Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم کارشناس مهدویت در خصوص مهم‌ترین شیوه‌های اثرگذاری و تبلیغات گروه‌های ضاله تصریح کرد: فرقه‌ها با توجه به مخاطب شناسی تبلیغات خود را عرضه می‌کنند.

حجت اسلام و المسلمین مسلم کامیاب معاون پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی مرکز تخصصی مهدویت در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در حوزه مهدویت از زمان صدر اسلام فرقه‌های انحرافی متعددی وجود داشته و در منابع تاریخی هم به آن پرداخته شده به عنوان نمونه اولین جریان انحرافی که رنگ و لعاب مهدوی داشت کیسانیه است که قائل به ظهور مجدد محمد حنفیه شدند و این جریان مدت‌ها توسط فرزند حنفیه ادامه داشت و حتی به ایران هم کشیده شد و قسمتی از ایران کیسانی مذهب شدند بعد از آن زیدیه، اسماعیلیه، جعفریه و باقریه بودند و بعد از شهادت امام حسن عسگری فرق متعددی به وجود آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در دوران میانی تاریخ اسلام و تقریبا بعد از عباسیان قرن ۷ و ۸ دوره مغولان جریانات سوفی که رنگ و لعاب مهدویت داشت به عنوان مثال نقطویه و مشعشعیان و حروفیه بود که بخش عمده آن در ایران بود و از دوران معاصر از قاجار جریان بابیت و بهائیت و شیخیه را داشتیم.

کامیاب افزود: در حال حاضر به غیر از بهائیت که رویکردشان نسبت به شروع این فرقه متفاوت شده است و  دیگر رنگ و لعاب مهدویت ندارد و قائل به نسخ اسلام هستند و رویکرد سیاسی دارند، جریان دیگر احمد بن اسماعیل بصری است که خاستگاه آن عراق است منتهی با توجه به اینکه که نگاه شیعی دارد و با توجه به همسایگی با کشور عراق در ایران نفوذ پیدا کرد البته در ایران کنترل شدند اما هنوز طرفدارانی دارند.

وی اظهار کرد: در دوران تاریخ ۱۴۰۰ ساله بیشترین ادعاهای فرقه‌های انحرافی، ادعاهای مهدی گرایی بوده که یا عنوان می‌کردند که حضرت مهدی هستن و یا غایب است و ظهور می‌کند اما قابل تذکر است که بعد از انقلاب دائره ادعاها متنوع شد و  ادعای مهدویت کم رنگ شده و مدعیان دروغین خود را همسر یا نایب و فرزند امام معرفی می‌کنند لذا بیشتر رویکرد سمت و سوی ملاقات، تشرفات، ارتباط و نیابت دارد.

کامیاب در خصوص مهم‌ترین شیوه‌های اثرگذاری و تبلیغات گروه‌های ضاله تصریح کرد: فرقه‌ها با توجه به مخاطب شناسی تبلیغات خود را عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: یک بخشی از کار این‌ها ترفند است و شگردهایی دارند که بتوانند مرید جذب کنند و این ترفندها چهار قسم معرفتی، روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی است.

کامیاب در خصوص ترفند معرفتی ابراز کرد: در حوزه معرفتی از روایات استفاده می‌کنند و بر اساس این روایت حکم و نظریه خود را اثبات می‌کنند نوع استفاده آنها از روایت هم مهم است چرا که بیشتر مواقع از تقطیع روایات بهره می‌برند که به آن تاویل گرایی بی ضابطه می‌گوییم.

وی در ادامه افزود: برخی از جریان‌ها برای جذب مرید به رویا و استخاره استناد می‌کنند که قابل راستی آزمایی نیست و از همین رو اینها را ترفند می‌گوییم همچنین نمونه‌های دیگری در حوزه ترفندهای مذهبی از مسائلی همچون عریضه نویسی و رساندن به دست امام زمان و دعا نویسی هم استفاده می‌کنند.

کارشناس مهدویت اخباری گرایی را یکی از نقاط آسیب پذیر در جامعه معرفی کرد و متذکر شد: اخباری گرایی افراطی به ویژه در استان قم مشکل ساز شده، طیفی از افراد هستند که با یک روایت هم جذب می‌شوند و در واقع عقل را قبول ندارند و فقط روایت اهل بیت را می‌پذیرند امّا اینکه آیا واقعا این روایت صادر شده یا خیر و دارای سند است یا نه را مورد توجه قرار نمی‌دهند و این امر متاسفانه در قم زیاد است لذا برخی از این جریان‌های انحرافی ۸۰ کتاب روایی دارند و همین باعث جذب سریع افراد اخباری می‌شود.

کامیاب استفاده از ابهام پذیری و عزت نفس پایین افراد را از ترفندهای روانشناختی فرقه های انحرافی عنوان کرد.

وی یکی دیگر از شیوه‌های موثر جذب جریان‌های انحرافی را بسترهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی جامعه دانست و اضافه کرد: بسیاری از اینها با ارائه خدمات اجتماعی و یا وعده حل مشکلات اقتصادی کار خود را آغاز می‌کنند همانطور که جریان باب از فضای اقتصادی بد دوره قاجار سوء استفاده کرد.

این کارشناس مهدویت به طور کلی منابع نقلی ضعیف، سطحی‌نگری، اخباری‌گری، اباهی‌گری، ضعف عزت نفس، ساده انگاری، قدرت طلبی و شخصیت کاریزما از عوامل مهم جذب به فرقه های انحرافی معرفی کرد.

کامیاب در خصوص اقشار آسیب پذیر در برابر تبلیغات جریان‌های انحرافی یادآورشد: در جریان‌های انجرافی افرادی که دارای روحیه لطیف هستند، افرادی که دغدغه مند هستند و احساس مسئولیت می‌کنند افرادی که سریع و بدون فکر عمل می‌کنند و افرادی که بیکارند و زمان زیادی دارند و افردی که زود باور و یا تشکیلاتی هستند آسیب پذیرند.

وی بیان کرد: زنان هم به دلیل داشتن روحیه لطیف و شرکت جلسات خانگی و هیئت‌های زنانه مذهبی تر و دغدغه مند هستند لذا اقدامات پیشگیرانه و آموزش نیاز است.

کامیاب در پایان با بیان اینکه اگر بخواهیم مسئله‌ای را نقد کنیم نباید مستقیم به آن بپردازیم تصریح کرد:  برای مثال باید استخاره را به عنوان یکی از شاخص‌های جریان‌های انحرافی نقد کنیم و یا بحث خواب را مطرح کنیم که آیا حجیت دارد و در روایات به آن پرداخته شده یا نه و حتی رویت و تشرف حضرت چه شرطی دارد و آیا می‌شود ایشان را ملاقات کرد یا نه، و با بیان این معیارها و اصول مصداق آن مشخص می‌شود و مردم نسبت به ترفندهای جریان‌های انحرافی آگاهی و آموزش دارند.

لازم به ذکر است سومین جشنواره ملی دانشجویی مهدویت با محوریت «گفتمان سازی مهدویت با تکیه بر موعود یاوری» در چهار بخش ادبی، هنری، ایده پردازی و نوآوری و کتابخوانی برگزار می‌شودو مهلت ارسال آثار تا ۲۲ بهمن خواهد بود  و علاقه‌مندان برای شرکت در جشنواره و ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبسایت جشنواره ملی مهدویت به آدرس mahdaviatfest.ir مراجعه کنند از طریق ادمین تلگرام به آدرس Mahdaviyatfest_admin، یا ادمین ایتا به آدرس Mahdaviyatfest و شماره واتساپی ۰۹۲۲۲۱۲۰۳۱۳ ارتباط بگیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مدعیان دروغین جشنواره ملی مهدویت جریان های انحرافی فرقه های انحرافی جریان ها فرقه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۹۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تکریم و معارفه رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه که در واحد قم برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی را پایگاهی از حوزه علمیه می‌دانیم، بنابراین هر فعالیت دینی، علمی، فکری و فرهنگی حوزه علمیه و خدمت به جوانان، نوجوانان و انقلاب اسلامی مورد استقبال دانشگاه آزاد اسلامی است و آماده همکاری با مجموعه حوزه‌های علمیه هستیم.

فعالیت دبیرستان معارف اسلامی در سطح دانشگاه آزاد

وی با بیان اینکه تعداد ۱۰ دبیرستان معارف اسلامی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی در حال فعالیت هستند، افزود: در حال تربیت نیرو هستیم و در قالب مدارس علوم و معارف اسلامی شهید مطهری برای دانشکده‌های الهیات و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی برنامه داریم، به‌طوری که دانش‌آموختگان دبیرستان معارف اسلامی با عنوان مدارس سعادت می‌توانند با دیپلم معارف اسلامی برای تحصیلات دانشگاهی وارد دانشگاه آزاد اسلامی شوند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با آغوش باز از استادان و معلمانی که تربیت یافته حوزه علمیه هستند و آمادگی دارند که در دبیرستان‌های سعادت همکاری داشته باشند استقبال می‌کنیم و آنچه که برای ما مهم بوده، کادری است که بتواند دبیرستان‌های سعادت دانشگاه آزاد اسلامی را اداره کند.

فعالیت مدارس سعادت با نظارت یک عالم ربانی

سروری مجد با بیان اینکه دبیرستان‌های سعادت از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی استفاده خواهند کرد، تبیین کرد: دبیرستان سعادت هر استان باید تحت نظارت یک عالم ربانی اداره شود، بنابراین معتقدیم نظارت و رسیدگی آن عالم ربانی استان می‌توانند در آگاهی‌بخشی فرزندان این مرز و بوم با معارف اسلامی کمک‌کننده باشد.

۴۵ واحد دانشگاهی اصلی عهده‌دار اجرای جشنواره امامت و مهدویت

وی با اشاره به اینکه جشنواره‌های امامت و مهدویت امسال برای چهارمین سال در حال برگزاری است، ادامه داد: همه‌ساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برنامه‌های متعددی در واحد‌های دانشگاهی سراسر کشور برگزار می‌شود که ۴۵ واحد دانشگاهی اصلی عهده‌دار اجرای جشنواره امامت و مهدویت هستند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۵۳ هزار اثر در سامانه جشنواره امامت و مهدویت به ثبت رسید، افزود: امیدواریم سال ۱۴۰۳ تعداد آثار ثبت شده در سامانه به ۱۵۰ هزار اثر در حوزه امامت و مهدویت برسد و قصد داریم هرچه می‌توانیم جشنواره امامت و مهدویت را در بدنه دانشگاه آزاد اسلامی وارد کنیم تا مبنای تفکر این دانشگاه مهدوی باشد.

سروری مجد با بیان اینکه طی سه سال گذشته تعداد ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در سطح واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور که تلفیقی از اهل سنت هستند تأسیس شده است، افزود: اهتمام به تقریب مذاهب در قشر نخبگانی دانشگاه آزاد اسلامی بسیار ضروری است بر همین اساس دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند پایگاهی برای موضوع تقریب مذاهب باشد.

فعالیت دانشگاه آزاد در راستای اهداف امامین انقلاب اسلامی

وی با اشاره به تفاهم‌نامه حوزه و دانشگاه آزاد افزود: امیدواریم یک پیوند دائمی در عرصه فرهنگی و علمی بین دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه برقرار شود تا بتوانیم در راستای اهداف امامین انقلاب اسلامی گام برداریم.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی که مولود انقلاب اسلامی است با بودجه مردمی ایجاد شده، بنابراین معتقدیم آنچه را از مردم در اختیار ماست باید در خدمت مردم قرار دهیم.

به گزارش آنا؛ در این مراسم در حکمی از سوی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با حفظ سمت به‌عنوان رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی معرفی و از تلاش‌های حجت‌الاسلام احمد مرادخانی با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود | انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم
  • رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • یسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم
  • واحد پردیس به جمع میزبانان جشنواره امامت و مهدویت پیوست
  • راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی
  • 4 افسانۀ غیرواقعی دربارۀ گرگ‌ها
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • جنایت‌های منافقین فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی