Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@13:05:07 GMT

عالِم مجاهد

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۰۶۸۲

عالِم مجاهد

حضرت آیت‌الله شهید محمد مفتح، از استادان برجسته و پرتلاشی بودند که متأسفانه مدت کوتاهی بعد از انقلاب توسط گروه فرقان به شکلی ناجوانمردانه به شهادت رسیدند و من که افتخار شاگردی این شهید بزرگوار را داشته‌ام و از نزدیک با مشی فکری و سلوک اخلاقی ایشان آشنا بودم اگر بخواهم از میراث فکری و مشی عملی این شهید بزرگوار برای نسل امروز بگویم می‌توانم به این نکته اشاره کنم که رویکرد فراجناحی ایشان در برخورد با مسائل و موضوعات مختلف جامعه بسیار حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران/ یکی از تجلی گاه‌های این نگاه و روحیه را می‌توان در ارتباط نزدیک آیت‌الله شهید مفتح با اهالی حوزه و دانشگاه و اساساً خود نهاد حوزه و دانشگاه دید. در واقع، به‌دلیل همین تلاش‌های ایشان در نزدیک کردن نهاد حوزه و دانشگاه بود که روز شهادت ایشان با عنوان «روز وحدت حوزه و دانشگاه» نامگذاری شد.

اما تجلی دیگر این رویکرد فراجناحی را می‌توان در وحدت شیعه و سنی و نزدیک کردن مسلمانان دید، شاهد این مدعا تعاملات توأمان ایشان با دانشمندان و متفکران شیعه و سنی است. همین امر باعث می‌شد تا فارغ از اثرگذاری علمی و معرفتی در داخل کشور و در بین شیعیان، جایگاه علمی ایشان در خارج از ایران و اساساً جهان اسلام نیز محل توجه بسیاری از دانشمندان و مجامع علمی قرار گیرد. از آن جمله می‌توان به دعوت عبدالفتاح عبدالمقصود، دانشمند سنی مذهب مصری و نویسنده کتاب «امام علی(ع)» اشاره کرد. به‌دنبال این دعوت، شهید مفتح به مدت یک ماه در آکادمی مصر و دانشگاه الازهر به تدریس پرداختند و متقابلاً عبدالفتاح عبدالمقصود هم به ایران آمد. رفتار و ادب علمی شهید مفتح چنان بود که عبدالفتاح عبدالمقصود پس از بازگشت از ایران کتابی درباره حضرت زینب(س) نگاشتند.

بنابراین، التزام به رویکرد فراجناحی‌ باعث می‌شد تا ایشان در برخورد با بسیاری از مسائل علمی، سیاسی و اجتماعی، به جای مرزگذاری به‌عنوان پل عمل کنند و این میراث قابل‌ تأمل و ارزشمندی است که از شهید مفتح برای امروز ما به یادگار مانده است.

از دیگر میراث‌های شهید مفتح می‌توان به تلاش‌های ایشان برای عملیاتی کردن تفکرورزی در دانشگاه و حوزه اشاره کرد. او، تمرین تفکرورزی و فلسفه‌ورزی را به‌عنوان یک تکلیف در کلاس‌های درسش دنبال می‌کرد و به عبارتی همواره مسائل مختلف را در کلاس‌هایش به پرسمان می‌گذاشت و کوشید تا از رهگذر این مباحثات، مهارت تفکرورزی را در نهاد فکری و معرفتی تقویت کرده و به فعلیت برساند. با اینکه ایشان در دانشکده الهیات دانشگاه تهران حضور داشتند اما در دانشکده های دیگری چون دانشکده حقوق ، علوم و... بسیار از ایشان و درس‌هایشان استقبال می‌‌شد. ادب و احترام ایشان نسبت به طلاب و دانشجویان مثال‌زدنی بود و به ما به‌عنوان دانشجویانش تشخص خاصی می‌دادند از این‌رو به‌عنوان «استاد و عالمی محبوب» بین دانشجویان شناخته می‌شد.

احترام و گفت‌وگو با «دیگری» از اصول شخصیتی شهید مفتح بود. این «دیگری» حتی گاهی مارکسیست‌ها، کمونیست‌ها یا حتی مجاهدین از دانشجویان کلاس‌هایش بودند و گهگاه کلاس‌های ایشان را هم بهم می‌ریختند اما ایشان با کمال تواضع و ادب و با استدلال با این گروه‌ها وارد گفت‌وگو می‌شدند. این شهید بزرگوار و عالم وارسته با اینکه مدعی علم نبود اما با علم و دانشش، دانشگاه را فروزان می‌کرد. ایشان نمونه کامل اخلاق، ادب و وحدت بودند. امید است که بتوانیم در مواجهه با مسائل امروز به این عالِم فرزانه اقتدا کنیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حوزه و دانشگاه شهید مفتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۰۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سی و یکمین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشوری ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: فرآیند ثبت اختراع و حفاظت از مالکیت فکری زمان‌بر و پرهزینه‌ است

در این آیین که با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم و معاونان این وزارتخانه برگزار شد، از ۶۵ نفر از اعضای هیئت علمی نمونه تقدیر شد.

سن جوان‌ترین استاد نمونه ۴۵ سال و مسن‌ترین استاد ۷۰ سال است‌ اسامی استادان نمونه به شرح زیر است؛

مصطفی صحرایی دانشگاه تبریز، مجید صنایع پسند دانشگاه تهران، الهه گوهرشادی دانشگاه فردوسی مشهد، بهروز عبدلی دانشگاه شهید بهشتی، مسعود گنجی دانشگاه محقق اردبیلی، حسین کلباسی اشتری دانشگاه علامه طباطبایی،فرزام فرهمند دانشگاه صنعتی شریف، عباس مصلی نژاد دانشگاه تهران، ابوالقاسم یعقوبی دانشگاه بوعلی سینا، سید عبدالکریم سجادی دانشگاه فردوسی مشهد، فرزان قالیچی دانشگاه صنعتی سهند، سید مصطفی حسین علی پور دانشگاه علم و صنعت ایران، حسین شریعتمداری دانشگاه صنعتی اصفهان، سید محمدرضا تقوی دانشگاه شیراز، عباس سعیدی دانشگاه شهید بهشتی، بی بی فاطمه میرجلیلی دانشگاه یزد، مجید قاسمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، علی اکبر صبوری دانشگاه تهران، مسعود دربندی دانشگاه صنعتی شریف، علی طیب‌نیا دانشگاه تهران، حسین بلندی دانشگاه علم و صنعت ایران، عباس عرفانیان امیدوار دانشگاه علم و صنعت ایران، محمدرضا یمانیان دانشگاه تربیت مدرس، حمید نادگران دانشگاه شیراز، یدالله اردوخانی دانشگاه الزهرا، عبدالرسول پورعباس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، صالح حسن زاده دانشگاه علامه طباطبایی، حجت الاسلام والسلمین حسن نمازی ربطی دانشگاه علامه طباطبایی، صالح حسن زاده دانشگاه تبریز، مهدی ایران نژاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمدمهدی سپهری دانشگاه تربیت مدرس، محمد سعید تسلیمی دانشگاه تهران، حمیدرضا قاسم دانشگاه تبریز، علی باقری دولت آبادی دانشگاه یاسوج، ارش قربانی چقامارانی دانشگاه بوعلی سینا، نجمه شیخ زاده دانشگاه تبریز، قاسم محمدی نژاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، نوشین بیگدلی دانشگاه بین المللی امام خمینی، مجید قلهکی دانشگاه سمنان، دانیال کهریزی دانشگاه رازی، سیدعلیرضا افشانی دانشگاه یزد، رضا درویش زاده دانشگاه ارومیه، امیر حمزه حقی آبی دانشگاه لرستان، حسن هاشمی پور رفسنجان،دانشگاه ولیعصر رفسنجان، حمزه امیری دانشگاه لرستان، اباصلت حسین زاده کلاگر دانشگاه مازندران، روح الله فدایی نژاد بهرام جردی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، خسرو خواجه دانشگاه تربیت مدرس، رقیه رستم پور ملکی دانشگاه الزهرا، یداله یمینی دانشگاه تربیت مدرس، مقصود امیری دانشگاه علامه طباطبائی، علیرضا کیاست دانشگاه شهید چمران اهواز، سیداحمد فاضل زاده حقیقی دانشگاه شیراز، علی اکبر جعفری دانشگاه مازندران، علی ربانی خوراسگانی دانشگاه اصفهان، رجبعلی برزویی دانشگاه شهید بهشتی، سعید عباس بندی دانشگاه بین المللی امام خمینی، زهره حجتی نجف آبادی دانشگاه اصفهان، حسن سبزیان دانشگاه اصفهان، قاسم عموعابدینی دانشگاه تهران، محسن نیازی دانشگاه کاشان، داود دمیری گنجی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، پیمان صالحی دانشگاه شهید بهشتی، رحمت الله مرزوقی دانشگاه شیراز، سید جلال دهقانی فیروزآبادی دانشگاه علامه طباطبایی، رضا خجسته مهر، دانشگاه شهید چمران اهواز.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228964 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۶۵ عضو هیئت علمی برگزیده/ جوان‌ترین استاد ۴۵ساله و تقدیر از ۶ استاد زن
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام