Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابلو‌های راهنمایی و رانندگی در اکثر مناطق جهان مفهومی واحد دارند، اما در برخی موارد ممکن است با استثنا‌هایی مواجه شوید.

خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: یک راننده خوب، تابلو‌های راهنمایی و رانندگی را فوت آب است. امکان ندارد وقتی به تابلویی می‌رسد، در لحظه پیام آن را درنیابد و برای فهمیدنش مکث کند، اما همین راننده خوب اگر سر از جاده و خیابان‌های کشور دیگری دربیاورد، چطور؟ باز هم با یک نیم‌نگاه به تابلو‌ها می‌تواند به سرعت تصمیم بگیرد؟ خب البته که علایم راهنمایی و رانندگی مثل یک زبان جهانی در همه جای دنیا قابل درک هستند، اما خیلی هم نباید خوش‌بین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیایید در پرونده امروز زندگی‌سلام با چند تابلوی عجیب که فقط در مناطق خاصی پیدا می‌شوند، آشنا شویم. قبل از خواندن توضیحات هر عکس، سعی کنید معنی هر تابلو را با توجه به تصویر روی آن حدس بزنید.

خطر تف کردن لاما

وقتی در «بولیوی» و دیگر کشور‌های آمریکای جنوبی رانندگی می‌کنید، باید مراقب لاما‌هایی باشید که از جاده عبور می‌کنند. لاما‌ها را هم که می‌شناسید؟ عادت بد تف کردن دارند! این تابلو به رانندگان اطلاع می‌دهد که هنگام عبور از جاده مذکور، بهتر است شیشه ماشین را بالا بکشند.

به میدان جنگ نزدیک می‌شوید

شما این تابلو را چطور می‌خوانید؟ «شمشیر‌ها به چپ برانید؟» خب رنگ قهوه‌ای تابلو که نماینده جاذبه‌های گردشگری و اماکن تاریخی است، باید راهنمایی‌تان کرده‌باشد. منظور این تابلو که در انگلستان دیده می‌شود آن است که یک سایت میدان جنگ معروف وجود دارد.

تپه نابینا

در ایسلند به تابلو‌هایی برمی‌خورید که روی آن‌ها نوشته شده است: «تپه نابینا». اگر راهی این کشور هستید، رمزگشایی ما از این تابلوی استعاری به کمک‌تان خواهد آمد؛ منظور آن است که در مسیر به تپه‌هایی برمی‌خورید که نمی‌توانید ببینید کسی از آن طرف به سمت شما می‌آید یا خیر.

قطار در حال ورود به سکو

این تابلو گرچه عجیب و غریب نیست، ولی فهمیدن منظورش در نگاه اول، سخت است. شاید فکر کنید می‌گوید: «احتیاط کنید نزدیک قطار لیز نخورید»، اما در واقع می‌خواهد بگوید: «مراقب قطاری باش که دارد وارد می‌شود. نزدیک نشوید. باد ناشی از سرعت قطاری که عبور می‌کند، می‌تواند شما را به زمین بزند». این تابلو با پیام مفصلش به این دلیل به ایستگاه‌های قطار آلمان اضافه شده که در سال‌های گذشته چندین مورد سانحه ناشی از زمین خوردن به دلیل باد ناشی از حرکت قطار و حتی واژگون شدن کالسکه بچه روی سکو رخ داده است و اداره راه‌آهن سراسری تصمیم گرفت این تابلو‌ها را نصب کند.

خطر وجود سورتمه

در «گرینلند» کشوری با جاده‌های بسیار معدود و یخ‌های زیاد، سورتمه یکی از بهترین و رایج‌ترین وسایل حمل‌ونقل است، پس اصلا عجیب نیست اگر حین رانندگی در گرینلند به چنین تابلویی بربخورید؛ معنی‌اش هم آن است که «مراقب باشید، ممکن است جلوتر سورتمه‌ای درحال حرکت باشد».

سر راهِ اقیانوس

شاید در اولین نگاه به این تابلو یاد شخصیت کارتونی «بارت سیمپسون» بیفتید، اما باید بدانید که تابلو‌های راهنمایی و رانندگی با کسی شوخی ندارند و قرار نیست شما را یاد کارتون‌ها بیندازند. این تابلو در ایرلند، مسیر اقیانوس اطلس را نشان می‌دهد؛ یک مسیر پیاده‌روی در امتداد ساحل غربی جزیره.

لیز خوردن ممنوع!

آلمان هم مثل بسیاری از کشور‌های اروپایی به پیمان «علایم راهنمایی و رانندگی» که در سال ۱۹۶۸ در اتریش منعقد شد، پایبند است. هدف از این پیمان هماهنگ کردن بین‌المللی علایم و تابلو‌هاست، با این حال همچنان در آلمان تابلو‌هایی پیدا می‌شوند که برای همه قابل فهم نیستند. منظور تابلو این نیست که «لطفا کلاهتان را بردارید» بلکه می‌خواهد بگوید «مواظب باشید زمین نخورید».

سگ‌های پلیس درحال کار

در این تابلو چه می‌بینید؟ رنگ زرد که قرار است به شما هشدار بدهد و تصویری از یک سگ که نماینده سگ پلیس است. خب پس کار راحت شد: «هشدار، سگ‌های پلیس درحال گشت»! پس حواس‌تان را جمع کنید که شبیه مجرم‌ها به نظر نرسید.

در آسانسور نسوزید

بیننده باید اطلاعاتی را که یک نشانه تصویری حامل آن است، به‌سرعت و با نگاه اول دریابد. منظور از این تابلو که دست بر قضا آن هم در آلمان است، چیست؟ خب رمزگشایی از این یکی واقعا سخت است؛ «هنگام آتش‌سوزی از آسانسور استفاده نکنید». آیا شما هم چنین برداشتی از این تابلو دارید؟

مراقب گوزن خشمگین باشید

بعضی از تابلو‌هایی که قرار است حواس راننده‌ها را به ایمنی حیوانات جلب کند، اعصاب درست و حسابی ندارند. مثل این تابلو در چین که برای نشان دادن مسیر عبور گوزن‌هاست، اما هشدارش را با لحن خشمگینی بیان می‌کند. چرا نتیجه برخورد یک گوزن با خودرو، چنین صحنه‌ای خواهد بود؟

حق تقدم اردک‌ها

در بسیاری از کشورها، جاده‌ها و خیابان‌هایی وجود دارند که محل عبور حیوانات است و تابلو‌های راهنمایی و رانندگی، حق تقدم آن‌ها را به رانندگان گوشزد می‌کنند. مثل این تابلو که می‌گوید خیابان مدنظر، محل عبور اردک و جوجه‌هایش است. «محل عبور کانگورو» در استرالیا، «حق تقدم با غزال آفریقایی است» در آفریقای جنوبی و «مراقب جوجه‌تیغی باشید» در انگلستان، تعدادی از علایم مشابه است.

زیرگرفتن بچه‌ها ممنوع!

در آلمان، مهد تابلو‌های راهنمایی و رانندگی عجیب، از حدود ۴۰ سال پیش تابلویی به خیابان‌ها اضافه شده است که هرکسی می‌تواند برداشتی از آن داشته باشد و بیشتر شبیه نقاشی بچه‌هاست. منظور از تابلو این است، «وارد منطقه مسکونی شده‌اید و تردد در این منطقه با سرعت بسیار محدود مجاز است».

تمساح در جاده‌

می‌توانید معنای این علامت را که در آفریقای جنوبی دیده شده است، حدس بزنید؟ معنای ظاهری تابلو احتمالا چنین چیزی است: شاید ایده خوبی نباشد فردی را که روی ویلچر نشسته است به سمت کروکودیل پایین تپه هل بدهیم! اما منظورش این است که ترمز خودرو را چک کنید، اما ربط ترمز خودرو با ویلچر و این موضوع را که آیا ترمز گرفتن شما را از دست تمساح انتهای مسیر نجات می‌دهد یا خیر، مسئله‌ای است که باید از طراح تابلو پرسید.

بیشتر بخوانید: حال و هوای پایتخت وقتی باران می‌بارد/ دلیل ترافیک معابر در روز‌های بارانی چیست؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: عجیب و غریب راهنمایی و رانندگی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عجیب و غریب راهنمایی و رانندگی تابلو های راهنمایی و رانندگی تابلو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۰۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه

ترکیه در حالی یکی از ۱۰ کشور برتر جهان در پذیرش دانشجوی خارجی است که دانشگاه‌های این کشور در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا جایی ندارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، طی سالیان گذشته، بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه توانسته‌اند شمار قابل توجهی از دانشجویان خارجی را به سوی خود جلب کنند. افزایش آمار دانشجویان خارجی در ترکیه، علاوه بر آن که آورده اقتصادی قابل توجهی داشته، از حیث معادلات مرتبط با قدرت نرم و سیاست گسترش آموزش زبان ترکی نیز، شایان اهمیت است.

بر اساس تازه‌ترین آماری که پروفسور دکتر ارول اوزوار رئیس شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK) اعلام کرده، ترکیه یکی از 10 کشور برتر جهان در پذیرش دانشجوی خارجی است و قصد دارد به زودی در رده پنج کشور نخست قرار بگیرد.

یکی از ابعاد متناقض در پذیرش دانشجوی خارجی در ترکیه، این است که در چند سال گذشته، به خاطر شرایط نامناسب اقتصادی، بخشی از جوانان ترکیه، تحصیل در دانشگاه را نیمه کاره رها کرده و بخش قابل توجهی از آنان نیز به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند.

ترکیه میزبان 350 هزار دانشجوی خارجی
اظهارات رئیس شورای آموزش عالی ترکیه حاکی از آن است که هم اکنون 350 هزار نفر از دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های این کشور در حال تحصیل هستند. این دانشجویان از 198 کشور مختلف به ترکیه رفته‌اند اما آمارها نشان می‌دهد که دانشجویان کشورهای آسیای میانه و آفریقا در صدر لیست هستند. 


ارول اوزوار در سخنان خود، به این اذعان کرده که نزد بخشی از مردم ترکیه، نوعی نگرش و دیدگاه منفی نسبت به دانشجویان خارجی وجود دارد و گروهی از مردم تصور می‌کنند که با آمدن آنان، فرصت‌های تحصیلی و شغلی از دست جوانان ترکیه گرفته شده است.

او درباره این موضوع گفته است: حضور دانشجویان بین‌المللی باعث تضییع حقوق دانشجویان شهروند ترکیه نمی‌شود. این یک نگرش اشتباه است که به موضوع دانشجوی خارجی به عنوان یک مشکل و مساله غیرقانونی یا پناهنده و مهاجر نگاه کنیم.

برخی از احزاب و جریانات سیاسی راست و ملی گرا در ترکیه، نگاه خوشبینانه‌ای به بالا بردن آمار دانشجوی خارجی ندارند.

روزنامه ینی چاغ ارگان رسانه‌ای حزب خوب، در یک گزارش ویژه اعلام کرده که ورود دانشجویان خارجی به شهرهای کوچک ترکیه، تبعات فرهنگی و اجتماعی دارد و در تازه‌ترین مورد، در شهر کوتاهیا، یک دانشجوی دختر 21 ساله مراکشی که به خاطر فحشای غیرقانونی دستگیر شده، مبتلا به ایدز تشخیص داده شده و از ترکیه اخراج شده است.

این روزنامه افزوده که لازم است برای پذیرش دانشجویان خارجی، مقررات سختگیرانه‌ای در نظر گرفته شود.

کمیت یا کیفیت؟ مساله این است
ترکیه در سالیان اخیر، تلاش کرده تا تعداد دانشگاه‌های دولتی را افزایش دهد. زمانی که حزب عدالت و توسعه به قدرت رسید، ترکیه دارای 53 دانشگاه دولتی بود اما این تعداد حالا از عدد 125 فراتر رفته است.

همچنین تعداد خوابگاه‌های دولتی دانشجویی نیز از 190 خوابگاه به 587 خوابگاه رسیده که رشد قابل توجهی است. اما مساله اینجاست که ترکیه هنوز هم نتوانسته در لیست‌های معتبر رده بندی بهترین دانشگاه‌های جهان، جایی برای خود دست و پا کند.

تنها 6 دانشگاه ترکیه در لیست پانصد دانشگاه برتر جهان قرار دارند که البته رده آنها از 337 به بالا است و در سیصد دانشگاه اول، جایی ندارند. بنابراین به نظر می‌رسد این کیفیت علمی و تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه نیست که توانسته 350 هزار دانشجوی خارجی را به سوی خود جذب کند و باید برای ذکر دلایل مهم، به سراغ موضوعاتی همچون جاذبه‌های فرهنگی – طبیعی، هزینه‌های پایین و اشتراکات ارزشی و تربیتی برویم.

یکی دیگر از موضوعات متناقض در مورد دانشگاه‌های ترکیه، این است که از حیث درصد دانشجو و فارغ التحصیل تحصیلات عالی، هیچکدام از کشورهای اروپایی به گرد پای ترکیه نمی‌رسند.

به نحوی که مثلاً در دو کشور مهم اتحادیه اروپا یعنی در فرانسه و آلمان، به ازای هر 1 هزار نفر جمعیت کشور، تنها 40 دانشجو وجود دارد، اما این تعداد در ترکیه به 95 نفر می‌رسد!

یعنی در حالی که میانگین کل کشورهای اتحادیه اروپا، 38 نفر به ازای هر 1 هزار نفر است، ترکیه با رقم 95 به 1 هزار، از همه کشورهای اروپایی سبقت گرفته است. اما کیفیت و سطح علمی دانشگاه‌های ترکیه تنها با برخی از کشورهای ضعیف اتحادیه اروپا قابل مقایسه است. 

آیا اوضاع دانشجویان ترکیه رضایت بخش است؟
گزارش‌های فراوانی در روزنامه‌ها و شبکه های تلویزیونی ترکیه منتشر شده که نشان می‌دهد در سه سال گذشته، ترک تحصیل دانشجویان ترک به دلایل اقتصادی، رکوردشکنی کرده است. چرا که بسیاری از خانواده‌ها، توانایی تامین هزینه دانشجویان خود را ندارند و امیدی هم به استخدام وجود ندارد.

گزارش روزنامه جمهوریت چاپ آنکارا نشان داده که در یک بازه زمانی 4 ساله یعنی از 2018 تا 2022 میلادی، یک میلیون و 957 هزار دانشجو ترک تحصیل کرده‌اند. مشخص شده که بیشترین تعداد ترک تحصیل دانشجویان در کلان شهرهای استانبول، آنکارا، آدانا، بورسا و آنتالیا بوده است.

به عبارتی دیگر ما در بررسی وضعیت نظام آموزش عالی ترکیه با چند ویژگی و جلوه متناقض روبرو هستیم:
1.ترکیه یکی از 10 کشور برتر جهان، از حیث پذیرش دانشجوی خارجی است.
2.آمار ترک تحصیل دانشجویان به خاطر ناتوانی در تامین هزینه تحصیل در ترکیه بی داد می‌کند.
3.تعداد دانشگاه‌های دولتی ترکیه در بیست سال اخیر، دو و نیم برابر شده اما این کشور در لیست سیصد دانشگاه برتر جهان، جایگاهی ندارد.
4.از حیث سرانه تعداد دانشجو، ترکیه حتی از آلمان و فرانسه نیز پیشی گرفته و از هر یک هزار شهروند 95 نفر آنها دانشجو است. اما با این حال، آمار بیکارهای فارغ التحصیل دانشگاه، به سطح نگران‌کننده ای رسیده است. 

در پایان باید گفت، جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های ترکیه، موافقان و مخالفان فراوانی دارد. برخی از منتقدین بر این باورند که تنها در شرایطی می‌توان جذب دانشجوی خارجی را به عنوان یک دستاورد علمی و فرهنگی به رخ جهانیان کشید که کیفیت علمی دانشگاه‌ها در سطح بالایی باشد و دانشجویان فارغ التحصیل بتوانند پس از ورود به بازار کار، خوش بدرخشند و برای دانشگاه خود، اعتبار کسب کنند.

اما گروهی دیگر چنین دیدگاهی ندارند و بر این باورند که جذب دانشجوی خارجی در هر حال یک اقدام ارزآور و اقتصادی است و می‌تواند به توسعه روابط فرهنگی و اجتماعی نیز کمک کند.
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | عجیب‌ترین طراحی تاریخ فوتبال؛ عبور بازیکنان از خیابان برای رسیدن از رختکن به ورزشگاه!
  • تصادف پراید منجر به فوت عابر پیاده در رشت شد
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • عدم توجه به جلو سبب مرگ عابر پیاده در رشت شد
  • ببینید | اتفاقات عجیب و ترسناک جهان تا سال ۲۰۲۴
  • دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ ارزش سهام تسلا ۶ درصد رشد کرد
  • عجیب‌ترین استادیوم فوتبال جهان بر روی صخره‌های سنگی (فیلم)
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان