Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@03:39:01 GMT

پاشنه آشیل ویروس آنفلوآنزا کشف شد

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۳۶۴۶

پاشنه آشیل ویروس آنفلوآنزا کشف شد

دانشمندان مؤسسه پژوهشی اسکریپس، دانشگاه شیکاگو و مدرسه پزشکی ایکان در مانت ساینای پاشنه آشیل جدیدی در ویروس آنفلوانزا یافته‌اند که باعث پیشرفت در ساخت واکسنی جهانی برای آنفلوانزا می‌شود.

به گزارش مشرق، آنتی‌بادی‌های علیه بخش "لنگر" ویروس که مدت‌ها نادیده گرفته می‌شدند، پتانسیل تشخیص طیف گسترده‌ای از سویه‌های آنفلوانزا حتی زمانی که ویروس سال به سال جهش می‌کند را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه مطالعات آن‌ها به تازگی در مجله‌ی نیچر منتشر شده است.

"اندرو وارد" (Andrew Ward)، استاد زیست‌شناسی ساختاری و محاسباتی یکپارچه از موسسه اسکریپس و از نویسندگان ارشد این مقاله می‌گوید: کشف منطقه آسیب‌پذیر جدید روی ویروس همیشه هیجان‌انگیز است زیرا می‌تواند راه‌ را برای ساخت واکسن هموار کند و همچنین نشان می‌دهد که به رغم سال‌ها تلاش برای ساخت واکسن آنفلوانزا هنوز موارد جدیدی برای کشف وجود دارد.

"پاتریک ویلسون"(Patrick Wilson) از نویسندگان ارشد که پیش‌تر در دانشگاه شیکاگو بوده و اکنون به عنوان پروفسور اطفال در دانشکده پزشکی ویل کورنل(Weill Cornell)  مشغول به کار شده می‌گوید: با کشف نقاط آسیب‌پذیر ویروس آنفلوانزا در برابر آنتی‌بادی‌هایی که در طیف گسترده‌ای از این ویروس‌ها مشترک هستند می‌توان واکسنی طراحی کرد که کمتر تحت تاثیر جهش‌ها قرار بگیرد. آنتی‌بادی "لنگر" به چنین نقاطی متصل می‌شود.

در یک سال معمولی، آنفلوانزا بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا را مبتلا می‌کند و باعث فوت بیش از ۲۰ هزار نفر می‌شود. واکسن‌های آنفلوانزا به طور معمول سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند تا آنتی‌بادی تولید کند که قسمت سر هماگلوتینین(HA) را تشخیص می‌دهد. هماگلوتینین نوعی گلیکوپروتئین است که از سطح ویروس به سمت بیرون آمده است و سر آن در دسترس‌ترین بخش است که آن را تبدیل به هدف خوبی برای سیستم ایمنی می‌کند. متاسفانه این گلیکوپروتئین یکی از مواردی است که بیشترین تغییر را می‌کند و سالانه این بخش دچار جهش می‌شود و به همین دلیل باید واکسن جدید تولید کرد.

محققان واکسن‌های آزمایشی آنفلوانزا را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که جهانی‌تر باشد بدین معنا که بدن را وادار به تولید آنتی‌بادی‌هایی کند که بخش ساقه هماگلوتینین که کمتر تغییر می‌کند را مورد هدف قرار می‌دهند. برخی از این واکسن‌های جهانی در حال حاضر تحت آزمایشات بالینی قرار گرفته‌اند.

در این مطالعه جدید، گروهی مشترک از دانشمندان، ۳۵۸ آنتی‌بادی گوناگون در خون افرادی که در فاز اول آزمایش بالینی، واکسن آنفلوانزا دریافت کرده بودند یا به طور طبیعی به این ویروس آلوده شده بودند را مورد بررسی قرار دادند.

بسیاری از آنتی‌بادی‌های موجود در خون شرکت‌کنندگان از دسته‌ای بودند که ساقه یا سر هماگلوتینین را تشخیص می‌دادند. اما گروه جدیدی از آنتی‌بادی‌ها نیز مشخص شد. آنتی‌بادی‌هایی که به انتهایی‌ترین قسمت ساقه یا بخشی موسوم به "لنگر"(Anchor) متصل می‌شدند. این بخش در نزدیکی جایی که هر مولکول هماگلوتینین به غشای ویروس متصل می‌شود، قرار دارد.

"جولیانا هان"(Julianna Han) و "جنا گاتمیلر"(Jenna Guthmiller) نویسندگان اولیه این مقاله این منطقه را "لنگر" نامیدند و شروع به مطالعه بیشتر آن کردند.

در مجموع، دانشمندان ۵۰ آنتی‌بادی مختلف برای بخش "لنگر" هماگلوتینین در ۲۱ نفر یافتند. این آنتی‌بادی‌ها توانایی تشخیص طیف گسترده‌ای از ویروس‌های آنفلوانزای H۱ را داشتند که بسیاری از عوامل آنفلوانزای فصلی را شامل می‌شود.

برخی از آنتی‌بادی‌ها قادر به تشخیص سویه‌های H۲ و H۵ نیز در آزمایش‌های آزمایشگاهی بودند. این دو نوع مسئول همه‌گیری‌ها هستند. در موش‌ها، این آنتی‌بادی‌ها به خوبی در برابر سه نوع مختلف از ویروس آنفلوانزای H۱ محافظت ایجاد کردند.

"هان" می‌گوید: برای افزایش محافظت در برابر این ویروس‌ها که به سرعت جهش می‌یابند باید تمامی ابزاری که داریم را به کار بگیریم. این کشف یک هدف بسیار قوی دیگر به لیست ما اضافه می‌کند. از همه مهم‌تر، این دسته از آنتی‌بادی‌ها در افراد نسبتا رایج هستند و به دسته‌ای از آنتی‌بادی‌ها تعلق دارند که بدن هر فردی قادر به ساختن آن است.

"گاتمیلر" می‌گوید: سیستم ایمنی بدن توانایی ساخت آنتی‌بادی برای این اپیتوپ‌ها(epitope) را دارد و تنها کاری که باید کرد استفاده از روش‌های جدید مهندسی پروتئین برای ساخت واکسن‌هایی است که ساخت این آنتی‌بادی را به تعداد مناسب تحریک می‌کنند. اپیتوپ قسمتی از یک آنتی‌ژن است که توسط سیستم دفاعی بدن تشخیص داده می‌شود.

محققان می‌گویند که واکسن‌های بهبودیافته جهانی در آینده می‌توانند هدفمندتر ساخت آنتی‌بادی‌های "لنگر" را تحریک کنند.

تا به امروز، دانشمندان در تلاش برای طراحی یک واکسن جهانی به هدف قرار گرفتن منطقه "لنگر" توجهی نداشتند. در ایده‌آل‌ترین حالت، یک واکسن جهانی آنفلوانزا باعث ساخت آنتی‌بادی‌هایی علیه چندین منطقه در ویروس از جمله "لنگر" و ساقه هماگلوتینین می‌شود و ایمنی در برابر ویروس‌های در حال جهش را افزایش می‌دهد.

محققان در حال برنامه‌ریزی تحقیقاتی هستند که طی آن واکسنی طراحی کنند که بیشتر و به طور مستقیم منطقه "لنگر" هماگلوتینین را در سویه‌های مختلف آنفلوانزا مورد هدف قرار دهد.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت آنفلوآنزا واکسن جهش ژنتیکی ویروس سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت آنتی بادی ها آنتی بادی هایی آنتی بادی ساخت واکسن ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۳۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پا قلب دوم انسان است، از این رو مراقبت از آن برای حفظ سلامتی بسیار ضروری است. نوعی کفی طبی ارتوپدی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات تولید شده که علاوه بر کاهش فشار غیرطبیعی به پا، از ایجاد بوی نامطبوع نیز جلوگیری می‌کند.

امروزه به دلیل مشغله‌های کاری و بالا رفتن میانگین سنی جامعه، مشکلات ارتوپدی نیز در حال افزایش است. عدم تشکیل شدن قوس کف پا و یا به عبارتی صافی کف پا باعث فشار غیرطبیعی وزن بدن به کف پا شده که عوارض ناشی از این فشار باعث درد زانو، لگن و کمر می‌شود.

کفی‌های طبی مخصوص صافی کف پا با داشتن برجستگی‌های متناسب با قوس کف پا و ساختار کف پا باعث حفظ سلامتی می‌‌شود. کارگاه تولیدی ایمانی اقدام به تولید کفی طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌کند که با برند پایپا طب در بازار قابل تهیه هستند.

این کفی‌ها که هم برای کفش‌های ورزشی و هم رسمی قابل استفاده هستند، از برجستگی‌ متناسب با قوس پا برخورداربوده و به حفظ ساختار قوس کف پا کمک شایانی می‌کنند. استفاده از این کفی‌های نانویی می‌تواند به اصلاح کف پای صاف نیز کمک کند و در عین حال کاربر از مزیت آنتی‌باکتریال بودن آن نیز بهره‌مند می‌شود.

این شرکت برای افرادی که با مشکل دیابت روبرو هستند  کفی طبی دیابتی تولید کرده است. افراد دیابتی‌ به طور معمول از گردش خون ضعیف و از دست دادن احساس در اندام‌های خود رنج می‌برند و این مشکل بیشتر در پای آن‌ها دیده می‌شود.

با پیشرفت دیابت، آن‌ها ممکن است به نوروپاتی مبتلا شوند که مشکلات حسی را به دنبال دارد و اغلب باعث می‌شود فشار و اصطکاک بیش از حد و سایر آسیب‌ها را به خوبی حس نکنند.

به همین دلیل، بیماران دیابتی در معرض زخم، عفونت و در موارد شدید قطع عضو هستند.

مناسب بودن کفش برای جلوگیری از اصطکاک، زخم‌های فشاری و فشار اضافی روی پا در این افراد بسیار مهم است. همچنین کفی‌ها به عنوان قسمت داخلی کفش، مستقیماً با کف پا در تماس هستند.

تعرق پا علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و آزاردهنده باعث رشد باکتری و قارچ بین انگشتان و بیماری‌های عفونی می‌شود. کفی طبی دیابتی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌تواند در کاهش این مشکل موثر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند