Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاش امارات و ترکیه برای عادی سازی روابط خود با یکدیگر پس از گذشت چند سال از تیرگی و سردی روابط سخت توجه ناظران و تحلیلگران امور منطقه را به خود مشغول کرده است.

به گزارش مشرق، اخیراً محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی به ترکیه سفر کرد. سفرمحمد بن زاید به ترکیه و دیدارش با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور بعد از یک دهه قطع روابط سیاسی بین دو کشور صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سفر اخیر ولیعهد ابوظبی به ترکیه، چند توافق مهم میان ترکیه و امارات به امضا رسید.

سال ۲۰۱۱ و شکل گیری اعتراضات در جهان عرب تحت عنوان بهار عربی، نقطه‌ی شروع اختلافات عمیق میان دو کشور ترکیه و امارات بود. این دو کشور از سال ۲۰۱۱ تقریباً در هر نقطه از درگیری‌های منطقه‌ای در نقطه مقابل یکدیگر بوده‌اند.

ترکیه و امارات درگیر تنش سیاسی-نظامی نیابتی بین شاخ آفریقا و شرق مدیترانه هستند. فراتر از این، رقابت آنها همزمان در واشنگتن و بروکسل، گفتمان رسانه‌های جهانی، صنعت انرژی و اخیراً بنادر و دریای آزاد هم جریان دارد.

رهبران ترکیه و امارات به طور متناقضی از این تقابل بهره سیاسی برده‌اند به طوری که عملاً از آن برای تقویت مواضع داخلی و بین‌المللی خود استفاده می‌کنند. مقابله با ترکیه برای امارات متحده عربی درهای جدیدی را به منظور اتحاد با بازیگران غربی از جمله کشورهای اروپایی مانند فرانسه و یونان باز کرده است.

ضمن اینکه این کشور همزمان موقعیت خود را در واشنگتن را هم ارتقا بخشیده است. آنکارا برای رای‌دهندگان ترک تصویری خصمانه از امارات به تصویر کشیده است و این طور وانمود می‌کند که این کشور به دنبال تضعیف قدرت ترکیه است.

امارات و ترکیه در سالهای اخیر تقریباً در تمام جبهه‌ها مواضعی علیه یکدیگر داشته اند. در مصر، ترکیه پس از کودتای نظامیان علیه اخوان‌المسلمین روابط دیپلماتیک خود را با قاهره قطع کرد، در حالی که امارات یکی از متحدان مهم دولت فعلی مصر و یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاران خارجی در این کشور به شمار می‌رود امارات و ترکیه در سالهای اخیر تقریباً در تمام جبهه‌ها مواضعی علیه یکدیگر داشته اند. در مصر، ترکیه پس از کودتای نظامیان علیه اخوان‌المسلمین روابط دیپلماتیک خود را با قاهره قطع کرد، در حالی که امارات یکی از متحدان مهم دولت فعلی مصر و یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاران خارجی در این کشور به شمار می‌رود.

در لیبی هم ترکیه و قطر حمایت خود را از فائز سراج، رهبر دولت وفاق ملی لیبی که نماینده اخوان‌المسلمین در این کشور است اعلام کردند و در سوی دیگر، امارات و عربستان مواضعی در حمایت از خلیفه حفتر اتخاذ نمودند.

در ماجرای بحران قطر نیز، زمانی که عربستان، امارات، بحرین و مصر به تحریم قطر پرداختند، ترکیه در حمایت از قطر، مایحتاج این کشور را تامین کرده، حریم هوایی خود را به روی قطر بازگذاشت و نیروهای نظامی برای تامین امنیت قطر، به دوحه اعزام کرد.

آنچه جالب توجه می‌نماید تلاش دو کشور برای عادی سازی روابط خود در روزهای اخیر است. در ۲۴ نوامبر سال جاری ولیعهد ابوظبی پس از یک دهه اختلاف، به ترکیه سفر کرد، دیداری که نقش مهمی در از سرگیری روابط دیپلماتیک دو کشور دارد.

آنکارا نیاز قابل توجهی به جذب سرمایه گذاران خارجی دارد. امارات ترکیه را مقصد مطلوبی برای سرمایه‌گذاری منطقه‌ای می‌داند. شیوع ویروس کرونا و ضربات اقتصادی، تنوع در منابع درآمدی و سرمایه گذاری را ایجاب کرده و ترکیه می‌تواند یکی از مقاصد جدید سرمایه گذاری باشد.

تلاش های اردوغان برای پیوستن ترکیه به اتحادیه‌ی اروپا کاملاً با شکست مواجه شده است و این امر سبب شده تا نگاه سیاستگذاران ترکیه مجدداً معطوف به منطقه شود تا متحدانی قدرتمند برای خود ایجاد کنند تلاش های اردوغان برای پیوستن ترکیه به اتحادیه‌ی اروپا کاملاً با شکست مواجه شده است و این امر سبب شده تا نگاه سیاستگذاران ترکیه مجدداً معطوف به منطقه شود تا متحدانی قدرتمند برای خود ایجاد کنند.

در بعد کلان، پیروزی دموکرات‌ها در کاخ سفید و حضور جو بایدن در راس قدرت ایالات متحده آمریکا، شرایطی را در خاورمیانه رقم زده است که کشورها ناگزیر از حذف حداکثری پرونده‌های اختلافات هستند.

به همین دلیل، سفارت امارات در ترکیه مجدداً آغاز به فعالیت کرده است، هلدینگ توسعه‌ی ابوظبی با همکاری صندوق ثروت ترکیه قراردادهای تجاری امضا کرده اند و قراردادهای سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه‌ی فناوری های پیشرفته و انرژی در ماه گذشته میان دو کشور منعقد شده است. امارات یک صندوق برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک در ترکیه، از جمله در حوزه‌های سلامت و انرژی، اختصاص داده است.

با وجود آنکه مقامات ترکیه و امارات در مقطع کنونی نیاز به برقراری ارتباطات به ویژه ارتباطات اقتصادی با یکدیگر دارند اما به نظر می‌رسد روابط دو کشور در بهترین حالت روابطی تاکتیکی خواهد بود و نه راهبردی با وجود آنکه مقامات ترکیه و امارات در مقطع کنونی نیاز به برقراری ارتباطات به ویژه ارتباطات اقتصادی با یکدیگر دارند اما به نظر می‌رسد روابط دو کشور در بهترین حالت روابطی تاکتیکی خواهد بود و نه راهبردی.

در خصوص پرونده جنبش اخوان المسلمین به عنوان یک جریان ایدئولوگ فرامرزی همسو با سیاست های آنکارا و تأثیر مناسبات جدید ترکیه بر این پرونده نیز ابهامات زیادی وجود دارد که با جزئیات توافق میان ترکیه و امارات ارتباط مستقیم دارد. مقامات اخوان در حال حاضر منتظر هستند تا ببینند ترکیه مناسبات خود با اخوانی‌ها را با وجود همگرایی با ابوظبی حفظ خواهد کرد یا نه.

اما تحلیلگران اعتقاد دارند که ائتلاف عمیق آنکارا با اخوانی‌ها و منافع راهبردی بین‌المللی ترکیه در نتیجه این ائتلاف عمیق‌تر از آن است که اردوغان آن را با سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری امارات در این کشور معاوضه کند. به باور ناظران بسیاری از متغیرهای منطقه ای دو طرف را وادار به بررسی مجدد در محاسبات خود کرد.

طنابی که ابوظبی برای خروج ترکیه از بحران اقتصادی به طور ناگهانی آویزان کرده نیاز به اعتماد دارد و به اعتقاد ناظران هنوز زود است در مورد استحکام و دوام آن قبل از آزمایش صحبت کرد. بسیاری بر این باورند که ابوظبی پس از ناکام ماندن راه حل های سیاسی برای برون رفت از بحران های منطقه، تصمیم گرفت برای حل اختلافات خود با مخالفان به رویکرد اقتصادی روی آورد.

آیا نزدیکی امارات و ترکیه به آشتی واقعی منتهی خواهد شد یا دو طرف تمایل دارند فرصتی را برای آزمایش نظریه «مصالحه با وجود اختلافات» فراهم کنند، نظریه ای که اردوغان در روابط خود حتی با مسکو که با سیاست های آن در سوریه و اوکراین مخالف است و همینطور با واشنگتن، استفاده کرده است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت ترکیه امارات متحده عربی رجب طیب اردوغان سفارت امارات اخوان المسلمین جو بایدن خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت اخوان المسلمین ترکیه و امارات امارات و ترکیه سرمایه گذاری دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۶۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟

با امضای چند تفاهم‌نامه میان سازمان منطقه آزاد کیش و سرمایه‌گذاران خارجی، توسعه‌ همکاری‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و گردشگری میان جزیره کیش و کشور ترکیه وارد فاز اجرایی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، زیبایی کیش، شرایط آب وهوایی، شهرسازی جذاب، دسترسی به دریا، قوانین گمرکی در حوزه تولید، واردات وصادرات و امکانات مناسب از جمله مواردی است که به گفته هیات کشور ترکیه باعث علاقمندی سرمایه گذاران وتجار ترک به فعالیت در جزیره کیش شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش جمعه در نشست امضای این تفاهمنامه‌ها با بیان اینکه جزیره کیش به واسطه شرایط آب وهوایی می‌تواند در فصول سرد ترکیه میزبان گردشگران این کشور باشد، گفت: با تو جه به این تفاوت آب وهوایی، دو طرف می‌توانند نقش مکمل درگردشگری وتبادل گردشگر را ایفا کنند.

رحیم سرهنگی با اشاره به شرایط راهبردی و موقعیت جزیره کیش و ارتباط آن با کشورهای حوزه خلیج فارس ودریای عمان ، گفت: که این شرایط، جزیره کیش را به مرکزی برای تجارت بین المللی تبدیل می‌کند.

وی با استقبال از برقراری روابط اقتصادی، تجاری و گردشگری با ترکیه گفت: همسایگی و قرابت فرهنگی از عواملی است که می‌تواند باعث تقویت ارتباطات تجاری کیش وترکیه شود و درشرایطی که کشورها در تلاشند به قطب‌های تجاری تبدیل شوند ایجاد منافع مشترک می‌تواند کیش وترکیه را به قطب تجاری تبدیل کند.

درادامه این نشست نمایندگان شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران ترکیه ضمن تقدیر از میزبانی شایسته جزیره کیش، وجود مزیت‌های اقتصادی این جزیره را بسیار ارزشمند برشمردند ودرباره اجرای فعالیت های تولیدی، برگزاری رویدادها وجشنواره‌ها و ایجاد نمایشگاهی از برندهای ترک اعلام آمادگی کردند.

زیبایی کیش، شرایط آب وهوایی، شهرسازی جذاب، دسترسی به دریا، قوانین گمرکی درحوزه تولید، واردات وصادرات و امکانات مناسب از جمله مواردی است که به گفته هیات کشور ترکیه باعث علاقمندی سرمایه گذاران وتجار ترک به فعالیت در جزیره کیش شده است.

گفتنی است درپایان این نشست تفاهم نامه همکاری بین امین میرزایی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش و سلمان اردوغان نماینده انجمن موسیاد تهران با هدف افزایش مراودات در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و گردشگری امضاء شد.

نگاهی به کیش به عنوان یک ظرفیت عظیم گردشگری

کیش یکی از جزایر هجده گانه ایران در خلیج همیشه فارس به واسطه ایجاد زیرساخت های گردشگری هم اکنون با 30 نوع خدمت توریستی یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران اسلامی بوده و در دل خود جاذبه هایی با قدمت هزاران ساله تا مدرن ترین تفریحات دریایی، هوایی، ساحلی و طبیعی را جای داده است.

برخلاف تصور جزیره کیش جاذبه های تاریخی متعددی در دل خود جای داده که شهر زیر زمینی کاریز با 2 هزار سال قدمت و شهر تاریخی حریره با بیش از یک هزار سال توانسته جایگاه ویژه ای در دل گردشگران علاقه مند به تاریخ باز کند.

از طرفی مرجان‌های کف دریا و تنوع گونه‌های مختلف جانواران، آبزیان و پوشش گیاهی و درختان آن باعث شده که این جزیره همچون نگینی درخشان در دل گردشگران طبیعت دوست باشد که نظاره و گشت گذار در طبیعت جزیره، کلبه هور، پارک های ساحلی سیمرغ، مرجان، اسکله تفریحی، پارک آهوان و دلفین ها، غواصی در دل آب های نیلگون برای دیدن مرجان ها و انواع آبزیان ساعت ها می تواند آنها را از فکر و خیال زندگی شهری دور کند.

حدود 20 مرکز خرید و بازار بزرگ، تم پارک سنتر (سفر به عصر دایناسورها)، مجموعه پارک زمستانی پنگوئن، تله کابین، تفریحات دریایی همچون پاراسل، شاتل، بانان، فلای برد، اسکی روی آب با قایق و کابل، عکاسی زیر و روی آب و قایق های تند از دیگر امکانات گردشگری کیش است.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • حماس خواستار قطع روابط کشور‌ها با رژیم صهیونیستی شد
  • استقبال حماس از تعلیق مبادلات تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • این کشور همه فعالیت‌های تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟