Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد گلریز که نام او در آرشیو شنیداری مردم و در عرصه سرودها و ترانه‌های انقلابی با عنوان خواننده سرودهای انقلابی گره خورده، طی بیش از سه دهه، عمده فعالیت هنری خود را در خدمت به هنر موسیقی انقلابی کشور متمرکز کرده و خود را هنرمندی متعهد به آرمان‌های انقلابی می‌داند.


این هنرمند در گفت‌ وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در پاسخ به این پرسش که چرا از مدتی قبل کم‌کار شده است، گفت: کم کار نشده ام و تا نفس دارم برای ایران و انقلاب خواهم خواند اما دشمنان ما زمانی که در همه عرصه ها جنگ با ملت ایران را باختند رو به جنگ فرهنگی آوردند تا ذهن جوانان را مسموم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر با تبلیغات گسترده‌ای همراه شده است و اگر برخی باور دارند که موسیقی انقلابی کمرنگ شده فقط تحت تاثیر این تبلیغات مسموم بوده است.

اما معتقدم در دولت جدید نگاه انقلابی به هنر متمرکزتر و جان تازه ای بر کالبد هنر انقلابی دمیده خواهد شد و این دولت هنر انقلابی به‌ویژه موسیقی را احیا خواهد کرد.

گلریز همچنین درباره تفاوت سرود و آواز گفت: سرود آهنگی است که ملودی آن روی اشعار ملی و میهنی و حماسی ساخته شده که غرور ملی و میهنی شنوندگان را برمی‌انگیزد و اشتیاق فراوان وطن‌پرستی را در روح و جان مخاطبان برانگیخته می‌کند.

وی افزود: آواز هرچند ممکن است همان حال و هوای سرود را در برانگیختن احساس و غرور ملی ایجاد کند؛ اما یکی از مشکل ترین شاخه‌ها در موسیقی است که نیاز مبرمی به تسلط خواننده به گوشه‌ها و ردیف‌ها و دستگاه‌های موسیقی دارد. به بیان دیگر آواز کارکردی عموما متفاوت با سرود دارد.

خواننده موسیقی سنتی و پاپ تفاوت آهنگ‌های انقلابی با آهنگ‌های حماسی را چنین بیان می‌کند که، آهنگ یا آواز انقلابی باید تداعی و بیان کننده مسائل مرتبط به انقلاب اسلامی باشد؛ چه در موسیقی و ملودی و چه در ترانه مثلا آهنگ خمینی ای امام/ یا ای مجاهد شهید مطهر. اما آهنگ حماسی وظیفه تهییج و روحیه بخشی به رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس یا روحیه بخشی به مردم را دارد نظیر آهنگ خجسته باد این پیروزی.

وی راز موفقیت یک خواننده در اجرای موسیقی را همان اشتیاق و تعهد او می‌داند که اگر این عناصر در یک هنرمند وجود نداشته باشد اثر ندارد و به قول معروف باید از دل برآید تا بر دل نشیند.

کم نداشتیم هنرمندانی که به‌ واسطه همین تعهد از اجرای بسیاری از آثار منصرف شده‌اند.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دفتر موسیقی چهره ماندگار موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دفتر موسیقی چهره ماندگار موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دفتر موسیقی چهره ماندگار موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۷۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد

دریافت 19 MB

به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم معرفی برترین چهره هنر انقلاب اسلامی در استان خوزستان، حجت الاسلام آرش نیک نژاد هنرمند نقاش خوزستانی و مبدع سبک تداعی به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی خوزستان انتخاب و معرفی شد.

کد خبر 6090503

دیگر خبرها

  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟