Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جمعیت شناس گفت: ازدواج، مسکن و اشتغال ۳ نیاز اساسی جوانان ۳۰ ساله است و در میان این نیاز‌ها می‌توان از بحث بازار کار به‌عنوان مهم‌ترین دغدغه این گروه سنی یاد کرد؛ چرا‌که اشتغال شرایط زندگی افراد را در دوره سالمندی معین می‌کند.

خبرگزاری میزان _ روزنامه همشهری نوشت: ۴۵ سال از دوره‌ای که میانگین سنی جمعیت ایران ۲۲ سال بود، گذشته است و آمار و ارقام به ما می‌گوید که این رقم در سال‌۹۹ به‌گفته سیدحامد برکاتی، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت به ۳۲ سال رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اعلام این آمار بسیاری به تحلیل جمعیت سالمند ایران در چند دهه آینده می‌پردازند، اما کمتر کسی از نیاز‌های این رده سنی در شرایط فعلی سخن به میان می‌آورد، اینکه این رده سنی با چه چالش‌ها و نیاز‌هایی روبه‌رو هستند و چه خطراتی سلامت آن‌ها را بیش از سایر رده‌های سنی در دهه‌۲۰ و ۴۰ زندگی تهدید می‌کند.

نادر مطیع حق‌شناس، استادیار جمعیت‌شناسی و عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور که پژوهش‌های متعددی به‌منظور رصد افراد میانسال انجام داده است، «ازدواج، مسکن و اشتغال» را مهم‌ترین نیاز‌های این رده سنی معرفی کرد؛ نیاز‌هایی که باید در روزگار جوانی این رده سنی حل و فصل می‌شدند، اما به‌دلیل شرایط حاکم همچون یک پرونده باز در دوره میانسالی نیز زندگی ایرانی‌ها را تحت‌تأثیر قرار داده است. براساس گفته این جمعیت‌شناس، باید منتظر اثرات کرونا نیز بر میانگین سنی جمعیت ماند و اثری که پژوهش‌هایی در سال‌های آینده می‌توانند حکم قطعی درباره میزان اثرگذاری آن را صادر کنند.

آقای حق‌شناس! با توجه به تغییر میانگین سنی جمعیت کشور از ۲۲ سال به ۳۲ سال، از نظر شما چه عواملی بر تغییر ساختار سنی اثرگذار هستند؟

مشخصه تحول در ساختار سنی این است که در تمام گروه‌های سنی شاهد تغییر باشیم. زمانی که باروری کاهش پیدا می‌کند، بیشترین تغییر بر گروه‌های میانی جمعیت که در حال فعالیت هستند، تحمیل می‌شود و این روند بر بازار کار نیز اثر می‌گذارد. مجموعه این تغییرات موجب می‌شود تا ما شاهد افزایش میانگین سنی جمعیت کشور باشیم. در این میان هر چقدر که مرگ افزایش پیدا کند، اثرات منفی آن را بر میانگین سنی مشاهده خواهیم کرد. در این میان نباید فراموش کرد که به‌طور کلی تأثیر باروری بر جمعیت سنی بسیار بیشتر از عوامل دیگری همچون مرگ و مهاجرت است. در دهه اول انقلاب شاخص باروری کل ۶.۵ فرزند بود، پس از افزایش جمعیت در دهه‌۶۰ برنامه‌های تنظیم خانواده برای کاهش جمعیت کشور در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت. پس از تعدیل میزان رشد جمعیت، از دهه‌۷۰ به بعد، کاهش جمعیت در کشور اتفاق افتاد و ادامه یافت به‌گونه‌ای که امروز زنگ خطر در زمینه فرزندآوری در کشور به صدا درآمده است که باید به آن توجه کنیم. این تغییرات می‌تواند به شکل مستقیم و غیرمستقیم بر فرایند‌های اجتماعی و اقتصادی کشور اثر بگذارد و پیامد‌های خاص خود را به‌دنبال داشته باشند.

براساس توضیحات شما باید گفت که رده سنی‌۳۲ سال با چه نیاز‌های اساسی روبه‌رو هستند؟

هر سن اقتضائات خاص خود را دارد. میانسالی شامل ۳۲ سالگی نیز می‌شود، افراد در این رده سنی برخی نیاز‌های برآورد‌نشده دارند که حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی را دربر‌می‌گیرد. این نیاز‌ها باید در سنین پایین‌تر رفع و رجوع می‌شد، اما به‌دلیل شرایط کشور به سن میانسالی کشیده شد.

این نیاز‌ها شامل چه مواردی هستند؟

ازدواج، مسکن و اشتغال ۳ نیاز اساسی این گروه سنی است و در میان این نیاز‌ها می‌توان از بحث بازار کار به‌عنوان مهم‌ترین دغدغه این گروه سنی یاد کرد؛ چرا‌که اشتغال شرایط زندگی افراد را در دوره سالمندی معین می‌کند.

این گروه سنی با چه آسیب‌هایی روبه‌رو‌ست؟

نبود فرصت‌های شغلی مناسب، افزایش سن ازدواج و ناتوانی در تشکیل خانواده را باید به‌عنوان مهم‌ترین آسیب‌های احتمالی معرفی کرد که افراد ۳۲ ساله را به چالش می‌کشد. هم‌اکنون شاهد هستیم که به‌دلیل کاهش ازدواج، سبک زندگی افراد تغییر کرده است و این موضوع اثرات مهم و عمیقی بر حوزه خانواده خواهد گذاشت و نتایج آن در بلندمدت عیان خواهد شد.

موضوعاتی مانند کرونا تا چه حد بر میانگین سنی جمعیت کشور اثرگذار هستند؟

هم‌اکنون پژوهشی انجام شده است که نشان دهد کرونا تا چه حد موجب تغییر میانگین سنی جمعیت کشور شده است؟

برای بررسی این موضوع، لازم است که پاندمی کرونا را به‌عنوان یک عامل اثرگذار بر میانگین سنی جمعیت کشور معرفی کنیم، اما ارائه تحلیل و بررسی دقیق درباره این موضوع نیاز به گذر زمان و آشکار‌شدن تأثیرات دارد. بیماری کرونا و مرگ افراد جوان بر ساختار سنی کشور اثر می‌گذارد. در سال گذشته پژوهشی درباره سهم مرگ‌ومیر‌های ناشی از کرونا در ساختار سنی کشور انجام شد، این بررسی مقطعی است و نمی‌توان آن را به کل کشور بسط داد، برای بررسی دقیق‌تر این موضوع نیاز است که چند سال از این اتفاق بگذرد و به بررسی سهم مرگ‌ومیر پاندمی کرونا بر ساختار جمعیتی کشور پرداخت.

نتیجه این پژوهش که به شکل مقطعی انجام شد، چه بود؟

مرگ‌ومیر در گروه‌های سنی جوان و میانسال معنادار بود و این اتفاق بر میانگین سنی جمعیت کشور اثر داشت و این تأثیر در سطح کلان ممکن است که چشمگیر نباشد، اما به هر حال تأثیر اندکی گذاشته است.

چالش‌های زندگی در دهه ۳۰

پژوهش‌های علمی نشان داده‌اند ۲۰ درصد از افراد میانسال و سالمند به گاستریت آتروفیک مبتلا می‌شوند؛ نوعی بیماری گوارشی که در آن التهابات مزمن به سلول‌های تولید‌کننده اسید معده آسیب وارد می‌کنند. کاهش اسید معده منجر به کاهش جذب مواد مغذی و معدنی مانند ویتامین B۱۲، کلسیم، آهن و منیزیم در بدن خواهد شد.

کاهش میزان کالری‌های مورد نیاز بدن در این سن رایج است. این موضوع نوعی تغذیه نادرست را میان افراد میانسال در آستانه سالمندی ایجاد می‌کند. بعضی از مواد غذایی باید حین مصرف کالری کمتر، به اندازه همیشگی به بدن افراد برسند، اما افراد به‌صورت انتخابی با صرف کالری کمتر، از ورود این مواد مغذی به بدن خود جلوگیری می‌کنند.

افراد از ۳۰ سالگی به بعد در هر دهه حدود ۳ تا ۸ درصد از حجم ماهیچه‌های خود را از دست می‌دهند و این کاهش حجم می‌تواند منجر به بروز ضعف عمومی شود. مصرف بیشتر پروتئین می‌تواند به حفظ حجم ماهیچه‌ها و مقابله با ضعف بدن کمک کند.

بیشتر بخوانید: ویژگی مهمی که افراد را تبدیل به گزینه ازدواج می‌کند

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: ازدواج بازار کار

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ازدواج بازار کار میانگین سنی جمعیت کشور گروه سنی نیاز ها رده سنی ساختار سنی بازار کار کشور اثر مهم ترین ۳۲ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۸۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند

محمد رحمانی فرماندار آبدانان در بازدید از مناطق عشایری آبدانان اظهار کرد: عشایر شهرستان آبدانان با دارا بودن ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری استان در قالب یک هزار و ۵۶۰ خانوار و جمعیت هشت هزار و ۷۰۰ نفری در رتبه اول نسبت به سایر شهرستان استان ایلام قرار دارد.

وی بیان کرد: بیش از ۴۰۰ هزار راس دام سبک از نوع گوسفند و بز شهرستان آبدانان را به قطب دامپروری استان تبدیل کرده است.

رحمانی بیان کرد: در این بازدید مشکلاتی که متوجه جامعه عشایری شهرستان آبدانان در شرایط فعلی است، دسته بندی و تصمیمات لازم برای حل مشکلات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

فرماندار آبدانان با اشاره به خدمات دولت سیزدهم به عشایر شهرستان اشاره کرد و بیان کرد: از فروردین ۱۴۰۲ لغایت پایان فروردین ۱۴۰۳ توزیع ماهیانه ۲ هزار کیسه آرد سفید، خرید و توزیع آب شرب سالم رایگان به کی هزذر و ۱۰۰ خانوار کوچرو به ارزش ریالی ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، مرمت، نگهداری و بازگشایی راه‌های عشایری شهرستان با ادوات راه سازی به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، توزیع ۳۸۰ هزار لیتر نفت سفید به عشایر کوچرو شهرستان، تخصیص توزیع ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ توسعه شغل دامداری بین ۸۴ نفر و.. برای عشایر شهرستان خدمات انجام شده است.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • دوره آموزشی «ماه»در استان ایلام برگزار می شود
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • بسیج نیروهای امدادی گلستان برای یافتن کودک ۴ ساله
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان