Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: این روزها اتیسم در دنیا دیگر مسئله منحصربه‌فرد و پیچیده‌ای نیست، بلکه یک اختلال است که بسیاری از جوامع وجود آن را فهمیدند و افراد درگیر با آن را نیز درک کردند. در این روزها دیگر افراد مبتلا به این اختلال دنبال راهی برای ارتباط و ورود به جامعه می‌گردند تا بتوانند برای جامعه خود مفید باشند و فرصت ظهور پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرصتی که جوامع معمولاً سخت در اختیار این افراد قرار می‌دهند، اما هیچ سد آهنی و غیر قابل شکستنی برای این افراد وجود ندارد.

یزدان مرعشی‌پور یکی از افراد مبتلا به طیف آسپرگر است که توانسته راه خود را در هنر بیابد. او که متولد سال ۱۳۷۸ است، با رقص قلم بر روی کاغذ توانسته استعداد خود را نشان دهد و این روزها موفق به برگزاری اولین نمایشگاه نقاشی انفرادی خود نیز شده است.

این هنرمند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره چگونگی ورود به دنیای نقاشی می‌گوید: در دوران کودکانی یک طرح صاف را نمی‌توانستم بکشم و هیچ علاقه‌ای به نقاشی نداشتم، اما ناگهان جرقه‌ای در ذهن من زده شد و به طراحی علاقه‌مند شدم. در این راه با کمک مربی‌ام توانستم طرح‌های مختلفی را بکشم. طراحی برای من حس آرامش دارد، در زمانی که نقاشی می‌کنم آنقدر در آن غرق می‌شوم که حتی اگر کسی من را صدا کند نیز نخواهم شنید. نقاشی به من آرامش داد و از استرس رها کرد، از طرفی احساس بیکاری نیز ندارم و حس می‌کنم که کار مفیدی را انجام می‌دهم.

مرعشی‌پور با اشاره به نمایشگاه آثار خود، ادامه می‌دهد: در این نمایشگاه نزدیک ۳۰ اثر وجود دارد که در موضوعات اصلی آن حیوانات و طبیعت است. نقاشی‌ها بیشتر از تخیل و حس خودم نشأت می‌گیرد، به همین دلیل از حیوانات در کار خود زیاد استفاده می‌کنم؛ حیوانات به من آرامش خاصی می‌دهند. همچنین از طبیعت نیز در خلق آثار الهام بسیاری گرفتم. از طرفی سعی می‌کنم در کارهایم از رنگ‌های شاد استفاده کنم و از طیف رنگ‌های آبی، قرمز و زرد بیش از هر رنگ دیگری استفاده کرده‌ام.

او درباره طیف آسپرگر نیز توضیح می‌دهد: آسپرگر بیماری کمتر شناخته شده در جهان است و افرادی که با آن درگیر هستند معمولاً رفتارهای کلیشه‌ای دارند. تنهایی برای این افراد بسیار بد است و باید در اجتماع باشند و سرکار بروند. آن‌ها باید بتوانند کسب درآمد داشته باشند و حساب و کتاب را یاد بگیرند. از سه سالگی خانواده من متوجه اختلال من شدند، اما همواره در مدرسه رفتم و سعی کردم در اجتماع حضور داشته باشم. اما دانشگاه برای من حس غریبی داشت و همیشه سعی داشتم بیماری خود را پنهان کنم.

مرعشی‌پور خطاب به خانواده‌هایی که آسپرگر دارند، توصیه می‌کند: به کودکان خود نگویید که شما مریض هستید، چون اتیسم یک رفتار است و دست بچه نیست. بچه‌ها باید زیر نظر مربی آموزش ببینند و بتوانند در اجتماع ظهور و بروز داشته باشند.

خانواده‌ها باید اتیسم را بپذیرند

همچنین نسترن سیستانی، مربی یزدان مرعشی‌پور درباره اختلال اتیسم طیف آسپرگر می‌گوید: اختلال اتیسم از بعد از دو سالگی در کودکان نمایان می‌شود، در این زمان کودکانی که با این اختلال دسته و پنجه نرم می‌کنند امکان برقراری ارتباط چشمی ندارند و به اشیا بی‌جان علاقه بیشتری نسبت به جانداران و انسان‌ها نشان می‌دهند. آسپرگر نیز یک طیف خفیف از اتیسم دسته بندی می‌شود، کودکان در این حیطه توانایی بالایی در صحبت کردن و حافظه بسیار قوی دارند، اما از طرفی در فعالیت‌های جسمانی دچار ضعف‌هایی هستند که با تمرین و تکرار حل می‌شود.

او درباره نمایشگاه انفرادی نقش یزدان مرعشی‌پور نیز توضیح می‌دهد: برای آغاز بهبود وضعیت افراد با درگیری‌هایی نظیر اتیسم و آسپرگر از طریق هنر و نقاشی در ابتدا تستی به نام «هما» گرفته می‌شود تا سطح توانایی و استعداد افراد شناسایی شود. بر این اساس برای هر شخص برنامه‌ریزی می‌شود، برای یزدان مرعشی‌پور این پروسه یک سال طول کشید و امروز نمایشگاه انفرادی نقاشی او برگزار شده است.

سیستانی اضافه می‌کند: یزدان در ابتدا با ایده گرفتن از نقاشی‌ها و کشیدن از روی آن‌ها کار خود را آغاز کرد، او برداشت خود را از نقاشی دارد و هیچ‌وقت عیناً آن را کپی نمی‌کند، او رنگ و نوع نقاشی خود را انتخاب می‌کند. درباره نمایشگاه نیز نظر خود او چیدمان و کار کردن به شکل کلاژ بود.

او در پاسخ به این سوال که نقش خانواده‌هایی که فرزندانی با اختلال اتیسم دارند چه باید بکنند، تصریح می‌کند: اولین و بهترین کار پذیرش این اختلال است، خانواده باید از چهارچوب انکار خارج شده و آغاز به آموزش‌های ویژه برای بچه داشته باشد. این اختلال بسیار وسیع است و هر بچه‌ها با دیگری متفاوت است، از همین روی خانواده‌ها نیاز است به مراکز و مربیان اعتماد کنند. این بچه‌ها ناتوان نیستند و توانایی خاص آن‌ها باید دیده و پرورش داده شود.

گفتنی است که نمایشگاه نقاشی یزدان مرعشی‌پور تا هشتم دی‌ماه از ساعت ۱۶ الی ۲۰ در گالری دیدار اصفهان برقرار است.

کد خبر 5384067

منبع: مهر

کلیدواژه: نقاشی نمایشگاه نقاشی نقاشی کودکان اصفهان اختلال اتیسم ویروس کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه بارش برف کرمانشاه آمار کرونا گرگان قاسم سلیمانی آتش سوزی شب یلدا واکسن کرونا سانحه تصادف تبریز بارش باران خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد

محمد مهدی کوثری، کارشناس رسانه در پاسخ به این سوال که نقش رسانه تا چه اندازه می‌تواند در تربیت بچه‌ها تأثیرگذار باشد؟ گفت: در حال حاضر، رسانه مثل هوا در زندگی همه ما جاری است. زیرا ما؛ از همه اقشار و سنین و با افکار و عقاید مختلف با رسانه درگیر هستیم و با این مقوله و ابزار ارتباطی کار می‌کنیم و از مزایای آن بهره مند می‌شویم. به همین دلیل، طبیعتاً اگر بتوانیم این فضا را به سمت بهره‌وری و استفاده بیشتر پیش ببریم و از مزایای آن در زمینه‌های مختلف آموزش، توانمندی‌های فردی و... بیشتر استفاده کنیم کمک کننده است؛ بنابراین هر قدر به این سمت برویم و پیشرفت کنیم بدنبال آن، می‌توانیم از ابزار رسانه نیز، بهتر بهره‌مند شویم.

این کارشناس رسانه با اشاره به فراگیری رسانه در زندگی افراد بعد از شیوع ویروس کرونا در سال‌های گذشته تصریح کرد: رسانه به ویژه فضای مجازی بعد از شیوع بیماری کرونا در میان گروه‌های مختلف سنی بسیار فراگیر شد و به همین دلیل، هرقدر بتوانیم منابع و آورده‌های رسانه‌ای بهتری را برای همه اقشار جامعه فراهم کنیم و در اختیار آن‌ها قرار دهیم مفیدتر است و الان هم، می‌بینیم که به لطف خدا، تولیدات رسانه‌ای ما بیشتر شده اند؛ هم در سازمان صدا و سیما و هم در خارج از آن؛ به طوری که در فضای مجازی شاهد تولید بعضی از برنامه‌های خوبی هستیم. 

کوثری با اشاره به نقش والدین برای هدایت فرزندان در استفاده از ابزار رسانه ادامه داد: هنر والدین این است که در وهله اول، بتوانند فضای خانواده را به سمت و سویی پیش ببرند تا فرزندان و افراد خانواده بتوانند آورده و بهره‌وری بهتری از رسانه داشته باشند و در مرحله بعدی، همه افراد خانواده هم بتوانند از این طریق رشد کنند و خانواده بتواند به سمت متعالی شدن و بهره‌وری بیشتر از این ابزار پیش برود.

این کارشناس رسانه افزود: با توجه به این‌که بخش عمده‌ای از فضای زندگی افراد را رسانه تشکیل می‌دهد حتی می‌توان خانواده را از طریق رسانه جهت داد که این موضوع می‌تواند از فرزندان شکل بگیرد چراکه رسانه می‌تواند این اختیار را به پدر و مادر دهد تا مطالبی که آموزش آن‌ها و دسترسی به این مطالب سخت و دشوار است را راحت‌تر در اختیار داشته باشند و باید توجه کرد که در بحث رسانه برای کودکان می‌توان از فضاسازی استفاده کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • طرح «نور» آرامش را به خانواده‌ها برمی‌گرداند
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • نورپردازی المان‌های شهری شیراز با رنگ آبی در روز جهانی اتیسم
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • هشدار به افراد مشهور و خانواده‌شان در زمان اجرای طرح حجاب | فیلم