Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد سید احمد» استاد دانشگاه و تحللیگر مصری در تشریح پرونده آفریقا در سالی که گذشت، در گفت وگو با خبر نگار ایلنا گفت: برخی از کشورهای عربی شاهد وقایع مهمی در سال گذشته بودند. شاید برجسته‌ترین وقایع در صحنه سودان اقدام شورای نظامی به انحلال دولت موقت متشکل از یک ائتلاف مدنی- نظامی بود که به تبع آن، ارتش کنترل دولت را به دست گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید احمد گفت: در پی این کودتای نظامی تظاهرات، اعتراض ها و تحصن های متعددی در سراسر کشور برگزار شد تا تاکید کند که این واقعه صرفا یک کودتای نظامی بوده است نه خواست مردمی.

 وی افزود: جامعه بین‌المللی با محکوم کردن کودتای نظامی سودان، خواستار بازگشت غیرنظامیانی شد که نتوانسته‌ بودند کشور را اداره کنند و صرفا با امضای توافقنامه ادعایی صلح با دشمن صهیونیستی، دستور کار آمریکا را به طور کامل اجرا می کردند و در مقابل نیز آمریکا تحریم سودان را لغو و نام آن را از فهرست تروریسم خارج کرده بود. اما با وجود چنین به اصطلاح حمایتی، شهروندان سودانی هیچ بهبودی در شرایط اقتصادی و اجتماعی خود احساس نکردند. به رغم همه فشارها، اعتراض ها، تحص ‌ها و تهدیدهای بین‌المللی، ارتش سودان تسلیم نشد و بر موضع خود با این عنوان که از امنیت ملی کشور دفاع می‌کند، باقی ماند.

این تحللیگر مصری در ادامه گفت: صحنه تونس نیز در سال ۲۰۲۱ شاهد تحولات چشمگیر ناگهانی بود، زیرا «قیس سعید» رئیس جمهوری این کشور گروه اخوان المسلمین را که بر پارلمان تسلط داشت، از صحنه سیاسی تونس حذف و «راشد الغنوشی» رئیس پارلمان و همراهانش را برکنار کرد. حامیان هر دو جبهه به خیابان‌ها آمدند و گروه‌های حامی جریان ملی از تصمیم‌های اتخاذ شده توسط قیس سعید اعلام حمایت کردند.  در این میان، فشارهای خارجی زیادی وجود داشت، اما رئیس‌جمهوری توانست بر این مانع غلبه کند و از داخل تونس که به دلیل سیاست های شکست‌خورده اخوان المسلمین در اداره امور اجتماعی و اقتصادی به مرحله انفجار رسیده بود، حمایت فراوانی کسب کند.

سید احمد تصریح کرد: عرصه سیاسی الجزایر نیز در سال ۲۰۲۱ شاهد تحولات بزرگی در سطح سیاست خارجی به ویژه در مواجهه با فرانسه و بازگشت مجدد الجزایر به درگیری در بسیاری از مسائل منطقه بوده است.  

وی افزود: یکی از تحولات مهم پیش روی الجزایر در سال آینده میزبانی نشست بعدی کشورهای عربی خواهد بود که تلاش می‌شود سوریه نیز به آن بپیوندد  و از طریق آن انسجام اعراب در مواجهه با پروژه‌های هژمونی غرب احیا شود. 

این تحلیلگر مصری در ادامه گفت: البته عرصه لیبی داغ‌ترین صحنه در سال گذشته بود. این کشور شاهد اتفاق‌ها و رویدادهای فراوانی بود که مهمترین آن تحولات مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری بود که قرار بود در تاریخ ۲۴ دسامبر برگزار شود. اما به محض اینکه ثبت نام نامزدها آغاز و  ۹۸ نفر از جمله «سیف الاسلام قذافی»، «خلیفه حفتر» و «عبدالحمید دبیبه» نامزد شدند، و البته بلافصله هر سه نفر به چالش کشیده شدند و در پی آن صحنه رقابت را ترک کردند، اما دوباره از طریق سکوی قضایی به میدان کارزار انتخاباتی بازگشتند، عناصر مسلح تروریستی، کمیساریای عالی انتخابات را محاصره و تهدید کردند که اگر انتخابات برگزار شود، صحنه خونینی رقم خواهد خورد. 

وی تاکید کرد که در واقع همه تلاش‌های جامعه جهانی برای برگزاری به موقع انتخابات شکست خورد و برگزاری انتخابات به تعویق افتاد. 

سید احمد در پایان افزود: معتقد هستیم که راه حل بحران لیبی از آشتی ملی فراگیر و به دنبال آن تشکیل ارتش ملی یکپارچه برای مبارزه و نبرد آزادسازی لیبی از دست عناصر مسلح خارجی می‌گذرد و آخرین گام در مسیر حل بحران این کشور تهیه قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری است. این همان اقدامی است که انتظار می‌رود همه احزاب لیبی و گروه‌های عربی و در صدر آنها مصر، تونس، الجزایر و مراکش که امنیت ملی آنها به دلیل ادامه بحران در لیبی در خطر است، در سال آینده عملی کنند.  

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شمال آفریقا محمد سید احمد کودتای نظامی سید احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد وزیر علوم با اشاره به اینکه نقش علم و دانش در پیشرفت کشور دیده شده، اظهارکرد: اتفاقی که در وعده صادق رخ داد خروجی دانشگاه‌ها بود و دانش آموختگان دانشگاه این اتفاق را برای ما رقم زدند بنابراین اقتدار کشور محصول علم و دانش و دانشگاهیان است.

محمدعلی زلفی‌گل روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در حاشیه بازدید از ساختمان کلاس های دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران با اشاره به ساخت دو بلوک ۳۵ واحدی خوابگاه متاهلی در دانشگاه یاسوج گفت: تا پایان سال جاری سه هزار و ۲۰۰ واحد خوابگاه متاهلی در دانشگاه‌ها به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از احداث پنج هزار خوابگاه متاهلی تا پایان دولت سیزدهم در دانشگاه‌های کشور خبر داد.

وی اظهار کرد: علاوه بر این تعداد کلنگ احداث دو هزار و ۶۰۰ واحد دیگر به زمین زده شده که عملیات احداث آن آغاز شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم پنج هزار واحد خوابگاه متاهلی در تمام دانشگاه‌های کشور به بهره‌برداری برسد، خاطرنشان کرد: طی دوسال و نیم خدمت دولت سیزدهم احداث خوابگاه‌های متاهلی ۳۰ درصد افزایش داشت.

زلفی‌گل با اشاره به اینکه در این دولت آمایش آموزش عالی، برگشتن دانشگاه به اساسنامه‌ها و نیاز محور شدن دانشگاه‌ها مورد توجه است، تصریح کرد: در تلاش هستیم آموزش عالی را به سمتی ببریم که بر اساس وظیفه دانشگاه‌ها مبنی بر تولید علم و جهت‌دهی به علم و عالم حرکت کنند.

وی در خصوص احداث دانشگاه صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در حال حاضر توسعه کمی دانشگاه‌ها مدنظر نیست و توسعه کیفی و مهارت محورشدن دانشگاه و توسعه امکانات  دانشکده فنی و مهندسی مدنظر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها چهره خبیث رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان می‌دهند
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • جزئیات دیدار و گفتگوی مقام بلندپایه نظامی ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا