Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اختصاصی خبرنگار رکنا، شیما صباگردی مقدم نام دختری است که از یک سال قبل با کشف جسد او در باغچه خانه یک مرد میانسال نامش در سر تیتر اخبار حوادثی قرار گرفت.مرد میانسال به نام بهلول به ربودن شیما و حبس او و سپس به قتل اعتراف کرد و حالا با جلب رضایت یکی از اولیای دم توانست یک قدم از قصاص فاصله بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که مادر و پدر خوانده شیما، از لحظه اول بعد از گم شدن دخترشان تلاش زیادی برای پیدا کردن قاتل فرزندشان کردند و همچنین 15 سال برای بزرگ کردن شیما زحمت کشدند؛ اما ولی دم پدر و مادر اصلی شیما بودند که حالا مادر شیما با حضور در محضرخانه از قاتل فرزندش اعلام رضایت کرده است.

گفتگو با مادر اصلی شیما صباگردی مقدم

در مورد علت گذشت خود از بهلول توضیح دهید.

نمی خواستم رضایت دهم و اصلا چنین قصدی نداشتم.پدر شیما شناسنامه نداشت و ما وکیل گرفته بودیم که برای اخذ شناسنامه او اقدام کنیم تا بتواند در پرونده شیما دادخواست دهد.پسرم به من گفت برای انجام کارهای قانونی شناسنامه باید به محضرخانه برویم.من هم سواد درست و حسابی ندارم و رفتم و اوراقی را امضا کردم.بعد که برگشتم پسر بزرگم به من گفت که چرا بابت قتل شیما رضایت دادی؟ من از این رضایت پشیمانم و دلم می خواهد تا پای جان تلاش کنم که رضایتم را پی بگیرم.

پدر شیما هم رضایت داد؟

نه او شناسنامه ندارد.گفتند باید اول کار شناسنامه درست شود تا بتواند در پرونده دادخواست دهد.

اما ما شنیده بودیم که شما با وعده دیه یک میلیاردی رضایت دادید.

بله از اول به ما این وعده را داده بودند که یک میلیارد تومان پول می دهند تا رضایت بدهیم.اما من قبول نکردم.تا الان هم هزار تومان هم ندیدم و اصلا هم پول نمی خواهم.جگرم با قتل شیما آتش گرفت و نمی توانم با پول معاوضه کنم.

چه شد شیما را به خانواده صباگردی مقدم سپردید؟

به خاطر بدبختی و نداری! شیما فرزند هفتم،هشتم من بود.نوزاد بود که من را به خاطر مقدار خیلی کمی مخدر؛چیزی اندازه یک نخود بازداشت کردند.من با برادرم تماس گرفتم و با خانمش به بازداشتگاه آمدند و شیما را بردند.بعد او را به خانواده مقدم سپرده بودند تا من از بازداشتگاه برگشتم.فقط بیست روز در بازداشت بودم اما در همان بیست روز شیما تپل شده بود و حسابی به او رسیده بودند.آنها فرزند نداشتند و شیما را خیلی دوست داشتند.دلشان می خواست که شیما در کنارشان بماند.من هم به برادرم گفتم با تمام وجودم راضی هستم چون پدر و مادر بهتری برای او هستند.

بعد از آن هیچ وقت سراغش را نگرفتید؟

خیالم بابت شیما راحت بود اما چند باری سراغش را گرفتم.می گفتند دنبالش نگرد چون او مرده است.چند سالی بود شک داشتم زنده است یا مرده.اما بعدا فهمیدم زنده بوده و این اواخر به قتل رسید.

وقتی خبر قتل را شنیدید چه عکس العملی داشتید؟

پدرخوانده شیما سراغمان آمد.از طریق برادرم ما را پیدا کرد و با گریه و ضجه ماجرا را برایمان تعریف کرد.جگر ما هم سوخت و

برای همین خیلی ناراحتم که رضایت دادم.

ماجرای قتل شیما صباگردی مقدم چه بود؟

 26 مرداد سال 98 رسیدگی به پرونده ناپدید شدن دختر 15 ساله ای به نام شیما با شکایت پدر و مادر او در دستور کار پلیس قرار گرفت.

بررسی ها حکایت از آن داشت که شیما آخرین بار در ترمینال اتوبوسرانی آرژانتین دیده شده و تصویر او موقع خرید از یک مغازه در دوربین مدار بسته ضبط شده بود.

همین سرنخ کافی بود که تحقیقات از راننده های ترمینال آغاز شود و چند نفر از آنها اظهار داشتند که آخرین بار شیما را در حال صحبت کردن با یک مرد میانسال به نام بهلول دیدند.به این ترتیب بهلول که گاهی با خودروی خود در ترمینال مسافر کشی می کرد دستگیر شد.

بهلول در اولین دستگیری به قتل و آدم ربایی اعتراف نکرد

بهلول 62 ساله در اولین تحقیقات گفت: «آن روز شیما به عنوان مسافر سوار ماشین من شد اما او را به مقصد رساندم و دیگر از سرنوشت او اطلاعی ندارم.»

اما در ادامه تحقیقات ظن ماموران به بهلول بیشتر شد و با گذشت بیش از یک سال از وقوع حادثه لب به اعتراف گشود و پرده از راز جنایت هولناک خود برداشت و به قتل شیما اعتراف کرد.

متهم در اعتراف خود گفت: شیما را اغفال کرده و به خانه خود برده بود.سپس مدتی او را در خانه خود حبس کرده و برای اینکه راز آدم ربایی او فاش نشود،شیما را خفه کرده و جسد او را در باغچه صاحبخانه خود دفن کرده بود.

با اعتراف متهم،پرونده با صدور کیفرخواست از دادسرای جنایی تهران به دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع شد.متهم به زودی در شعبه هفتم این مرجع قضایی، برای دفاع از خود پای میز محاکمه خواهد رفت.

پدر و مادر شیما تقاضای قصاص دارند

زمانی که شیما نوزاد بود توسط پدر و مادر خود به خانواده صباگردی مقدم سپرده شد و آنها سرپرستی شیما را بر عهده گرفته و او را بزرگ کردند.در این سال ها خانواده صباگردی مقدم،پدر و مادری دلسوز و مهربان برای شیما بودند که اگر پیگیری های آنها نبود شاید راز قتل شیما هرگز فاش نمی شد.

حالا هم این پدر ومادر در تلاشند که تقاص خون به ناحق ریخته شیما را بگیرند اما ولی دم پدر و مادری هستند که شیما را به دنیا آوردند.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا شیما صباگردی مقدم بهلول قتل رضایت اخبار حوادث دیه قاتل رضایت بهلول یک میلیاردی سهام عدالت قیمت خودرو کرونا قیمت بازار آزاد فال قیمت دلار ریحانه پارسا ریحانه پارسا برهنه ریحانه پارسا اینستاگرام شیما صباگردی مقدم پدر و مادر قتل شیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی

مهدی بیک اوغلی- روزنامه اعتماد-در روز‌هایی که توجه افکار عمومی ایرانیان تحت تاثیر رخداد‌های منطقه‌ای و حمله ایران به اسراییل قرار داشت، خبر صدور حکم علیه توماج صالحی طول و عرض شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها را در نوردید. حکم افساد فی‌الارض توماج در شرایطی توسط دادگاه انقلاب اصفهان صادر شده بود که سال قبل، از این اتهام تبرئه شده و حکم پرونده او به دیوان ارسال شده بود. دیوان، اما ایراداتی را به حکم توماج وارد دانسته و از دادگاه درخواست کرده ضمن برطرف کردن این ایرادات، عفو رهبری را نیز در حکم صادره لحاظ کند. اما در شرایطی که در حالت طبیعی این حکم باید اصلاح می‌شد و با عفو رهبری پرونده توماج با حکم تعدیل شده مواجه می‌شد، ناگهان خبر رسید که دادگاه حکم افساد فی‌الارض توماج را محرز دانسته و رای به افساد فی‌الارض و اعدام او داده است. با افزایش انتقادات از این حکم، مرکز رسانه‌ای دستگاه قضا با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این حکم در دستگاه قضایی بررسی شده و احتمال نقض آن وجود دارد. در ادامه، اما تحلیلگران ابهامات و پرسش‌هایی را در خصوص این حکم مطرح کردند. اینکه چرا عفو رهبری در خصوص این پرونده اعمال نشده است؟ چرا علی‌رغم اعلام نظر دیوان، دادگاه انقلاب اصفهان تلاشی برای اصلاح حکم و تعدیل آن صورت نداده است؟ با توجه به اهمیت پرونده، «اعتماد» گفت‌وگویی را با مصطفی نیلی یکی از وکلای پرونده توماج برنامه‌ریزی کرده تا درباره ابعاد و زوایای گوناگون این حکم بحث کند. نیلی معتقد است با توجه به اینکه پرونده توماج مرتبط با رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و قبلا دادگاه افساد فی‌الارض را بلاموضوع دانسته بنابراین صدور حکم اعدام در این پرونده نسبتی با قانون و واقعیت‌های حقوقی ندارد.

صدور حکم اعدام برای توماج صالحی بازخورد‌های انتقادی فراوانی در افکار عمومی داشته است. درباره چرایی صدور این حکم توضیح می‌دهید؟

حکم اعدام توماج به تازگی صادر شده و برای بررسی تخصصی‌تر ابعاد دقیق‌تر آن به زمان بیشتری نیاز است. اما به‌طور کلی می‌توان گفت که دیوان عالی کشور سال گذشته، رای شعبه نخست انقلاب اصفهان را نقض کرده و معتقد بود عناوینی که علیه توماج صادر شده مشترک است و این عناوین مشترک باید یکی شود. ضمن اینکه بر اساس رای دیوان اعمال عفو سال ۱۴۰۱ رهبری نیز می‌بایست برای توماج صالحی اعمال شود. اما متاسفانه در روندی عجیب پس از اینکه دیوان، پرونده را به دادگاه انقلاب اصفهان بازگرداند، پس از برگزاری جلسه دادگاه با یک چنین رایی مواجه شدیم.

آیا مسوولان دادگاه انقلاب اصفهان، استدلالی برای صدور این حکم مطرح کرده‌اند. با توجه به اینکه مسوولان قضایی اعلام کرده‌اند عفو رهبری در خصوص همه پرونده‌ها اعمال شده، چرا در خصوص توماج این عفو لحاظ نشده است؟ آیا پس از موعد عفو رهبری رخدادی شکل گرفته است؟

کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد. (در پرونده پس از آزادی ایشان من وکیل نیستم)، اما صدور حکم اعدام و این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد. بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد. در حالی که در رای قبلی شعبه اصفهان، توماج از اتهام افساد فی‌الارض تبرئه شده بود و مبتنی بر تبصره آن رای داده شده بود، دیوان در خصوص همان رای حداقلی هم نقد داشت و معتقد بود باید اصلاح شود، پس از ایراد دیوان و بازگرداندن پرونده، بدون توجه به رای دیوان و با اعلام اینکه رای دیوان ارشادی است، دوباره به پرونده رسیدگی شد و رای به افسادفی‌الارض توماج صالحی داده و حکم اعدام صادر شد.

با چه استدلالی عفو رهبری در حکم صادره دادگاه انقلاب اصفهان، لحاظ نشده است؟

این استدلال را دارند که اتهام افسادفی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود. یکی از موارد جدا شده، افسادفی‌الارض است. در حالی که در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج تبرئه شده بود شامل عفو رهبری می‌شد، اما امروز رای به افسادفی‌الارض داده‌اند و با این رای اعلام کرده‌اند، پرونده توماج ذیل عفو رهبری قرار نمی‌گیرد.

روند رسیدگی پس از صدور حکم اعدام چگونه خواهد بود؟ آیا اقدام به فرجام‌خواهی خواهید کرد؟

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.
کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد.


این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد؛ بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد.


قضات این استدلال را دارند که اتهام افساد فی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود.


در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج از فسادفی‌الارض تبرئه شده بود و شامل عفو رهبری می‌شد.

دیگر خبرها

  • رضایت ده روسی از نگرش پاتریسیو در رختکن؛ احتمال تمدید قرارداد او به عنوان دروازه‌بان ذخیره
  • استفاده از ظرفیت نخبگان موجب توسعه می‌شود
  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ
  • مجازات اعدام چقدر بازدارندگی دارد؟
  • مادر قاتل آگهی مفقودی بچه را منتشر کرد!
  • ویدیوی محسن افشانی برای توماج صالحی: اعدام خواهد شد!
  • دختر شاعر فلسطینی مانند پدرش کشته شد
  • (ویدئو) تصاویری از روش ترسناک اعدام در کره شمالی
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی
  • ژست برنده اکبرپور در خوش و بش با سپاهانی‌ها!