Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سعید الهی» با اشاره به برخی رفتارهای منفعت‌طلبانه از سوی برخی فعالان حوزه سینما گفت: تا وقتی سینماگران تن به قانون ندهند و همواره در مسیر تامین‌ منافع خود قدم بردارند، هیچ چیزی اصلاح نمی‌شود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، این کارشناس سینما با حضور در برنامه تلویزیونی «هفت» درباره حواشی اخیر پروانه نمایش برخی فیلم‌ها اظهار کرد: در سینمای ایران چون زیرساخت‌های قوی برای اکران نداریم، شورای صدور پروانه ساخت متناسب با ظرفیت نمایش مجبور به کنترل آثار است والّا فیلمسازان شرایط اجتماعی و سیاسی کشور را می‌شناسند و نیاز چندانی به ممیزی ندارند مگر اینکه دچار خطا و ناآگاهی درباره موضوعی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: اعضای شورای پروانه ساخت در این‌ موارد با فیلمسازان تعامل دارند و سعی و تلاش می‌کنند تا فیلمنامه‌ای که زاییده ذهن فیلمساز است، به هر نحو ساخته شود؛ اما وقتی این فیلم ساخته شد، این حاکمیت است که باید نقش خود را در قبال جامعه به درستی ادا کند؛ این قضیه هم فقط مخصوص کشور ایران نیست. همه جای دنیا چنین شورایی وجود دارد و فقط شیوه‌ها و روش‌ها متفاوت است.

الهی ادامه داد: البته شورای صدور پروانه نمایش بعد از سال‌ها قطعا به تجدیدنظر در آیین‌نامه‌ها نیاز دارد، چرا که در قبال ارائه محصولات فرهنگی مسئول است و باید متناسب با شرایط روز محصولی را که برای سلامت جامعه مفید است، عرضه کند.

این کارشناس سینما تصریح کرد: این موضوع به عنوان یکی از وظایف ذاتی حاکمیت برای حفظ حقوق عامه مردم است نه ضایع‌کردن حق سینماگران به عنوان بخشی از مردم.

وی ادامه داد: این دغدغه که شاید شورای صدور پروانه نمایش متکی بر سلایق است نیز اهمیت دارد. اگرچه زمانی‌که آیین‌نامه‌ها را به عنوان اسناد قانونی مطالعه کردم، متوجه شدم تمام موارد در آیین‌نامه‌ها پیش‌بینی شده است تا سوتفاهم کمتری ایجاد شود.

او تاکید کرد: طبق ماده چهار آیین‌نامه و ماده شش دستورالعمل پروانه نمایش،  اگر فیلمی در دولت سابق پروانه نمایش گرفته باشد، دولت جدید این اجازه را دارد که آن فیلم را دوباره مورد بررسی قرار دهد. و جالب اینکه این نکته مربوط به سال 82 و روی‌کار آمدن دولت اصلاحات است نه الان!

 الهی یادآور شد: فیلمسازان ما، سرمایه‎‌هایشان را در ساخت یک اثر مصرف می‌کنند و قطعا حق دارند که نگران و حتی در قبال اجرای قوانین عصبانی باشند اما نامه‌نگاری غیرمحترمانه با وزیر ارشاد را در هیچ دولتی نمی‌پذیرم.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه سینمای ایران تا تن به قانون‌مداری ندهد، دچار همین فضای چالشی خواهد بود، گفت: کسانی در فضای سینمای کشور هستند که اندک‌اند ولی قدرت مدیریت هزاران فعال سینمایی را دارند. اینها که جنس‌شان مبتنی بر منافع و سرمایه و سوداگری‌ست اتفاقا همان گروه فشار بر مدیران سینما هستند که با زیاده‌خواهی بیانیه‌های سیاسی می‌دهند و حتی مانند 8 سال گذشته گاهی ترجیح می‌دهند سکوت کنند!

وی افزود: اتفاقات این روزها و حواشی اخیر شبیه همان اتفاقات سال 90 است که منجر به تعطیلی خانه سینما شد. روح بی قانونی این روزها به ویژه در لحن برخی اتحادیه‌های صنفی بیداد می‌کند و راه چاره، فقط دوری از بی‌قانونی و گرایش به سمت تعامل است تا از فضای سوتفاهم دور شویم. باید دقت کنیم که در این نامه‌نگاری‌ها، دغدغه صنفی به معنای واقعی دیده نمی‌شود.

او گفت: گروه فشار در این دولت جریان سرمایه‌داری و منفعت طلب است.

«محمد درمنش» نیز در برنامه تلویزیونی «هفت» گفت: مدیران حاضر در عرصه فرهنگ و هنر دو دسته‌اند. عده‌ای شهاب‌سنگی‌اند و می‌خواهند همه چیز را کن‌فیکون کنند. دسته دوم مدیران شکوفا هستند. مدیرانی که اهل فن‌اند و شرایط را خوب می‌دانند و می‌توانند در طول سال‌ها کارهای مهمی را انجام دهند.

او اظهار داشت: زمانی که دولت جدید آمد و جناب خزاعی رئیس سازمان سینمایی شد، من خیلی خوشحال شدم. چون ایشان سینماگر و مدیر فرهنگی قابلی است. اما باید بدانیم روح حاکم بر فرهنگ و هنر کشور -شامل مدیران و اصناف- همه چیز را کنترل می‌کند و اجازه کار را سلب می‌کند. و در این بین، بیشترین قدرت را گروه های فشار دارند که روح حاکم را مدیریت می‌کنند و نیز دلواپسان که هنوز در پشت پرده سینما حضور دارند.

انتهای پیام //

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر سینمای ایران اجتماعی و سیاسی اعضای شورای ذهن جامعه ایران سلامت حقوق دولت دولت اصلاحات سرمایه خانه سینما پشت پرده آیین نامه اجتماعی و سیاسی ایران ذهن قانون سعید الهی شورای صدور پروانه پروانه نمایش آیین نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۸۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟

حضور بازیگران سینما و تلویزیون، روی صحنه تئاتر، طی سال‌های اخیر، با موجی از واکنش‌های متفاوت مواجه بوده است. عده‌ای این حضور را غنیمت شمرده و آن را به نفع مصادیقی، چون جریان اقتصادی تئاتر نسبت دادند و در مقابل، برخی این حضور را ناامن دانسته و ساحت نمایش و صحنه را مبرا از آن رخداد‌هایی که مقابل دوربین سینما و تلویزیون می‌گذرد، می‌دانند.

خاک صحنه دامن‌گیر است

این تقابل طی سالیان اخیر، همواره به محلی در جهت مناقشه دو گروه تبدیل شده است، اما کفه قضاوت همواره به نفع موافقان این حضور، سنگینی کرده است علی‌الخصوص آن‌که طی ماه‌های اخیر، اخباری مبنی بر حضور اینفلوئنسر‌ها روی صحنه نمایش حسابی خبرساز شده بود. در چنین شرایطی استدلال موافقان حضور بازیگران سینما و تلویزیون در تئاتر این بود که در این زمینه، آیا حضور بازیگر حرفه‌ای موجه است یا حضور اینفلوئنسرها؟

بسیاری از بازیگرانی که امروز به ستاره‌های دنیای سینما، شبکه نمایش خانگی و تلویزیون تبدیل شده‌اند، از تئاتر شروع کرده‌اند و خاستگاه تئاتری دارنددر حال حاضر بازیگرانی، چون فرهاد آئیش، صابر ابر، بهرام افشاری، نادر فلاح، بهنام تشکر، کوروش سلیمانی، رامین ناصرنصیر، امیرحسین فتحی، نورا هاشمی، صدف اسپهبدی، محمد نادری نمایش‌هایی را به روی صحنه دارند؛ حضور بازیگران شناخته‌شده دیگر به پای ثابت تقویم سالیانه کشور تبدیل شده به‌گونه‌ای که در هر برهه زمانی در طول سال، بازیگران چهره‌ای را یافت می‌کنیم که نمایش‌هایی را به روی صحنه دارند.

لازم است به این نکته مهم اشاره کنیم که بسیاری از بازیگرانی که امروز به ستاره‌های دنیای سینما، شبکه نمایش خانگی و تلویزیون تبدیل شده‌اند، از تئاتر شروع کرده‌اند و خاستگاه تئاتری دارند و اکنون که پس از مدتی، دوباره به صحنه تئاتر بازگشته‌اند، نمی‌توان این ایراد را بر آنها وارد دانست که چرا خود را به هنر نمایش سنجاق می‌کنند. خاک صحنه دامن‌گیر است و اگر باید انتقادی را به این دسته از بازیگران وارد دانست، باید عنوان کرد که چرا در طول این مدت، در عرصه نمایش کم‌کاری داشته‌اند.

فارغ از این اتفاق، اگر بازیگری، خاستگاه تئاتری نداشته باشد و حالا به هر دلیلی درصدد تجربه‌اندوزی در این عرصه است، چرا باید جلوی این حضور را گرفت؟ نخست آن‌که تمرینات منحصر تئاتر سبب کسب مهارت‌های نوین و متفاوتی در آن بازیگر می‌شود که در ادامه مسیر بازیگری او تاثیرات مثبتی به همراه خواهد داشت.

چندین نمایش وجود دارند که از هیچ بازیگر چهره‌ای استفاده نکرده و بنابراین فضا برای کسانی که منحصرا فعالیت خود را در تئاتر دنبال می‌کنند به راحتی فراهم استثانیا سبب رونق اقتصادی تئاتر می‌شود که در تمام این سال‌ها به‌عنوان پاشنه آشیل نمایش مطرح بوده و ناملایمات بسیاری را در این هنر اصیل رقم زده است. ثالثا، هر نمایشی، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده دارد. با توجه به حساسیت‌های بالایی که در این زمینه وجود دارد و البته وسواسی که به ویژه در نگاه کارگردان موجود است، نمی‌توان این‌گونه اندیشید که یک بازیگر با هر قابلیتی که داشت، می‌تواند به روی صحنه رفته و اساسا شایستگی چنین حضوری را ندارد چرا که تمام این موارد، از فیلتر کارگردان و دیگر صاحبان نمایش عبور کرده و چیزی به دلخواه بازیگر رقم نمی‌خورد.

فارغ از تمامی این موارد، هم‌اکنون چندین نمایش وجود دارند که از هیچ بازیگر چهره‌ای استفاده نکرده و بنابراین فضا برای کسانی که منحصرا فعالیت خود را در تئاتر دنبال می‌کنند به راحتی فراهم است و اینکه برخی عنوان می‌کنند حضور سلبریتی‌ها، محدود شدن فضای کاری هنرمندان عرصه تئاتر را تشدید می‌کند، منطق درستی نداشته و نمی‌توان بر آن تکیه کرد.

«حضور سلبریتی‌ها در عرصه تئاتر تاکنون منتج به اتفاق‌های خوبی شده که مهمترین آن، فروش بالای آن آثار بوده که اقتصاد این هنر را در طول سال با افزایش قابل‌توجهی همراه کرده و سبب می‌شود تا سانس‌های برخی از این نمایش‌ها تا روز‌های متوالی رزرو شده و سالن‌ها پر شوند»

هنر تئاتر در کشور، نسبت به سینما و شبکه نمایش خانگی، از برخی محدودیت‌های بعضا تاریخی رنج می‌برد. در طول این سال‌ها تلاش‌های بسیاری صورت گرفته تا بسیاری از این محدودیت‌ها مرتفع شود. رویکردی که قطعا با استقبال دوستداران و دلسوزان این هنر همراه است بنابراین نباید با ایراداتی از این دست، زمینه فعالیت در این عرصه را محدود کرد و مخاطب را نسبت به این هنر، دلسرد کرد. حداقل امروز که هنر نمایش، تلالویی ویژه در حیات پساکرونایی خود دارد، باید با همبستگی و دلسوزی، زمینه اعتلای بیشتر هنر تئاتر در کشور را رقم زد و موانع پیش‌رو را عقلانی و حساب‌شده مرتفع کرد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • طرح نهضت ملی مسکن رضوانشهر در مرحله صدور پروانه
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است