Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بیماری پیوره یک بیماری عفونی است که باعث آسیب به بافت دهان می‌شود و می‌تواند با آسیب به استخوان نگه‌دارنده دندان، باعث افتادن آن شود.

مطالعات اخیر محققان موسسه ملی تحقیقات دندان‌پزشکی و جمجمه (NIDCR) در آمریکا نشان می‌دهد مسدود کردن پروتئین انعقادی در خون می‌تواند از آسیب استخوانی ناشی از پیوره در مدل‌های حیوانی و انسانی پیشگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این مطالعه، تجمع پروتئین فیبرین که یک پروتئین لخته‌کننده خون است، باعث تحریک و بیش فعالی واکنش ایمنی می‌شود که نتیجه آن بیماری لثه و استخوان‌های فک است.

بر اساس آمار حدود نیمی از بزرگسالان بالای ۳۰ سال و ۷۰ درصد از افراد بالای ۶۵ سال درگیر پیوره می‌شوند. این بیماری یک عفونت باکتریایی است که بافت‌های نگهدارنده دندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد که در مرحله اول با قرمزی، تورم و التهاب لثه همراه است و در مراحل پیشرفته، استخوان زیرین آسیب می‌بیند و دندان می‌افتد.

در محل آسیب، پروتئین فیبرین معمولا نقش محافظتی دارد و به تشکیل لخته و فعال‌کردن سلول‌های ایمنی کمک می‌کند. ولی زمانی که بیش از اندازه تجمع یابد، مشکل‌ساز است.  

سرکوب فعالیت غیرطبیعی پروتئین فیبرین علاوه بر بیماری‌های لثه، برای پیشگری و درمان سایر اختلالات التهابی که ناشی از تجمع این پروتئین هستند، از جمله رماتیسم و ام اس، کارساز است.

نتایج این مطالعه در نشریه  Science منتشر شده است.

برچسب‌ها سلامت دندان آزمایش خون دندانپزشکی ام اس برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت دندان آزمایش خون دندانپزشکی سلامت دندان آزمایش خون دندانپزشکی ام اس برگزیدگان علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۸۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در روز‌های آفتابی و به ویژه گرم سال، آنچه در استان خوزستان و به خصوص اهواز نایاب می‌شود، سایه‌ای برای در امان ماندن از تابش مستقیم خورشید و اشعه‌های مضر آن است.

نور آفتاب همه طول موج‌ها را در خود دارد، طول موج‌هایی که به راحتی به قسمت‌های مختلف چشم آسیب می‌رسانند.

دکتر خاتمی نیا، متخصص بیماری‌های چشمی در اهواز می‌گوید: نور آفتاب علاوه بر ایجاد آب مروارید، می‌تواند به قرنیه و حتی شبکیه چشم آسیب بزند.

وی ناخنک را یکی از بیماری‌های شایع در استان خوزستان عنوان کرد و افزود: این بیماری به علت نور شدید آفتاب بروز می‌کند.

دکتر خاتمی نیا ادامه داد: اگر با هر وسیله محافظتی که در اختیارمان قرار دارد بتوانیم شدت نور آفتاب و اشعه خورشید را کم کرده و در حد متعادل نگه داریم، می‌توان از عوارض یادشده جلوگیری کنیم.

در استان خوزستان که شدت نور آفتاب زیاد است، استفاده از چتر می‌تواند یک فرهنگسازی مناسب و مهم در حوزه سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های پوستی، چشمی و ... باشد.

دکتر پازیار، متخصص پوست و مو می‌گوید: امواج نامرئی آفتاب در تابستان آسیب جدی به پوست می‌زند و باعث التهاب پوست، قرمزی، ایجاد تاول و... می‌شود.

وی افزود: برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی، می‌توان از چتر‌های که اثر مهاری روی امواج مضر نور خورشید دارند، استفاده کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • زالو درمان می‌کند؟
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار