Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

منابع خبری در شهر‌های میمنه، کابل و مزارشریف، می‌گویند که مسئولان زندان‌های طالبان از خانواده‌های زندانیان در ازای سه وعده غذا و محل استراحت پول می‌گیرند و چنانچه خانواده‌های زندانیان مبلغ مشخص‌شده از سوی طالبان را نپردازد، زندانیان به شیوه‌های بی‌رحمانه مورد شکنجه و آزار بیشتر قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایندیپندنت، رسول (نام مستعار) از ساکنان شهر مزارشریف که اخیرا برای ملاقات با پسرعموی خود به زندان امنیت ملی طالبان در آن شهر رفته است، مشاهدات خود را از اوضاع زندانیان چنین توصیف می‌کند: «پس از یک ماه تلاش و کوشش فراوان، روز جمعه، ۳ دی‌ماه، اجازه یافتم با پسرعمویم در زندان ملاقات کنم. دست‌ها و پاهایش در زنجیر بود و در اتاق انفرادی نگهداری می‌شد. سر و صورتش ورم کرده بود و نمی‌توانست حرف بزند. در پا‌ها و دست‌هایش نشان شلاق، تماس با برق، و شکنجه با تیغ دیدم. توان ایستادن و سخن گفتن نداشت.»

به گفته رسول، پسرعموی او عضو سابق نیرو‌های مسلح مردمی بود که با طالبان می‌جنگید. با فروپاشی دولت، او هم سلاح و تجهیزات نظامی خود را تسلیم طالبان کرد، اما بازداشت شد و اکنون به عنوان زندانی سیاسی، به شدت شکنجه می‌شود.

رسول می‌افزاید در دو ماهی که از زندانی شدن پسرعمویش می‌گذرد، خانواده او هر هفته در ازای سه وعده غذا و سرپناه و محل استراحت، به مسئولان زندان طالبان پول می‌پردازند، اما بر اساس آنچه او به‌چشم دیده است، نه مکانی برای استراحت وجود دارد و نه غذایی که زندانی با آن تغذیه شود. به گفته رسول، خانواده پسرعمویش برای هر شبانه‌روز، مبلغ ۱۵۰ افغانی برای سه وعده غذا و ۵۰ افغانی برای محل استراحت او به مسئولان زندان طالبان می‌پردازند. او می‌گوید، همین پول از خانواده‌های همه زندانیان در تمامی زندان‌های طالبان جمع‌آوری می‌شود، اما زندانیان نه تنها در ازای این پول غذا دریافت نمی‌کنند، بلکه به شیوه‌های بی‌رحمانه شکنجه می‌شوند.

رسول می‌افزاد، زندانیانی که خانواده‌های آنان توان پرداخت پول سه وعده غذا و محل خواب را ندارند و در پرداخت آن مبلغ تاخیر کنند، بیشتر شکنجه می‌شوند.

کبیر، از ساکنان شهر میمنه، در ماه اکتبر گذشته ۲۵ روز به اتهام داشتن اسلحه و همکاری با مخالفان طالبان در زندان آن گروه سپری کرد. او پس از آزادی از زندان طالبان، به یکی از کشور‌های همسایه افغانستان گریخت و اکنون در آوارگی به‌سر می‌برد. او می‌گوید، زندان به یکی از منابع درآمد طالبان تبدیل شده است، چون فرماندهان این گروه افراد را به بهانه‌های مختلف بازداشت می‌کنند و پس از دریافت مبالغ هنگفت، آزاد می‌سازند.

این زندانی پیشین، در مورد تجربه‌اش از زندان طالبان در شهر میمنه می‌گوید: «شکنجه و اخاذی از افراد، به نوع اتهام، قومیت، و فعالیت‌های افراد در گذشته بستگی دارد. بیشترین کسانی که مورد شکنجه‌های وحشتناک قرار می‌گیرند، اعضای نیرو‌های امنیتی و افراد نزدیک به سیاست‌مداران در دولت قبلی هستند، و نیز افرادی که دشمنی شخصی با فرماندهان طالب دارند.»

کبیر به اتهام داشتن اسلحه زندانی شده بوده است و به گفته او، پس از پرداخت ۸۰ هزار افغانی (معادل حدود ۷۵۰ دلار)، از زندان طالبان آزاد شده است. او می‌گوید، هر یک از فرماندهان طالبان در حوزه‌های امنیتی خود زندان‌های شخصی دارند و دشمنان و مخالفانشان را بازداشت و شکنجه می‌کنند. به گفته رسول، اغلب افرادی که بدون در جریان قرار گرفتن مسئولان ارشد طالبان، به اسارت فرماندهان این گروه درمی‌آیند، پس از شکنجه و پرداخت پول آزاد می‌شوند. اما کسانی که با توافق استاندار، فرمانده نظامی، و یا به دستور قاضی طالبان بازداشت می‌شوند، در زندان‌های عمومی نگهداری می‌شوند.

کبیر در مورد انواع شکنجه در زندان‌های طالبان می‌گوید: «هر یک از افراد طالبان به شیوه خودش شکنجه می‌کند. یک فرمانده طالب، بدن فرد زندانی را برهنه می‎‌کند و با سیم و شلاق شکنجه می‌کند و دیگری با برق. بدترین شکنجه‌ای که من دیدم، برق دادن افراد بود. یکی از زندانیان کهن‌سال را با سیم چنان زدند که در جریان شکنجه و داد و فریاد، دچار خون‌ریزی مغزی شد و دیگر به حال نیامد.»

یک شهروند ساکن کابل نیز تایید می‌کند که زندان‌های طالبان در حوزه‌های مختلف شهری و زندان‌های مرکزی آن گروه، از خانواده‌های زندانیان در ازای سه وعده غذا و محل استراحت پول می‌گیرند.

زبیده (نام مستعار) که همسرش به اتهام فعالیت سیاسی علیه طالبان، به دست نیرو‌های آن گروه بازداشت شده و از دو ماه پیش بدین‌سو در زندان است، می‌گوید که هر هفته در ازای سه وعده غذای روزانه و محل خواب همسرش، به طالبان پول می‌پردازد. زبیده در دو ماه گذشته موفق نشده است همسرش را ملاقات کند. او می‌گوید: «شوهرم به اتهام فعالیت سیاسی علیه طالبان بازداشت شد و همین‌قدر می‌دانم که یک هفته نخست در زندان حوزه پنجم امنیت ملی طالبان نگهداری می‌شد، اما نمی‌دانم پس از یک هفته، به کدام یک از زندان‌ها منتقل شده است.»

در دوماه گذشته، زبیده فقط سه بار و هر بار کمتر از یک دقیقه توانسته است با شوهرش تلفنی صحبت کند، اما تلاش‌ها و تضرع مکرر او برای ملاقات بی‌نتیجه مانده است.

در چهار ماهی که از سلطه این گروه بر افغانستان می‌گذرد، روند بازداشت‌های خودسرانه در سراسر افغانستان همچنان جریان دارد و در مواردی رو به افزایش بوده است.

در چهار ماه گذشته هیچ گزارشی از وضعیت زندان‌های طالبان و نحوه برخورد آنان با زندانیان، از سوی سازمان‌های حقوق بشری و نهاد‌های ناظر بین‌المللی منتشر نشده است. طالبان به هیچ‌یک از یک سازمان‌ها، از جمله سازمان ملل متحد، حق دسترسی و بازدید زندان‌ها را نداده است.

پاتریشیا گاسمن، معاون بخش آسیا در سازمان دیده‌بان حقوق بشر، روز شانزدهم آذر در گفتگو با ایندیپندنت فارسی گفت که آن نهاد تلاش می‌کند به زندان‌های طالبان دسترسی یابد، زیرا نگرانی‌های زیادی از نقض گسترده حقوق بشر در زندان‌ها در میان است. پاتریشیا گاسمن افزود که دسترسی به زندان‌های طالبان و آگاه شدن از وضعیت و رخداد‌های درون زندان‌های طالبان دشوار است، اما سازمان ملل متحد باید چنان امکانی را برای نهاد‌های حقوق بشری فراهم سازد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: طالبان افغانستان زندان های طالبان زندان طالبان سه وعده غذا محل استراحت او می گوید زندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۱۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات و مسائل زندان و زندانیان قابل انفکاک از دستگاه قضائی نیست

حجت السلام ابراهیم حمیدی با بیان اینکه مشکلات و مسائل زندان و زندانیان قابل انفکاک از دستگاه قضائی نیست و لازم است همیشه مسائل زندان و زندانیان مورد توجه قضات قرار بگیرد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو حجت السلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان در جلسه تبیین برنامه‌های عملیاتی دادگستری استان کرمان در سال ۱۴۰۳ که با حضور روسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌های سراسر استان برگزار شد، اظهار داشت: در راستای دستیابی به اهداف سند چشم انداز قوه قصائیه، تکالیف روسای حوزه‌های قضائی و دادستان‌های سراسر استان تشریح شد.

وی افزود: نسخه جدید سند تحول و تعالی قوه قضائیه به استان‌ها ابلاغ شده است، این سند نقشه راه سیستم قضائی می‌باشد و لازم است تمامی قضات و کارمندان اداری با این سند آشنایی لازم را داشته باشند.

او ادامه داد: مدیران دستگاه قضایی استان بایستی تسلط کامل بر سند تحول داشته باشند و تمام تصمیم گیری ها، پیگیری‌ها و دستورات منطبق با سند باشد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: این یک سند علمی می‌باشد و بایستی این سند به نخبگان قضائی و دانشجویان آموزش داده شود.

او هدف این نشست را اعلام برنامه‌های سند تحول دانست و گفت: ۸ هدفی که معاونت راهبردی قوه قضائیه از سند چشم انداز قوه قضائیه ابلاغ کرده است بایستی در سال ۱۴۰۳ اولویت حوزه‌های قضائی قرار بگیرد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: ۱۲ کار گروه ذیل اهداف ابلاغی معاونت راهبردی قوه قضائیه تشکیل شده است تا بر نحوه اجرای هر هدف نظارت کنند.

 

*موانع زیادی از جلوی پای بنگاه‌های اقتصادی برداشته شد


وی بیان داشت: بسیاری از مشکلات واحد‌های تولیدی در ستاد اقتصاد مقاومتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و موانع زیادی از جلوی پای بنگاه‌های اقتصادی برداشته شد و مسئولین استانی بایستی موانع تولیدی را رفع کنند و لازم است از افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند حمایت شود.

او گفت: با استفاده از شورای حفظ حقوق بیت المال و ستاد اقتصاد مقاومتی در سال پیش رو مشکلات واحد‌های صنعتی و تولیدی بررسی می‌شود و راهکار‌هایی ارائه می‌گردد.

 

*نگاه ویژه‌ای به بحث زندان و زندانیان

وی ادامه داد: در سند تحول قوه قضائیه نگاه ویژه‌ای به بحث زندان و زندانیان شده است، مشکلات و مسائل زندان و زندانیان قابل انفکاک از دستگاه قضائی نیست و لازم است همیشه مسائل زندان و زندانیان مورد توجه قضات قرار بگیرد.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که باعث افزایش آمار زندانیان می‌گردد صدور قرار تامین می‌باشد، برای مجرمینی که لازم است سخت گیری شود و برخورد جدی صورت گیرد، اما افرادی که می‌شود با قرار التزام در دسترس باشد از این اهرم استفاده شود.

وی افزود: قرار باید متناسب با جرم باشد و برای مجرمینی که نظم و آسایش عمومی جامعه را مختل می‌کنند بایستی احکام قضائی بازدارنده صادر گردد.

او بیان داشت: برای مواردی که ضرورت ندارد حکم حبس داده نشود و اگر امکان داشت می‌توان از احکام جایگزین حبس در برخی از موارد استفاده کرد و استفاده از پابند الکترونیکی و سرکشی از زندان نیز در کاهش آمار جمعیت کیفری زندانیان موثر می‌باشد.

 

*توسعه دادرسی الکترونیکی زندانیان

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: همچنین لازم است دادرسی الکترونیکی زندانیان نیز در اولویت قرار بگیرد و بایستی سیاست این باشد که تمام جلسات رسیدگی زندانیان به صورت الکترونیکی برگزار شود.

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • شرایط تحصیل زندانیان البرزی مهیا شد
  • ادامه تحصیل زندانیان البرزی در تمام مقاطع تحصیلی
  • کمک های خیرین زنجانی برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد ۳۸ درصد رشد یافت
  • مشکلات و مسائل زندان و زندانیان قابل انفکاک از دستگاه قضائی نیست
  • کمک ۱۳ میلیاردی تومانی خیران برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند
  • رکورد جدید زندانیان در فرانسه
  • مشکلات جسمی اسرای فلسطینی بعد از آزادی بر اثر شکنجه در زندان