طبیعی به عنوان دستگاه‌های تحقیقاتی  یا متولی در کنار هم قرار بگیرند و حضور خوبی در جامعه داشته باشند این‌امر مستلزم آن است یک تحقیقات میدانی انجام و عملأ مردم این تحقیقات را در کنار مزرعه و اراضی خودشان مشاهده کنند متأسفانه این‌امر مغفول واقع شده و تاکنون نه سفارش و نه پیگیری از سوی دستگاه‌های اجرایی وجود داشته تا بتوانیم تحقیقات خود را در جامعه به رخ مخاطبان بکشیم.

وی به تولید صنوبر هیبرید توسط دکتر جعفری اشاره کرد و افزود: در حالی که این‌گونه سریع‌الرشد و مقاوم به شوری خاک و کم‌آبی در استان تولید شده است تاکنون از سوی اداره کل منابع طبیعی کشت این‌گونه در نقاط مختلف استان مورد حمایت واقع نشده تا آن را به محصول تبدیل کنند و زارعین عملکرد این‌گونه را مشاهده کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان با رد سخنان برخی مدیران در خصوص اختلاف‌نظر کارشناسان و اساتید در عملکرد صنوبر هیبرید گفت: زمانی می­‌توان تحقیقی را اثبات علمی کرد  که آن را در بلندمدت و در نقاط مختلف انجام داد تا تولید و عملکرد آن بررسی شود در گونه صنوبر هیبریدی بحث کارشناسان  این است عملکرد این‌گونه اثبات علمی نشده وقتی عملکرد اثبات علمی شود جای هیچ ابهام و اختلافی علمی باقی نخواهد ماند با این وجود اثبات علمی نیاز به اعتبارات دارد و دستگاه‌های اجرایی اعتبارات قابل توجهی را در این زمینه اختصاص نمی­دهند.

*دستگاه‌های اجرایی در برابر یافته‌­های علمی جبهه‌گیری نکنند/ چشم‌انداز روشنی برای توسعه زراعت چوب در گلستان وجود ندارد

علی عرب خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی باید برای دسترسی به یافته‌­های علمی احساس نیاز کنند نه اینکه در برابر یک یافته علمی جبهه‌گیری کنند، متأسفانه در وضعیت موجود چشم‌انداز روشن و قابل توجهی در توسعه زراعت چوب در استان‌ مشاهده نمی­‌شود و یکی از دلایل مهم این امر شکاف بین دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی است.

وی بیان کرد: موضوع حائز اهمیت که باید در سطح کلان و استان به آن توجه شود یک ارتباط تنگاتنگ و نهادینه شده بین ادارات منابع طبیعی و دانشگاه است یعنی اگر قرار است پروژه مهم و نوآورانه اجرا شود و نیاز به یکسری برنامه‌­ریزی داریم برنامه­‌ها در دانشگاه مصوب شود و اساتید دانشگاه در این رابطه نظر دهند اما این الزام در حال حاضر وجود ندارد چون دو وزارتخانه علوم و جهاد کشاورزی  دو کار متفاوت انجام می­‌دهند و تعامل چندانی بین آنها وجود ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: باید نگاه و تصمیمات دستگاه‌ها جزیره­‌ای نباشد و اگر بخواهیم اتفاقات خوبی در توسعه زراعت چوب در استان رقم‌ بخورد لازم است شکاف بین دستگاه‌ها برداشته شود و دستگاه‌هایی همچون جهاد کشاورزی از حمایت علمی دانشگاه برخوردار شوند.

بر اساس این گزارش، ریزگردها چند سالی است میهمان ناخوانده گلستانی­‌ها شده و هر روز هشدارها در خصوص مخاطرات این پدیده بیشتر می‌­شود، حال که در گلستان چنین بستری برای استفاده از ظرفیت پژوهشگران و اساتیدی که به طور خاص در بحث زراعت چوب فعالیت می­‌کنند، فراهم است دستگاه‌های دولتی نباید با جبهه‌گیری در مقابل یافته­‌های علمی توسعه زراعت چوب را به تأخیر بیندازند اجرای این طرح علاوه بر جلوگیری از مخاطرات ریزگردها می­‌تواند به ایجاد اشتغال و درآمد استان نیز کمک شایانی داشته باشد.

انتهای پیام/83017

منبع: فارس

کلیدواژه: زراعت چوب گونه مقاوم به کم آبی ریزگردها دکتر علی جعفری هیئت علمی دانشگاه منابع طبیعی علیرضا علی عرب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی توسعه زراعت چوب در استان زراعت چوب در گلستان توسعه زراعت چوب منابع طبیعی گرگان دستگاه های اجرایی دستگاه های دولتی شهری و برون شهری عضو هیئت علمی علمی دانشگاه حمایت دستگاه زراعت چوب حال حاضر اثبات علمی وجود ندارد برای استان گونه جدید شوری خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۵۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ادارات دولتی خود را در مسئله حجاب مسئول نمی‌دانند؟

تولیت حرم مطهر شاهچراغ با بیان اینکه گاهی از ترک فعل بسیاری ‌دستگاه‌ها درباره حجاب و عفاف‌ باید فریاد کشید، گفت: چرا مدیران سازمان‌ها و ادارات دولتی خود را در مسأله حجاب و عفاف مسئول نمی‌دانند؟ - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجت الاسلام ابراهیم کلانتری در شصت و هفتمین جلسه از سلسله مباحث جهاد تبیین با موضوع چرایی اهمیت و اولویت پاسداشت حرمت حجاب و عفاف اظهار داشت: با توجه به تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر مسأله حجاب بانوان طی چند سخنرانی اخیر، از جمله در دیدار مسئولان نظام در ماه مبارک رمضان و خطبه‌های نماز عید سعید فطر و از سویی آغاز طرح نور توسط نیروی انتظامی، برخی سؤالات و شبهات در فضا‌های مختلف و از جمله در گروه‌های مجازی، در این خصوص مطرح شده است.

وی ادامه داد: لازم است روشن‌گری کافی انجام گیرد و پشتیبانی لازم از تلاش نیروی انتظامی توسط دستگاه‌ها و نیرو‌های مؤمن و دلسوز صورت پذیرد و نیز جمع فرهیختگان بتوانند در این خصوص بحث و اظهار نظر داشته باشند و مانع تخریب‌ها و شبهه‌پراکنی‌ها و رهزنی‌های فکری و اعتقادی باشند؛ لذا به موضوع چرایی اهمیت و اولویت پاسداشت حرمت حجاب و عفاف می‌پردازیم.

کلانتری در ادامه به بیان برخی از پرسش‌های مطرح در جامعه پیرامون چرایی اهمیت توجه به موضوع حجاب در جامعه پرداخت و گفت: سؤالات اصلی در این باب، بدین قرار است: چرا رهبر حکیم انقلاب اسلامی و به تبع ایشان بسیاری از دلسوزان، اندیشمندان و جهادگران عرصه فرهنگی کشور، این همه بر مسأله حجاب و پوشش اسلامی بانوان تأکید می‌ورزند؟ مگر این واجب الهی و به تعبیری این امر فرهنگی، بر سایر واجبات الهی و امور فرهنگی برتری دارد که باید این‌گونه مورد توجه قرار گیرد؟ آیا اقتصاد، سفره مردم، معیشت، امنیت، اشتغال، مسکن و مواردی از این دست، از اهمیت بیشتری برخوردار نیستند؟ این سؤالات در فضای جامعه، به اَشکال مختلف مطرح می‌شود.

وی بیان کرد: گاهی به‌گونه‌ای است که هنگام تذکر حجاب، گفته می‌شود که بروید و مسئله گرانی را حل کنید و یا گفته می‌شود اگر می‌توانید، جلو اختلاس را بگیرید. رایج شده است که وقتی بر اساس حکم صریح قرآن، امر به معروف و نهی از منکر صورت می‌گیرد، بلافاصله آن فرد واکنش نشان داده و آن‌چه را که در ذهن خود برای توجیه عملش پرورانده، منعکس می‌کند. متأسفانه این نوع سؤالات فقط در فضای عوام نیست و در فضای دانشگاهی، روشنفکری و سیاسی نیز مطرح می‌شود تا بحث حجاب و عفاف را از ذهن خارج کنند.

کلانتری، در ادامه به بیان 6 نکته در پاسخ به چرایی اهمیت و اولویت پاسداشت حرمت حجاب و عفاف پرداخت و گفت: تأکید بر مسئله حجاب و پوشش بانوان، هرگز به معنای بی‌توجهی و اولویت نداشتن سایر مسائل و موضوعات حیاتی کشور نیست. به همین سبب در تحلیل دقیق رهنمود‌های رهبر انقلاب این نکته به روشنی به دست می‌آید که ایشان در مقاطع مختلف نه فقط بر همه آنچه دغدغه عموم مردم بوده تأکید کرده‌اند، بلکه مسئولان امر را، بر ترک فعل‌ها و یا کم‌کاری، بی‌توجهی و یا کم‌توجهی به امور مهمی از قبیل اقتصاد، معیشت، اشتغال جوانان، مسکن و ازدواج مؤاخذه کرده‌اند. به‌گونه‌ای که در چند سال اخیر، نام‌گذاری سال‌ها و شعار سال، بحث اقتصاد است. همچنین ایشان تأکید دارند، اگر مسائل اقتصادی حل شود، راه برای بقیه امور، هموارتر می‌شود.

وی با بیان اینکه پایه‌گذار اقتصاد مقاومتی، رهبر معظم انقلاب بوده‌اند، گفت: پس از طرح موضوع اقتصاد مقاومتی، این بحث نه تنها در کشور ما، بلکه در سایر کشور‌ها نیز مطرح شد. حضرت آقا این بحث را بیست و پنج سال پیش آغاز کردند، مانند دیده‌بانی که بر روی قله ایستاده است و بیست سال بعد را می‌بیند، می‌فرماید اقتصاد باید مقاومتی باشد؛ که اگر به فرض، در آینده، دولتی بر سر کار آمد که چشم امید به غرب داشت و کارخانجات تعطیل شدند و رونق اقتصادی از بین رفت، بر روی این مسئله تمرکز وجود داشته باشد.

تولیت حرم توضیح داد: شخصی که می‌گوید، شما‌ها بروید سفره مردم را درست کنید، همین عبارت «سفره مردم»، کلام رهبری است. اولین کسی‌که روی مسئله اختلاس، دست گذاشته است، مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی بوده است.  

کلانتری خاطرنشان کرد: تاکید بر موضوع حجاب و عفاف به هیچ‌وجه به معنای بی‌توجهی به سایر امور نبوده و نیست. آنچه باید مورد دقت قرار گیرد آن است که در ساختار مدیریتی کشور به تناسب همه نیاز‌ها و موضوعات حیاتی جامعه، دستگاه‌ها، نهاد‌ها و سازمان‌های تخصصی فراوانی با بودجه معین و نیروی انسانی مشخص، تعبیه شده است. به موازات همان دستگاه‌ها و سازمان‌های رسمی، هزاران کانون، گروه، نهاد و قرارگاه‌های مردمی و جهادی نیز پدید آمده است که بار سنگینی از حل مسائل گوناگون کشور را بر عهده گرفته و حقیقتا خوش درخشیده‌اند.

وی تصریح کرد: اگر اقتصاد و معیشت مردم در اولویت اصلی کشور قرار می‌گیرد این بدان معنا نیست که دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌های مربوط به حوزه فرهنگ دست روی دست بگذارند تا ببینند مسئله اقتصاد و معیشت، ختم به خیر می‌شود یا نه؟ همچنین، اگر موضوع عفاف و حجاب مورد تأکید قرار می‌گیرد این بدان معنا نیست که سایر موضوعات و مسائل حیاتی کشور باید مورد بی‌توجهی قرار گیرد تا ابتدا موضوع حجاب و عفاف حل شود.

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی بیان کرد:  تعدد دستگاه‌های تخصصی و مسئول در کشور نیز می‌تواند اولویت هر دستگاه را نسبت به سایر دستگاه‌ها متمایز سازد. البته وقتی موضوعی از سوی رهبر انقلاب به عنوان اولویت اصلی کشور مطرح می‌شود همه دستگاه‌ها موظف می‌شوند بخشی از نگاه و توان و ظرفیت خود را به آن موضوع اصلی معطوف دارند، ضمن آنکه در حوزه تخصصیِ خود نیز، به طور جدی فعال باشند.

کلانتری در ادامه، با تأکید بر اهمیت نقش صدا و سیما در روشنگری جامعه گفت: جهاد تبیین جزو اولویت‌های اصلی کشور است. صدا و سیما اولین دستگاهی است که در این زمینه باید ایفای نقش کند لذا در مسئله جهاد تبیین نیز، اولین دستگاهی که بایستی تمام‌قد در میدان وارد شود، صدا و سیما است و پس از آن، دانشگاه‌ها، سازمان تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش و ... هستند.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، در ادامه به توضیح نکته دوم در پاسخ به چرایی اهمیت و اولویت پاسداشت حرمت حجاب و عفاف پرداخت و گفت: بدون شک برخی از واجبات الهی و امور فرهنگی نسبت به سایر واجبات الهی و یا امور فرهنگیِ دیگر از جایگاه، اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردارند.  

تولیت حرم مطهر خاطرنشان کرد: بسیاری از گناهان و بی‌عفتی‌هایی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در خیابان‌ها وجود داشت، با حاکمیتِ ولایت فقیه، رو به زوال رفت. امروز دشمن در تلاش است که با صرف هزینه بسیار، جامعه را به همان مسیر قبل برگرداند.

کلانتری، به توضیح نکته سوم پرداخت و گفت: پاسداشت حرمت حیا، عفاف و پوشش اسلامی همواره بخش برجسته‌ای از فرهنگ ملی ما بوده است. این بخش از فرهنگ اسلامی، در باور و سنت ما، از چنان جایگاه و اهمیتی برخوردار بوده‌است که ایرانیان برای حفظ و حراست از آن، در برهه‌ای از تاریخ، از تحمل سختی‌های بسیار و حتی تقدیم جان نیز دریغ نکرده‌اند. حتی پیش از اسلام، زنان دارای حجاب کامل بوده‌اند.

وی در ادامه به ماجرای کشف حجاب طاهره قرةالعین، در بهائیت اشاره کرد و گفت: ماجرای این کشف حجاب در فرقه بهائیت که یک فرقه جعلی سیاسی است، این‌گونه است که پوشش این شخصیت قبل از کشف حجاب، با برقع بوده است. وی در یک محفل خصوصی بهائی با حضور سران بهائیت، اقدام به کشف حجاب کرد. اقدام او باعث شد که بسیاری از عالمان بهائیت از این فرقه رجوع کنند. اولین شقاق در بهائیت از همین‌جا شکل گرفت.  

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در هجمۀ فرهنگی غرب علیه فرهنگ اسلامی، یکی از نقاطی که به‌شدت مورد تهاجم دشمن قرار دارد، حریم حیا، عفاف و حجاب است، گفت: همۀ ما می‌دانیم که شکسته شدنِ این حریم، بی‌شک به شکسته شدن و تخریبِ بخش‌های دیگری از فرهنگ اسلامی نیز خواهد انجامید.

کلانتری بیان کرد: سنت ازدواج، بنیاد خانواده، دقت در روابط، پاکی نسل‌ها، نقش بی‌بدیل مادری و به تبع آن نقش پدری، سبک زندگی اسلامی و التزام به بسیاری از حدود و مرز‌های الهی، همگی، ریشه در پاسداشت حریم حیا، عفاف و پوشش دارند و اگر آن حریم شکسته شود، این سنت‌های گران‌سنگ نیز به شدت آسیب خواهند دید. پوشش و حجاب، همچون پرچمی است که جلو بسیاری از گناهان فردی و اجتماعی را می‌گیرد. اگر این حجاب کنار رود، بلایی که در اروپا دامن‌گیر آنها شده، در اینجا نیز اتفاق خواهد افتاد. هویت پدر بسیاری از دانش‌آموزان مدارس در اروپا، نامشخص است.

وی، در ادامه به توضیح نکته چهارم در پاسخ به چرایی اهمیت و اولویت پاسداشت حرمت حجاب و عفاف پرداخت و گفت: رعایت حجاب، پرهیز از تبرّج و خودنمایی زنان در مقابل مردان و همچنین رعایت حیا و عفاف برای عموم مؤمنان، پاره‌ای از واجبات الهی‌اند که به صراحت در آیات قرآن کریم و روایات مورد تأکید قرار گرفته‌اند.

کلانتری خاطرنشان کرد: جای تردید نیست که در جنگ نرم و هجمۀ فرهنگی غرب علیه فرهنگ اسلامی، یکی از نماد‌های عزت‌آفرینی که به‌شدت مورد تهاجم دشمن قرار گرفته، حریم حیا، عفاف و حجاب زنان و دختران پرافتخار ایرانی است. هجمه به این نماد و پرچم عزت‌آفرین از آن روست که با شکستن این حریم بسیاری از ارزش‌ها و مرز‌های دیگر نیز شکسته خواهند شد.

تولیت آستان مقدس، پیرامون پنجمین نکته در پاسخ به چرایی اهمیت و اولویت پاسداشت حرمت حجاب و عفاف گفت: تلاش برای شکستن و از بین بردن این حریم و خاکریز اصلی با آغاز عصر پهلوی در ایران با برنامه‌ریزی حساب شده شروع و پس از انقلاب از حجم و شدت بیشتر و با ابزار‌های متنوع‌تری استمرار یافته است، اما با اغتشاشات طراحی شده سرویس‌های اطلاعاتی و عملیاتیِ اردوگاه استکبار در پاییز 1401، این هجمه نرم به یک جنگ ترکیبی و تمام عیار و رویارویی مستقیم و آشکار تبدیل شد، و به تعبیر مقام معظم رهبری این جنگ نرم به کشور تحمیل شد.

وی ادامه داد: محور عملیاتی و شعار اصلی عناصر اصلی و صحنه‌گردانان و بازیچه‌های فریب خورده آنان، با تکیه بر امپراطوری زر و زور و تزویر و ائتلاف جهانی رسانه‌ای استکبار به سرکردگی آمریکا و صهیونیزم بین‌الملل در اغتشاشات پاییز 1401، همه و همه حکایت از این حقیقت دارند که تمرکز و نقطه اصلیِ جنگ نرم دشمنان این مرز و بوم در این مقطع زمانی، عفاف و حجاب زنان و دختران ایرانی، به عنوان یک نماد عزت‌آفرین، سمبل افتخار و خاکریز اول دفاع از ارزش‌های اسلام ناب محمدی (ص) و انقلاب اسلامی است.

کلانتری عنوان کرد: شکستن حریم حجاب و عفاف برای دشمنان این مرز و بوم از چنان اهمیتی برخوردار است که دشمنان قسم خورده ایران، منافقان مزدور، داعشیان وحشی، حزب خون‌خوار کومله، رژیم صهیونیستی، اربابان آمریکایی و همه کشور‌های اروپایی، همه و همه در یک جبهه متحد و با آرایش طراحی شده هجومی در اغتشاشات پاییز 1401 در قالب یک جنگ ترکیبی حضور یافتند.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ گفت: جنگ ترکیبی و فتنه 1401 در حقیقت یک جنگ احزاب بود و در نهایت فتنه 1401 و آن جنگ ترکیبی سهمگین، به لطف پروردگار و تدبیر دقیق نظام مقدس جمهوری اسلامی، با شکست و آبروریزی بی‌سابقه‌ای برای دشمنان ایران روبرو شد. با وجود این، دشمنان تلاش کرده‌اند که نمایی از همان هدف پلید را در فضای عمومی جامعه حفظ کنند تا بدین‌وسیله اربابان و فریب‌خوردگان را برای هجمه‌ای دیگر در میدان نگه دارند.

وی در ادامه با اشاره به توضیح نکته ششم گفت: اکنون سؤال این است که آیا هیچ انسان آگاه و دلسوزی می‌تواند در اهمیت و اولویت مبارزه و مقابله با این جنگ صلیبی استکبار، علیه یکی از بنیادی‌ترین زیرساخت‌های فرهنگی و ارزشی میهن اسلامی تردیدی روا دارد؟ بی‌گمان مقابله با این جنگ ترکیبیِ تمام عیار باید یک مقابله تمام عیار ترکیبی باشد.

کلانتری ادامه داد: در این مقابله ترکیبی، هم دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی مسئولیت دارند، هم دستگاه‌های فرهنگی، هم نیروی انتظامی، هم قوه قضائیه، هم مجلس و هم دولت. چرا برخی از دستگاه‌های فرهنگی در این میدان مهم کار خود را به درستی انجام نمی‌دهند؟ سازمان تبلیغات اسلامی چرا هیچ تبلیغ آشکاری در این خصوص انجام نمی‌دهد؟ چرا مجلس در تصویب یک قانون تأثیرگذار و جامع در پاسداشت حرمت حجاب و عفاف این‌قدر تعلل کرده است؟ چرا وزارت میراث فرهنگی در باب رعایت حجاب و عفاف اینقدر بی‌مبالات است؟ چرا مدیران سازمان‌ها و ادارات دولتی خود را در مسأله حجاب و عفاف مسئول نمی‌دانند؟ گاهی از ترک فعل بسیاری از این دستگاه‌ها، باید فریاد کشید.

وی با بیان اینکه عملیات «وعده صادق» از ثمرات همان دفاع مقدس است، گفت: دفاع مقدس به ما آموخت که این موشک‌ها باید ساخته شود. در جنگ نرمی که به این صورت انجام می‌گیرد، برخی دستگاه‌ها به خواب رفته‌اند. ممکن است برخی از آنها زمانی بیدار شوند که دشمن پا بر گردن آنها نهاده باشد. دستگاه‌هایی که ترک فعل دارند، هم امروز و هم در قیامت مؤاخذه خواهند شد.

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی، ضمن تشکر از نیروی انتظامی بابت اجرای طرح نور، گفت: حقیقتا کاری که امروز نیروی انتظامی در مقابله با پدیده کشف حجاب و حیازدایی از جامعه اسلامی آغاز کرده است یک جهاد الهی و لبیک به هشدار رهبر فرزانه انقلاب است که لازم است با دقت و جدیّت تمام دنبال شود.

کلانتری گفت: امروز خانواده‌های داغدار شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و دفاع از حریم اهل‌بیت (ع) و همه دلسوزان اسلام و میهن اسلامی منتظر اقدامات همه جانبه در مقابله با حرمت‌شکنی‌هایی هستند که در تلاش است جامعه دینی و انقلابی را به دوران پهلوی و حاکمیت فرهنگ منحط غربی بازگردانند. طرح نور در حقیقت مقابله با تحجر و واپس‌گرایی است که باید مورد حمایت همه نیرو‌های مؤمن و متعهد قرار گیرد. حضرت آقا فرمودند، هدف اصلی این فتنه این است که ما را به فضای فضاحت‌بار طاغوت برگردانند؛ همچون جاهلیت اولی که پس از بعثت پیامبر (ص) برخی تلاش می‌کردند مردم را به عصر پیش از پیامبر (ص) برگردانند.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • حل مشکلات در گرو ارتباط تنگاتنگ مجلس و دولت است/ هرگونه اختلاف افکنی بازی در پازل دشمن است
  • چرا ادارات دولتی خود را در مسئله حجاب مسئول نمی‌دانند؟
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود