Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اکو ایران، در این شرایط اگرچه بهای مس در نیمه دوم سال 2021 از اوج قیمتی خود فاصله گرفت اما همچنان بهای مس در روزهای پیش از آغاز تعطیلات کریسمس امسال به نرخی حدود 23 درصد بیش از قیمت در سال قبل رسید تا به این ترتیب سال پر فراز و نشیب مس در اوج به پایان برسد. در این شرایط انتخاب رئیس‌جمهوری از حزب چپ در شیلی به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده معدنی مس در دنیا می‌تواند بر روند اختلال در عرضه مس در سال آینده دامن زده و از این منظر زمینه انتقال تلاطم این بازار به سال آینده را فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقبال به معاملات فلز سرخ در واپسین روزهای سال جاری میلادی افزایش یافته است، به‌گونه‌ای که بهای مس در معاملات فروش فوری و آتی در بازارهای مختلف کالایی دنیا ظرف هفته پایانی سال نسبت به هفته قبل رشد داشت. بهای هر تن مس در فروش نقدی با تحویل فوری بورس فلزات لندن در روز پنج‌شنبه 23 دسامبر به 9 هزار و 606 دلار به ازای هر تن صعود کرد که این رقم نسبت به بهای معامله این فلز در روز پایانی هفته قبل رشد 0.9 درصدی داشت. در عین حال بهای هر پوند مس در معاملات آتی بورس شیکاگو نیز در دروز 23 دسامبر به 4.39 دلار صعود کرد که این رقم نسبت به نرخ معامله آن در هفته قبل رشد 2.14 درصدی داشت.

بهای فروش مس در روز پیش از شروع تعطیلات کریسمس سال جاری جاری میلادی نسبت به زمان مشابه در سال قبل یعنی 24 دسامبر 2020 در بورس فلزات لندن 23 درصد رشد داشته و به 9 هزار و 606 دلار به ازای هر تن رسیده است. اگرچه ظرف ماه‌های پایانی سال 2021 مس از روزهای اوج قیمتی خود در این سال فاصله گرفت اما همچنان این فلز با نرخی به مراتب بالا مورد معامله قرار گرفت. استمرار تقاضای قوی برای مس به‌خصوص از سوی چینی‌ها و در عین حال برآورد افزایش تقاضا برای آن از سوی سایر مصرف‌کنندگان باعث شد تا بر رونق بازار این فلز در سال جاری میلادی افزوده شود. در این شرایط افزایش تورم جهانی و افت عرضه نیز با حمایت قیمتی از این فلز زمینه اوج‌گیری قیمت این فلز را مهیا کرد.  

بیشترین نرخ معامله مس در سال 2021 ظرف ماه مه رقم خورد که بهای هر تن مس در معاملات آتی بورس نیویورک به 4.76 دلار به ازای هر پوند برابر 10 هزار و 476  دلار به ازای هر تن رسید. این رشد قیمتی متاثر از افزایش تقاضا برای فلز سرخ به خصوص از سوی دومین اقتصاد برتر دنیا یعنی چین رقم خورد و کاهش قابل ملاحظه ذخایر مس در انبارهای بورسی نیز به آن دامن زد.

اختلال در عرضه مس معدنی از سوی شیلی و پرو به‌عنوان دو تولیدکننده برتر مس معدنی در دنیا، طرح نوسازی زیرساخت در ایالات متحده آمریکا که از سوی جو بایدن رئیس‌جمهور جدید منتخب این کشور مطرح شد و فشار جهانی برای حرکت به‌سمت گسترش استفاده از انرژی‌های پاک مهم‌ترین دلایل اوج‌گیری بهای مس در بازارهای جهانی ظرف سال 2021  بود. به این ترتیب باید اذعان کرد که سال جاری میلادی که به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود سالی پرتلاطم برای فلز سرخ بود.

در این شرایط با توجه به درگیری جامعه بومی در پرو با معدنکاران مس و انتخاب رئیس‌جمهوری از حزب چپ در شیلی به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده معدنی مس در دنیا می‌تواند بر روند اختلال در عرضه مس در سال آینده از سوی این دو کشور به‌نوان برترین تولیدکنندگان معدنی مس دامن زده و از این منظر زمینه استمرار تلاطم این بازار در سال آینده را فراهم کند.

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: بازار مس دلار به ازای جاری میلادی بهای مس سال آینده سال جاری سال 2021

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.
تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.


شاخص بهای تولیدکننده - فروردین ۱۴۰۳

‌ کد خبر 6090650 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • رونمایی از ارزان‌ترین گوشی تاشو دنیا با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • ویدیو/ سقوط موج ارز؛ کف بازار دلار چه خبر است؟
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید